Poltergeist-ilmiö

Viuhku

Mitäs luulette, Voisiko jakomielitautisen toinen persoona pystyä ruumiin ulkopuolisiin tekoihin? Tarkoitan lähinnä Poltergeist-ilmiötä, mitä luulette sen olevan?

Luulen itse näin: Meissä jokaisessahan on hyvä sekä paha, on myös sellainen puoli, jota emme itse tunne, eikä muutkaan, käytän siitä sanaa persoona. Tämä persoona saa yliotteen ja kyseinen henkilö ei enää pysty kontrolloimaan sitä.

Ja yleensä se kiusaa teini-ikäisiä. Mitäs mieltä te olette ko. ilmiöstä, onko sellaista olemassa, vai onko vain kyse huijauksista? Yleensähän puhutaan että henkilöllä olisi jotakin energiaa, joka tämän aiheuttaisi???

3

931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huu

      kirjoittaudu sisään.

    • Cyberanimal

      Ensimmäiseksi sellainen korjattava juttu on, ettei termiä jakomielitauti käytetä enää missään, vaan sitä nykyisin kutsutaan skitsofreniaksi, jota varmaan tarkoitit?

      tuossa alla on hiukan siitä tietoa:
      " Skitsofrenia on yleensä nuorella aikuisiällä alkava sairaus (psykoosi), jossa on kyse aivojen tiedonohjauksen säätelyhäiriöstä. Tämä häiriö vaikeuttaa keskeisiä toimintojamme ja saa aikaan skitsofrenialle tyypilliset oireet. Skitsofreenikolle omien tunteiden ja ajatusten selkeä ilmaiseminen, ihmissuhteiden ylläpito sekä luova ajattelu tuottavat vaikeuksia. Muita oireita ovat aistiharhat, kuten kuuloharhat, sekä masentuneisuus ja eristyneisyys..."
      http://www.mtv3.fi/poliklinikka/Psykiatria.shtml/117668?Skitsofrenia

      Kuten tuossa yllä tulikin aika selkeästi esille, skitsofrenia on tunnettu myös minäkuvan pirtoutumana, jolloin ei ole oikeasti toista henkilöllisuuttä vaan saman henkilön vääristynyt minä-käsitys. Eli en usko että skitsofeenikko pystyisi "toisella" persoonalla vaikuttamaan ympäristöönsä, vaikka näin kovasti luulisi tekevänsä.

      Poltergeistit tunnetaan myös nimellä räyhähenget, ja näitä tapauksia on dokumentoitu ympäri maailmaa mutta Suomesta en tiedä, onko meillä sellaisista raportoitu. Voihan myös olla että niitä on vanhaan aikaan kutsuttu piruiksi. Toisaalta poltergeist-ilmiöt, jotka liitetään nuoreen ihmiseen, uskoisin voivan olla ihan jotain "kasvukipuilua", koska yleensä nämä ilmiot häviävät myös viimeistään silloin, kun tämä henkilö on tullut täysi-ikäiseksi.

    • näkyy

      tätä "poltergeist" ilmiötä silloin tällöin ,mutta en ole jakomielitautinen ja uskon sen johtuvan itsestäni ,enkä "räyhänhengistä"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1713
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1138
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      949
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      71
      907
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe