Kanin silmätulehdus..

Puppe

Luppakorvakanin silmä on vuotanut useamman päivän.Ollaan huuhdottu sitä keitetyllä vedellä.Välillä tuntuu että auttoi mutta tänään aamulla taas silmän ympärys oli kostea.
Onko kanilla samat silmärasvat tai tipat kuin ihmisellä.Olen kyllä tänään lääkäriin menos mutta kun kotona olis oftan-chlora silmärasvaakin.

23

19819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lintu

      älä laita mitään ihmisten lääkkeitä siihen silmään. meillä oli sama juttu, antoivat antibioottia ja kun sillä ei lähteny, niin nukuttivat kanin ja avasivat kyynelkanavia. nyt on terve. äläkä sörki sitä silmää millään, ettei vaan mee pahemmaks. se oli semmonen 120e lasku.

      • epätoivoinenkani

        moi, meillä on kanin kyynelkanavan kanssa todella iso ongelma. Ollaan kolme kertaa käytetty eläinlääkärissä, joista kahdella kerralla rauhoitus ja kyynelkanavan huuhtelu. Silmä ollut niin ärtynyt, että vaikea oli löytää pienen pientä aukkoa sinne kyynelkanavaan. Nyt siis kolmannet antibiootit ja silmävoide menossa. Ongelma ei ole silmä, vaan se, että kyynelkanavaan on muodostunut pallo, paksu kertymä märkää, jota ei saada ei silmän, ei nenän kautta auki. Sinne jää aina pöpöjä ja märkää erittyy. Eläinlääkäri on todella asiansa osaava tohtorisnainen, joka tutki kaikki asiaa sivuavat kirjallisetkin lähteet. Sanoi, että jos ei nyt auta, niin ikävä kyllä ennuste ei ole kovin hyvä. meidän kanillamme on melko varmasti tuo pasterella myös, se on voinut aiheuttaa tulehduksen. Olen nyt päivittäin lämpimään veteen kastellulla pyyhkeellä hautonut silmää ja siitä päältä sitä kyynelkanavaa. Kanilla alkaa aina valua märkää nenästä, mutta kun sinne aina jää...onko mitään keinoa enää? ollaan ihan epätoivoisia! neuvoista tosi kiitollisia ollaan!!!!


    • sohvi

      meijän kanilla alko samallailla. eläinlääkäri määräsi oftan silmätippoja, samoja mitä ihmiset käyttävät. ja päälle tlui vielä antibiootti kuuri, ei tosin auttanut mitään.

      • Puppe

        parani ja tuli hoidettua?


      • sohvi
        Puppe kirjoitti:

        parani ja tuli hoidettua?

        minultako kysyit? knu antibiootti ja silmätipat loppuivat, jatkoin silmän huuhtelua keitetyllä vedellä päivittäin n. 2kertaa. alkoi itsestään paranemaan, eläinlääkäriin en uudestaan vienyt koska kani vain stressaantuisi lisää ja se ei ole pasteurella (eikä kenellääkkään muulel kanille) hyväksi. vedellä putsailin niin parani noin kahdessa viikossa. eläinlääkäri itsekkin sanoi että tuskin auttaa ja että vaikea hoitoinen tauti.


    • Zorro

      Mun kanilla on jo varmaan 3 kertaa huuhdeltu kyynelkanava, makso 55 e kerta... Ja kans annettu erilaisia tippoja (akvakol, dexa chlora ja nyt joku muu...eivät vaan tehoa). Mun kanilla on pasteurella ja siitä toi silmä juttu. tavallinen silmätulehdus ja pasteurella eroavat toisistaan siten, että pasteurellasta johtuvassa silmien vuotamisessa kanin silmä ei ole kipeä (voi tulehtua jos kuiteski vuotaa liian kauan!).Chlora tipoissa on kortisonia,eli kani voi paisua palloksi (kerää nestettä)....pitää tarkkailla ettei mene ihan mahdottomaksi! Mutta asiansa osaava eläinlääkäri kyllä tietää mistä on kyse!

    • ...

      aiheesee,mutta luppakorvakania EI ole olemssakaan!On vai kääpiöluppa!

      Silmätulehduksesta:
      Kanin suuret ja hieman ulkonevat silmät ovat alttiita erilaisille vaurioille.Luomi-, sidekudos- ja sarvoiskalvontulehdus voivat olla melko harmittomia vaivoja. Silmätulehdukset voivat johtua esimerkiksi heinän pölystä, liasta, puremasta, vedosta tai vilustumisesta. Silmään saattaa osua myös terävä heinänkorsi. Tulehtunut silmä vuotaa joko kirkasta tai kellertävää nestettä, kani räpyttää sitä vähän väliä tai pitää kokonaan kiinni. Luomen iho tai sarveiskalvi voi punoittaa. Karvat silmän ympärillä ovat liimaantuneet yhteen. Lievissä silmätulehduksissa riittää, jos silmää huuhtelee säännöllisesti boorivedellä. Ellei silmätulehdus parane muutamassa päivässä kotikonstein, pitää kani viedä eläinlääkärille. Eläinlääkäri voi antaa jotain voidetta silmään, ja hän voi määrittää myös, mistä silmätulehdus on tullut.

