6kk vauvan päivärytmi

poing.

Eli miten menee 6kk vauvan päivärytmi, siis se täysi 24 tuntia. Aika yksityiskohtainen aikataulu olis mukava :)

56

35029

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • äiti

   meillä herätään aamulla klo 8-9. syödään puuroa ja vähän tissiä.

   parin tunnin päästä otetaan tunnin tirsat,jonka jälkeen syödään lounas (eli vaikka joku liha-kasvissose).

   Sit ulkoilemaan rattailla,usein nukahtaa rattaisiin ja nukkuu noin tunnin verran.

   noin klo. 15 syödään välipalaksi jotain hedelmä- tai marjasosetta.

   klo 17 aikoihin tyttö syö päivällisen,joku liha- tai kasvissose. Viimeisille päikkäreille,jotka kestää taas tunnin verran.

   Illalla noin klo 19 syödään puuroa ja tissitellään. tyttö nukahtaa yöunille klo 20-21.

   Aamuyöllä syö vähän tissiä klo 5-6 aikoihin ja jatkaa uniaan tuonne klo 8-9. nÄin meillä. En kirjoittanut kaikkia imetyksiä kun niitä tapahtuu pitkin päivää ja epäsäännöllisesti,ruvennut vähän taistelemaan tissiä vastaan.

   • geegoo

    kuinka paljon teidän 6kk vauvat syö soseita ja maitoa? Riittääkö maitoa 5 desiä päivässä?


   • tarvetta on
    geegoo kirjoitti:

    kuinka paljon teidän 6kk vauvat syö soseita ja maitoa? Riittääkö maitoa 5 desiä päivässä?

    6kk ikäisen pitäs saada 800ml-1l maitoa!


   • hmmm...
    tarvetta on kirjoitti:

    6kk ikäisen pitäs saada 800ml-1l maitoa!

    Tuo määrä nyt on pikkasen yläkanttiin...


   • mamma8456
    tarvetta on kirjoitti:

    6kk ikäisen pitäs saada 800ml-1l maitoa!

    500-700ml


  • 6kk

   Herää aamulla 8-9 ja pullo maitoa puuroa tai hedelmäsosetta, 2-3 tuntia hereillä ja ekoille p.unille, jota kestää 1-1,5 tuntia. Sitten lämmin ruoka peruna-liha/kalasose maitoa ja hereillä n.3 tuntia ja toisille unille, jotka kestää n.2 tuntia. Mahdollisesti nukkuu vielä myöhemmin yhdet unet riippuen kuinka pitkät edelliset oli eli jos kuuden aikaan aivan väsynyt laitan vielä hetkeksi nukkumaan ja sitten voi ruveta yöunille 21.30. Jos nukkuu kahdet unet, saa hänet klo 20 yöunille. Iltapäivällä syödään hedelmää maitoa ja illalla puuroa maitoa. Joskus kaksi kertaa päivässä lämmin ruoka(perunaa).

   • 6kk

    Yleensä nukkuu koko yön, joskus herää kuudelta aamulla ja pitää antaa maitoa ja sitten jatketaa pari tuntia vielä nukkumista.


  • äiti 75

   Vauva on vasta 5,5 kk, mutta kerronpa silti meidän päivästä.

   Aamulla heräilee kuuden aikaan, tarjoan rintaa, jos vaikka saisin itse vielä nukkua, yleensä saankin :) Seitsemän aikaan nousemme ja vauvan laitan lattialle leikkimään, isoveljen touhuja seurailee mielellään. Pari kertaa aamun aikana on rinnalla, ajat epäsäännöllisiä. Puoli yhdentoista jälkeen laitan vauvan ulos nukkumaan, nukkuu kaksi-kolme tuntia.

   Päiväunien jälkeen tietysti on kova nälkä, siispä imetän. Sen jälkeen menemme usein vielä ulkoilemaan tai leikimme sisällä. Viideltä saa pari maissinaksua, kun muu perhe syö päivällistä. Sen jälkeen ottaa pienet nokoset, noin puoli tuntia. Illalla leikkii ja ruokailee tisulla, nukkumaan menee yhdeksän aikaan. Yöllä syö rintamaitoa muutaman kerran, vaihtelee.

   • kt

    Missä soseet ja puurot ?


   • 1+16
    kt kirjoitti:

    Missä soseet ja puurot ?

    Ei alle 6-kuiselle tarvitse soseita ja puuroja antaa. Suositushan on rintaruokkia puolivuotiaaksi.


  • tytteli 6 kk

   Meillä tyttö on vähäunista sorttia. Aamulla herätään n. 7.30 ja samalla annan maitoa (pullosta, en imetä enää). Klo 11 annan liha-kasvissosetta ja maitoa päälle, jonka jälkeen käy päikkäreille (n.2-3 tuntia). Päikkäreiden jälkeen annan maitoa klo 15 ja marjasosetta klo 17. Maitoa jälleen klo 18, jonka jälkeen nukkuu vielä toiset päikkärit noin tunnin. Klo 20 hörppää hiukan maitoa ja klo 21 iltapuuron. Klo 22 annan vielä maitoa, jonka jälkeen nukahtaa yöunille. Yöunia nukutaan meillä siis ainoastaan 9 tuntia...

   • Äippäliini

    Meidän poika just 6kk ja nukkuu yöunia myös vain 9h, ja päiväunia yhteensä n.2-3h yleensä tunnin puolilta päivin ja tunni iltapäivällä! Hirvittäää vähäunisuus.


  • 4 lapsen äiti

   jokainen vauva on erinlainen.mutta jos vauvasi nukkuu yöt heräämättä siis noin 10 tuntia.päivällä puolivuotinen nukkuu 2-4 päikkärit riippuen päikkärien pituudesta jos nukkuu yli tunnin kerrallaan unen tarve ehkä 2 päikkärit.jos siis yöt nukutaan heräämättä.muista jokainen lapsi on erin lainen myös unen tarve vaihtelee...minun 6 kk nukkuu yöllä 11 tuntia heräämättä ja päivällä ottaa 30 minutin tirsoja 4 tunnin välein.ulkosalla nukkuu vaunussa parhaiten.huomaat kyllä kun vauva rupeaa silmiänsä hieromaan taikka laittaa kätensä silmille on unen aika.jotkut lapset alkavat kiukkuamaan jos ei olla ajoissa unille laitettu.jos vauva nukkumaan laittaissa jokeltelee iloisesti vielä 5 min päästä vauva ei ole väsynyt.ja jos päivällä alkaa tuntua että vauva nukkuu liiaan kauvan sen voi myös herättää.yleensä herätään itsekseen.vauva viestii oman rytminsä jokainen lapsi on siis erinlainen ja unetkin jaksottuu omaa tahtiansa joillekin lapsille riittää vähempi unta ja jotkut ovat unikekoja.kummatkin ihan normaaleja.pyri siis muutamiin päikkäreihin päivän aikana

  • mamma_87

   maanantaina 26.10 6kk, päivä rytmi menee näin:

   8-9 aamupuuro
   11:00 tunnin unet'
   12:00 kasvissosetta
   13:30 päiväunet, nukkuu vaunuissa ulkona.
   15:00 hedelmäsose
   16:00 päiväunille
   17:00 liha-kasvis, liha-perunasose, kalaa, kanaa...
   19:00-20:00 iltapuuro, yöunille
   23:00 haluaa vielä velliä ja nukkuu aamuun asti :)

  • rytmissä

   ruokailut:
   7-8 aamupuuro/velli
   10-11 liha/kasvissose
   13-14 välipala esim. hedelmäsose
   16-17 liha/kasvissose
   19-20 iltapuuro/velli

   Illalla mennään nukkumaan 21 maissa ja heräillään aamulla 7 maissa

   Soseita menee yleensä n. 3 piltti-prk päivässä ja maitoa ( velliä) noin 5-7 dl. Joku päivä soseita menee vähempi ja joku päivä enempi, samoin maitoa. Maitoa meillä annetaan syöntien jälkeen, öisin ei syödä enää.

   Aamupäivällä nukkuu yleensä pidemmät päiväunet (1-3h) ja lisäksi vaihtelevasti 1-3 lyhkäsempää pätkää muiden syöntien välissä. Muu aika puuhastellaan yhdessä tai omikseen:)

  • sfdgsf

   Imetän klo 5-6 aikoihin aamulla, jatketaan unia ja herätään klo 7-8 aikoihin yleensä
   Kaurapuuroa klo 8 aikoihin
   Ekat päikkärit klo 10-12 aikoihin (1,5h-2h)
   Lounas kasvislihasose (1 purkki) klo 11-12 aikoihin maitoa (joko imetän tai annan pullosta, koska ei enää suostu paljookaan ottamaan rintaa enää)
   Yleensä vielä marja/hedelmäsosetta klo 14 aikoihin
   Toiset päikkärit klo 14-16 aikoihin (1,5h-2h)
   Maitoa ja kasvissosetta 1/2-1 purkki klo 16-17 aikoihin kun herätään
   Maitoa klo 19 aikoihin ja kaurapuuro vielä klo 20 aikoihin
   Nukkumaan klo 20.30 aikoihin, ei siis juurikaan enää syö yöllä, vaan vasta klo 5-6 aikaan eka syöttö
   Nukkuu yöllä siis about 11h ja päivällä 3-4h. Tyttö suostuu ottamaan rintaa enää aamun ekalla syötöllä, muuten annankin pullosta

   • äiti 80

    että onko teidän vauvat itse oppineet rytmin vai oletteko joutuneet/herätättekö unilta että rytmi pysyy?
    Meidän kohta 7kk nukkuisi milloin huvittaa,ja on tähän asti niin tehnytkin, mutta muutaman viikon olen yrittänyt rytmiä, herätän jos nukkuu liikaa. Mutta vieläkin ruoka-ajat heittää monesti. Ongelmana on että alkaa yöunille monesti liian myöhään, jopa vasta klo 00.00. Joskus "jo" 21.30. Olen tarkka että viimeiset unet eivät mene oikein yli 17.30, mutta kerran heräsi ennen 17 viimeisiltä päikkäreiltä ja valvoi silti 23.30 asti...


   • siis..
    äiti 80 kirjoitti:

    että onko teidän vauvat itse oppineet rytmin vai oletteko joutuneet/herätättekö unilta että rytmi pysyy?
    Meidän kohta 7kk nukkuisi milloin huvittaa,ja on tähän asti niin tehnytkin, mutta muutaman viikon olen yrittänyt rytmiä, herätän jos nukkuu liikaa. Mutta vieläkin ruoka-ajat heittää monesti. Ongelmana on että alkaa yöunille monesti liian myöhään, jopa vasta klo 00.00. Joskus "jo" 21.30. Olen tarkka että viimeiset unet eivät mene oikein yli 17.30, mutta kerran heräsi ennen 17 viimeisiltä päikkäreiltä ja valvoi silti 23.30 asti...

    siis päiväunilta herätän jos venyy pitkiksi. Aamuisin herää aina 7-8 vaikka olisi valvonut myöhään ja sitten nukkuu pitkät unet päivällä.


  • xfhmnfxnm

   meilä on rytmi pysyny samana alusta asti. Vauva saa ruokaa kun on nälkäinen ja nukkuu kun väsyttää :) paras rytmi ikinä!!

  • 15+16

   Poika tasan 6kk.

   06-07 rintamaito
   08-09 herää. Puuro luumusose (n.1dl)
   10-11 päikkärit n.30min-1t
   12 rintamaito lihasose(n.1prk)
   14 päikkärit n.1t-2t
   16 rintamaito kasvissose (n.1prk)
   18 päikkärit n.30min
   19.30 puuro hedelmä/marjasose(n.1dl)
   20-20.30 rintamaito ja nukkumaan

   Pojan paino menee miinuskäyrää :( epäilen, että maitoa ei enää tule ja teen puurot korvikkeeseen ja tarjoan ruokajuomana myös korviketta. Olen yrittänyt sisällyttää päivään 5 aterian, mutta silloin ei poika suostu syömään toista ilta ruokaa (viimeistä joko puuroa tai rintaa). Kun katsotte tuota meidän päivää niin tulisko vinkkejä mitä voisin tehdä toisin, jotta paino nousisi? annan aina syödä soseita niin paljon kuin menee.

   • Henske88

    Mun mielestä tuo kuullostaa ihan normaalilta rytmiltä. Meillä nyt tyttö 5,5kk ja syö näin:

    klo 6-7 150ml maitoa jonka jälkeen jatkaa vielä hetken unia.
    klo 9 puuroa ja maitoa 80ml (Nyt on ollut niin ettei aamupuuroa oo laskenu ku muutama lusikallinen nii oon antanu maitoa enempi)
    joskus ottaa aamu-unet n. klo 10.30 puolisen tuntia.
    klo 12 lihasosetta ja maitoa n. 100ml
    klo 12.30 päiväunet n.2-3h
    klo 15.30 hedelmäsose ja maitoa 100ml
    klo 17.30 kasvissose ja maitoa 100ml
    klo 18.00 puolen tunnin tirsat
    klo 20.00 puuroa
    klo 20.30 velliä ja unta

    Joskus toi klo 15.30 välipala jää pois jos on oikein pitkät päikkärit takana. Sillon annan sen hedelmäsoseen sitte iltapuuron kans.. Ja aamulla taidan siirtyä antamaan velliä puuron sijasta, kun puuro ei oikein laske aamusta. Eli noin neljä ateriaa meillä.
    Teetkö muuten soseesi itse vai ostatko kaupasta? Itsetehtyihin soseihinhan olisi hyvä lisätä hieman ruokaöljyä jotta ruuassa olisi sopiva rasvakoostumus joka taas lisää painoa..

    Meillä on aina kasvettu tosi hyvin, mutta nyt viimeks oli tullu hieman taantumaa. Aina on menty siis sielä plus kymppikäyrällä. Meillä toi vähäinen painonnousu viime neuvolas saattoi johtua siitä kun on opittu ryömimään joten ollaan liikkeellä enemmän TAI sitte siitä kun meillä oli tos kolme viikkoa sitte maitotestaus jolloin joutui juomaan apteekin veteen tehtäviä korvikkeita.. Ehkä ne on vaikuttanu kasvuun kun on tottunu kuitenki aina juomaan NANia?


   • 15

    Voisiko nuo imetykset/maidot eriyttää ruokailusta? Eli ruokailu olisi oma juttunsa ja sitten tissittely omansa? Meillä poika syö herättyään ruoan ja siitä n. tunnin päästä tissitellään. Ja luumu vikkelöittää masua, joten jos sen vaihtaisi johonkin muuhun? Tarviiko puuro jotain erityishillomakua? Jos teet itse ruoat, lisää liha- ja kasvissoseeseen teelusikalliset rypsiöljyä. Onko vauva nälkäisen oloinen? Onko allergioita? Tarjoa ruoan yhteydessäkin vettä, ei täytä mahaa, vaan ruokaa mahtuu enemmän.
    Jos epäilet, että maidontuotannossa on "häikkää", kannattaa imettää useammin. Eipä siihen heti muita vinkkejä ole. Lukaise imetyksen tuki ry:n sivut.


   • ..............
    15 kirjoitti:

    Voisiko nuo imetykset/maidot eriyttää ruokailusta? Eli ruokailu olisi oma juttunsa ja sitten tissittely omansa? Meillä poika syö herättyään ruoan ja siitä n. tunnin päästä tissitellään. Ja luumu vikkelöittää masua, joten jos sen vaihtaisi johonkin muuhun? Tarviiko puuro jotain erityishillomakua? Jos teet itse ruoat, lisää liha- ja kasvissoseeseen teelusikalliset rypsiöljyä. Onko vauva nälkäisen oloinen? Onko allergioita? Tarjoa ruoan yhteydessäkin vettä, ei täytä mahaa, vaan ruokaa mahtuu enemmän.
    Jos epäilet, että maidontuotannossa on "häikkää", kannattaa imettää useammin. Eipä siihen heti muita vinkkejä ole. Lukaise imetyksen tuki ry:n sivut.

    Tuo että tunnin kuluttua annetaan maito on varmaan muuten ok, mutta ei hyvä hampaille. Hampaiden kannalta paras on ne tietyt ruoka-ajat, esim. 5 kertaa päivässä....


  • meillä tähän tyyliin

   Herätään klo.7
   7-8 välillä aamupuuro ja maitoa
   9 aikaan 30min päikkärit
   10-11 välillä ruokailu: Kasvis- taikka liha/kala/tmv sosetta ja maitoa
   12 aikaan 30min päikkärit
   13 aikaan välipala; marja tai hedelmäsosetta ja maitoa
   15 aikaan 30min päikkärit
   16 aikaan ruokailu: Kasvis- taikka liha/kala/tmv sosetta ja maitoa
   18 aikaan iltapuuro ja vähän maitoa
   18:30 alkaa iltatoimet; kylpy, kuivaus, rasvaus, yökkäri päälle, iltamaito
   19 lapsi alkaa yöunille

   Öisin syödään kerran joskus neljän aikaan, vaikkakin pari yötä on mennyt ihan ilman syöntejäkin.. Alusta asti on ollut hyvin rytminen ja rutiineista pitävä muksu. Kaksi kertaa on nukkunut tunnin taikka sitä pitemmät päikkärit koko elämässään.. Eipä silti; yöt on sentään aina ymmärtänyt nukkua hyvin, alussakin heräsi pahimmillaan vain kolmesti yössä, pian kahdesti ja nyt tosiaan yleensä kerran, mutta sekin jäänee aikanaan pois.

   Joka päivä samalla kaavalla.

   Moni on ihmetellyt vauvan aikaista nukkumaanmenoa ja aamuheräämistä, etenkin kun aiemmin vauva heräsi aamukuudelta.. Minusta taas on mukava saada illasta rauhassa aikuisten omaa aikaa ja koska tarkoitukseni on palata työelämään pian äitiysloman loputtua tulee lapsi menemään silloin aamu seitsemäksi hoitoon. Helpompi on lapsellakin tottua heräämään sitten tuntia aiemmin kuin olisi, jos koko elämänsä olisi saanut mennä myöhään illasta nukkumaan ja nukkua pitkälle aamuun.. Monen tuttavani samanikäiset vauvat kun nukkuvat kymmeneenkin asti aamulla.

   • Ann--

    Meillä näin

    Ollaan pojan kanssa molemmat aikamoisia unikekoja herätään 10.30-11.00 syödään aamupuuro noin puolitoista desiä.
    12.00-12.30 tunnin unet.
    14.00-14.30 maitp 160ml ja sitten ulos päiväunille nukkuu noin 3 tutnia.
    Herättyään 17.00 syödään yksi piltti vihannes sosetta.
    Sitten poika leikkii leikkimatolla itsekseen ja noin 18.30 juodaan maitoa 130 ml ja nukkuu tunnin 20.00 asti.
    Sitten taas leikkii keinuu keinusitterissa 20.30 syödään iltapala noin purrki - puoli purkki hedelmää tehdään ilta rutiinit kylpy vaipan vaihto yms maito 150 ml ja nukkumaan 21.30. Itse iltavirkku katselen tvtä noin 12-01 annan veilä maidon 150 ml poikaa herättämättä ja siitä sitten nukkuu sinne 11 asti.


  • aamuvirkku?

   meillä poika kohta 6,5kk ja rytmi menee jotakuinkin näin:
   6.00-7.00 heräillään
   7.30 aamupuuroa maitoa (n.120ml)
   10-11 päikkärit (saattaa kestää 30min-1h)
   n. 11.30 ruokailu. liha, kala tai kasvissosetta maitoa n.120ml
   15.00 päikkärit jotka 30min-45min.
   16.00 hedelmäsosetta maitoa 100ml
   18.00 päikkärit n.30min-45min
   n.18.30 ruoka. liha, kala, kasvissose 50ml-100ml maitoa.
   19.30-20.00 hedelmäsosetta.
   21.00 iltapuuro 50ml maitoa
   siitä suoraan iltarutiinit ja unille.
   herää vieläkin 3-4 kertaa yössä ja aina haluaa maitoa n. 100-120ml.
   onko vinkkejä miten voisin tehdä toisin että yösyötöt ja heräämiset vähentyisivät? :)
   huonoina aamuina heräilläänkin jo sit klo: 5.50 et siinä on äidin unet vähän vähillä. yöllä saattaa nukkua sen 6,5 tuntia hyvällä tuurilla siis.

   • beew

    Täällä ihan sama homma! Vauveli n.6,5kk ja herää öisin tissille 3kertaa. Olen kans miettiny, että miten ihmeessä sen sais vähemmäksi..?


  • tissiä ja 1/2 unet

   Meillä näin:
   05:00 tissiä
   07:00 tissiä
   09:00 tissiä
   09:30 herää
   10:15 tissiä
   10.45 tissiä
   10.45-12 nukkuu
   12 tissiä
   13:30 tissiä ja nukkumaan puoleks tunniks
   14.30 tissiä
   16 tissiä ja nukkumaan puoleks tunniks
   17.30 tissiä
   18 tissiä ja nukkumaan puoleks tunniks
   19.30 tissiä
   20.30 tissiä
   20.30 --> iltatoimet ja vähän sosetta
   21.15 tissiä ja nukahtaa 21.30
   herää syömään 22.00

   • miemam

    Huh, onpa tissiä!
    Meillä tissin tarve puolittui, kun aloimme antaa 2 lämmintä ruokaa päivässä hed.sosetta iltapuuroa. Yösyöntikin puolittui. Kiva kun ei tarvii koko ajan olla antamassa rintaa! Kantsii kokeilla, jollet sitten itse halua noin..


   • Pisteet kotiin

    Hatunnosto ahkeralle imettäjälle!! Sosemaistelut kun on aloitettu, niin luontevasti imetystiheys todennäköisesti harvenee ja niin kuuluukin olla siitä puolesta vuodesta etiäpäin, mutta hatunnosto todellakin!


   • ..............

    Laskinko oikein että 15 ruokailua sose, eli siis 16...? Ei varmaan hampaille hyvä.


   • äyfg
    .............. kirjoitti:

    Laskinko oikein että 15 ruokailua sose, eli siis 16...? Ei varmaan hampaille hyvä.

    No, ei varmaan kovin monella puolivuotiaalla vielä ole hampaita. Ja imetykset tosiaan vähentyvät kyllä soseiden myötä.


  • kotona on ihanaa!

   Meillä mennään suunnilleen tällä rytmillä 6,5kk tytön kanssa:

   *8-9 herää, juodaan sängyssä 100-140ml maitoa
   aamutoimet, pyllypesu, vaipanvaihto ym..
   *10-11.30 välillä syö kaurapuuron hedelmäsosetta
   *n.11.00 päiväunille
   *nukkuu noin klo 13 asti
   herättyyään juo 100-140ml maitoa, sitten vaipanvaihdot ym..
   *välipalaksi hedelmäsosetta ja leipää
   *leikkiä tai muuta touhua
   *n. 14.30-15 liha-kasvissosetta ja jälkkäriksi hedelmäsosetta
   *leikkiä tai ulkoilua tai muuta touhua
   *vaipanvaihto, 100-140ml maitoa sängyssä ja klo 16.30-17 päiväunille
   nukkuu 18-18.30 asti
   *herättyään juo maitoa 100-140ml
   *välipalasi hedelmäsosetta, vaipanvaihto ja leikkiä tai muuta touhua
   *19-> iltatouhut, yökkärin-vaipanvaihto..
   iltapuuro hedelmäsosetta
   *silittelen meidän sängyssä vauvaa ja laulan hetken. Laitan omaan sänkyyn ja juo maitoa 100-140ml maitoa. Vauva kääntää kyljen ja laittaa nukkumaan. Laulan vielä hetken ja poistun huoneesta.
   *vauva nukahtaa noin klo 20 aikaan.
   *joskus syö yöllä maitoa 160ml kerran klo 4-7 välillä, joskus ei syö ollenkaan.
   *herää 8-9 välillä ja päivä alkaa uudelleen alusta :)

  • poika tasan 6kk

   8-9 heräillään ja aamiaiseksi rintamaitoa

   10-11 päivän ensimmäiset kiinteät, eli puuroa hedelmäsoseen kera tai vihannessosetta. Ruokajuomaksi kulaus vettä ja rintamaidot päälle.
   Pienet nokoset ruuan perään... noin 30min - tunti

   13-14 päivän toinen kiinteä ateria, eli vihannessosetta tai hedelmäsosetta. Ruokajuomaksi kulaus vettä ja rintamaidot päälle.
   Päiväunet ulkona. yleensä noin 2 tuntia.

   17 -18 päivän kolmas kiinteä ateria. Yleensä jotain vihannessosetta lihan kera. Ruokajuomaksi kulaus vettä ja rintamaidot päälle.
   pienet torkut ruuan päälle (jos päikkärit jääneet lyhyeksi)

   20 - 21 Iltapuurot hedelmäsoseen kera. Kulaus vettä. Iltapesu ja rintamaidot sen päälle. Poika nukahtaa yleensä noin klo 22.

   05 -06 Yöimetys.

  • Vettä

   Hauska lukea, miten erilaisia päivärytmejä vauvoilla on. Kai meillä vanhemmilla jotakin tekemistä sen asian kanssa on. Minua kiinnostaisi tietää, että mitä ohjeistusta olette saaneet vauvan juomisesta. Kuuluuko soseruoan päälle antaa vettä vai onko maito/rintamaito parempi? Kuinka paljon vettä n.6kk vauvan tulisi juoda päivässä (soseruokia syövän vauvan)? Minun 6kk poika ei oikei vedestä piittaa, joten asia mietityttää.

  • Tässä nlasta

   Kuopiossa neuvolasta on tarvittaessa mahdollista saada tällainen suuntaa-antava runko päiväohjelmalle, yli 6kk ikäiselle lapselle (1v ikäiselle on oma).

   7.00 herätys ja aamupesut
   8.00 aamupala (puuro/velli/jogurtti, rinta/korvike)
   9.30 pienet unet max. 30min.
   10.00 ulkoilua, leikkiä yms.
   11.00 lounas (liha-/kala-/kasvissose maitoa)
   12.00 pitkät päiväunet (2-3h)
   14.30 välipala (marja-/hedelmäsose tms. maitoa)
   15.00 leikkiä, yhdessäoloa yms.
   16.30 päivällinen (kuten lounas)
   17.00 tarvittaessa pienet unet, vaikka äidin sylissä n. 15 min.
   17.30 rauhallista yhdessäoloa, rentoutumista yms.
   19.30 iltapala (kuten aamupala), mahd. iltamaito esim. sylissä olohuoneen sohvalla, iltapesut ja muut tutut rutiinit
   20.00-20.30 valveilla ollessa / puoliunessa sänkyyn rauhassa unta odottamaan

   Imetys ruokailujen yhteydessä (tätä rajoitusta en välttämättä itse noudattaisi) ja eri paikassa kuin uni. Suositellaan max. puolen tunnin heittoja aikataulusta, mutta jos teidän päivä esim. alkaa aina 8.30 niin eiköhän siitä ole luvallista jatkaa :)

   Niin ja öisin 6kk ikäisen sopisi syödä maitoa 0-1(-2) kertaa tarpeen mukaan.

  • minä80

   Poika 6 kk.

   7.00 poika herää ja haen hänet meidän sänkyyn, jossa annan korviketta 165ml... jatketaan unia.
   8.00-9.00 noustaan ylös
   10.00 jokin kiinteä ruoka (kaurapuuro tai kasvissose) korviketta 125ml.
   11.00 päiväunet (0.5-1.5h)
   13.00 korviketta 165ml.
   16.00 jokin kiinteä ruoka (hedelmäsose, puuro marjasosella) korviketta 125ml. Ja tämän jälkeen päiväunet (0.30-1.5h)
   19.00 korviketta 165ml.
   21.00 yöunille ja tätä ennen korviketta 90ml.

  • pikku neitinen :)

   meillä 6kk tytön kans.. ollaan koko perhe aika aamu unisia :D

   10-11:herätään syö hedelmä/marjasoseen ja 200ml korviketta, vaihetaan vaippa,
   saattaanukkua päikkärit syönnin jälkee ei aina..
   14.30- 15.00 syö liha/kala soseen 200ml korviketta
   nukkuu päikkärit joku 30min-1.30 tuntia.
   19.00 syö marja/hedelmäsoseen puuroa ja joku 150ml korviketta
   22.00-23.30 syö liha/kala soseen ja 200ml maitoa..
   yleensä menee nukkumaa 23.00 ja nukkuu siihe 10 tai 11 asti :)
   päikkärit saattaa mennä välillä miten sattuu.. mut parhaimpina päivinä nukkuu 4 tuntia päivällä.. ja tuo on yleensä meidän rytmi, ja vaipan vaihtoja en jaksanu alkaa kirjottelee, niitäki tulee nii paljon välissä :D

  • äitykkäliini

   Purkkiruokaa, purkkiruokaa....-kamalaa..- kyl itse tehty kotiruoka on parasta...
   On ennenkin pärjätty ja lapset kasvanut ja terveitä.
   Ihmettelevä vanhempi äiti.

  • tintti!

   Vahan ehka holmo kysymys mutta mita te tarkotatte "puurolla" ja "vellilla". En asu Suomessa ja taalla ulkomailla on vahan eri suositukset... joita kyllakin uskallan aina valilla epailla ja mielellaan menisin Suomen "suositusten" mukaan. Kiitos vastuksista pontolle :)

   • Näin...

    Meille ei neuvolassa suositeltu velliä, sillä sehän = puuro ja maito sekoitettuna.
    Tarkoitus olisi opettaa vauva karkeampaan ruokaan, joten puuro puurona ja maito maitona.


   • aishay

    Hei Tintti,
    Täällä on tarjolla vauvoille pahvitetroissa (2dl) puuroa sekä velliä. Puuroa on myös jauheena (ei siis hiutalaina, vaan ihan kuin vehnäjauhoa rakenteeltaan).
    Noissa pahviteroissa on mm. porkkana-perunavelli (sopii 4kk eteenpäin) jonka saat suht helpoisti duunattua siellä ulkomailla itse -> keitä perunaa ja porkkanaa ja soseuta sauvasekottimella. Siten sekoita reilusti rintamaitoa tai korviketta joukkoon niin että tulee tosi löysä seos jota voi sitten tuttipullon vellitutista litkiä (vellitutissa on reilusti isompi reikä kuin normaalissa maitotutissa). Jos ei sieltä löydy, niin pyydä vaikka suomen sukulaista lähettämään..


  • pppppppk

   Hei,

   ajattelin tähän samaan keskusteluun laittaa kysymykseni...

   Minulla siis vasta 4,5kk tyttö, mutta kiinnostaisi tietää, että koska unentarve kasvaa? Tai koska rytmi tasoittuu niin, että nukahtamisaika on 'normaali' lapselle. Kun tyttö nukahtaa yöunille vasta 23-24 aikaan, ja herää 8-9 välillä. Mietin tuota myöhäistä nukahtamisaikaa, onko se haitallista? Olen yrittänyt aikaistaa nukkumaanmenoa, mutta en ole onnistunut.. neiti on 'päättänyt' nukahtaa tuohon aikaan :D Nukkuu kuitenkin putkeen sitten aamuun saakka. Päivällä ottaa kahdet päikkärit, ekat ½-2h, ja toiset ulkona n. 2-4tuntia, useimmiten 3h paikkeilla.

  • Mrs KS

   Hei!

   Me olemme seuranneet englantilaisen Gina Fordin rutiineja vauvan syntymästä asti, ja kolmikuukautisesta saakka vauva on nukkunut 9-12 h omassa sängyssään omassa huoneessaan.

   Vauva on nyt 6 kk ja nukkuu 12 h öisin, sekä n. 3-3,5 h päivän ainaka päiväunia. Rutiinin ja päivärytmimme kokonaisuudessaan löydät täältä
   http://hel-lon.blogspot.co.uk/2012/09/baby-who-sleeps-12-hours.html

   Itse olen sitä mieltä, että selkeän päivärytmin avulla vauva (ja koko muu perhe) voi nukkua jo pienestä pitäen yöt hyvin. :)

  • 5kk vaavi

   Meillä 5 kk vauva ..

   Yöunille 20:30 - 21:00
   Herää vasta aamulla n. 07:00
   Ekat päikkärit n. 10:00 nukkuu tunnin
   Tokat unet n. 14:00 nukkuu n. 40 min
   Ottaa vielä ehkä illalla puolentunnit tirsat jos väsy...

  • Leppoisaa elämää

   Meillä tyttö 5,5kk ja pitemmän aikaa rytmi ollut suunnilleen...
   7:00 herää
   9:00 tissiä
   10:00 ½ tunnin unille
   10:30 tissiä
   12:30 tissiä
   13:00 ½ tunnin unille
   13:30 tissiä
   15:00 tissiä
   16:30 tissiä
   17:00 ½ tunnin unille
   17:30 tissiä
   19:30 tissiä
   20:00 yöunille, tissiä pitää vähän imasta :)
   1:00 tissiä
   4:00 tissiä
   6:00 tissiä

   Perheperissä ja rintamaidolla mennään vielä.

  • Mie

   Meillä isokokoinen poika, 5,5kk.

   6.30 herää, aamupesut, vaatteiden vaihdot, sänkyjen petaukset
   7.30 puuro vähän hedelmäsosetta
   8.30 imetys, jonka jälkeen nukahtaa, nukkuu aina tasan 45 min :)
   11.00 lounas: kasvissosetta imetys
   12.00 päiväunille, nukkuu 45min tai 1,5 tuntia
   14.00 välipala: hedelmäsose imetys
   16.30 päivällinen: kasvissosetta imetys
   17.00 unille, nukkuu tässäkin tasan 45 min
   19.30 kylpyyn (joka ilta)
   20.00 puuro vähän hedelmäsosetta imetys
   20.30 nukkumaan omaan sänkyyn
   2.00 imetys
   5.30 imetys

   Yöimetykset ihmetyttää, kun syö kuitenkin päivällä jo kaikki kiinteät ateriat :/ Suurempia annoksia ei syö, enkä halua "pakottaa/tuputtaa". Yösyöminen taitaa olla vaan tapa, josta täytyy opetella pois jossain vaiheessa...

   Itse olen kyllä sitä mieltä, että kiinteiden maistelun aloittamista ei kannata siirtää liiankaan pitkälle... vrt edellinen kirjoittaja. Ja onhan siitä tutkimuksiakin, että liian myöhään aloitetut kiinteät ruuat saattaakin lisätä allergiariskiä!

   • ..............

    Meillä aika sama rytmi 5,5kk tytöllä. Syömisissä erona että aamulla velli ja päivällisellä vain maito. Ja yöimetykset vähentyneet yhteen kun illan puuroannosta isonnettu. Ja se yön imetyskin on vasta klo5.

    Neuvolasta saatiin ohjeellinen päivärytmi 6kk ikäiselle:
    7-8 aamupala
    9-11 unet
    11 lounas
    14 välipala
    15-17 unet
    17 päivällinen
    20 iltapala
    21 nukkumaan


   • omat tavat

    Niin, ei liian pitkälle. Mutta kuuden kuukauden iässä aloitetut kiinteät eivät nykytietämyksen valossa ole liian myöhään. Sitä paitsi, jos tuon edellisen kirjoittajan mielestä on ihan ok imettää pitkin päivää ja vauva kasvaa hyvin, niin ei siihen pitäisi olla kenelläkään nokan koputtamista. Jokainen katsos tavallaan.


   • omat tavat
    omat tavat kirjoitti:

    Niin, ei liian pitkälle. Mutta kuuden kuukauden iässä aloitetut kiinteät eivät nykytietämyksen valossa ole liian myöhään. Sitä paitsi, jos tuon edellisen kirjoittajan mielestä on ihan ok imettää pitkin päivää ja vauva kasvaa hyvin, niin ei siihen pitäisi olla kenelläkään nokan koputtamista. Jokainen katsos tavallaan.

    Ai niin ja muistuttaisin, että nykyään ajatellaan, että alle yksivuotias voi vielä sen yösyönnin tarvita, eikä viiden ja puolen kuukauden ikäisellä kaksi yösyöttöä ole mitenkään kummallista. Kun päivisin syödään tiheästi, niin ei se ole mikään ihme, jos yöllä nälkä yllättää, vauvoilla homma toimii kuitenkin vielä vähän eri tavoin kuin aikuisilla. En siis panikoisi yösyönneistä, pikkuhiljaa voi jättää sen toisen yösyötön pois ja myöhemmin sitten sen viimeisen.


  • aishay

   n. 9.30 herää, aamupuuroa ja maitoa
   n.11.30 päikkärit, sitä ennen ei yleensä vielä ruoka maita
   n.13 lihakasvis-sose ja maitoa
   n.15 hedelmäsosetta ja maitoa (joskin voi mennä aika huonosti)
   n.17 päikkärit, sitä ennen tai jälkeen tarjoan kasvissosetta maitoa, ei välttämättä mene, riippuu miten söi hedelmäsosessa aiemmin
   n.18.00 päikkäreiltä ylös
   n.20.30 iltavelli ja tutimaan..

   Rytmi vähän elää, riippuen siitä saako lapsi nukkua niin pitkään kun menee vai joudunko herättäämään jonkun aamumenon vuoksi. täydet yöunet nukkunut jo 2,5kk iästä ja korvikkella menty.soseet aloitettiin jo 4kk iässä kuten iltavellikin.

   • masala77

    Hurjan tarkkoja aikatauluja teillä. Ahkeria olette. Meillä menee kahden pienen kanssa päivät isoveljen kaavalla, muttei siltikään ym. kellontarkasti. Imetän puolvuotiasta tyttöä, mutta kiinteitä maistellaan. Jos annan kiinteitä desilitran verran ei rintamaito enää mahdu, puksuttaa ja itkee. Uskon, että tässä vaiheessa imetys loppuu helposti jos kiinteiden kanssa on kova kiire. Se voi tietysti olla hyväkin asia jos on jo hampaita ja huonoja yöt.
    Aikataulu tytöllä on:
    Klo 8 herää isoveljen ääniin
    Imee jonkun tovin.
    Klo 9 seurailee veljen aamupalaa ja saa maistella puuroa.
    päivällä nukkuu ennen puoltapäivää ja iltapuolella jälleen tunnin, ehkä enemmän. Imee silloin ja tällöin, kun maistuu. Saatan päiväruuan yhteydessä antaa sosetta puoli purkkia (enempää ei syö) ja illalla puuroa jos syö. Imee illalla, ennen unia ja kerran yöllä. Tuhti tyttö ja kasvaa hurjaa vauhtia.


  • sikkewolfsoul

   Meillä on 6kk tyttö vauva ja hmm meillä vaihtelee aiks paljon tuo nukkumaan meno aika mut näin on meillä mennyt jo ennen 2kk:n ikää. eli menee n.10aikaa illalla nukkumaan ja nukkuu aina 12tuntia. eli ennen nukkumaan menoa saa nyt 6kk ikäsen iltavelliä ja loput velliä pulloon. aamulla kun herää saa maitoa (nan2) ja velliä. sit 2tuntia heräämisen jälkee käy nukkuu ja nukkuu 3-4tuntia ja kun herää saa maitoa nan2. sit on n.3-4 tuntia taas hereil ja käy nukkuu sit kun herää niin saa taas iltavelliä ja velliä :D näit purkkiruoka soseita ei syö millään ain purskauttaa kaikki pois.... heti kun pääsin pois sairaalasta niin lopetin samantien imettämisen, ei ollu mun juttu. ja 9.9pisteen tyttö vauva syntyi suunnitellulla sektiolla(;

  • Anonyymi

   18 tuntia nukkumista

  • Anonyymi

   Miten 3kk vauvan päivärytmi menee😋🤔 Meillä on

   8.00 heräys
   9.00 rentoutuminen
   10.00 uuden testaus ja harjoittelu
   11.00 päiväunet
   18.00 herää päiväunilta
   19.00 pidetään hauskaa
   20.00 vähäksi aikaa ulos
   21.00 nukkumaan

  • Anonyymi

   No ei nyt herranjumala haeta keskustelupalstalta apua. Soita lääkärille, neuvolaan jne...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin lupaa nopeutettua rajoitusten purkua

   Kohta saa taas mennä ja elää, lupaa pääministeri Marin Tvitterissä. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d817e44a-154e-4139-a6a2-4dc4cdc272c8
   Maailman menoa
   256
   4240
  2. Andy muutti kommuuniin

   nuorten kanssa Helsingissä. Ennakoluuloton veto. Mäkin voisin asua kommuunissa vanhoilla päivilläni. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Useasti-haadetty-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   4014
  3. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   3573
  4. Mitä Sofialle tapahtui Hangossa?

   Miten täällä ei kukaan ole kiinnittänyt Sofian tilanteeseen huomiota?? Sairasti koronaa Hangossa ja viimeiset stoorit sieltä, mainitsi, että jaska aam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   3085
  5. Me Naiset: Martina Aitolehti on ekaa kertaa aikuisiällä sinkku - Suhde Pikkarambo Pikkaraiseen ohi

   Yrittäjä ja somepersoona Martina Aitolehti on elämässään uuden edessä, kun parisuhde on päättynyt. Sinkkuus: uhka vai mahdollisuus… https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   2428
  6. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   475
   2203
  7. Metsävaanija Adrian Rothermel

   Iltalehdessä hymisteltiin tätä Suomeen tuotettua pedofiilia. Oli saanut alennusta tuomioon ilmoittautumalla itse, kyseessä kuitenkin itsekkäät syyt,ei
   Laki ja rikos
   18
   2193
  8. Martinasta hieno haastattelu Me Naiset -lehdessä

   Hieno haastattelu kauniista Martinasta. Jos hän olisi sotkeentunut huumeisiin tai rahanpesuun ja ollut vankilassa niin tuskinpa tekisivät haastattelua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   324
   1579
  9. Jannika B paljasti koomisen väärinkäsityksen vauvan kanssa: "Sain erikoisia katseita kaupassa..."

   Sattuu, kun tapahtuu - erityisesti lasten kanssa... Jannika B elää lapsiperhearkea Toni Wirtasen kanssa, jossa ei sattumuksia puutu: https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   1448
  10. Mitä nainen olet viimeksi saanut?

   Ikäväsi kohteelta?
   Ikävä
   107
   1437
  Aihe