Kanojen sairaudet

Kanaemo8

Meillä on tänä talvena meidän kotikanalassa (20 kanaa 2 kukkoa) kuukahtanut nuori kana ja kukko ja nyt yksi pikkukana on samanlailla ryytymässä. Ruoka ei enää maistu, kyyhöttää ja tasapaino menee. Vanhat kanat ja muut viime viime kesän nuoret kanat ovat terveitä, virkeitä ja niillä on hyvät ruokahalut. Ei olla pidetty niitä ulkona ja kuolemien välillä on ollut n. 1½kk väliä, eli ei kai mitään lintuinfluenssaa?! Voiko johtua jos kanojen isät ja äidit ovat jonkin mutkan kautta sukua toisilleen? Yhteistä näillä kuolleilla/ryytymässä olevalla on se että ne ovat viime kesänä syntyneet ja just ne ovat olleet ne kaikkein kesyimmät joita olkapäällä on pidetty ja paijattu. Monipuolista pöperöä (vihannekset, puurot, kaurahiutaleet) ja kanan rehua, hiekkaa jne on niille syötetty, kanalan siivoan 2 viikon välein, eli noi ylläpitoasiat kaikki kunnossa.
Tunnistaako kukaan em. oireita miksikään taudiksi/puutostilaksi/tms? Onko jotain ihmisten ruokaa jota ei kanalle saisi antaa?

13

11327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ******

      Luulisin, että kanasi ovat kuolleet kokkidioosiin, joka on hyvin yleinen kanoilla. Oireena laihtuminen,nuupottaminen, ruokahaluttomuus ja sit lopussa tasapainon menetys ja kuolema. On loisen (mato) aiheuttama. Kuivikkeet pitäisi pitää puhtaana ja loinen lisääntyy ja leviää hyvin kun ilmat alkavat lämmetä. Kosteat paikat kuten juomakuppien aluset ovat otollisia paikkoja. Niiden puhtauteen pitäisi kiinnittää erityistä huomiota.

      Kannattaa lähettää yksi kuollut kanan tutkittavaksi EELAan niin syy selviää. Meillä näin kuolemien syyksi paljastui juuri tuo kokkidioosi.

      Vai että lintuinfluenssaa;);)

      • muille?

        Onko tuo kokkidioosi vaarallinen muille eläimille, tai ihmiselle? Voiko kukkopojat silti laittaa paistiksi ja syödä? (Ei tietysti tautiin kuolleita, ne menevät polttoon).


    • samaa

      Elikä kokkidioosilta vaikuttaa. Postita ihmeessä tipu Eelaan, voit menettää vielä paljonkin lintuja jos et tee tilanteelle mitään! Kanalan pitäminen puhtaana ei välttämättä riitä jos saastuminen on päässyt tapahtumaan. Loista on voinut tulla jonkun kanan mukana tai ihmisten vaatteissa.

      Et ole vissiin antanut tipuillesi cc-rehua?

      • myös

        En ole aloittaja, mutta meillä sama tilanne. Ovat saaneet punaheltta-munitusrehua. CC-rehuista, jos niitä syöttää, silloinhan ei saisi munia syödä? Vai olenko väärässä.

        Itse kysyin eelasta, mutteivät ota vastaan yksittäisiä kuolleita lintuja enää. Nähtävästi lintuflunssatutkimusten takia, on lähetetty niin paljon lintuja. Kuolemia pitäisi olla kuulemma vähintään 10, ennenkuin ottavat vastaan.


      • Kanaisti
        myös kirjoitti:

        En ole aloittaja, mutta meillä sama tilanne. Ovat saaneet punaheltta-munitusrehua. CC-rehuista, jos niitä syöttää, silloinhan ei saisi munia syödä? Vai olenko väärässä.

        Itse kysyin eelasta, mutteivät ota vastaan yksittäisiä kuolleita lintuja enää. Nähtävästi lintuflunssatutkimusten takia, on lähetetty niin paljon lintuja. Kuolemia pitäisi olla kuulemma vähintään 10, ennenkuin ottavat vastaan.

        kun syötimme tuipuille Cc-rehua, poikaskuolleisuus oli suuri. Menehtymisiä tapahtui juuri silloin, kun lopetimme poikasrehun ja siirsimme aikuisruokaan. Nykyisin en enää syötä CC-rehuja lainkaan ja poikaskuolemat vähentyneet paljon. Käytän rakennuskalkkijauhetta kosteissa paikoissa. mm juomakuppien alla ja vaihdan kuivikkeet kerran viikossa. Muuta ei ole tarvittu ja kanat voivat hyvin & poikaset ovat elinvoimaisia.


    • mainostan

      eli osoitteessa:
      http://www.munanetti.power-forums.com/
      on kanaharrastajia ja tietoa. Vaikka saahan täälätkin hyviä vastauksia (viittaan edellisiin vastaajiin). Sivuilla käydään monenlaista keskustelua kotkottajista ja vähän muistakin linnuista. Suosittelen!

      • kanalja

        Luulenpa, että kyseessä on marekin tauti ei mikään kokkidioosi. Sille ei voi mitään muuta kun sairastuneet tappaa vaan. Ammattilaiskanat rokotetaan sitä vastaan tipuina.


      • Anonyymi
        kanalja kirjoitti:

        Luulenpa, että kyseessä on marekin tauti ei mikään kokkidioosi. Sille ei voi mitään muuta kun sairastuneet tappaa vaan. Ammattilaiskanat rokotetaan sitä vastaan tipuina.

        Tarttuuko se muihin elämiin?


    • ro41

      mikä neuvoksi? 1.5v vanhat kanat ovat osin höyhenettömät ja takapuolet likaiset,pari jo kuollutkin.ns. kanoja on parikymmentä ja ne ovat jatkuvasti sisällä ns.lattiakanalassa

      • Anonyymi

        Viiskyt luvulla annatiin kanoille vettä ja ruohoa. Ruoho kuivattua talviaikaan. Niin ja sitten kaikkien munien murskatut kuoret. Nyt sanoisinkin sen , että murskataan kaikki syömämme munan kuoret. Ja annetaan meidän muniviile kanoille. Vallankin tuota kamaa ei just nyt tule meille. Pienestä paras. Otetaan kaikki käyttöön. Myös munankuoret.😊


    • MaijaSan

      Minulla on 10 kanaa, jotka olen hakenut lattiakanalasta. Kanat eivät osaa mennaä orrelle ja munivat pitkin lattiaa.

      Kanat ovat noin 1,5 vuotiaita ja niillä ol tosi huonot sulat. Osalla takapää on aivan paljas ja punainen.

      Yksi kanoista on erikoisen heiveröinen ja vähän sulkia. Välillä tuntuu, ettei hän pysy hyvin pystyssäkään. Hän on pari kertaa karannut ulos, siellä hän kyllä pärjää. Olen hänet sitten nätisti palauttanut kavereiden luo.

    • kukkoukkeli

      Hei
      Tietääkö kukaan,miksi kukko pusottaa sulkiaan. Kanoja on neljä, ovat kaikki ok. Kukko sukii itseäänmielestäni suht usein, lieneekö joku iholoinen kyseessä? Kysyin apteekista hoitoainetta/lääkettä. Ei ollut. Pitääkö tämä kukko ny pakata laatikkoon ja viedä eläinlääkärille. Itse en näe mitään loisia esim siipien tyvessä...
      Mikä ukkoa riivaa?

    • Anonyymi

      moi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2594
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1942
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1413
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1285
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1280
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1201
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1121
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1065
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 17
      1025
    Aihe