      ( http://protu.it.helsinki.fi/sonja/ )

      • minätaas

        niin, että kani voi myös kuolla siihen infektioon. minä ainakin veisin kanin heti lääkäriin. meidän kanilla oli simmussa stafylokokki... olisi kuollut ilman kyynelkanavan avausta.. on niin vanhakin


      • illalla
        minätaas kirjoitti:

        niin, että kani voi myös kuolla siihen infektioon. minä ainakin veisin kanin heti lääkäriin. meidän kanilla oli simmussa stafylokokki... olisi kuollut ilman kyynelkanavan avausta.. on niin vanhakin

        lääkärissä.Sillä on ollut karvanlähtö ongelmaa koko syksyn ja talven.Annoin sille Nekton vitamiinia ja se on auttanut turkin kuntoutumiseen.Lääkäri katsoi silmää ja sitten kerroin karvanlähtö ongelmasta.Otettiin ihon pinnasta näyte ja löytyi
        kanikapi eli punkki joka elää turkissa.Sai loishäätöpistoksen ja toukokuun lopulla annan sille
        vielä lääkityksen ihon pintaan tiputtamalla tippoja jotka imeytyvät vereen.Silmän vuotaminen voi johtua
        punkista.Laitan siihen Oftan Chlora silmärasvaa eli samaa kuin ihmisetkin käyttävät.Laitoin sitä yöksi ja silmän ympärys vaikutti aamulla kuivalta.
        Illalla oli desinfiointi ja siivous operaatio todenteolla häkissä ja huoneessa.Pestiin koko huone ja desinfioitiin lattioita ym.Toivottavasti Puppe saa viettää terveen kesän kanssamme.Hyvää kesää kaikille luppiksen omistajille.


    • ainosohvi

      mun kanin silmät on alkanu yhtääkkiä vuotaa niinkuin vettä,silmän aluskarvat ovat ihan lytyssä.mikä tähän syy?

      • ainsohvi

        kuka auttaaaa???


    • tzuupppddaai

      molopäät: Mene pois spämmäämää ): tää on silleest aika vakava asia!

    • Kaoo

      Meillä on kahdeksan kaninpoikasta ja yhdellä kanilla on toinen silmä kokonaan kiinni, keltaista mönjää siinä. En ole varma onko emollakin jotain koska se aivastelee vähän väliä, mutta en ole huomannut mitään erikoista sen silmissä tai nenässä. Saattaa olla että on allergiaa, mutta uskon että on joku tulehdus. Kannattaako poikasia pitää samassa tilassa, koska tartuntavaara! Onneksi poikaset ovat sen verran isoja että pystyis jo erottaa emostaan. Mitä jos kaikille kaneille tulee se tulehdus? Kalliiksihan se menee kun yhdeksän kania eläinlääkärille : o Voiko sitä jotenkin kotikonstein parantaa?? Olisin kiitollinen vastauksista!! : D

    • minäpävaa

      Mäidän puolitoista vuotiaalla naaraskanilla on vuotanut silmät jo jonkin aikaa. Sen silmän ympärys on kostea ja silmät kuumottaa. olen sitä jonkin aikaa seuraillut eikä tilanne ole muuttuunut parempaan eikä huonompaankaan suuntaan. Kani on muuten pirteä ja eikä muita vaivoja tunnu olevan..... olisiko tähän vaivaan jotain kotikonsteja, koska äitiäni on aika vaikea suostutella viemään kaniamme eläinlääkäriin.? vastakkaapa pian! :)

      • 123kani

        Oletko eläinrakas? Miksi hankit kanin, jos ette vie eläinlääkäriin? Surullista että kanisi kärsii.


      • pupuystävä

        Kannattaa keittää vettä ja odottaa että se jäähtyy sen jälkeen peset omat kätesi ja otat vanulappuja/vanutyynyjä ja huudot vedellä silmää.....


      • Anonyymi
        123kani kirjoitti:

        Oletko eläinrakas? Miksi hankit kanin, jos ette vie eläinlääkäriin? Surullista että kanisi kärsii.

        Niinkuin varmaan luit muista kommenteista, lääkärin käynnit eivät paljon auttaneet. Jos olisi ollut jotain vakavaa, varmaan olisi kani aivan voimaton ja ehkä jo kuollut. Ei se tarkoita heti että joku ei pidä hyvää huolta tai tykkää eläimistä. Sitäpaitsi, eläinlääkäri on erittäin kallis niin varmasti moni ei heti sinne ryntää. Kokeilevat muita keinoja ensin ja kyselee apua ja neuvoja muilta niinkuin tässä ketjussa nyt näet.


    • huolestunut5

      meijä kanilla vuotaa silmä je sen silmä punottaa eikä kunnolla ruoka maistu

    • pupujen kamu

      Kanin silmävaivat voivat johtua liian pitkistä hampaista!

      • puputus

        meillä silmävaiva johtui just pitkästä toisesta alahampaasta, nyt leikataan sitä n. 3 viikon välein. silmä ok. kani 6v


    • IiruHupsu

      Moikka!

      Meidänkin kanilla oli nuhaa ja vasen silmä rähmi ja oli melkein ummessa. Kani oli myös vaitonaisempi, kuin yleensä.
      Toinen kaneistamme, nuoli silmää ja annoimme silmäpotilaalle piharatamoa, siankärsämöä sekä mustaherukanlehtiä. Neljän päivän kuluttua, kani oli kokonaan terve, eikä eläinlääkäriä tarvittu tällä kertaa :)

    • el auttaa

      Silmätulehdus voi olla tarttuva, ja vakavakin, joten el näytettäväksi .Kun vie aikaisin, tulee halvemmaksikin,ja kani ei kärsi hoitamattomuudesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe