Ravintolan aloittaminen

neuvoja

Olen tässä armeijan jälkeen joutunut työttömäksi.
Mietin että voisi baarin perustaa.
Kävin työkkärissä kyselemässä, ja siellä kyllä "haista vittu"-asenteella sain kylmää kättä, enkä muuta.
Löytyisikö netistä ihan perustietoa erilaisista lomakkeista ja koulutuksesta mitä tälläiseen yrittämiseen tarvittaisiin?

18

18022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä

      Tässä ainakin hyvä perusohje, lisäksi neuvoa voi varmaankin kysyä PAM:ilta (palvelualojen ammattiliitto) sekä Googlen kautta "ravintolan perustaminen". Onnea yritykselle
      www.shr.fi/modules/ContentExpress/repository/Yrityksen_perustam.pdf

    • en usko alkuukaan

      Ihan ekaksi mene ja hommaa itelles ravintola-alan perustutkinto.Sitten töihin muutamaksi vuodeksi, että näet mitä homma on. Ei sitä ravintolaa voi noin vaan perustaa ilman työkokemusta.

      Luuletko tosiaan, että ravintolan voi joku perustaa ilman kokemusta? Millä luulet saavasi anniskeluoikeudet, jos sulla ei ole tarvittavia tietoja ja taitoja. HUOH!

      Jos kahvibaaria ajattelit eli kahvilaa, niin se voi olla mahdollista. Helppoa ei tule olemaan.

    • homma, tästä aloitat

      Ihan ekaks teet liiketoimintasuunnitelman ja mietit rahoitusta. Teet budjetit, kerrot juurta jaksian miten missä milloin toteutat suunnitlemas. Sittenosoitat olevasi ammattiataitoinen ihminen alalla ja omaat alkoholipassin. Alkoholipassi, hygieniapassi takataskussa otat yhteyttä viranomaisiin ja vuokraat/ ostat tarvittavan liiketilan. Ei tarviosata kuin 1000 ja yksi asiaa. Helposti käy ilman ammattitaitoa. Siitä vaan kapakkaa perustamaan.

    • xxx

      Ravintola-alalla itse työskentelevänä ja melko pitkän kokemuksen siltä omaavana voin suoraan sanoa ideasi kaatuvan (viimeistään) anniskeluluvan saamiseen. Vaikka niin nero olisit, että kaiken muun saisit toimimaan rahoitusta myöten, niin anniskelulupien saaminen on tätä nykyä melkoinen prosessi ja ÄÄRIMMÄISEN tiukkaa. Ilman mitään kokemuksia, koulutuksia ja meriittejä alalle, et kyllä kovin vahvoilla olisi. Suoraan sanoen et edes osaisi vastata kysymyksiin joita sinulta anniskelulupaa hakiessasi kysyttäisiin. Todennäköisesti et olisi koskaan monesta aihealueesta ja asiasta kuullutkaan:)

      Joten uskallan väittää, että nyt olet haukkaamassa hommaa missä et onnistu. Jos ihan (aidosti) lämpimästi neuvoisin, niin todella kovien perustamishalujen ollessa päällä, perusta normaali kahvila mahdollisilla 4,7% prosentin (siiderit, keskarit) vahvuuteen asti yltävien anniskeluluvalla. Se ei sitten enää ole lainkaan ylipääsemätön tehtävä, jos ei paikkaa suoraan tulkittaisi uudeksi tulevaksi lähiöräkäläksi vaan ihan fiksuksi kahvioksi tms.

      Mutta tosiaan jos aiot tosiaan yrittäjäksi kylmiltään hypätä, niin sinusta ei kyllä ole väkevien anniskeluoikeuksilla varustetun paikan pyörittäjäksi tällä hetkellä. Suosittelisin kyllä edes jonkinlaisten koulutustenkin käyntiä, paras tietysti jos olisi jo tutkinto.

      • Jape

        ...sen verran, että ne saa (lähes) kuka tahansa vaikka ei olisi mitään käytännön tietoa alkoholista/anniskelusta. Anniskelupaikassa vain täytyy olla aina paikalla vaatimukset täyttävä alkoholin anniskelusta vastaava nimetty hoitaja tai varavastaava. Ravintolan omistaja voi vaikka lomailla Karibialla ja vinguttaa Visaa...


      • xxx
        Jape kirjoitti:

        ...sen verran, että ne saa (lähes) kuka tahansa vaikka ei olisi mitään käytännön tietoa alkoholista/anniskelusta. Anniskelupaikassa vain täytyy olla aina paikalla vaatimukset täyttävä alkoholin anniskelusta vastaava nimetty hoitaja tai varavastaava. Ravintolan omistaja voi vaikka lomailla Karibialla ja vinguttaa Visaa...

        Niinhän nuo saa, MUTTA kun juuri siellä taustalla tarvii kaiken pohjatyön olla siinä määrin hyvissä kantimissa, että riittää tuohon anniskelulupaan vaadittavaan tasoon. Käytännön vaatimuksiahan ne kaikki ovatkin.


      • seduli

        Kyllä kokematonkin voi hyvin perustaa ravintolan ,esim eihän sedu koskisellakaan ollut mitään ravintola-alan kokemusta tai koulutusta kun aloitti ravintolatoiminnan eli onnistuu vallan hyvin jos on vain hyvä liikeidea ja liiketoiminta suunnitelma ja riittävästi pääomaa jolla voi jo alusta lähtien palkata osaamista ja kokemusta vaativiin tehtäviin osaajia/konsultteja / heti yrityksen suunnittelu vaiheessa sekä tietenkin ammatitaitoinen henkilökunta ensimmäisestä aukiolopaivästä lähtien.


      • Mobiili
        seduli kirjoitti:

        Kyllä kokematonkin voi hyvin perustaa ravintolan ,esim eihän sedu koskisellakaan ollut mitään ravintola-alan kokemusta tai koulutusta kun aloitti ravintolatoiminnan eli onnistuu vallan hyvin jos on vain hyvä liikeidea ja liiketoiminta suunnitelma ja riittävästi pääomaa jolla voi jo alusta lähtien palkata osaamista ja kokemusta vaativiin tehtäviin osaajia/konsultteja / heti yrityksen suunnittelu vaiheessa sekä tietenkin ammatitaitoinen henkilökunta ensimmäisestä aukiolopaivästä lähtien.

        Mutta ainakin yrittäjyydestä pitää olla kokemusta. Seduhan oli rakennusalan yrittäjiä. En itse ainakaan ryhtyisi ravintolan pitäjäksi, vaikka kokemusta yli 20-v alalta.

        Tein opinnoissani (merkonomin tutkinto)liiketoimintasuunnitelman ja sitä sai todella miettiä ja pohtia. Budjetit olivat vaikeimpia. Restamarkin sivuilta saa hyvät mallit miten arvioida esim. myyntiä sekä voi ostaa oppaan. Suosittelen!


      • Sakke Jokela
        xxx kirjoitti:

        Niinhän nuo saa, MUTTA kun juuri siellä taustalla tarvii kaiken pohjatyön olla siinä määrin hyvissä kantimissa, että riittää tuohon anniskelulupaan vaadittavaan tasoon. Käytännön vaatimuksiahan ne kaikki ovatkin.

        Itse perustin 2kk sitten kuppilan mutta myyn sielä viinaa ilman lupia. Hyvin toimii kun virosta hakee 3 eurolla pullo viinaa ja lidlistä lantringit.

        Rahaa tulee niin paljon että jos joskus jää kiinni niin lennän vaan äkkiä ulkomaille viettämään loppuelämää.


    • onskuponsku

      monoa päähän vaan, sillälailla.
      mistä te keksitte että tällä neuvojen kysyjällä ei ole minkäänlaista ravintola-alan kokemusta?
      muutenkin, vähän asennetta tai vaihtakaa alaa.
      Tsemppiä sulle baarin perustamiseen!

      • ole väittänyt

        mutta annettu "ystävällisiä" neuvoja. Ravintolan pitäminen ei ole niitä helpoimpia asioita.


      • onskuponsku
        ole väittänyt kirjoitti:

        mutta annettu "ystävällisiä" neuvoja. Ravintolan pitäminen ei ole niitä helpoimpia asioita.

        "Luuletko tosiaan, että ravintolan voi joku perustaa ilman kokemusta? Millä luulet saavasi anniskeluoikeudet, jos sulla ei ole tarvittavia tietoja ja taitoja. HUOH!"

        tässä oli ensimmäinen, ja sama laulu jatkuu.
        tosi ystävällisiä.


      • *Omppupomppu*
        onskuponsku kirjoitti:

        "Luuletko tosiaan, että ravintolan voi joku perustaa ilman kokemusta? Millä luulet saavasi anniskeluoikeudet, jos sulla ei ole tarvittavia tietoja ja taitoja. HUOH!"

        tässä oli ensimmäinen, ja sama laulu jatkuu.
        tosi ystävällisiä.

        Tosiasioita ystäväiseni!

        "Suhteellisesti eniten yrityskonkursseista on kärsinyt monissa Pohjoismaissa hotelli- ja ravintola-ala, jossa konkurssit ovat olleet edelleen kasvussa."


      • no, nii....

        Mikäs hiivatin isäntä tämä oli?? Mahtaa olla enemmän pää täynnä omaa oksennusta, kun aivoja. Puhuttiin ravintolan perustamisesta ja tämä persläpi jauhaa jo ihan omiaan. Kumma heppu!!


      • satunnainen lukija
        no, nii.... kirjoitti:

        Mikäs hiivatin isäntä tämä oli?? Mahtaa olla enemmän pää täynnä omaa oksennusta, kun aivoja. Puhuttiin ravintolan perustamisesta ja tämä persläpi jauhaa jo ihan omiaan. Kumma heppu!!

        Tämän threadin luettueani ei järin paljoa ihmetytä miksi suomessa on niin vähän yrittäjiä.

        Minusta on hyvin vastuutonta murskata ihmisten suunnitelmia noin harkitsemattomasti.

        Tosiasia on että menestyviä ja siinä ohessa (yrittäkää kestää tämä) rikastuvia yrittäjiä pitäisi etsiä ja rohkaista kaikin tavoin, jotta taloutemme dynamiikka toimisi niin kuin markkinat edellyttävät ja ihmisillä riittäisi hyvinvointia ja työtä.

        Yleinen ilmapiiri on pienistä asioista kiinni. Oma panos voi tuntua merkityksettömättömältä. Luottakaa minuun, ei se sitä ole!


      • Joonas Järvikivi
        satunnainen lukija kirjoitti:

        Tämän threadin luettueani ei järin paljoa ihmetytä miksi suomessa on niin vähän yrittäjiä.

        Minusta on hyvin vastuutonta murskata ihmisten suunnitelmia noin harkitsemattomasti.

        Tosiasia on että menestyviä ja siinä ohessa (yrittäkää kestää tämä) rikastuvia yrittäjiä pitäisi etsiä ja rohkaista kaikin tavoin, jotta taloutemme dynamiikka toimisi niin kuin markkinat edellyttävät ja ihmisillä riittäisi hyvinvointia ja työtä.

        Yleinen ilmapiiri on pienistä asioista kiinni. Oma panos voi tuntua merkityksettömättömältä. Luottakaa minuun, ei se sitä ole!

        Kannattaa tosiaan aluksi vaan vuokrata tilat ja käy ostaa kaupasta keppanaa ja alkosta viinaa. Vaikka johonkin omakotitalon kellariin laittaa pari jakkaraa ja sitte ostaa jotai minigripi pusseja mihin voi laittaa vaihtorahaa.

        Kirpputorilta jonku geddoplasterin sinne laittaa niin voi soittaa anatuiskua kaikille homofruittareille joita sinne baariin tulee.



        Kannattaa hankkii sinne joku mikro niin voi ostaa kaupasta hodddoggeja niin voi myydä niitä kännisille juopoille.ei tarvi senkummemmi budjettie laskee ku jos ostat vaikka 3 koria kaljaa illassa kaupasta ja 20 hodarii niin ne maksaa joku 100egee kaupassa ja voit myydä ne pois jollai 200 egellä niin tienaat 100e illassa sitte se tekee 3000ege kuukaudes joka on enemmä ku suomalaisille perusduunareilla palkka ja veroton eli aika hyvin tieanaa.


      • jupjup
        Joonas Järvikivi kirjoitti:

        Kannattaa tosiaan aluksi vaan vuokrata tilat ja käy ostaa kaupasta keppanaa ja alkosta viinaa. Vaikka johonkin omakotitalon kellariin laittaa pari jakkaraa ja sitte ostaa jotai minigripi pusseja mihin voi laittaa vaihtorahaa.

        Kirpputorilta jonku geddoplasterin sinne laittaa niin voi soittaa anatuiskua kaikille homofruittareille joita sinne baariin tulee.



        Kannattaa hankkii sinne joku mikro niin voi ostaa kaupasta hodddoggeja niin voi myydä niitä kännisille juopoille.ei tarvi senkummemmi budjettie laskee ku jos ostat vaikka 3 koria kaljaa illassa kaupasta ja 20 hodarii niin ne maksaa joku 100egee kaupassa ja voit myydä ne pois jollai 200 egellä niin tienaat 100e illassa sitte se tekee 3000ege kuukaudes joka on enemmä ku suomalaisille perusduunareilla palkka ja veroton eli aika hyvin tieanaa.

        Aikamoista... Eihä se ole ku ottaa asioista selvää ja itteää niskasta kii et mitä pitää hoitaa. Tälleen ko lukee näit ni tulee sellanen olo et jotkut ravintoloitsijat tyrmää uusien ideat ettei omat asiakkaat hävii...


      • JereVaan
        jupjup kirjoitti:

        Aikamoista... Eihä se ole ku ottaa asioista selvää ja itteää niskasta kii et mitä pitää hoitaa. Tälleen ko lukee näit ni tulee sellanen olo et jotkut ravintoloitsijat tyrmää uusien ideat ettei omat asiakkaat hävii...

        Eli ne jotka haukkuu ja mesoo yrittäjyydestä.
        Voe voe kun pojilla tulis itku kun baarit meniskin kiinni, jokapaikassa kun ei olis yrittäjiä.
        Siinähän sitten säälittävine kaljamahoineen keittäs jotain pontikkaa mökillä...voe että kun on mukavaa.....
        Tai no, mukavaa on kun on yrittäjiä jotka yrittää :)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3810
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      78
      2017
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      544
      1617
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      85
      1288
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1087
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1018
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      898
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      873
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      798
    Aihe