Lapsellinen murkku

Äitykkä.

Meillä on 15-vuotias tytär, käy normaalissa koulussa yhdeksättä luokkaa ja koulu meneekin iha mukavasti. Ongelmana on vain että hän on todella lapsellinen. Tulee koulusta kotiin ja alkaa samantien leikkimään barbeilla ja pehmoleluillansa, joulunakin toivoi lähes pelkkiä leluja lahjaksi, kavereitakaan hänellä ei ole pariin vuoteen kotona edes käynyt. Ihmettelen että voiko tosiasiassa noin vanha tyttö olla noinkin lapsellinen, herää viikonloppuisinkin jo seitsemältä katsomaan kaikki lastenohjelmat yms... Kaikki päivät tyttö on sisällä ja aina kun ehdotan että voisi mennä vaikka vähän pihalle niin alkaa heti kauhea huuto että hän ei halua mennä pihalle koska siellä ei mukamas voi leikkiä.

Olen todella huolissani tyttärestämme, kun häntä ei edes normaalit nuorten naisten jutut vielä kiinnosta, juttelee vaan kaikenmaailman visulahden matkoista jne.. Tarvitsen todella apua että mitä voisin tehdä tyttäreni hyväksi.

16

6648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että leikitään

      aikuisia ja sitten ollaanki kakaroita. päättäkää jo.

      • kumpa leikittäiskin

        12v tyttö on niin aikuista ja polleaa.
        Leluilla ei ole leikkinyt enää kahteen vuoteen ja kaikki bändi ym.jutut ovat kovasti pinnalla.
        Murkkuikä on tällä hetkellä todella rajuna päällä,sillä haistattelee ja istuu sitten kotiarestissa,ei siivoa huonettaan,haluaa käyttää aikuisten vaatteita,vaikkakin ovat isoja,muutenkin koko neiti on muuttunut kiltistä tytöstä ihan kamalaksi huutavaksi ja reuhaavaksi neidiksi.
        Säännöt,kuri ja rangaistukset käytössä,mutta uhmaa kaikkea.
        Saa varmasti huomiota,mutta täytyy vaan kapinoida kaikkea vastaan.
        Sinuna keskustelisin tyttäresi kanssa.miksi hän leikkkii vielä noin kovasti nukkeilla ym,mutta toisaalta ole onnellinen,että on vielä haluja siihen,sikkä se voi todellakin muuttua yhtäkkiä toiseksi.
        Selvitä miksi hänellä ei käy kavereita ja miksi ei ole kiinnostunut ikätovereidensa jutuista.


    • l,mnhgf

      Oletko jutellut luokanvalvojan kanssa,miltä koulussa näyttää. Meillä poika on ysillä eikä viihdy kuin kotona eikä kavereita ole tän lukuvuoden aikana täällä näkynyt, vaikka niitä opettajan mukaan koulussa on.
      Olin itse nuorena samanlainen enkä ole kovin huolissani. Ja meillä poika nukkuu edelleen pehmolelu läjässä... Vaikka on 190 senttinen mies.

    • Äidin ajatuksia

      Ole tyytyväinen, kun 15-vuotiaasi viihtyy kotona! Suurin osa ikätovereista juoksee rumasti meikattuina ja seksistiset törkyvaatteet päällä pitkin kyliä. Murrosikäisten tyttöjen pukeutuminen on aivan törkeää! Persvakohousuista stringit vilkkuvat, ihonmyötäiset paidat ja lävistykset ovat aivan törkeitä.

      Mitä pahaa on Visulahden matkoissa? Visulahden reissu on tyttärellesi ehkä kesän kohokohta ja koko perheen lomaa. Ole onnellinen, jos tyttäresi arvostaa perheen yhdessäoloa! Kyllä 15-vuotias kulkee vielä äidin ja isän mukana kesälomareissuilla, ainakin meillä. En jätä tämän ikäistä yksin kotiin lomamatkan ajaksi.

      Anna 15-vuotiaan katsoa lastenohjelmia. Mitä haittaa niistä on lapsellesi? Mitä ajattelisit, jos tyttäresi katselisi TV:stä kauhua, väkivaltaa ja pornoa?

      Minä olen äiti ja katson lastenohjelmia joka päivä lasteni kanssa :) Mukavia ovat, paitsi mainoskanavien liian hurjat, pelottavat ja väkivaltaiset piirretyt. Niitä ei meillä katsotakaan.

      Mitä tarkoitat "normaaleilla nuorten naisten jutuilla"?

      Kerroit, että tyttäresi pärjää koulussa mukavasti. Onko tyttärelläsi kavereita koulussa? Kannusta tytärtäsi tuomaan kavereitaan Teille kotiin ja tytärtä käymään kylässä kavereillaan.

      Osa meistä on kotona viihtyvää tyyppiä :)

      • v.äiti

        aikuisten maailmaan on, ei mikään. Saapi turvallisen pohjan elämälleen, kun ei rieku kaikenmaailman jengeissä. Ole onnellinen siitä.
        Sulla on kasvamassa tavallinen tyttö.
        Muistat vaan silti opettaa eron tytön ja pojan välillä, ettei usko kaikkea, mitä pojat satuilee...


    • tititit

      Ei kaikkien murkkujen tarvitse liehua kylillä! Nuorten naisten jutut ovat nuorten NAISTEN juttuja, 15v. on vielä tyttö! Eivätkä kaikki halua meikata ja pukeutua muodin mukaan tms. Itse olin hyvin kotona viihtyvä, inhosin muotia ja meikkejä jne. ja hyvin olen aikuiseksi kasvanut.

    • ehkä kannattaakin

      olla hieman huolissaan. Täysin normaalia tuollainen ei ole, onhan tyttö jo sentään yhdeksännellä luokalla ja siirtymässä ensi syksynä lukioon/tai muuhun vastaavaan koulutukseen. Voi olla, että häntä pelottaa niin kovasti aikuisten maailmaan siirtyminen, että hakee turvaa leluista jne. En tiedä, vaikea sanoa. Kuitenkin kannattaa ottaa ensin selville, miksi ei ole kavereita ... kiusataanko esim. koulussa ? Onko masentunut ? Asia pitää kuitenkin selvittää, sillä jos tuollainen jatkuu vielä pitkään, niin silloin todella tulee vaikeuksia. Vaikka täällä miten sanotaan, että ole onnellinen, että lapsesi on vielä kotona etc., niin siitä huolimatta lapsesi käytös ei ole sellaista kuin pitäisi olla. Ei lapsen tarvitse välttämättä liikkua ns. huonossa seurassa, polttaa tupakkaa ja juoda olutta, sekä meikata ja pukea aikuisen lailla. Sitä en tarkoita. Itselläni oli tuon ikäisenä harrastuksena klassinen musiikki, luin paljon runoja ja enimmäkseen tietopohjaista kirjallisuutta ... no, luin myös Thomass Mannia ja Dostojevskiä mm. Urheilin myös aktiivisesti ( kilpailutasolla ), kävin lapissa vaeltamassa jne. Eivät nekään ns. normaaliteinin harrastuksia olleet, mutta eivät kuitenkaan neljän seinän sisällä tapahtuvaa nukkein kanssa leikkimistäkään. Itselläni ei silti myöskään ollut ns. murrosikää, ehkä se näkyi hieman, mutta vanhempiani, niin omia, kuin toisiakin kohtelin aina hyvin.

      • samoilla linjoilla

        Jos elämä on pelkkää leikkimistä, niin kyllä varmaan itsekin olisin huolissani. Oma 14-v on myös keskimääräistä lapsellisempi leikkii legoilla, mutta hän tekee muutakin: pyöräilee, lukee, pelailee lautapelejä ym. Sen lisäksi omallani ON erityislapsidiagnoosi, tosin lievä. Ei se sitä tarkoita että jos lapsi ei leiki niin sitten heti mennään kaljalle, on välimuotojakin!

        Jos joskus vielä 15-v hautautuukin barbien maailmaan, niin se on ok, mutta jatkuvasti tuon ikäisen leikkiminen on kyllä valitettavasti jo vähän mielikuvitusmaailmassa elämistä. Varsinkin ulos menemisestä kieltäytyminen ja kaverien häviäminen jos niitä aiemmin on ollut on merkki masennuksesta. Niinhän se on aikuisillakin.

        Minäkään en tuossa iässä kulkenut kaljoilla ja olin yksinäinen, oli vain yksi hyvä kaveri, mutten leikkinytkään pahemmin. Harrastin paljon sellaista mitä pystyi yksin harrastamaan, mm. kirjeenvaihtoa ja ajelin paljon pyörällä minäkin ihan kuntoillakseni, kuten nyt omakin lapseni tekee. Kuuntelin musiikkia ja luin ym.


    • nuunuu87

      oon 18 vuotias tyttö. muistan että ite olisin vielä ainaki kasilla halunnu leikkii barbeilla, mutta en enää kehdannu. kaapissa oli pari barbia ja jotain muita leluja piilossa, ja joskus sit kaipaavasti kattelin niitä... :D no sit aika nopeesti kiinnostuin muista asioista. aloin lukea demi-lehteä, kiinnostuin meikeistä, musasta, leffoista ja muodista, vähän myöhemmin kans pojista.

      no mut idea on nyt kuitenki se, että muutokset voi tapahtua tosi nopeesti jos vaa saa jonku virikkeen.

    • Tiuku

      Leikkimisellä, varsinkin näillä barbileikeillä, opetellaan juuri naiseutta, seksuaalisuutta, ihmistenvälistä kanssakäymistä ja yleensäkin sitä, mitä on olla nainen :) Itse lopetin barbileikit 12-vuotiaana, sitä ennen pidin enemmän poneista sun muista, mutta teini-iän lähestyessä juuri barbit kolahti. Ja viimeiset leikit koskivat seurustelua ja seksiä, vaikka valitettavasti en kamalasti tuon ikäisenä seksistä tiennytkään :)

      Jotenkin tulee tyttärestäsi oma lapsuus mieleen, tosin koulussa oli paljon kavereita ja olin melko suosittu tytteli. Kavereita en koskaan kutsunut kylään, tarvitsin "omaa aikaa". Synttäreillä kävivät yms. ja minä tietysti heillä. Nukkeleikit vaihtuivat tietokonepeleihin, jotka nekin ovat/olivat tietynlainen korvike leikeille. Olin poikatyttö, vanhemmat räyhäsivät, miksen ole ulkona. Ei huvittanut mennä. En meikannut enkä mitään, en ollut kiinnostunut musiikista enkä pukeutumisesta, kuljin vanhoissa räteissä.

      Valaistuksen koin yhdessä ainoassa lauseessa, jonka kaveri möläytti ysiluokalla ruokalan jonossa: Sä olet aivan älyttömän nätti. Siinä vaiheessa aloin kiinnostua itsestäni ja siitä, että voisinpas ehkä ollankin nätti :)

      Ulkona tuli juostua sen verran, että vanhemat alkoivat räyhätä, miksen ikinä ole kotona. Kiltti tyttö olen aina ollut, viina ja seksi eivät kuuluneet rientoihin, lähinnä muka-seurustelin ja vaihtelin poikaystäviä joka viikko.

      Nykyään katselen myös aamupiirrettyjä :) DVD-hyllystä löytyy enemmän animaatoita kuin leffoja. Mieluummin katselen halinalleja kuin räiskintää (tosin en kumpaakaan kyllä suosiolla), enkä usko, että maailmankuvani on mitenkään vääristynyt. Kyllä tulee muitakin ohjelmia katsottua, mutta piirretyille on aina sijaa.

      Nykyään myös kuulen paljon siitä, kuinka olen kuulemma niin naisellinen, pukeudun niin hyvin, ja aina kaikki on niin kaunista ja ihanaa.. Onhan se tosiaan verrattuna siihen rättikauteen :) Kyllä se aikansa vei ja sai hapuilla, mutta löysin lopulta itseni, tajusin, mikä olen ja pidän siitä.

      Anna sinäkin tyttärellesi aikaa, mutta voit myös tarjota vaihtoehtoja: menkää esim. shoppailemaan yhdessä. Mua auttoi aikanaan suunnanvaihdoksessani se, että uskalsin sanoa äidille, millaisia vaatteita tahdon (kaikki vaatteet ostettiin _yhdessä_) ja äiti hyväksyi ja ymmärsi tyylini (ei mitenkään radikaali, mutta en ihan kaikkea ylleni vedä). Ja myös se, että jos halusin housut, äiti antoi rahaa ja sain ostaa millaiset itse tahdoin. Ja äiti kehui niitä, silloinkin, kun ei niistä pitänyt.

      Ja kannattaa muistaa se, että mitä kauemmin matka kestää, sitä parempi on lopputulos ;)

    • Marja

      Se on aika, joka auttaa tähän ongelmaasi kuin itsestään. Sitten tulevat muunlaisia ongelmia...

    • pööpötipöö

      Tuon ikäiset tytöt eivät leiki enään samalla lailla kuin pikkutytöt eli ei ne enään mitään prinsessa leikkejä ole. Itsekin kaivoin tuonikäisenä lähes päivittäin barbit esiin. Lähinnä ihailin vain niitä ja tein niile vaatteita jne. Taisimpa suunnitella joskus 14-vuotiaana niille henkilöllisyydet ja kuka on sukua kenellekkin jne. Kirjoitin ne vielä muistiin. Eli leikit voivat olla enemmänkin tälläisia ajankulu/ harrastelu / puuhailu juttuja. Hyvä että tyttäresi viihtyy kotona. Näin hän ennättää hieman aikuistua ennen astumistaan pahaan maailmaan. Hänen ajatusmaailmansa ei välttämättä ole lapsellisempi kuin ikätovereidensa voi olla että hän pitää jopa heitä lapsellisina kun yrittävät esittää aikuisia tms. Näin mulle kävi ja olen ihan normaali tasapainoinen aikuinen. Kahden teinin äitipuoli.

      • kissa pöydälle

        tota..itse olen 17v.tyttönen ja ihmettelin tämän viestiketjun kulkua luettuani sen läpi:siis ihan tosissaan 15v. joka leikkii barbeilla eikä ole koskaan kavereiden kanssa sen paremmin kotona kuin kaupungillakaan?ja se on OIKEASTI jonkun mielestä ihan ok?tekeekö tämä tyttösi kuitenkin kotityöt yms.? eihän tuossa sinänsä mitään pahaa ole (onkohan meilläpäin sitten huono kasvatus vai mitä)mutta minun ainakaan ei olisi annettukkaan leikkiä noin pitkään.isä sanoi kun täytin 10v. ja halusin lelu hevosen että tulee olemaan viimeinen lelu minkä saat.
        ainakaan minun kavereiden ja heidän vanhempien piirissä ei olisi tullut kysymykseen että viisitoista vuotias leikkisi vielä.
        Tämäkin vain sen takia että 15 vuodesta 18 on vain kolme vuotta aikaa oppia elämään niinkuin aikuiset ihan että pärjää omillaan.
        enkä nyt tarkoita että täytyy oppia juomaan ja poltaan että voi sanoa: jee oon aikuinen!
        vaan että oppii peseen pyykkiä ja laittaan ruokaa ja maksaan laskut ja osaa ite tehdä työhakemuksen ja varata lääkäri ajan ym.
        Ja hei jos ei koskaan käy ulkona tai mitään,koska tyttö huomaa että maailma ei ehkä ole ihan barbien vaalean punainen?


      • paha mieli
        kissa pöydälle kirjoitti:

        tota..itse olen 17v.tyttönen ja ihmettelin tämän viestiketjun kulkua luettuani sen läpi:siis ihan tosissaan 15v. joka leikkii barbeilla eikä ole koskaan kavereiden kanssa sen paremmin kotona kuin kaupungillakaan?ja se on OIKEASTI jonkun mielestä ihan ok?tekeekö tämä tyttösi kuitenkin kotityöt yms.? eihän tuossa sinänsä mitään pahaa ole (onkohan meilläpäin sitten huono kasvatus vai mitä)mutta minun ainakaan ei olisi annettukkaan leikkiä noin pitkään.isä sanoi kun täytin 10v. ja halusin lelu hevosen että tulee olemaan viimeinen lelu minkä saat.
        ainakaan minun kavereiden ja heidän vanhempien piirissä ei olisi tullut kysymykseen että viisitoista vuotias leikkisi vielä.
        Tämäkin vain sen takia että 15 vuodesta 18 on vain kolme vuotta aikaa oppia elämään niinkuin aikuiset ihan että pärjää omillaan.
        enkä nyt tarkoita että täytyy oppia juomaan ja poltaan että voi sanoa: jee oon aikuinen!
        vaan että oppii peseen pyykkiä ja laittaan ruokaa ja maksaan laskut ja osaa ite tehdä työhakemuksen ja varata lääkäri ajan ym.
        Ja hei jos ei koskaan käy ulkona tai mitään,koska tyttö huomaa että maailma ei ehkä ole ihan barbien vaalean punainen?

        kun kerroit, ettei sinun annettu leikkiä enää 10-vuotiaana. Itse leikin vieläkin joskus esim. valitsen ja puen barbeille vaatteita ja kokoan legoja. Lasten kanssa tietenkin, mutta itse myös täysillä nauttien! Mama 40!


    • mutta ei kai sentään toivot...

      täytyy sanoa, että aika oudolta kuulostaa tällainen mielikuvitusmaailmassa eläminen. suoraan sanottuna minusta kuulostaa siltä, että tytöllä ei ole kavereita, ja uppoutuu barbileikkeihin kun ei muutakaan tekemistä ole ja pystyy näin pakenemaan pahaa oloa. ei ihan normaalia enää tuossa iässä.

      mitä jos menisit joskus kahdestaan hänen kanssaan kaupungille? katselisit vaatteita, yrittäisit vaikka saada sovittamaan jotain hameita ja naisellisia, vähän aikuisempia vaatteita? kehuisit, kuinka aikuismaiselta ja kauniilta hän näyttääkään. millaisia vaatteita tyttö käyttää nyt, meikkaako tms? voisit myös opettaa meikkaamaan, jos vaikka saisit hänet suostumaan leikkiin, jossa sinä meikkaisit hänet ja hän sinut. meikkaisit hänet nätiksi ja ihastelisit.

      yksi hyvä keino voisi olla juuri jonkun demi- tms. lehden tilaaminen. demi voisi olla hyvä valinta. jos hän suuttuu tai ihmettelee, sanoisit vaan, että kun oli niin edullinen tarjous niin ajattelin että voisit ajankuluksi lukea. saat vaikka ideoita barbileikkeihisi... :D

    • Anonyymi

      Minusta tytöt ja naiset saavat ollakin hieman lapsellisia <3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      Yleistä iskelmämusiikista
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe