KRISTINUSKOOON LIITTYVÄ

Topi

Eli kun joku kuolee niin onko ne kristittyjä ne joille pitää maksaa hautajaisista ja hautakivestä. Paljonkos hautakivi oikeen maksokaan.

6

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elisant

      Suomen hautausmaista lähes kaikki ovat seurakuntien omistuksessa, joten tässä mielessä ne todella ovat kristittyjä joille pitää maksaa hautaamisesta. Jos muuta hautapaikkaa ei ole saatavana, haudataan uskontokuntiin kuulumatonkin seurakunnan hautausmaahan. Näin määrätään uskonnonvapauslaissa. (Hautapaikka on 1.1.2007 alkaen saatava erilliseltä, tunnustuksettomalta hauta-alueelta.)

      Seurakuntien hautausmailta hautapaikan myy kirkkoherranvirasto tai seurakunnan hautatoimisto. Kirkkoon kuulumattomilla on samanlaiset oikeudet hautapaikkoihin kuin seurakunnan jäsenilläkin, hautapaikka ja haudan avaaminen sekä peittäminen ovat kuitenkin maksullista.

      Pappi ei saa toimittaa kirkkoon kuulumattoman siunaamista edes omaisten pyynnöstä, mikäli se on vastoin vainajan vakaumusta. Siunatessaan vainajan vastoin kirkkolakia pappi tekee virkavirheen, josta voi olla rangaistuksena esimerkiksi varoitus.

      Omista hautajaistoiveistaan kannattaa kertoa omaisille tai muille läheisille ja tarpeen vaatiessa voi laatia hautaustestamentin, jossa voi määrätä omista hautajaisistaan. Hautaustoimistossa voi tehdä myös suunnitelman hautajaisistaan ja tallettaa rahaa hautajaisiaan varten. Esim. monelle pakanalle tämä on varteenotettava vaihtoehto, jotta hautaus suoritetaan toiveiden mukaan. Esim. ekologiset arvot saattavat olla ensisijaisen tärkeitä, jolloin käytännön asioista on hyvä ottaa selvää etukäteen. Kuinka moni tietää esim. että hauta-arkun voi tehdä itse, ja joillakin paikkakunnilla järjestetään jopa uurnan- tai arkunrakentamiskursseja. Myös pahviarkkua voi käyttää, sillä kovasta puulajista tehty arkkumalli maatuu hitaasti. Suomessa lainsäädäntö ei vaadi arkun käyttämistä, mutta krematoriot eivät vastaanota vainajia ilman arkkua. Omien toiveiden julkituominen on toki hyvä asia, oli pakana tai kristitty tai minkä muun uskon edustaja tahansa.

    • Hmmmmm?

      Mitäpä raamattu sanoo kuolleiden käsittelystä?
      Ainoastaan sen että kuolleita ei pidä manata.
      Kaikki kirkon hautajaismenot ym. ovat vain vanhaa
      pakanallista rituaalia jonka kirkko on "kristillistänyt".

      • Elikkä

        Eikös riistäminen ole vastoin jumalaa. Menis kyllä mulle pieni maksu tuosta, mutta se summa joka pakotetaan maksamaan siitä kun joku kuolee, niin on kohtuutonta minusta.


      • Kunhan kyselen
        Elikkä kirjoitti:

        Eikös riistäminen ole vastoin jumalaa. Menis kyllä mulle pieni maksu tuosta, mutta se summa joka pakotetaan maksamaan siitä kun joku kuolee, niin on kohtuutonta minusta.

        Niin ja entäs se kun ollaan maksettu kirkollisveroa koko elämämme, luulis sillä rahalla saavan edes ilmaisen hautapaikan?????
        Ok, saadaan mennä naimisiin kirkossa ja lapset kastetaan ym. mutta mietityttää mihin niitä verorahoja käyteyään?
        Ihmettelen vaan, ei sen kummempaa.
        Vastatkaa ken tietää


    • mieti tarkkaan

      Matt.13:12

      Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on.




      Jos sinulla on kuollessasi paljon hyviä tekoja, saat uudessa elämässäsi osuudeksesi paljon hyvää: kauniin ruumiin ja ylhäisen aseman.

      Jos sinulla on kuollessasi vain vähän hyviä tekoja, sekin vähä mitä luulit sinulla olevan, osoitetaan valheeksi ja saat osaksesi kärsimyksen ja häpeän.

      Jos luulet että selviät sielujen kiertokulussa strategialla "kadun viime hetkellä" olet harhassa. Ja jos luulet että voit pettää Jumalaa maksamalla jotain "kirkollisveroa", olet vielä pahemmin harhassa.

      Ap.t. 8:20

      Mutta Pietari sanoi hänelle: "Menkööt rahasi sinun kanssasi kadotukseen, koska luulet Jumalan lahjan olevan rahalla saatavissa.

      • ___

        Onkohan oikein että jotkut rahastavat toisten kuolemilla ? Inkkaritkii on sanonu että jokainen hautaa omansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1605
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1273
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1047
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      936
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      868
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      63
      798
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe