Mimmonen koira sopis???

Nuunuu

Millanen koira sopis meille kun poikaystävälläni on astma...haluisimme koiran...???
Asumme kerrostalo kaksiossa...
Vinkkejä???

20

680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varjo

      Ottakaa hei akvaario. Nojoo...
      Soittakaa kasvattajille ja kyselkää.

      • zalaizuuz

        ROBOOTTI koira *Wirn* Muuhun koiraan ei ole mahdollisuutta.Astma on sellanen tapaus...Niin onhan toi asuntokin..Mut ei sillä ois ollu väliä...Siis jos sun poikaystäväsi (!!!) EI saa oireita yhtään voisikin olla mahdollisuus...=) Mut ei se oo ees todennäköistä:( KAI!?!?! =/


    • AM

      Teille sopii Tamagochi-rotuinen koira.

      Ihan oikeasti, miksi omalla terveydellään pitää leikkiä? On varmasti helpompi olla ottamatta nyt koiraa kuin ottaa se ja sitten luopua, koska poikaystäväsi saa oireita. Jos välttämättä haluatte kokeilla, ottakaa vaikka hoitoon ystävänne koira muutamaksi viikoksi. Silloin näette, millaisia reaktioita se aiheuttaa.

    • Jasu(:

      Mun tuttujen äitillä on astma, ja sé äiti on sellanen *koiraihminen*! se on aina halunu koiraa! sitte ne päätti kokkeilla cotton de tulearia, eikä sille tullu mitään oireita!!!!Mutta se ei oo tietenkään varmaa tulleeko siitä sitte sille poikaystävälle!
      Kannatta ensin tutustua siihen rotuun ja kokeilla tuleeko!!!Onnea!

    • Ellu

      itelläni on coton de tulear, kaverini perhe on allerginen koirille eikä meidän koirasta tuu mitään allergiareaktiota se on just tarkoitettu alergikoille, tai siis ei nyt pelkästään niille..no ymmärsit varmaan...toinen on bichon frisé

      • Nuunuu

        Kun poikaystäväni haluis jonkin isomman...ei kuulemma kaipaa "pölyhuiskaa" vaikka noi on ihan söpöjä...kävin just kattoon kuvia...osaatko auttaa..??


      • Nuunuu

        Kun poikaystäväni haluis jonkin isomman...ei kuulemma kaipaa "pölyhuiskaa" vaikka noi on ihan söpöjä...kävin just kattoon kuvia...osaatko auttaa..??Mistähän sais ison astmaatikolle sipivan koiran??


      • AM
        Nuunuu kirjoitti:

        Kun poikaystäväni haluis jonkin isomman...ei kuulemma kaipaa "pölyhuiskaa" vaikka noi on ihan söpöjä...kävin just kattoon kuvia...osaatko auttaa..??

        Kun koiraa valitaan, pitäisi kuvat unohtaa. Vasta siinä vaiheessa, kun luonteen perusteella olisi muutama rotu samalla viivalla, voi ulkonäön perusteella tehdä lopullisen valinnan. Koirarodun valintaa ei kuitenkaan koskaan saa aloittaa kuvien katsomisella!!!


    • Kata

      Mites olisi vaikka akvaariokalat;)

    • Vesa

      Taas täällä tunnutaan luulevan että astma=allergia, ja vaikka olisi allerginenkin niin koiran voi tietyin rajoituksin (ja suurella harkinnalla) ottaa.

      Koska astmassa ei ole niinkään väliä koiran tuottamista valkuaisaineista (jotka ovat ne allergian aiheuttajat), vaan enemmänkin juuri eläinpölystä ja karvoista, niin uskoisin että oikea koira löytyy tiivisturkkisista roduista joista ei kauheasti lähde karvaa. Tällaisia rotuja ovat ainakin villakoirat, vehnäterrieri ja bouvier (tietyin rajoituksin). Kuitenkin, tässäkin tapauksessa tilanne on yksilöllinen eli harkitkaa asiaa huolella ja kun löydätte sopivan rodun niin olkaa kunnolla tekemisissä koirien kanssa niin näette aiheuttaako tilanne oireita. Mielellään yrittäkää saada kotiin hoitoon vaikka pariksi viikoksi joku valitun rodun koira.

      Missään nimessä ei kannata tehdä nopeaa päätöstä koska koiralle on ikävää ja stressaavaa jos se joudutaan palauttamaan kasvattajalle ja etsimään uusi koti kun se ehtii kiintyä teihin. Suosittelisin joka tapauksessa aika pieniä rotuja koska kaksio ei ole mikään iso paikka ja isosta koirasta lähtee kuitenkin rodusta riippumatta aina enemmän pölyä ja karvoja.

      • koirallinen

        Moi!

        Mun kaverin kaksi lasta on allergisia/astmaatikkoja, heillä on cotton de tulear ja oireita ei ole tullut. En silti suosittelisi koiraa teille ollenkaan. Ihotautilääkäri sanoi sisareni pojalle, ettei edes akvaariota kannata ottaa, kehotti ostamaan akvaariovideon tms. Hoidelkaa ainakin ensin toisten koiria.


    • astmaatikko

      Mulla todettiin astma 6-vuotiaana. Olen kaikille karvaisille eläimille allerginen enemmän tai vähemmän, lisäksi rasitusastma.

      Mutta mulla on myös kiinanharjakoira, asun myös mieheni kanssa kaksiossa ja hienosti ollaan pärjätty. Aivan ihana rotu!

      Tämä on tietenkin yksilöllistä, mutta "ihmeitä tapahtuu". Lääkäri-veljeni oli aluksi koira-ajatusta vastaan, mutta on joutunut nielemään sanojaan takaisin ja astmaatikkona hänkin pärjää koirani kanssa mainiosti (harkitsee myös oman ottamista).

      Elämä ei ole aina niin mustavalkoista.

    • Naana

      Minulla on myös astma ja allergia ja haluaisin koiran. Olen käynyt katsomassa Vehniksen pentuja ja ensimmisellä kertaa ei tullut mitään oireita, mutta toisella kertaa, kun oli puhe sitten varata pentu tulikin vähän oireita. Tilanne oli tosi vaikea ja haikea, mutta päätin heti etten ota koiraa jos oireita tulee vähäkin. Näin on parempi niin omalta kuin koirankin kannalta. Kasvattaja ymmärsi hyvin ja sanoi, että tilanteessani oli suurinta eläinrakkautta olla ottamatta koiraa...(Hän myös sanoi, että jos hän katsoo etten minä voi ottaa koiraa, hän ei sitä myy. Sehän on kasvattajan oikeus!)

      Nyt kumminkin haluan tutustua myös Kiinanharjakoiraan, koska oireet ovat yksilölliset ja riippuvat myös rodusta. Kumminkin samalla periaatteella ollaan liikkeellä, jos oireita tulee, koiraa ei tule. Tämä olisi varmasti hyvä ohje meille kaikille astmaatikoilla. Lisäksi pitää muistaa, että oireet voivat tulla vasta vuosien jälkeen, joten koiran kannalta olisi hyvä, että tiedossa olisi varakoti, jos kaikki ei suju hyvin. Toisaalta pentua ei tulisi sijoittaa useampaan kertaan, koska se kokee laumansa hylänneen sen, jos koti vaihtuu pienenä useampaan kertaan.

      Miettimistä on siis paljon. Tutustukaa eri rotuihin ja käykää katsomassa niitä enemmän kuin kerran ja miettikää ja miettikää... Suuri kysymys josta seuraa suuri vastuu ja vastuun pitää myös päätöksestä kantaa... Tsemppiä teille!

      • Allu

        Malttia koiran hankintaan jos on astmaa tai muuta vastaavaa.Mahdollisesti sopivia rotuja tulee Bichon frize tai Portugalinvesikoira


    • =)

      aivan niin juu.. leikkikää sillä terveydellä sitten vaan.. eipähän ole mun ongelma, mut älä sitten itke..

    • WTT

      Suomen kuvalehti on hyysärilehti.

      • Niinonjoo

        Mutta mitä se tähän abouttiarallaa kymmenen(10) vuotta vanhaan ketjuun kuuluu?


    • kjhjhjjj

      Yställäni on astma ja hänen veljellään myös mutta ottivat aikoinaan chihun. En nyt mikään expertti ole mutta uskoisin että astmaatikolle pitäisi olla joku koira mistä ei lähde paljoa karvaa.

    • Anonyymi

      Kim
      Kim
      Kim
      Meieslv



      Hwlhjj

    • Anonyymi

      Millaisen koiran haluaisitte? Järjestyy meidän organisaatiomme kautta varmasti, juuri teille räätälöity edullinen rotu. Missäpäin maata tuo kerrostalo jossa kaksio sijaitsee on, oletteko vuoralaisia vai onko kaksio oma tai osaksi pankin. Vinkkejä organisaatiomme toimista saat kotisivultamme tai sitten voit lähettää s-postilla viestiä koirapalveluumme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe