Popcorn-kone

Antsu123

Jos joku niinkin turhan vempeleen omistaa kuin popcorn-kone, voisitko kertoa miten saat sillä kunnollisia poppareita, jos saat? Minulla on OBH nordican kone ja popcornit ovat aina ihan kummallisen makuisia ja palaneita. Tai ainakin täynnä kummallista pientä ruskeaa palanutta "hiukkasta", jota tuntuu lentelevän kuvun alla paiston aikana. On kokeiltu runsasta voita ja kaikkea, mutta "elokuvateattereiden" popcorneihin ei ole päästy vaan huonompaan tulokseen kuin pussipoppareilla. Turha ostos siis?

22

18133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Hankin tänään mokoman (sama malli kuin ed.) enkä ole saanut aikaan kuin savunmakuisia poppareita ja tosi hintsusti vielä. Voihan vika tietysti olla Rainbow-maissinjyvissä tai siinä että yritin tehdä vain pienintä erää, mutta silti! Olis kiva saada tietää, miten niitä hyviä popcorneja saa kannen täydeltä!

      • toimii

        Meillä kyllä tehdään aika useinkin, tai nuoriso lähinnä, samaisella koneella naposteltavaa eikä ole ollut mitään ongelmia.

        Ohjeita ollaan noudatettu eli rasvaa ja siemeniä niinkuin on neuvottu. Aina ollaan tehty se suurin annos eli 3 tl ölyä ja 1,5 dl jyviä. Kansi pitää ottaa kypsymisen ajaksi pois. Toki palaneita tai kitkeriä popcorneja saa jos ei ole tarkkana kypsymisajan kanssa. Koneesahan ei ole mitään automaattista virtakytkintä vaan täytyy seurata koska jatkuva poksahtelu loppuu ja VÄLITTÖMÄSTI sammuttaa tällöin virta. Ei siis pidä odotella muutamaa sekuntia kauemmin poksahtelun loppumisesta.

        Noista ohjekirjan minuuttiajoista ei olla koskaan aikaa katsottu vaan toimittu ihan kuuntelun varassa. Ei ehkä sopiva vekotin henkilölle jolla on tapana unohdella mitä olikaan tekemässä.


      • edelliseen
        toimii kirjoitti:

        Meillä kyllä tehdään aika useinkin, tai nuoriso lähinnä, samaisella koneella naposteltavaa eikä ole ollut mitään ongelmia.

        Ohjeita ollaan noudatettu eli rasvaa ja siemeniä niinkuin on neuvottu. Aina ollaan tehty se suurin annos eli 3 tl ölyä ja 1,5 dl jyviä. Kansi pitää ottaa kypsymisen ajaksi pois. Toki palaneita tai kitkeriä popcorneja saa jos ei ole tarkkana kypsymisajan kanssa. Koneesahan ei ole mitään automaattista virtakytkintä vaan täytyy seurata koska jatkuva poksahtelu loppuu ja VÄLITTÖMÄSTI sammuttaa tällöin virta. Ei siis pidä odotella muutamaa sekuntia kauemmin poksahtelun loppumisesta.

        Noista ohjekirjan minuuttiajoista ei olla koskaan aikaa katsottu vaan toimittu ihan kuuntelun varassa. Ei ehkä sopiva vekotin henkilölle jolla on tapana unohdella mitä olikaan tekemässä.

        En tietenkään tarkoita kannen poisotolla itse kupua vaan sitä mustaa, itseasiassa pohjaosaa joka laitetaan paikoilleen vasta kun popparit ovat kypsiä ja koko helahoito keikautetaan toisinpäin. Jos se unohtuu paikoilleen paistettaessa saataa kupu haljeta kun lämpö ei pääse ulos.


      • Antsu123
        toimii kirjoitti:

        Meillä kyllä tehdään aika useinkin, tai nuoriso lähinnä, samaisella koneella naposteltavaa eikä ole ollut mitään ongelmia.

        Ohjeita ollaan noudatettu eli rasvaa ja siemeniä niinkuin on neuvottu. Aina ollaan tehty se suurin annos eli 3 tl ölyä ja 1,5 dl jyviä. Kansi pitää ottaa kypsymisen ajaksi pois. Toki palaneita tai kitkeriä popcorneja saa jos ei ole tarkkana kypsymisajan kanssa. Koneesahan ei ole mitään automaattista virtakytkintä vaan täytyy seurata koska jatkuva poksahtelu loppuu ja VÄLITTÖMÄSTI sammuttaa tällöin virta. Ei siis pidä odotella muutamaa sekuntia kauemmin poksahtelun loppumisesta.

        Noista ohjekirjan minuuttiajoista ei olla koskaan aikaa katsottu vaan toimittu ihan kuuntelun varassa. Ei ehkä sopiva vekotin henkilölle jolla on tapana unohdella mitä olikaan tekemässä.

        Popparini eivät varsinaisesti pala vaan heti ensimmäisistä poksahteluista asti kuvun alla lentelee sitä "ruskeaa hiukkasta", jota popcornit ovat sitten täynnä. En siis tietääkseni ole pitänyt konetta liian kauan päällä. Tekisi mieli ottaa koneesta lämmitystehoa pois, mutta ei voi. En tiedä sitten, mikä on ongelmana..


      • juttu.
        Antsu123 kirjoitti:

        Popparini eivät varsinaisesti pala vaan heti ensimmäisistä poksahteluista asti kuvun alla lentelee sitä "ruskeaa hiukkasta", jota popcornit ovat sitten täynnä. En siis tietääkseni ole pitänyt konetta liian kauan päällä. Tekisi mieli ottaa koneesta lämmitystehoa pois, mutta ei voi. En tiedä sitten, mikä on ongelmana..

        Ei meillä kyllä tuollaista ongelmaa ilmene. Ihan on "roskattomia" popcorneja saatu. Piti ihan kokeilla ja mitata aika kauanko menee ennenkuin alkaa poksahtelemaan käynnistyksestä. Siihen kului vajaa 3 minuuttia jääkaappikylmää öljyä käyttäen, jos ihan tarkkoja ollaan. :) Voihan olla että sinulla on teholtaan viallinen kone, mistä näitä tietää. Kokeileppa kuinka nopeasti kuumenee.


      • dille
        Antsu123 kirjoitti:

        Popparini eivät varsinaisesti pala vaan heti ensimmäisistä poksahteluista asti kuvun alla lentelee sitä "ruskeaa hiukkasta", jota popcornit ovat sitten täynnä. En siis tietääkseni ole pitänyt konetta liian kauan päällä. Tekisi mieli ottaa koneesta lämmitystehoa pois, mutta ei voi. En tiedä sitten, mikä on ongelmana..

        Huomasin just tehdessäni tänään poppareita, että maissinjyvien joukossa (pussinpohjat) oli jonkun verran semmoista hituista pölyä, jonka sitten poistin jyvien joukosta ennen valmistusta. Tarkistapa, oliko jyvissä tämmöisiä hituja mukana.

        Muuten, minulla tuppaa jyvät palamaan, jollen laita tarpeeksi öljyä. Se on n. 2 rkl/1 dl jyviä eli siten tulee parhaita. Ihan sama annostelu kun kersana tehtiin ikiomalla ruskeaksi palaneella popcorn-kattilalla. Olisko mulla sitten sellainen koneyksilö, joka kuumenee keskimääräistä nopeammin tai enemmän ja siksi vähempi öljymäärä ei riitä.


      • Herapoisvoista
        Antsu123 kirjoitti:

        Popparini eivät varsinaisesti pala vaan heti ensimmäisistä poksahteluista asti kuvun alla lentelee sitä "ruskeaa hiukkasta", jota popcornit ovat sitten täynnä. En siis tietääkseni ole pitänyt konetta liian kauan päällä. Tekisi mieli ottaa koneesta lämmitystehoa pois, mutta ei voi. En tiedä sitten, mikä on ongelmana..

        Voi palaa. Käytä öljyä.
        Jos on pakko käyttää voita, pitää sen olla kunnolla kirkastettua.


    • korni poppari
    • öööps

      Tt on hubcää popparii

    • MERI

      Mut kertokaa miten koko vehjettä käytetään ostin kirpparilta eikä ollut mitään ohjetta mukana!

      • Hyvinhelppoa

        Kylmään koneeseen öljy n 1 rkl ja reilu desi jyviä. Virta ja kupu päälle. Kun poppaus loppuu vehje heti pois päältä ja ympäri. Lisää popkorneihin suola.
        Uuden satsin voi valmistaa vasta kun laite on kunnolla jäähtynyt, n 15 min.


    • Popparintekoa

      Otetaan kannellinen teräskattila. Laitetaan kattilaan 1/2 dl öljyä, esim. rypsiöljy tai oliiviöljy kelpaa. Laitetaan kattilaan 1 dl maissinjyviä. Kansi päälle ja lämmitetään kunnes poksahtaa enää ehkä kerran kolmessa sekunnissa tjsp.. Otetaan kattila pois levyltä ja ripotellaan suolaa sekaan.
      Öljyn voi myös ensin lämmittää ja vasta sitten hurauttaa jyvät sekaan, mutta lopputulos on aivan sama.

      • harjottelutekeemestarin

        Öljy kattilaan lämpeämään ja sinne muutama (3 - 5) koejyvää, kun nämä popsahtavat lisää joput jyvät.

        Kattila poppaus onnistuu helposti pienellä harjoittelulla. Poppauskoneessa on se etu, että popkornit saa tehtyä ainakin puolet vähemmällä öljyllä. Tämä kiinnostanee ainakin kalorien laskijoita. Maku eroa ei huomaa maussa. Täysin rasvattomia popporneja en ole tehyt - kuumailmapuhallettuja. Väittävät, että noihin kuumapuhallettuihin popkorneihin ei tartu suola, kun ei ole rasvaa. Luultavammin siis melko mauttomia suolattomina.


      • mauton_eli_terveellinen
        harjottelutekeemestarin kirjoitti:

        Öljy kattilaan lämpeämään ja sinne muutama (3 - 5) koejyvää, kun nämä popsahtavat lisää joput jyvät.

        Kattila poppaus onnistuu helposti pienellä harjoittelulla. Poppauskoneessa on se etu, että popkornit saa tehtyä ainakin puolet vähemmällä öljyllä. Tämä kiinnostanee ainakin kalorien laskijoita. Maku eroa ei huomaa maussa. Täysin rasvattomia popporneja en ole tehyt - kuumailmapuhallettuja. Väittävät, että noihin kuumapuhallettuihin popkorneihin ei tartu suola, kun ei ole rasvaa. Luultavammin siis melko mauttomia suolattomina.

        > Väittävät, että noihin kuumapuhallettuihin popkorneihin ei tartu suola, kun ei ole rasvaa. Luultavammin siis melko mauttomia suolattomina.

        Molemmat pitävät paikkansa. Faija jostain kirpparilta tällaisen "föönin" hankki. Kivaahan siinä on, että poppareita tulee koneesta ~tasaiseen tahtiin eli saa tehtyä just sen kokoisen satsin kuin kulloinkin tarvii. Mutta ovat liian terveysmallia nämä popparit... ei yhtään rasvaa -> suolakaan ei näihin tartu -> ei maistu yhtään miltään = sama kuin jotain styroxin paloja mutustelisi.

        Pitäisi kait olla sprayrasva käsillä, että saa tuotteet maustettua.


    • popporniajokapäivä

      Vanha OBH Nordican Big Popper (Ikää jotain 20 v?) lakkasi pyörittämästä. Lämpenee kyllä. Joten oli aika ostaa uusi kone. Clas Ohlsonilta löytyi sopuhintaan uusi samantyyppinen laite. Tehoja oli vähän vähempi, joten alkuun epäilytti onnistuuko poksauttelu. Kyllä toimii. Vähän on hitaampi kyllä. Plussana se, että popkornien palamisvaara on pienempi. Ei niin tarkkaan tarvitse vahtia poksahtelun loppumista.

      Popkornikone tosi ahkerassa käytössä - toisinaan lähes päivittäin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Harkitsin popconkonetta. Sitten kokeilin kuitenkin netin ohjeella aivan tavallisista (Rainbow) jyvistä tehdä popcorneja tavallisessa mikrossa. Mikroni on vanha, eikä siinä ole mitään säätömahdollisuutta tai pyörivää lautasta. Käytin ihan tavallista silikonista "kietaisuvuokaa", en siis varta vasten suunniteltua mikropopcornastiaa. En laittanut rasvaa (eniten minua popcornien teossa on ärsyttänyt rasvaisen kattilan pesu). Kohtuullisen hyvin onnistuin. Kuulun siihen askeettiseen vähemmistöön, joka pystyy syömään popcornit maustamatta.

      Jostain olen kuullut, että aikanaan alkuperäiskansat tekivät popcorneja heittämällä kuivia maissinjyviä nuotioon. Popcornien teko ei siis voi olla salatiedettä, eikä voi vaatia erityisvälineitä. Tekeepä hyppymaissinsa sitten laitteessa, kattilassa tai mikrossa, niin salaisuus taitaa olla sen kuunteleminen, milloin paukkuminen alkaa vähetä. Jos ei huomaa ajoissa lopettaa kuumennusta, popcornit palavat. Popcorneille ei taida olla ekstaktia paistolämpötilaa tai rasvan laatu- tai määrävaatimusta, vaan erilaiset variaatiot ovat mahdollisia, ja silti kyseessä on popcorn, kunhan jyvät ovat auenneet (ja mieluusti välttyneet palamiselta).

      Ainakin mikrossa tehtynä jyvien määrällä saattaa olla merkitystä. Itse teen jatkossa pienen määrän kerralla. Isommasta määrästä jäi suhteessa enemmän jyviä paukahtamatta kuin pienestä.

    • Anonyymi

      Hyviä pop corneja tulee kun kuumentaa kattilan kuumaksi sitten lisää 1dl jyviä ja kansi päälle,hetken päästä kattila täys poppareita,ja kaikki tämä ilman öljyä,kokeilkaas,valmiiden päälle kaadoin voi sulaa

      • Anonyymi

        Ihme tahmaa saat aikaan voilla


    • Anonyymi

      Myöhään tässä vastaan. Itsellä obh nordican laite clas okgsonilta ostettuna ja käytössä jo 8 vuotta. Pyörivä piikki noissa obg nordica laitteissa alkaa myös kuluttamaan paustolevyn pinnoitetta, eli jos poppareissa on hitusia, niin tarkista levyn pinta. Reilu öljy (enemmän kuin ohjeessa) ja itse otan popparit heti pois kun poppaus vähenee pariin sekkaan. Sit käännän kulhon levyn kanssa heti ympäri virran sammutettuani, ettei kuuma levy polta poppareita jotka siihen osuu. Hyvä laite ja välillä päivittäin käytössä, välillä harvemmin. Oma kulhoni siinä päällä jo saanut vauriota ja haljennut parista kohdasta, siksi siirrän siitä popparit touseen kulhoon syömisen ajaksi. Harmi kun ei saa enää varaosina kulhoja.

    • Anonyymi

      OBH Nordica Big Bobber paras popcorn kone.

      Mistä niitä saa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2266
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2074
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      170
      1873
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      170
      1687
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      32
      1339
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1178
    Aihe