Jammulle kävi huonosti

Dorf

JAMMU ”SETÄ” HAKATTIIN

On sanottu, että Antti Veikko Ilmari Siltavuori, ”Jammu-setä” on Suomen vihatuin mies, ja tämä pitää paikkaansa. Siltavuori syyllistyi kaameaan rikokseen maaliskuun 3. päivänä vuonna 1989 Helsingin Myllypurossa.
Siltavuori murhasi kaksi 8-vuotiasta tyttöä, Päivi-Marian ja Tarjan, ja poltti ruumiit. On väitetty, että Siltavuori olisi myös raiskannut tytöt, mutta siitä ei valitettavasti saatu näyttöä, kuitenkin se on Siltavuoren menneisyyden tuntien hyvin mahdollista. Tuskin ihmiset koskaan unohtavat tällaista hirmutekoa.
Jammu on jo lähemmäs 80-vuotias, mutta hänen silti kokoajan varottava ulkopuolista hyökkäystä ja ihan syystä. Lapsen tappajat ovat vankiloissa ja muissa suljetuissa laitoksissa alinta mahdollista kastia ja niin ovat myös pedofiilit ja raiskaajat ja oma turvallisuus on alituiseen vaarassa.
Siltavuori tuomittiin joulukuussa 1989 täyttä ymmärrystä vailla olevana kahdesta murhasta ja kahdesta lapsen ryöstöstä 15 vuodeksi vankeuteen ja lisäksi eristettäväksi pakkolaitokseen. Tuomio pysyi samana hovioikeudessa ja korkein oikeus muutti sitä siltä osin, että kumosi pakkolaitoslausuman, valitettavasti.
Jammu vapautui vankilasta ehdonalaiseen muutama vuosi sitten Kuopion vankilasta ”kärsittyään” 11 vuotta. Siviilipäivät eivät onneksi Jammulle koittaneet, sillä Jammu siirrettiin välittömästi pakkohoitoon Niuvanniemen sairaalaan määräämättömäksi ajaksi.
Katsottiin, että Jammun oman turvallisuuden takia häntä on syytä pitää lukkojen takana. Niuvanniemessä pidetään mm. vaarallisia rikoksentekijöitä, jotka ovat saaneet vankeustuomioita ymmärrystä vailla olleina.

Jammu on ollut Niuvanniemessä useilla eri osastoilla, enemmän ja vähemmän eristettynä. Nykyään Jammu asuu osastolla 9.
Jammu ei ole juurikaan tekemisissä muiden potilaiden kanssa. Hän oleilee omassa kopissaan. Jammu on todennut potilastovereilleen, että on suuri vääryys, kun hänet on teljetty pakkohoitoon. Kuitenkin tämä ratkaisu on oikea, sillä hän aivan varmasti olisi jatkanut saamaa toimintaa jos hänet olisi päästetty vapaaksi. Jammu on sitä mieltä, että hän on jo maksanut velkansa yhteiskunnalle, moni on kuitenkin erimieltä asiasta.
Jo vankilavuosien aikana Jammu sai useita kertoja selkäänsä vankilassa ja joskus vartija puuttuivat tilanteeseen, joskus taas ei, siksipä Jammu suoritti suurimman osan tuomiostaan eristettynä ja ulkoili yksin vartijan saattamana. Jammu ei ollut töissä vankilan pajoilla, vaan kokosi mm. onkilaitteita omassa sellissään lukkojen takana.

Marraskuun alkupuolella potilaat olivat menossa ulos tupakalle niin sanottuun häkkipihaan. Häkkipihaan johtaa noin kymmenen metriä pitkä käytävä ja sen jälkeen laskeudutaan kolme rappuaskelmaa. Ennen ulko-ovea joku potilaista tönäsi Jammua selästä rappujen yläpäässä ja niin hän lensi pää edellä kivilattialle alatasanteelle. Jammu makasi maassa tajuttomana noin varttitunnin ajan. Sitten paikalle saapui lääkäri ja Jammu vietiin paareilla paikattavaksi sisätiloihin.
Kuka tönäisi Jammua, se ei ole tiedossa ja todennäköisesti sitä ei koskaan saada selville.
Potilaiden suut pysyvät tällaisissa tilanteissa visusti kiinni, aivan kuten vankiloissakin. Kukaan ei kuule ja näe mitään.
Ei ole Jammun elämä helppoa pakkohoidossakaan ja hyvä niin.

12

6276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin..

      "Niuvanniemessä pidetään mm. vaarallisia rikoksentekijöitä, jotka ovat saaneet vankeustuomioita ymmärrystä vailla olleina"

      Mistä teitä oikein sikiää? Ymmärrystä vailla oleva ei ikinä saa vankeustuomiota....!

      • Dorf

        Olet käsittänyt väärin. kun oikeus tuomitsee esim. henkirikoksesta henkilön ymmärrystävailla olevaksi, niin se on tavallaan vankeustuomio, mutta se suoritetaan pakkohoidossa. Siis henkilö saa oikeudessa vankeustuomion joka muunnetaan pakkohoidoksi. Näin on näreet.


