CP2020 mielivarusteet

Ye Olde Phart

Olen sekä vetänyt, että pelannut Cyberpunk 2020:aa. Mitkäs ovat teidän lempivarusteitanne, edellyttäen, että pj:llä on jonkin sortin tasapainon taju? Myönnän, että itse on tullut pelattua melkoisen taistelupainotteisia hahmoja ja omatkin pelaajani ovat sortuneet niihin. Ehkä tästä syystä varustelista voi tuntua yksipuoliselta.

Minun ovat:

1) Monoveitset, mieluiten kaksi. Joka iskulla on melkoinen riski menettää terä särkymiseen. Siksi toinen varapuukko mukana. Kohtalaisella meleekyvyllä läpäisee keskiverron kevyen panssarin. Panssarinläpäisy lähitaistelussa aivan ehdoton!

2) Flash-bang -käsikranaatit. Häikäisyefektin voi vielä välttää tietyillä kybersilmäin lisälaitteilla, mutta tyrmäävää paineiskua ei edes kipueditorilla. Kyse ei näet ole kivusta vaan korvan tasapainoelimen häiriinnyttävästä paineiskusta. Tämänkin efektin voi toki estää TÄYSIN umpinaisella kypärällä. Erityisen hyviä, mikäli tarkoitus on saada kohde kiinni ilman turhia ruimimisia.

3) Armour piercing incendiary-, polttoluodit eli siis API-luodit ajoneuvoja vastaan. Kelpo apu myös satunnaista hermonsa menettävää kyberpsykopaattia ajatellen. Nämä luodit ovat yleensä kyllä sotilastavaraa. Harkitsevainen pelinjohtaja ymmärtää, että käyttötarkoituksestaan johtuen niitä ei välttämättä löydy helposti. Saatikka sitten pistoolikaliiberin aseisiin, ainakaan usein. Näitä luoteja tuotetaan lähinnä taistelukentälle, ajatuteltuna kohteenaan lähinnä panssaroimattomat ajoneuvot ja vihollisen kevyet, hitaasti lentävät ilma-alukset. Night City on tosin melkoisen laittomalla alueella suht' lähellä Meksikon rajaa. Eikä sovi jättää huomiotta muutamia käytyjä Keski-Amerikan sotia. Tst-materiaalia on jäänyt jäljelle ja se on kaupan.

4) Fosforikranaatit. Savu haihtuu nopasti, mutta kivana lisänä tulevat 4d6 vahinkoa/kierros/kesto kolme kierrosta aiheuttavat polttavat fosforinkappaleet. Mahdolliset tulipalot, tilanteesta riippuen ovat joko kiva lisä...tai sitten HELVETINMOINEN riesa. Valaisukin on jees. Tai sitten EI.

5) Kunnon käsiraudat. Suht' hintelän, elävänä hyödyllisemmän kohteen nappaamiseen kelpo konsti. Erityisesti, jos hahmosi on fyysisesti voimakas ja mieluiten painitaitoinen.

6) Kehopanssari. Muoto riippuu tilanteesta. Raskas panssari hidastaa ja on näkyvää. Esim. paikoissa, jossa huomaamattomuus on homman a & o, joskus jopa melko näkymätön 10 PV kevlarliivi voi olla hengen pelastaja. Käsienkin suojaajana 14 PV kevlartakki on mun ehdoton suosikki silloin, kun sitä on mahdollista käyttää. Jalat ovat ongelmallisempi juttu. 4 PV nahkahousut eivät sovi joka paikkaan ja 18/20 PV raskaat kevlarhousut paitsi näkyvät, niin myös hidastavat refleksejä. Oma perverssi suosikkini jalkojen suojaksi ovat 8 PV KEVLARSUKKAHOUSUT. Niitä on vaikea nähdä tavallisten vaatteiden alta. Miespuolisille hahmoille näiden käyttäminen voi tosin olla pieni identiteettikysymys. Eritoten, jos näissä on koristeena hempeitä pitsikuvioita. Mutta eihän niitä kukaan näe? Toisaalta, vähäisempi luoti/sirpalevamma jalkaan voi säästää hahmon elämälle. Siinä ei pieni transvestiitin maine paljoa paina. Kyberpsykopaatille se voi olla kunniaksikin!

7) Kallocommo. Se, että pelaajat puhuvat pöydän ääressä ei tarkoita sitä, että heidän hahmonsa kuulisivat toisiaan. Jonkinlainen kryptauslaite tai salakieli olisi ihan kiva. Seinillä voi olla korvat.

8) Pj ei ole meedio. Inventaarioon kannattaa varata jotain, mikä ei välttämättä ole itsestään selvää. Miten olisi tupakansytytin, 5m kieppi ohutta, mutta kestävää köyttä, aski savukkeita, pieni linkkuveitsi, pieni & tehokas fikkari, kynä, pelikortit, noppia, nenäliina? Periaatteessa mitä vaan, mitä kirkassilmäinen pikku partiopoika/tyttö voisi ehkä pitää mukanaan? Mielikuvitusta! CP2020 on sekin ROOLIPELI, jossa voi joskus joutua käyttämään sitä..mielikuvitusta.

Tässä tämä alustava lista. Kaikkea tarvitsemaansa ei tietenkään koskaan voi pitää mukanaan. Sääli..

7

1204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hanska

      Itsellä on takana reilun 10v kokemus CP2020:sta, joskin pääosin johtopuolelta. Yleensä kun hahmon olen saanut tehdä niin varusteet vaihtelevat paljon. Ensin mietitään minkä tyylisen hahmon haluaa. Mennäänkö eteenpäin älyllä ja suhteilla(esim. fixeri), tuholla ja tulivoimalla(esim. cybermosuri feat. 14mm pistooli) vai tarkoilla taktisilla iskuilla(esim. tech-ninja ja myrkytetyt heittotähdet.

      Joitain vaikiovetoja aina kuitenkin on.
      Esim.
      - .45acp/10mm taskupistooli HYVÄSSÄ jemmassa
      - jotain huumetta minkä voimalla juoksee vaikka ilman jalkoja
      -(mikäli mahdollista)"eihän-sitä-koskaan-tiedä-jemma" kuten 10-50kg muoviräjähdettä ja sytyttimiä/40mm kranaattikonekivääri tietenkin jossain hyvässä paikassa.

      Niin juu. API:sta päätellen sinulla on kromikirja 2 mutta hanki kromi 4(vaikka yhdessä 3:n kanssa kuten omani). Siellä on ultimate vaate-/panssarisäännöt. Ihan mitä haluat, minkä tyylisenä haluat, niin panssaroituna kun haluat.

    • plijyt

      Olen pelannut kyberiä kohta viisi vuotta. Teen joskus hyvin erikoisia hahmoja, mm. yksi hahmoistani käytti jousipyssyä ja meleetä. Samoin PJ:mme on kehitellyt maailmaan kyberwareen iskevän "kuumeen", joten ylimääräisen kyberin käyttö on jäänyt vähiin. Mutta tässä luottokamojani:

      - ihonalainen panssari. 8 riittää yleensä, kovempiin hommiin otetaan 12.
      - Spawnblade. Kiva pikku veitsi jolla saa pahaa jälkeä haluttaessa.
      - Coltin Alpha-Omega. Hyvä peruspistooli. Pidän myös Militechin Crusherista (pistolin kokoinen haulikko).
      - Nano-Groomers. Helppo saada esim. toimittaja näyttämään hyvältä. Löytyy Kromi 3:sta.
      - OptiShields. Pakollinen tyylivaruste. PJ antaa alennusta ihmisyyshinnasta, sen verran klisee nämä ovat.

      Eräs pelaajistamme vannoo Skate Foottien nimeen, mutta ne ovat väärissä jaloissa varsin tappavaa tavaraa (nähty hieman liian monta kertaa).

    • Harkkari

      Rautahermot...

    • --Blackhand--

      Jostain syystä meillä päin on tapana pitää mukana aina vähintään pientä määrää muovirähäjteitä sytyttimet, termiittipeistä ja phosphour-in-a-tubea, tjsp, millä ovet aukeaa ja seinät kaatuu tarvittaessa.

      Jokaiselle hahmolle on käytännössä aina pv12 ihopunos ja mielellään kevyttä kevlaria siinä päällä siviilissä tai raskasta kevlaria keikoilla.

      Ghost Suit on myös ollut paljon käytössä ja enemmän kuin useampi fantasioi yksin vessassa geministä.

      Tsunami Helix ja omega kehikko on myös yksi luottovarustuksista.

      Tosin pitää mainita, jos se ei nyt tullut jo selväksi, ettei tässä mitään peruspunkkareita pelatakkaan yleensä.

    • cp2020 rulee

      paketti kortsuja
      liukuvoidetta
      ja kaks lammasta

      • h2452345245

        Miksi kortsuja?


    • Kuningas Arasaka

      Kypeer runkissa seuraavat taika kamut on hyvä olla mukana:

      JOUSI PYSSY
      KAKKA (pyörillä kulkeva)
      NINJA UKKO
      KOSTAJA
      JUUSTOA (jos tulee tappaja hiiri)

      Ja parhaat kyper osat:
      HAMMAS HARJA KÄSI
      HAMMAS TAHNA TOINEN KÄSI
      HAMMAS LANKA JALKA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe