Legolas= ?

Iluvatar

Eli siis mitä Legolas tarkoittaa meidän kielellä esim: Elanor=aurinkotähti!

9

1640

  Vastaukset

  • Legolas tarkoittaa sindariksi Viherlehti.
   Lego= vihreä ja las=lehti.

   • olisiko Agolas nimelle sitten mitään suomalaista vastinetta? :D


   • Vihreä on sindariniksi "laeg" tai "leg".
    Nimeä on kaiketi hieman pehmennetty ja tehty helpommin lausuttavaksi lisäämällä "o" sinne väliin. Aika monissa haltianimissä on Tolkien käyttänyt tällaisia "mutaatioita".


   • Lady_Nocturna kirjoitti:

    Vihreä on sindariniksi "laeg" tai "leg".
    Nimeä on kaiketi hieman pehmennetty ja tehty helpommin lausuttavaksi lisäämällä "o" sinne väliin. Aika monissa haltianimissä on Tolkien käyttänyt tällaisia "mutaatioita".

    Legolasin koko nimi ole Legolas Greenleaf? Viherlehti Vihreälehti... =)


   • kheh kirjoitti:

    Legolasin koko nimi ole Legolas Greenleaf? Viherlehti Vihreälehti... =)

    Legolasilla tai muillakaan haltioilla ei ole sukunimiä, toisin kuin hobiteilla. Frodo Baggins (suom. Reppuli), Samwise Gamgee (suom. Samvais Gamgi), Meriadoc Brandybock (suom. Rankkibuk) ja Peregrin Took (suom. Tuk). Haltioita on mm. Legolas, Thranduil, Galadriel, Haldir (kuolemispaikka: Helm's Deep), Arwen, Celeborn, Celebrían tai Elrond. Myöskään ihmisille, kuten Aragornille, Boromirille (kuolemispaikka: Parth Galen), Faramirille, Éowynille, Éomerille, Denethorille tai Théodenille Tolkien ei laittanut sukunimiä. Hobitit siis olivat ainoita, joilla oli sukunimi.

    Eli: Legolasin koko nimi on Legolas. Legolasin nimi sindarin kielellä tarkoittaa Viherlehteä. Englanniksi Greenleaf ja suomeksi Viherlehti. Greenleaf on englannitettu sindarin kielen sana. Ymmärsitkö??


  • legolas = viherlehti

  • sehän on oikeasti Laegolas=viherlehti

  • Sukunimen puute johtuu useimmiten siitä, että sitä korvaa -poika pääte.
   Esim. Aragorn II Arathornin poika, Gimli Glóinin poika.

   Samantyyppinen menetelmä oli käytössä myös Suomessa, tosin Suomessa sukunimi oli olemassa, vaikka sitä ei aina käytetty. Ehkä Tolkien jätti sukunimet pois selvyyden vuoksi.

  • no esim Viherlehti Osalla ei alunperin edes ollut sukunimeä kuten ei ole esim sauronilla lol mut kaippa se on viherlehti

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b77fa145-9d1a-4da8-9552-1a4504ce3597 Kepun hoitajamitoituksen alentamishalut ja vihreiden vaatimat kovemmat ilmastotoimivaatimukset sekä Maria Ohisalon ja Pekka Haaviston jatkuvat mamuhötkyilyt mm. Al-hol, Kreikan pakolaislapset jne. Vihreät ja kepu sahaavat omaa oksaansa.

   141
  • Opiskelijaelämää...

   Mitenköhän poliitikot ovat laskeneet, että opiskelija elää näillä pienillä opintorahoilla ja asumislisillä. Asumislisäkin on muutaman euron päälle pari sataa ja alle 18 vuotiaan opintotuki on vanhempien tuloista riippuvainen. Käytännössä monellakaan perheellä, jossa on työttömyyttä tai vanhemmat eläkkeellä, ei ole varaa kustantaa lastensa opintoja tai asumista. Lisäksi opintotuesta menee vero (ainakin minulla). kun lasken opintolisän ja asumislisän yhteen, en saa kokoon edes asuntoni vuokraa. Lisäksi pitäisi jollain saada ostetuksi ruokaa. Onkohan poliitikot tietoisia siitä, että opiskelupaikkakuntien pienimpienkin asuntojen vuokrat hipovat viittä kuuttasataa euroa kuukaudessa ja lisäksi maksat sähköt, veden ym. Töitäkään ei kaikille löydy, eikä toimeentuloluukulta anneta ala-ikäisille toimeentulotukea.

   79
  • 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404

   199

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   141
   4120
  2. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   1034
  3. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   198
   542