James Dean kuka?

Omituinen elelijä...

Kertokaa minulle kaikki James Deanista, en tiedä tyypistä oikeastaan yhtään mitään, elokuvia vaan oon nähny. :)

7

3086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juppihullu

      vaikka googlea sieltä löytyy jopa tyhmemmillekkin yksilöille tietoa

      • olet torvi

        Torvi. Kysyjä ei kysynyt miten käyttää hakukonetta vaan tietoja James Deanista. Opitaan ymmärtämään luettua. Eikös joo. Samalla vaivalla jolla kirjoitit tuon dorkan viestisi, olisit voinut kirjoittaa linkin asiaan, jota kysyttiin. Ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu.

        Kaikki googlea ehdottavat voivat hieman miettiä, mikä on keskustelupalstan tarkoitus ja bonusmiettimisenä vielä: Onko googlen ehdottaminen keskustelua?


      • Jarmo__
        olet torvi kirjoitti:

        Torvi. Kysyjä ei kysynyt miten käyttää hakukonetta vaan tietoja James Deanista. Opitaan ymmärtämään luettua. Eikös joo. Samalla vaivalla jolla kirjoitit tuon dorkan viestisi, olisit voinut kirjoittaa linkin asiaan, jota kysyttiin. Ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu.

        Kaikki googlea ehdottavat voivat hieman miettiä, mikä on keskustelupalstan tarkoitus ja bonusmiettimisenä vielä: Onko googlen ehdottaminen keskustelua?

        Siis verbaalisesti en fyysisesti :)


    • LordF

      James Dean oli näyttelijä, joka ehti esiintyä vain kolmessa elokuvassa, mutta josta tuli legenda koska kuoli kolarissa suosionsa huipulla. Harrasti moottoripyöräilyä ja ralliautoilua. Oli ehkä bi-seksuaali, mutta sitä ei varmasti tiedä muut kuin tyyppi itse, ja vei sen tiedon hautaan mukanaan. Ne kolme elokuvaa olivat: EEDENISTÄ ITÄÄN (East of Eden), NUORI KAPINALLINEN (Rebel Without A Cause), ja JÄTTILÄINEN (Giant). Tsekkaa ne esim IMDB:stä.

    • raksu

      elikkä... James Dean syntyi 8.helmikuuta, v.1931 Marionissa Indianassa. Jamesilla oli kurja lapsuus ja hän muutti paikasta toiseen, hänen äitinsä kuoli kun James oli vasta 9-vuotias. Hän muutti mummonsa luokse, koska hänen isänsä ajatteli niin olevan parempi. hän ei ollut kovinkaan hyvä koulussa, mutta pärjäsi kohtuullisesti. myöhemmin hän jätti koulunsa kesken ja alkoi näytellä, siinä hän oli hyvä. monia ongelmia oli, mutta aina hänet pelastettiin. jossain vaiheessa väitetään, että james olisi joskus ollut homo,mutta sitä ei voida todistaa. james kuoli auto-onnettomuudessa ollessaan 24-vuotias. hänen kuolemastaan on kulunut nyt jo yli 50-vuotta. syyskuussa 30.päivä tapahtumasta kuluneeksi tulee 51-vuotta. etsi myös lisää tietoja googlesta hakusanalla: James Dean, jos vaan kiinnostaa. myös kirjastossa on pari kirjaa.

    • a.v.a

      >>>Kertokaa minulle kaikki James Deanista, en tiedä tyypistä oikeastaan yhtään mitään, elokuvia vaan oon nähny. :)>>>

      James Byron Dean kuoli syyskuun viimeisenä päivänä, viileän sään vallitessa, Los Angelesista pohjoiseen vievällä tiellä, Cholame-nimisen paikkakunnan tuntumassa Kaliforniassa vuonna 1955. Niin kuin tunnettua, kysymyksessä oli auto-onnettomuus: Deanin Spyder 550 Porsche-urheiluauto, jolle nouseva tähti oli antanut nimen "Pikku äpärä", ja jota hän ajoi kyydissään automekaanikko Rolf Weuterlich, törmäsi äkisti eteen ilmestyneen neliovisen Fordin kylkeen. Dean jysäytti päin Fordia huomattavalla ylinopeudella - hän ei ehtinyt jarruttaa eikä väistää. Hänen niskansa murtui törmäyksessä, hän sai myös runsaasti erilaisia sisäelinvaurioita. Rolf Weuterlich selvisi kuin ihmeen kaupalla hengissä tästä kolarista, mutta kuoli myöhemmin auto-onnettomuudessa sateen liukastamalla tiellä.

      Lähimmässä sairaalassa, jonne Dean onnettomuuspaikalta ambulanssilla vietiin, hänet voitiin vain todeta kuolleeksi (ja legenda syntyneeksi, näin jälkiviisaasti ajateltuna). Deanin elokuvat Nuori kapinallinen ja Jättiläinen, joissa hän mielestäni tekee erittäin hienot roolisuoritukset, ehtivät levitykseen - teattereihin - vasta Deanin kuoleman jälkeen.

      Dean syntyi Indianan Marionissa vuonna 1931, helmikuun kahdeksas päivä Winton ja Mildred Deanille. Dean syntyi kotona perhelääkäri Victor Cameronin avustuksella, täysiaikaisena mutta vain seitsemän kuukautta Deanien avioliiton solmimisen jälkeen (osin tästä seikasta juontuu James Deanin onnettomuusautolleen antama nimi "Pikku äpärä"). Dean painoi maailmaan tullessaan 3296 grammaa ja sai täydet pisteet virkeydestä, ihonväristä ja terveydestä.

      Deanin äiti Mildred kuoli 29-vuotiaana kohdunkaulan syöpään 14. heinäkuuta 1940. 9-vuotias James Dean jäi puoliorvoksi. Äidin kuoleman James Dean otti raskaasti, mutta vielä raskaammin sen että äidin kuoltua hänen isänsä, Winton Dean, hylkäsi hänet. Hänestä tuli käytännössä täysorpo. Winton Dean luopui pojastaan noin minuutin kestäneen keskustelutuokion kuluessa; Winton Dean halusi antaa poikansa Marcus ja Ortensa Winslowille. Näin tapahtui. James Dean ryhtyi pian kutsumaan Ortense-tätiä ja Marcus-setää äidiksi ja isäksi, muutettuaan näiden maatilalle Fairmountiin.
      James Deanin tunteneiden taholta on todettu, ettei Dean milloinkaan toipunut äitinsä ja isänsä menettämisestä, vaikka viettikin Fairmountissa Winslowien kasvattina jopa onnellisenkin lapsuuden.

      Lapsuus- ja nuoruusvuosinaan Dean harrasti piirtämistä, urheilua ja moottoripyöräilyä. Hän oli kiinnostunut näyttelemisestä ja tiesi pienestä pitäen "osaavansa esiintyä". Hän unelmoi jo pikkupoikana pääsystä elokuvanäyttelijäksi. Elokuvanäyttelijäksi pääsemisen esteeksi olivat myöhemmin nousta Deanin lyhyys (172 cm), hänen ohjaajien ja tuottajien mielestä "liian kauniit kasvonsa", osaproteesinsa hampaissa ja erittäin huono näkönsä (Dean ei nähnyt ilman silmälaseja juuri mitään).

      Lopulta Dean onnistui lyömään itsensä läpi elokuvamaailmassa ja saamaan - ensin mitättömiä teatterirooleja, jotka vaihtuivat vaativimpiin ja lopulta valkokangasrooleihin. Edetäkseen urallaan Dean oli seksuaalisissa suhteissa elokuvamaailman silmäätekevien homoseksuellien kanssa. Deanin ensimmäinen seksisuhde oli suhde Fairmountissa vaikuttaneeseen hiukan yli kolmikymppiseen pappiin, James DeWeerdiin. Tämän jälkeen Deanilla oli useita homoseksuaalisia suhteita; läpimurtonsa aikoihin hän asui avoliitossa Bill Bastin kanssa. Dean harrasti eri taidemuotoja, mm. tanssia*, ja hänellä oli intohimoinen suhde myös erääseen tanssijanuorukaiseen (* mm. uransa alkutaipaleen teatterinäytelmässä The Immoralist Dean esittää uskomattoman sulavan "saksitanssin"). Elokuvamaailman silmäätekevät järjestivät Deanille julkisia tapaamisia aikakauden nuorten naisnäyttelijöiden kanssa lehdistön ikuistettaviksi, jotta Deanin homoseksuaalisuus olisi pysynyt salassa yleisöltä. Paitsi taiteista, musiikista, ja henkisestä kirjallisuudesta (Pikku prinssi oli Deanin lempiteos), Dean oli hyvin kiinnostunut myös mm. härkätaisteluista ja historiasta.

      Dean ehti tehdä vain kolme elokuvaa. Eedenistä itään, Jättiläinen ja Nuori kapinallinen, jotka kaikki ovat jääneet elämään ja tehneet hänestä kuolemattoman.

      Tässä näin lyhykäisesti "pintaraapaisuja" James Deanin elämästä :)

      Deanin onnettomuusautoa on sanottu "kirotuksi" mm. seuraavista syistä:

      - Autoalan ammattilainen George Barris osti Deanin onnettomuusauton ja maksoi siitä 2500 dollaria. Hän suunnitteli myyvänsä sen osina eteenpäin. Kun Porsche tuotiin Barrisille, se rullasi kuin "omasta tahdostaan" kuljetusrekan lavalta mekaanikon päälle, murskaten tämän molemmat jalat erittäin vakavasti.

      - Tohtori Troy McHenry hankki itselleen Deanin onnettomuusauton säilyneen moottorin, ja asensi sen omaan Porscheensa vanhan koneen tilalle. Kun McHenry lähti sitten testiajelulle kokeillakseen uutta moottoriaan ensi kertaa, hän menetti pian autonsa hallinnan selittämättömästä syystä, ja törmäsi puuhun 24. lokakuuta 1956. Hän kuoli onnettomuudessa.

      - Porschen runko vietiin näytteille tieturvallisuuskampanjan nimissä, yhdessä muiden onnettomuusautojen kanssa. Se autotalli, jossa Deanin Porschea säilytettiin kampanjan alussa, paloi heti poroksi. Kaikki muut kolariautot tuhoutuivat räjähdyksissä ja tulipätsissä tunnistamattomiksi, vaan ei Deanin Porsche. Se oli ainut auto joka säilyi palossa entisellään.

      - Tri. William Eschrid, osti itselleen Deanin onnettomuusauton vaihteiston. Asennutettuaan vaihteiston autoonsa hän lähti koeajelulle ja joutui kohta vakavaan auto-onnettomuuteen. Hän selvisi hengissä vakavasti vammautuneena ja kertoi myöhemmin että hänen autonsa "oli yht´äkkiä lakannut mystisesti toimimasta".

      - New Yorkilainen nuorukainen osti kaksi Deanin autosta säilynyttä rengasta. Hän joutui vakavaan auto-onnettomuuteen kun nuo Deanin autosta peräisin olleet renkaat puhkesivat ilman selitettävää syytä yht'aikaisesti hänen ajaessaan.

      - Nuori poika, joka yritti varastaa Deanin onnettomuusauton ratin, iskeytyi maahan ilman näkyvää syytä saaden vaikean avohaavan ja vamman käteensä.

      Ja niin edelleen..

      • väärinkdmd

        ""Pikku äpärä", "

        Eipä vaan "Pikku paskiainen".


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14901
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3085
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    4. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    5. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe