vauvahieronta

miten tehdä?

Saksalaisella synnytysosastolla äideille opetettiin seuraavanlainen "hieronta", joka todella tehokkaasti auttoi vauvan vatsavaivoihin:

Laita vauva selälleen tukevalle alustalle mieluiten poikittain sinua kohden. Tartu häntä tukevasti jaloista toisella kädellä ja vedä niitä vatsan päälle niin että peppu nousee jonkin verran ylös. Toisella kädellä tartut reilusti vauvan vatsaan ja puristelet (kätesi mahtuu juuri vauvan vatsan ja sitä vasten nostamiesi jalkojen väliin). Ota ronskisti kiinni niin että vatsa on peukalosi ja muiden sormien välissä ja painelet puristaen. Kuulostaa ja näyttää kamalalta, mutta ei huolta, vauvan vatsa on pehmeä ja tunnet kyllä kädelläsi kuinka paljon voit painaa ja puristaa. Yleensä vauva vaikenee välittömästi, pieru (ja ehkä kakkakin) purkautuu ja kasvoista paistaa aito mielihyvä, mutta jos näin ei käy lyhyessä ajassa (noin puolessa minuutissa), niin lopeta.

Toinen vaihtoehto on tarttua molemmilla käsillä lujasti vauvan sääriin ja painaa hänen polviaan vatsaa vasten, niin syvälle kuin tuntuu sopivalta. Taas vauvan pitäisi lähes heti osoittaa mielihyvän merkkejä, muussa tapauksessa lopeta. Tarkoitus ei ole kiduttaa vauvaa.

Meillä nämä keinot ovat tehonneet todella upeasti ilmavaivoihin ja koliikin poikaseen, tosin jälkimmäisestä hieronnasta vauva ei enää 2kk iässä pitänyt. Kevyestä hieronnasta myötäpäivään vatsan päällä ei ole mitään apua, vaan otteiden on oltava todella ronskit. Katsellessani hierontaa ensi kertaa osastolla, olin järkyttynyt ja peloissani vauvan terveyden vuoksi, mutta helpottunut ilme vauvan kasvoilla kertoi kaiken ja kun kauan odotettu kakka alkoi lentää, olin myyty tälle hieronnalle.

Opetetaanko Suomessa samaa tapaa? Onko se muille tuttu ja oletteko kokeilleet?

13

16878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti-04

      Tai sitten lapsen voi käyttää vaikka ihan oikealla koulutetulla hierojalla...Me käytimme tytärtämme ja hieronta maksoi 12 euroa puoli tuntia.

      • tahtoo tietää

        No miten on? Auttoiko ja oliko hintansa väärti? Motako kertaa kävitte hieronnassa?


      • äiti-04
        tahtoo tietää kirjoitti:

        No miten on? Auttoiko ja oliko hintansa väärti? Motako kertaa kävitte hieronnassa?

        Hieronnassa käytiin 3 kertaa ja samalla vauvan korvien akupisteitä(vai mitä ovat nimeltään) hierottiin, jalkapohjia hierottiin ym. Tyttö oli ollut ennen hierontaa kakkaamatta 9 päivää ja tulihan se kakka sieltä lopulta...en tiedä johtuiko hieronnasta vai mistä.Tuskinpa hieronnasta ainakaan mitään haittaa oli.


      • miten tehdä?

        Varmaan "oikealla" hierojalla käyttäminen voi olla mukavaa ja kokonaisuudessaan hyväksi, mutta siitä on vähän iloa äkillisesti illansuussa iskevien vatsavaivojen hoidossa.


      • jussi p.
        äiti-04 kirjoitti:

        Hieronnassa käytiin 3 kertaa ja samalla vauvan korvien akupisteitä(vai mitä ovat nimeltään) hierottiin, jalkapohjia hierottiin ym. Tyttö oli ollut ennen hierontaa kakkaamatta 9 päivää ja tulihan se kakka sieltä lopulta...en tiedä johtuiko hieronnasta vai mistä.Tuskinpa hieronnasta ainakaan mitään haittaa oli.

        Jos vastaanotolla hierottiin "vauvan korvien akupisteitä", niin kyseessä ei ollut oikea koulutettu hieroja, vaan huuhaapuoskari. Vaan eipä siitä varmaan vauvalle mitään haittaa ollut. Mutta ei hyötyäkään.


      • äiti-04
        jussi p. kirjoitti:

        Jos vastaanotolla hierottiin "vauvan korvien akupisteitä", niin kyseessä ei ollut oikea koulutettu hieroja, vaan huuhaapuoskari. Vaan eipä siitä varmaan vauvalle mitään haittaa ollut. Mutta ei hyötyäkään.

        Oli ihan oikea koulutettu henkilö. käyttää vain hoidoissaan myös erilaisia hierontoja.


    • ****

      vinkeistä=) kokeiltiin ja auttoi!Vauva tyytyväinen ja vanhemmat myös!=D

    • Pia & vauva melkein 8 vk

      Kiitos ohjeista! Muuten kiltti ja hyväntuulinen vauva (huomenna 8 vk) kärsii ilmavaivoista, joihin Cuplaton kyllä auttaa, mutta noin joka toinen päivä ilmavaivat ja kakan tulemattomuus itkettävät. Hoitopöydällä mahan puristelu auttoi. Sitä vaan pelkää niin paljon esikoisen kanssa, että satuttaa tai tekee jotain väärin, mutta eihän sellainen silittely auta, vaan pikkaisen pitää "tuntua jossain". Kakkaa tuli reilusti, ja hyvät unet syömisen jälkeen :)

    • vauvahieronta

      kertokaapa kokemuksia vyöhyketerapiasta,auttoko?
      kerran olen käyttänyt ja sen päivän sit huusikin kokoajan.jota yleensä ei tee kuin iltaisin tai muutaman tunnin päivässä.

      • satus34

        Olisiko jollakin hyviä vinkkejä kirjoista jotka liittyvät vauvahierontaan...?


    • possuliina, ei kirj.

      Itse olen harrastanut edellisen kerran vauvan kanssa ihan ronskia vauvahierontaa, mutta en tuollaista juuri. Kuulostaa ihan hyvältä.

      En todellakaan ymmärrä, miksi pitäisi viedä vauva hierojalle hierottavaksi, menee sitten vaikka itse kunnolliselle vauvahierontakurssille, jossa oppii itse tekniikkaa.

      Vauvaa kannattaa hieroa joka päivä monta kertaa ja vauva todella hyötyy ja nauttii siitä, eikä sen pitäisi olla jotain kertaluontoista kikkailua, vaan tapa hoitaa vauvaa ja olla hänen kanssaan.

      • possuliina, ei kirj.

        Niin, sillä ensimmäisellä vauvallani oli siis ihan oikea koliikki, jota kyllä hieronta ainoana keinona lievitti, kaikenlaiset "lääkkeet" sun muut olivat ihan huuhaata.

        Nyt odotan toistani ja pelkään tietysti sitä kolmen kuukauden riipivää kirkunaa, mutta on minulle sanottu, että olisi se nyt aika huonoa tuuria jos seuraavallakin olisi koliikki, että ei se mene mitenkään perhekunnittain.


    • Akku E.T.

      Kiitokset avausviestin kirjoittaneelle. Hyvin toimi tekniikka ja vieläpä välittömästi tuli kakka vaippaan. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe