Kannattaako laittaa niin kuin monesti näkee, suoraan hellan päälle oma kaappi mausteille, jos pystyy (eli ei ole liesituulettimen putki tiellä)?
Vai mihin laittaisitte?
Mihin sijoitatte mausteet?
21
6595
Vastaukset
- s aaa
sellaisia lokerikkoja olen nähnyt laatikoston ylimmässä laatikossa. siuihen purkit poikittain
- UM:)
uudessa keittiössäni. Vielä en ole asiaa ratkaissut. Tähän asti on aina ollut se maustekaappi hellan yläpuolella. On kyllä kätevä siinä. Johki hellan lähettyville ne on kyllä saatava.
- mausteet
eli lieden vieressä on ulosvedettävä laatikosto, jossa maustepurkit. Missään nimessä en laittaisi enää liesituulettimen päälle, koska höyry (vaikka on liesituuletin, ja purki suljettuna) pääsee purkkeihin ja pilaa herkempiä mausteita. Samoin kurottelu jää pois kun ulosvedettävästä laatikosta näkee yhdellä silmäyksellä missä mauste on. Lisäksi on vielä ulkonäköseikka.
- ville
Jos mausteita on paljon, välttämättä yksi 60*60cm laatikosta ei riitä. Ainakin itselläni pitäisi olla kaksi laatikkoa tai sitten yksi 80cm leveä.
Ulkonäköseikkaa en oikein ymmärrä. Jos hellan päällä on normaali kaapinovi ja mausteet siellä, niin miten tämä vaikuttaa ulkonäköön?
Itse sijoitin hellan päälle pääasiassa sen takia, että siihen tilaan ei pysty muuta sijoittamaan. Jos mausteet olisivat kahdessa laatikossa, alakaapistoista lähtisi tilaa aika paljon.
Toisin kuin täällä väitetään, niin ainakin omat lasipurkkini ovat tiiviitä. Ei niihin mitään hyöryä pääse sisälle, jonka näkee esim. siitä, että purkki ei hyörysty. Itse myös suljen purkit tiiviisti, jotta maut pysyvät paremmin purkissa.
Kaapin lämpötila ei ole sen korkeampi kuin muuallakaan keittiössä.
Maustekaapin sisällön näkee yhdellä silmäyksellä, paljon helpommin kuin laatikon. Laatikko pitää avata kokonaan ja varsinkin pienemmässä keittiössä tämä vie tilaa. Monesti jos tykkää lisäillä mausteita enemmän tai vähemmän koko ajan, pitäisi laatikkoa pitää koko ajan auki. Jos kokkailijoita on useampi, tämä usein haittaa merkittävästi keittiössä kulkua. Yläkaappia voi sen sijaan pitää koko ajan auki, sillä se ei vie tilaa yhtään.
Jos ja kun itselläni olisi todella suuri keittiö (15 neliötä), jossa paljon alakaappitilaa (esimerkiksi 8m), niin sitten laittaisin mausteet alakaappiin. Mutta jos kyseessä on pienempi keittiö ja kaappitilaa ei ole "tuhlattavaksi" asti, parhaan käytettävyysasteen saavuttaa mielestäni lieden päällä.
Sellainen varaus tietysti, että kokkaaja on niin pitkä, että ei tarvitse paljon kurkottaa. Jos kokkaaja on lyhyt, voinee lieden päällä olevan kaapin unohtaa suoraan :) - maustefriikki...
ville kirjoitti:
Jos mausteita on paljon, välttämättä yksi 60*60cm laatikosta ei riitä. Ainakin itselläni pitäisi olla kaksi laatikkoa tai sitten yksi 80cm leveä.
Ulkonäköseikkaa en oikein ymmärrä. Jos hellan päällä on normaali kaapinovi ja mausteet siellä, niin miten tämä vaikuttaa ulkonäköön?
Itse sijoitin hellan päälle pääasiassa sen takia, että siihen tilaan ei pysty muuta sijoittamaan. Jos mausteet olisivat kahdessa laatikossa, alakaapistoista lähtisi tilaa aika paljon.
Toisin kuin täällä väitetään, niin ainakin omat lasipurkkini ovat tiiviitä. Ei niihin mitään hyöryä pääse sisälle, jonka näkee esim. siitä, että purkki ei hyörysty. Itse myös suljen purkit tiiviisti, jotta maut pysyvät paremmin purkissa.
Kaapin lämpötila ei ole sen korkeampi kuin muuallakaan keittiössä.
Maustekaapin sisällön näkee yhdellä silmäyksellä, paljon helpommin kuin laatikon. Laatikko pitää avata kokonaan ja varsinkin pienemmässä keittiössä tämä vie tilaa. Monesti jos tykkää lisäillä mausteita enemmän tai vähemmän koko ajan, pitäisi laatikkoa pitää koko ajan auki. Jos kokkailijoita on useampi, tämä usein haittaa merkittävästi keittiössä kulkua. Yläkaappia voi sen sijaan pitää koko ajan auki, sillä se ei vie tilaa yhtään.
Jos ja kun itselläni olisi todella suuri keittiö (15 neliötä), jossa paljon alakaappitilaa (esimerkiksi 8m), niin sitten laittaisin mausteet alakaappiin. Mutta jos kyseessä on pienempi keittiö ja kaappitilaa ei ole "tuhlattavaksi" asti, parhaan käytettävyysasteen saavuttaa mielestäni lieden päällä.
Sellainen varaus tietysti, että kokkaaja on niin pitkä, että ei tarvitse paljon kurkottaa. Jos kokkaaja on lyhyt, voinee lieden päällä olevan kaapin unohtaa suoraan :)kokonainen yläkaappi - siis norm. syvä - siinä käytössä. Eikä riitä...
Mausteita kun on muutakin kuin ne Meiran purkit - etikat, maustekastikkeet, isot suurtaloustäyttöpurkit säilyvimmille ja käytetyimmille (van. sok, leivinjauhe, lihaliemijaheet...), avaamattomat säilykemaustetahnat
lisäksi jääkaapista kuluu valtavasti tilaa mausteöljyille ja muille huonosti säilyville.
Kai nuo vois laittaa ruokakaappiinkin, mutta tykkään, siitä kun avaan makukaapin, niin kaikki on esillä ja voi alkaa soveltaman... - Ville
maustefriikki... kirjoitti:
kokonainen yläkaappi - siis norm. syvä - siinä käytössä. Eikä riitä...
Mausteita kun on muutakin kuin ne Meiran purkit - etikat, maustekastikkeet, isot suurtaloustäyttöpurkit säilyvimmille ja käytetyimmille (van. sok, leivinjauhe, lihaliemijaheet...), avaamattomat säilykemaustetahnat
lisäksi jääkaapista kuluu valtavasti tilaa mausteöljyille ja muille huonosti säilyville.
Kai nuo vois laittaa ruokakaappiinkin, mutta tykkään, siitä kun avaan makukaapin, niin kaikki on esillä ja voi alkaa soveltaman...Joo, kyllähän noita löytyy ihan pirusti :)
Meillä on lieden päälle tehty tarkalleen hyllyvälit niin, että sinne mahtuu pienet lasiset maustepurkit. Kaikki purkit samanlaisia, värikoodattuja korkin mukaan, jokaisessa itse tehty tarra jossa kerrottu sisältö ja mausteet lajitelut "ryhmittäin". Tästä lieden päältä näkee heti kaikki eikä yhtään purkkia tarvitse siirtää, jotta näkee toisen. Lieden päällä on kuivamausteet, joita käytetään vähän esim 1tl.
Kuivamausteiden lisäksi on etikat, erilaiset suolat ja erilaiset sokerit ovat 60cm laatikostossa. Suolat & sokerit & tvm on brabantian purkeissa ja purkin kannessa lukee mitä purkki sisältää. Tällä tavalla ei myöskään tarvitse siirtää yhtään purkkia, jotta pääsee käsiksi toiseen. Nämä kuivamausteet, joita käytetään lähinnä desimitoilla, vievät suunnilleen yhden 60cm laatikon.
Samalla tavalla brabantian purkeissa on kaikki riisit, erilaiset pastat muut kuivamuonat (monet nuudelit, linssit, pavut, couscous jne). Nämä vievät myös yhden 60cm laatikon.
Ja sitten vielä kaikki jauhot, nekin samalla tavalla purkeissa.
Pitäisi oikein laskea kuinka paljon keittiössä on brabantian purkkeja, veikkaisin että ihan pirusti :D
Jääkaapista löytyy maustetahnat, öljyt ja fondit. Niitä ei oikein uskalla säilyttää normaalissa kaapissa, pilalle menisivät.
Makuja on järjestelyissä monia. Itselle oleellista on, että aineet on ryhmitelty järkevästi ja pakkaukset ovat fiksuja. Joku toinen taas haluaa kaikki samaan paikkaan :) - ennen-päiväykset
Ville kirjoitti:
Joo, kyllähän noita löytyy ihan pirusti :)
Meillä on lieden päälle tehty tarkalleen hyllyvälit niin, että sinne mahtuu pienet lasiset maustepurkit. Kaikki purkit samanlaisia, värikoodattuja korkin mukaan, jokaisessa itse tehty tarra jossa kerrottu sisältö ja mausteet lajitelut "ryhmittäin". Tästä lieden päältä näkee heti kaikki eikä yhtään purkkia tarvitse siirtää, jotta näkee toisen. Lieden päällä on kuivamausteet, joita käytetään vähän esim 1tl.
Kuivamausteiden lisäksi on etikat, erilaiset suolat ja erilaiset sokerit ovat 60cm laatikostossa. Suolat & sokerit & tvm on brabantian purkeissa ja purkin kannessa lukee mitä purkki sisältää. Tällä tavalla ei myöskään tarvitse siirtää yhtään purkkia, jotta pääsee käsiksi toiseen. Nämä kuivamausteet, joita käytetään lähinnä desimitoilla, vievät suunnilleen yhden 60cm laatikon.
Samalla tavalla brabantian purkeissa on kaikki riisit, erilaiset pastat muut kuivamuonat (monet nuudelit, linssit, pavut, couscous jne). Nämä vievät myös yhden 60cm laatikon.
Ja sitten vielä kaikki jauhot, nekin samalla tavalla purkeissa.
Pitäisi oikein laskea kuinka paljon keittiössä on brabantian purkkeja, veikkaisin että ihan pirusti :D
Jääkaapista löytyy maustetahnat, öljyt ja fondit. Niitä ei oikein uskalla säilyttää normaalissa kaapissa, pilalle menisivät.
Makuja on järjestelyissä monia. Itselle oleellista on, että aineet on ryhmitelty järkevästi ja pakkaukset ovat fiksuja. Joku toinen taas haluaa kaikki samaan paikkaan :)ja ohjeet, kauanko mitäkin riistiä tai nuudelia pitää keittää? Haluaisin siirtää aineksia purkkeihin, mutta sitten en muista keittoaikoja ja päiväyksiä. Ehkä voisi repiä pakkauksesta ja laittaa purkkiin vai miten?
- JKJKJKJKJKJKJ
Minusta on naurettavia nämä nykyaikaiset trendikeittiöt, joissa on paljon avonaisia hyllyjä ja liesituuletin sellainen pömpeli ettei sen päälle pysty laittamaan kaapistoa, eivät tule olemaan pitkäikäisiä tälläiset keittiökalusteet, koska niissä on vähän säilytystilaa ja rasvaista likaa saa olla aina luuttuumassa taso ja lokerikkopinnoista.
Ehkä joillekkin pelkän pitsanlämmittäjille tälläiset keittiöt sopivat, mutta ei sellaiselle joka tekee todella itse ruokansa.
Maustekaapille on mielestäni paras paikka just siinä liesituulettimen yläpuolella.- TiiiTaa
Ei näitä nykytrendien mukaisia kalusteita ole kai suunniteltukaan pidettäväksi kymmeniä vuosia, vaan ne vaihdetaan uusiin kun trendi vaihtuu.
- Lycina
Tällä hetkellä mausteet liesituulettimen päällä. Aina pitää kurkkia ja kurotella, yletän vain kahdelle alimmalle hyllylle, ylemmille tarvitsen jakkaraa avuksi. Purkit ovat monta kertaa lentäneet käsistä, milloin pöydälle, milloin lattialle. Ihme kun ei kertaakaan suoraan kattilaan... Keraamiselle liedenpinnalle ei tekisi hyvää ottaa vastaan lasipurkkeja. Uudessa keittiössä siis paikka mausteille löytyy hellan vierestä kahden puolen laatikoista.
- kaneli
Kiinnitä reelinkitanko välitilaan, ja tankoon roikkumaan koreja, joihin voit laittaa maustepurkit. Siinä ovat mausteet helposti kädenulottuvilla kurkottamatta.
- tuo ongelma,
etten yletä hellan päällä olevaan maustekaappiin kunnolla. On sitäpaitsi ikävä kurkotella kuuman hellan yli mauteisiin. Paidan helmat kastuu Ü Vanha maustekaappi on myös aina likainen ja rasvainen, vaikka on liesituuletin. En ymmärrä miten ne muilla pysyvät puhtaina.. Voi, olla että uudet liesituulettimet ovat parempia. Olen kuitenkin kyllästynyt tuohon kaappiin siinä määrin, että uudessa keittiössäni laitan mausteet ihan varmasti johonkin muualle kuin hellan päälle, se on varmaa. En vielä tiedä mihin.
- olen samaa mieltä
tuo ongelma, kirjoitti:
etten yletä hellan päällä olevaan maustekaappiin kunnolla. On sitäpaitsi ikävä kurkotella kuuman hellan yli mauteisiin. Paidan helmat kastuu Ü Vanha maustekaappi on myös aina likainen ja rasvainen, vaikka on liesituuletin. En ymmärrä miten ne muilla pysyvät puhtaina.. Voi, olla että uudet liesituulettimet ovat parempia. Olen kuitenkin kyllästynyt tuohon kaappiin siinä määrin, että uudessa keittiössäni laitan mausteet ihan varmasti johonkin muualle kuin hellan päälle, se on varmaa. En vielä tiedä mihin.
siitä, että avonaiset hyllyköt ovat keittiössä kauhistus. Ja varsinkin jos sellaiselle keräilee maustepurkkeja tai muuta pikku rojua. Joku umpinainen säilytystila niille mausteille olisi tietty syytä keksiä. Olen myös kuullut, että kuumuus ja valo voi kyllä pilata mausteet, että senkin vuoksi..
Ajattelin, että voisivathan mausteet olla vaikka kuivakaapissa alahyllyllä jossain isossa korissa, joka on helppo nostaa pöydälle kokkailun ajaksi.. olen samaa mieltä kirjoitti:
siitä, että avonaiset hyllyköt ovat keittiössä kauhistus. Ja varsinkin jos sellaiselle keräilee maustepurkkeja tai muuta pikku rojua. Joku umpinainen säilytystila niille mausteille olisi tietty syytä keksiä. Olen myös kuullut, että kuumuus ja valo voi kyllä pilata mausteet, että senkin vuoksi..
Ajattelin, että voisivathan mausteet olla vaikka kuivakaapissa alahyllyllä jossain isossa korissa, joka on helppo nostaa pöydälle kokkailun ajaksi..Kannattaa ottaa huomioon, jos laittaa yläpuolelle maustepurkit ja alas tulee keraaminen, induktio tms. taso, voi purkki tippua ja hajoittaa tason. Korjaus on kallista!
- keittiöremppa edessä..
Petran kuvastossa on ainakin sellasia yläkaappien alapuolelle kiinnitettäviä lokeroita jotka näytti tosi käteviltä...Itse meinaan niitä laittaa..Tai jotain samanlaisia...
- KPy
Lämpö ei tee hyvää mausteille, joten hellanpäälinen on mahdollisimman huono valinta. Itselläni mausteet ovat korissa avohyllyssä metrin päässä liedestä. Pitkäkätisenä ei tarvitse edes kurkottaa. Ratkaisun huono puoli on, etteivät mausteet ole pimeässä. Valokaan ei tee monelle mausteelle hyvää.
Niin ja tietsti tuoreyrtit ovat suoraan ikkunalla. Ikkunan edessä on parikymmen senttinen hylly, jossa on tilaa yrteille ja ne savat riittävästi valoa talvellakin.- ja paistu ikkunalla?
Minulla käy niin ikkunan ääressä. Basilikaa en saa säilymään vihanneslokerossa (liian kylmä?), huoneenlämmössä enkä ikkunalla. Vinkkejä???
- luovuttanut
ja paistu ikkunalla? kirjoitti:
Minulla käy niin ikkunan ääressä. Basilikaa en saa säilymään vihanneslokerossa (liian kylmä?), huoneenlämmössä enkä ikkunalla. Vinkkejä???
En minäkään. Odotan kesää - jolloin säilyy aurinkoisella terassilla - jos muistaa kastella
- jatkaa
luovuttanut kirjoitti:
En minäkään. Odotan kesää - jolloin säilyy aurinkoisella terassilla - jos muistaa kastella
...siis Basilika.
Muut yrtit sentään säilyy hiukan pidempään.
- ....
Saarekekeittiössä mausteet ovat liesitason vieressä 80 cm laatikostossa itsetehdyssä maustelokerikossa. Samaan laatikkoon mahtuu vielä paistolastatkin.
Entisessä keittiössä olivat lieden päällä hyllyllä ja hylly aina rasvainen ja epämiellyttävä. - kulmahellan
vieressä sopivasti 30 cm leveä alakaappi, johon laitettiin ns. apteekkimekanismi ja siis mausteille mainio säilytyspaikka!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .452937Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen462844Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631242629Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3381694- 711074
Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."
Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito101051Purra hermostui A-studiossa
Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.193917Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että101772Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde26760- 43722