      • KEV
        Dorf kirjoitti:

        Olet käsittänyt väärin. kun oikeus tuomitsee esim. henkirikoksesta henkilön ymmärrystävailla olevaksi, niin se on tavallaan vankeustuomio, mutta se suoritetaan pakkohoidossa. Siis henkilö saa oikeudessa vankeustuomion joka muunnetaan pakkohoidoksi. Näin on näreet.

        Ymmärrystä vailla olevia ei tuomita oikeudessa vankeuteen eikä mihinkään muuhun rangaistukseen.Ymmärrystä vailla olevat jätetään rangaistukseen tuomitsematta.
        Näin ne näreet vasta onkin.


      • mac
        KEV kirjoitti:

        Ymmärrystä vailla olevia ei tuomita oikeudessa vankeuteen eikä mihinkään muuhun rangaistukseen.Ymmärrystä vailla olevat jätetään rangaistukseen tuomitsematta.
        Näin ne näreet vasta onkin.

        joo näin on. jos olet ymmärrystä vailla, sinua ei tuomita vankeusrangaistukseen, mutta joudut pakko hoitoon niin pitkäksi aikaa kunnes lääkärit toteavat sinun parantuneen siinä määrin ettei pakkohoitoa tarvita. Jotkut "hullut" murhaajat ovat siis selvinneet hyvinkin lyhyillä "hoitojaksoilla"


      • phj
        Dorf kirjoitti:

        Olet käsittänyt väärin. kun oikeus tuomitsee esim. henkirikoksesta henkilön ymmärrystävailla olevaksi, niin se on tavallaan vankeustuomio, mutta se suoritetaan pakkohoidossa. Siis henkilö saa oikeudessa vankeustuomion joka muunnetaan pakkohoidoksi. Näin on näreet.

        Syyntakeisuus tarkoitttaa rikosvastuulle
        asetettavien minimiedellytysten täyttymistä.
        Syyntakeettomaksi katsottua ei tuomita rangais-
        tukseen,ja alentunut syyntakeisuus aiheuttaa
        sen,että rangaistus määrätään lievennettyä
        asteikkoa soveltaen.Joten,kun tekijä ei ymmärrä
        tekojensa seurauksia,"ei elä tässä maailmassa",
        ei häntä mikään tuomioistuin Suomessa voi tuomi-
        ta,vaan hänen kohtalonsa siirtyy terveydenhoito-
        viranomaisten kontolle.V.A.Siltavuori oli alen-
        tuneesti syyntakeinen,joten hän sai määräaikaisen
        tuomion kahdesta murhasta.


    • miku.-81

      Niih, Jammun tapauksessa yhteiskuntammen rangaistusjärjestelmä on monessakin suhteessa epäonnistunut lähes täydellisesti.

      Jammun ekat lapsiin sekaantumiset kirjattiin jo 50-luvulla, minkä jälkeen niitä lienee sattunut kiihtyvään tahtiin aina vuoteen -89 asti. Voidaan kysyä, miten on mahdollista, ettei virkavalta kyennyt estämään näitä rikoksia.

      Ja sitten Jammun tuomiosta. Periaatteessa vangeillakin on oikeus henkilökohtaiseen turvallisuuteen, mikä Jammun kohdalla ei ole toteutunut. Harva tusin oikeasti Jammua säälii. Ongelma tässä on se, että vangit ja toisinaan vartijatkin ovat pitäneet Jammun tuomiota liian lievänä ja sallineet sen, että rangaistusta kovennetaan oman käden oikeuden kautta. Toivottavasti käytäntö ei pääse yleistymään.

      • Keikka-Eikka

        Jammu sotkeentui pikkutyttöihin jo 40 luvulla. kastroimispäätös tehtiin 50 luvulla jota ei laitettu täytäntöön.
        60 luvulla Siltavuori yritti tappaa Kakolan apulaisjohtajan josta sai 8 vuotta kuritushuonetta.

        On jopa esitetty, että Siltavuorella olisi -89 tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan ollut alkava dementia.
        Korjaus aloittajan teksitiin; Siltavuori vapautui Sörkästä ja siirrettiin Niuvaan.


    • alibista

      Tuo tekstihän on suoraan kopsattu alibista.

      • KKK

        Ei ihan se olisi plaginointia, kirjoittaja on modifoiniut tekstiä.


      • saanut..
        KKK kirjoitti:

        Ei ihan se olisi plaginointia, kirjoittaja on modifoiniut tekstiä.

        ..aikaan ainakin yhden aivan naurettavan virheen :D


    • setä123

      Niin, siis pakkohoito tarkoittaa tosiaan rikokseen tuomitsematta. Outoa on että jos menee alkon kanssa sekaisin niin se ehkä hiukan vähentää tuomiota, mutta jos on esim. huumepsykoosissa niin voi päästä Niuvanniemeen. Ja kuten tunnettua Amfetamiinipsykoosi ei kestä kauaa, siellä pidetään kokous kerran puolessa vuodessa ja taatusti pääsee nopeammin ulos kuin elinkautisessa, siis JOS ei ole päässä muuta vikaa. Kunhan onnistuu kusettaan mielentilatutkimuksessa, niin "parantuminen" voi olla hyvinkin nopeaa.. Sit kuljetaan taas kylillä nunchat takataskussa :)

    • Anonyymi

      Moikkelis koikkelis ja hirmeli hoi 13 vuotta sitten laitettu tänne viimeksi viestia jostai antti veikko jammu perseenreijästä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe