Raittius on iloinen asia

Onhan se ihanaa elää täysillä kun saa olla raittiina ja tasapainoisena ihmisenä kaikin puolin! On noita maailmanvarsiteitä tullu kateltua melkoinen pätkä, ja monenlaisessa kunnossa!

Kaikkia reissuja ei muistakkaan kun pätkittäin, kun se kuningas alkoholi oli kuvioissa mukana, ne ajat on jo takanapäin ja uudet haastteet papalla edessä. Raittiina aion olla täänkin päivää. Ja otan vastaan niin ilot kuin surutkin jos niitä nyt jostainpäin tulee. Noista suruista nyt ei enää olis niin vällee vaan kuin niitäkin aina tulee.

Mitenkäkö alkoholi on mun kehoon vaikkuttanut? Niin ainakin pohjukssuolen haavat oli yksi, jotka todettiin jo kaheksankyt luvun alussa ja suoritetiin happohermoleikkaus! Silloin ei Suomessa vielä osattu korjata itse pohjukassuolihaavoja, tänäpäivänähän sekin onnistuu !!

Lähdempä tästä mummon viereen. Elääkääten sovussa, yhteisymmäryksessä sekä rakaudessa täällä palstallakin! t, joonatan11 (ps,Oskari tuo 11-sta ei tarkoita synymävuottani)

23

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reino

      Itse kierrän mahollisimman kaukaa uskikset ja raivoraittiit. Molemmat ovat oppiensa kanssa yhtä suvaitsemattomia.

      Toivotan onnea valitsemallasi tiellä.

      • pyrin elämäni

        taipaleella välttämään uskiksia, varsinkin muslimeja (jotka lähes poikkeuksetta ovat kiihkouskovaisia) sekä ennenkaikkea AA:n avulla raitistuneita, nykyään raivoraittiita ihmisiä.


    • Lokki

      Raitis varmasti olet, tuosta tasapainoisuudesta olen kyllä vahvasti eri mieltä luettuani noita tuotoksiasi kuluneen vappuviikonlopun ajalta. Näin äkkiseltään näyttäisi siltä että olet ennemminkin riidanhaluinen yksisilmäinen fanaatikko, jonka elämänkokemus rajoittuu ryyppäämiseen ja sen jälkeiseen AA -riippuvaiseen raittiuteen. Viettäisit enemmän aikaasi ihan elävien ihmisten parissa netin sijasta. Mielellään vielä sellaisten jotka eivät edes tiedä mitä AA tarkoittaa saati että olisivat siellä koskaan käyneet. Saattaisi tuo kovasti ahtaanoloinen elämänpiiri ja sitä mukaa maailmankuva hiukan avartua.

      • Lukemani perusteella olet oikein fiksu kaveri!! Olis joskus kiva tavata. Hyvää ja rauhaisaa elämää sinulle t, joonatan11


      • Lokki
        joonatan11 kirjoitti:

        Lukemani perusteella olet oikein fiksu kaveri!! Olis joskus kiva tavata. Hyvää ja rauhaisaa elämää sinulle t, joonatan11

        Vaikkakin tekosellaista. Vai onko tämä tasapainoisen ja nöyrän miehen tekstiä?
        ***
        "Minä en AA-lla kiihkoile, minä kiikoilen mitä kiikoilen yksilönä en AA-n nimissä tohtori tohelo!

        Enkä ole kenenkään juoksupoika, olen mikä olen mutta paljonparempi jätkä kuin sinä Torvinen!!
        Nämät kaikki olen oppinut itse, tähän ei ole minua mikään yhteisö kehoittanut eikä opettanut. Päinvastoin, minua on aina kehoitettu olemaan kiusaamatta heikompia ja vähemmälle jääneitä,muttko mun muistini on niin lyhyt.

        Voisin sanoa teille kaikille että uikaa liiveihin mutta varokaa hukkumasta napin reikiin. Vappukin mennä luiskahti ettei juuri tullut huomattuakaan. Nyt setä lopettaa menkäähän kakrutkin koisiin. Eikö olekin tällaista tekstiä hauska lukea? "
        ***
        Taisi kuitenkin jo helpottaa kun vappukin on ohi?


      • Lokki kirjoitti:

        Vaikkakin tekosellaista. Vai onko tämä tasapainoisen ja nöyrän miehen tekstiä?
        ***
        "Minä en AA-lla kiihkoile, minä kiikoilen mitä kiikoilen yksilönä en AA-n nimissä tohtori tohelo!

        Enkä ole kenenkään juoksupoika, olen mikä olen mutta paljonparempi jätkä kuin sinä Torvinen!!
        Nämät kaikki olen oppinut itse, tähän ei ole minua mikään yhteisö kehoittanut eikä opettanut. Päinvastoin, minua on aina kehoitettu olemaan kiusaamatta heikompia ja vähemmälle jääneitä,muttko mun muistini on niin lyhyt.

        Voisin sanoa teille kaikille että uikaa liiveihin mutta varokaa hukkumasta napin reikiin. Vappukin mennä luiskahti ettei juuri tullut huomattuakaan. Nyt setä lopettaa menkäähän kakrutkin koisiin. Eikö olekin tällaista tekstiä hauska lukea? "
        ***
        Taisi kuitenkin jo helpottaa kun vappukin on ohi?

        Valpuriko se olikin joka pani tuollaista kirjoittaan? Kiitos sinulle että toit uudesti esille tekstini. Olet suoran, hyvätuulisen, rehellisen, ja nöyrän oloinen mies/nainen. Täytynee käydä nyt jutteleen ihan tavallisten ihmisten kanssakin.


    • Anonyymi

      Raittius ON iloinen asia kuten AAssa sanotaan, mutta on myös myönnettävä että kohtuukäyttökin on iloinen asia. Ei siihen ole toista sanaa että on kiva kohtuudella olla pienessä laitamyötäisessä ja seuraavana päivänä ei juurikaan ole krapulaa ja jos on niin muutamalla jääkappikylmällä kaljalla se krapula lähtee ja eikun huomiseen.

    • Anonyymi

      Krapularyypyn jälkeen housuun paskantaminen. On ne niin ihania aikoja.

      • Aina, siis aina, Juopot laittaa kaiken viinan syyksi.
        Älä ryyppyä syytä, jos housuusi paskot.
        Jos se olisi ryypyn syy, kulkisi moni housut paskassa.

        Opettele jännittämään sulkijalihastasi!


      • Anonyymi

        Hei Riesa, paskoin aikoinaan paljonkin krapulassa housuun. Nyt kun olen menestyneempi alkoholisti en enää pasko housuuni.


    • Anonyymi

      Monet tosiaan rakastuvat tasapainoisuuteensa. Siitä pirusta ei saa edes avioeroa.

    • Anonyymi

      Kaikkien joutomisten ja varistenpelättimien isä, asd... valmistautuu tämäniltaiseen aivojen liuotukseen. Harmaa aine on aivoissa ohentunut jo niin että vapaat aivosolut laskevat siloaivon pinnalla py.llymäkeä.
      Jäljellä on enää perver.sioistaan jauhaminen vuosi toisensa jälkeen alkoholipalstalla, zontahoomost.elu ja tavoite päihtyä yhä uudelleen ja uudelleen. Pidät.yskyvyn puute on hänen mielestään hauska asia, josta muistaa mainita palstallakin aina kun vahinkoja tapahtuu. Niin hauskaa ja rikasta on joutomiehen elämä. Ja vielä maistuu Pirkka-olutkin, mikäs sen parempi tapa viettää elämäänsä.

    • Anonyymi

      On se vaan niin iloinen asia, että suon itselleni sen onnen vuosittain 4 - 5 kertaa.
      Varmuuden vuoksi perusteellisen pohjustuksen jälkeen.

    • Anonyymi

      Raittius on perseestä. Kuollettavan tylsää. Mieluummin kuolen alkoholiin.

      • Anonyymi

        Valitettavasti moni alkoholisti ajattelee juuri noin, mukaan lukien minä. Kuolema vaan tahtoo olla todella hidas ja tuskallinen. Ulkonäkö ja kunto menee, pidätysvaikeudet alkavat, jne.

        Tämä toki kysyy vuosia.


      • Anonyymi

        Muutaman tapauksen nähneenä voin vakuuttaa, että viimeisten päivien/viikkojen aikana ennen lähtöäsi "tylsyys" olisi mielestäsi taivaallisen toivottava olotila.


      • Anonyymi

        Tuo oli kakaramainen kommentti.


    • Anonyymi

      Täällä kun halutaan raitistua ja tietyt kirjoittajat tunkee AA kerhoa ja niiden sanontoja kurkusta sisään ihmisille jotka ovat todella herkässä mielen tilassa niin se kuulostaa vähän siltä kuin masentunut henkilö joutuisi uskonlahkon vieteltäväksi juuri siitä syystä että mieli on heikko.
      Kyllä masentuneelle on parempi mennä terveyskeskukseen ja saada sieltä lähete mielenterveystoimistoon, meinaan että enemmänhän siinä menee sekaisin jos sellaiselle henkilölle aletaan tuputtamaan jahvetta, jeesusta ja ties mitä - Ymmärrätte mitä tarkoitan.

      Juova alkoholisti on samanlaisessa herkässä mielentilassa ja hänen halutaan lopettavan juominen, ilman mitään agendaa joka voi johtaa päinvastaiseen toimintaan.
      Se agenda voi toimia vähän aikaan, mutta jossain vaiheessa tulee järki mukaan kun henkilö raitistuu, eikö?

      Tuossa alla on AA kerhon 12-askelta, ne ovat kuin raamattua lukisi, sanotaanhan siellä raamatussakin että Älä tapa - mutta eiköhän jokainen tajua sen ilman raamattua.
      ________________________________________________________________

      1. Myönsimme voimattomuutemme alkoholiin nähden ja että elämämme oli muodostunut sellaiseksi, ettemme omin voimin kyenneet selviytymään.

      2. Opimme uskomaan, että joku itseämme suurempi voima voisi palauttaa terveytemme.

      3. Päätimme luovuttaa tahtomme ja elämämme Jumalan huomaan -sellaisena kuin hänet käsitimme.

      4. Suoritimme perusteellisen ja pelottoman moraalisen itsetutkistelun.

      5. Myönsimme väärien tekojemme todellisen luonteen Jumalalle, itsellemme ja jollekin toiselle ihmiselle.

      6. Olimme täysin valmiit antamaan Jumalan poistaa kaikki nämä luonteemme heikkoudet.

      7. Nöyrästi pyysimme häntä poistamaan vajavuutemme.

      8. Teimme luettelon kaikista vahingoittamistamme henkilöistä ja halusimme hyvittää heitä kaikkia.

      9. Hyvitimme henkilökohtaisesti näitä ihmisiä milloin vain mahdollista, ellemme näin tehdessämme vahingoittaneet heitä tai muita.

      10. Jatkoimme itsetutkistelua ja kun olimme väärässä, myönsimme sen heti.

      11. Pyrimme rukouksen ja mietiskelyn avulla kehittämään tietoista yhteyttämme Jumalaan, sellaisena kuin hänet käsitimme, rukoillen ainoastaan tietoa hänen tahdostaan meidän suhteemme ja voimaa sen toteuttamiseen.

      12. Koettuamme hengellisen heräämisen näiden askelten tuloksena yritimme saattaa tämän sanoman alkoholisteille sekä toteuttaa näitä periaatteita kaikissa toimissamme.

      _______________________________________________________

      Onhan noissa askeleissa hyviäkin asioita kuten raamatun käskyissä, esim: Älä varasta, mutta jokainen tietää ilman raamattuakin olla varastamatta, toki.
      Ja minä en ole uskovainen, otin vain esimerksi tuon raamatun.

      Mutta kun luette noita "askeleita" jotka ovat tehdyt 1930-luvulla kahden äärialkoholistin toimesta, jotka tajusivat lähestulkoon kaiken menettäneenä että henki lähtee nuorehkona jollei laita korkkia kiinni - Pystyisitkö Sinä laittamaan korkin kiinni ilman korkeampaa voimaa ilman tälläista kerrontaa: , myöntämään väärien tekojen todellisen luonteen Jumalalle, itsellemme ja jollekin toiselle ihmiselle. Kuulostaa aika vanhan ajan meiningiltä, eikö?
      Kaikki tietää että 1930-luvun Yyhdysvallat on aivan eri asia kuin Suomi vuonna nyt ja onhan nuo askeleet aika julmetun raskaita, uskonnollisia ja ehkä jopa typeriä, tarkoitan ehkä typerän lapsellisia näinä päivinä hyvinvointi Suomessa vuonna 2019.

      AA kerhon pystyttäneet kaverit olivat; William Wilson joka toimi osakemeklarina/osakehuijarina 1930-luvulla ja Robert Smith joka toimi lääkärinä erikoisalanaan peräsuolikirurgia.

      Itse kävin AA ryhmissä vuoden verran ja monissa ryhmissä kävinkin pitkin Suomea, mutta en saanut sieltä raittiutta, sen sain olemalla oma itseni ja juttelemalla muiden holistien kanssa kahvilla, heh, siitä se lähti ja sen jälkeen on ollut elämä raitista ja kivaa.
      Mutta ei ne askeleen lukemiset ja ennen lahkomaisen ryhmän alussa luetut päivän tekstit minua raitistuttaneet, ne vaan kuulosti hölmöltä, höh!

      Jos joku AA ryhmästä saa raittiuden, niin se on tietenkin parempi kuin että ryyppää itsensä hautaan, todellakin.
      Tosin moni kävi siellä vuodenpäivät ja sai sen raittiuden, mutta sen jälkeen he ovat olleet selvinpäin omana itsenään tai muissa vähän rennoimmsissa raittiuspiireissä. Hyvä näin!

      Raittiutta kaikille alkoholisteille!

      • Jos olet raitistunut, hyvä, mutta pidä suusi kiinni siitä miten muiden pitäisi toimia! Mikä tahansa tapa päästä eroon viinaelämästä on parempi kuin jäädä sinne.

        P.s. Jottei keskustelu jatkuisi turhaan, totean, ettei viinan vaihtaiminen muihin sekoittimiin tietenkään ole vaihtoehto.


    • Anonyymi

      Vieläköhän aloittaja Joonatan pappa elää?
      No mutta kuitenkin selvänä on kyllä aivan loistava olo kaiken aikaa elämä hymyilee eikä tunnu siltä että demonit yrittää riivata koko ajan.
      1v 10kk Selvinpäin

      • Anonyymi

        Tokihan elän. Olen nykyään siirtynyt kohtuukäyttäjäksi. Korkkaan puolen litran kossupullon joka toinen lauantai ja sillä mennään. On menty jo viisi vuotta.

        Alkoholin himo loppuu, kun on riittävän kauan juomatta, minä olen siitä elävä todiste. Enää ei ole pakko juoda, vaikka juonkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tokihan elän. Olen nykyään siirtynyt kohtuukäyttäjäksi. Korkkaan puolen litran kossupullon joka toinen lauantai ja sillä mennään. On menty jo viisi vuotta.

        Alkoholin himo loppuu, kun on riittävän kauan juomatta, minä olen siitä elävä todiste. Enää ei ole pakko juoda, vaikka juonkin.

        Valehtelet, trolli!
        Alkoholinhimo ei lopu. Vaikka alkkis olisi kolmekymmentä vuotta juomatta, sarja jatkuu ensimmäisen kokeilun myötä siitä mihin se jäi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valehtelet, trolli!
        Alkoholinhimo ei lopu. Vaikka alkkis olisi kolmekymmentä vuotta juomatta, sarja jatkuu ensimmäisen kokeilun myötä siitä mihin se jäi.

        Olen joonatan11 ja olen oppinut kohtuukäyttäjäksi. En ole enää alkoholisti, sillä alkoholinhimo on poistunut minusta. Olen nyt terve ja voin jälleen nauttia alkoholia kohtuudella.

        T. joonatan11


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe