Maisemamatkalle???

mewwy

Tervehdys!

Olemme lähdössä Irlantiin elokuun lopulla n. viikoksi ja kaipailisinkin vinkkejä millainen matkasuunnitelma kannattaa laatia. Itseä kiinnostavat pääasiassa vanhat rakennukset,rauniot,linnat ja puutarhat. Yleensäkin kauniit maisemat :) ei niinkään kaupoissa ravaaminen yms.

Onko joku sattumoisin esim. majoittunut jossakin vanhassa talossa tai linnassa tms.???

Kaikenlaisia kokemuksia ja ideoita otan innolla vastaan =) !!!

7

1117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myös Irkkuihin

      Tosiaan mulla on elokuun vika viikko ja rapiat päälle Irlannin reissaamista. Dublin jää pikkasen vähemmälle mutta päädyin muilta osin Shamrockerin bussikierrokseen. Eli 6 päivää länsi/etelärannikkoa bussilla liikkuen hostellista toiseen. Reitille mahtuu oleellisimmat nähtävyydet eikä tahdin pitäisi olla mikään ihan tappomeininki. Muitakin kierroksia on toki tuolla firmalla ja toki muitakin vastaavia firmoja. En ole yksinään matkustellut paljon ja ajattelin että tuo olisi kiva vaihtoehto.

      http://www.shamrockertours.com/HTML2/NewSite/Default.aspx?MenuID=34&CountryID=57

      • meri

        tuo kierros kuulostaa tosi hienolta, kameraan vaan tarpeeksi filmirullia mukaan:). Mun lempialuettani on Connemara; Aran-saaret, Inishbofin-saari, Kylemoren benediktiiniläisluostari(/koulu)on hieno linna upealla paikalla, Roundstonen ranta, Croagh Patrick...


      • mewwy

        kyllä mielenkiintoinen vaihtoehto :) mä laskin että se bussikierros opastus maksaa n. 186 euroa ja sitten siihen päälle tietty noi hostellimaksut jotka sanottiin olevan 13-16 euroa /yö (ne on kyllä sitten salimajoitusta ettei oo omaa huonetta) ja ruoat. Ja jos jonnekin nähtävyyteen on sisäänpääsymaksu.

        Täytyy laittaa harkintaan. Reitti ainakin vaikuttaa just sellaselta mistä olisin itsekin kiinnostunut. Ja tohonhan voi tosiaan helposti sitten vielä lisätä pari päivää Dublinissa.


      • Temple
        mewwy kirjoitti:

        kyllä mielenkiintoinen vaihtoehto :) mä laskin että se bussikierros opastus maksaa n. 186 euroa ja sitten siihen päälle tietty noi hostellimaksut jotka sanottiin olevan 13-16 euroa /yö (ne on kyllä sitten salimajoitusta ettei oo omaa huonetta) ja ruoat. Ja jos jonnekin nähtävyyteen on sisäänpääsymaksu.

        Täytyy laittaa harkintaan. Reitti ainakin vaikuttaa just sellaselta mistä olisin itsekin kiinnostunut. Ja tohonhan voi tosiaan helposti sitten vielä lisätä pari päivää Dublinissa.

        Kylemoren linnaan on 7€ pääsymaksu.


    • Vulkan

      Pohjois-Irlannissa on muutama tosi hieno luonnonnähtävyys, erityisesti Giants' Causeway jäi mieleen. Se on erikoinen kalliomuodostelma meren rannalla. Kallio on halkeillut luonnollisesti säännöllisiin kuvioihin.

      Länsirannikolla on kuulemma myös hienoja maisemia, siellä en ole valitettavasti vielä käynyt. Harmittaa vain kun ilmaston puolesta se on todella ankea saari, sen takia ei tekisi mieli jäädä pidemmäksi aikaa kuin korkeintaan pariksi viikoksi.

    • Jii

      Viikko on Irlannissa aika lyhyt aika. Saari on todella kapea ja pieni, mutta liikkuminen hidasta. Mutta se onkin osa koko Irlannin viehätystä. Kukaan ei kuvittelekaan paahtavansa moottoritietä länsirannikolle päiväksi ja sitten takaisin. Kannattaa varata ainakin päivä matkoihin ja maisemista nauttimiseen.

      Ikävä kyllä noista kiinnostuksen aiheista sen verran että varsinaisia linnoja löytyy helpommin vaikkapa Walesista. Irlanti on ollut köyhää kansaa jota englanti on pitänyt aina kantapään alla (itseasiassa tilanne on ollut aikalailla sama kuin suomi-itänaapuri joskus muinoin). Toki "Castle" sanaa käytetään paljon mutta useimmiten ne ovat uudempia ja lähinnä kartanoita - upeita toki silti (Vaikkapa Glenveagh Donegalissa: http://www.heritageireland.ie/en/HistoricSites/North/GlenveaghNationalParkDonegal/)! Varsinaisia keskiaikaisia linnoja on harvassa. Sen sijaan raunioita, maisemia, puutarhoja...Niitä et voi välttää. Jos haluat lomaltasi todellista rauhaa niin suosittelen Donegalia. Sitä voisi kuvata Irlannin lapiksi. Sinne ei pääse rautateitä eikä siellä oikeastaan ole edes kunnon kaupunkeja. Vain kaiken peittävää upeaa vihreää luontoa ja irlantilaista vieraanvaraisuutta.

      Jos rauniot ja luonto kiinnostavat niin länsi-irlannin koluttuani muutamaan kertaan nousee yhtenä huippukohteena mieleen Skelligin saari. (katso vaikka http://indigo.ie/~lavelles/thevisit.htm). Siinä on kokemus jota et unohda koskaan. Kerryn alueella kuitenkin turismia on paljon enemmän. Jokunen vuosi sitten iski suu ja sorkkatauti joka verotti turismia paljon - tilanne palautui kuitenkin ennalleen ja jenkkituristeja sukuaan etsimässä löytyy paljon. Silti - lännessä saa olla todella rauhassa jos haluaa!

    • palattiin

      noin viikko sitte. Kierreltiin vuokra-autolla lähinnä etelää ja länttä. Dublinissa oltiin sitten viimeiset päivät. Kilometrejä auton mittariin kertyi n. 1600. Aivan ihana maa ja mitkä maisemat!

      Kuvia reissusta voi käydä katselemassa osoitteessa:
      http://legenda.homeip.net/coppermine/index.php?cat=25

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7235
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4232
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2115
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2039
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1686
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1661
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1608
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1603
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe