koiran pito

nasse

Kuulin eräältä keskiaasianpaimenkoirien kasvattajalta että suostuu myymään koiran kerrostaloon jossa koiraa pidetään parvekkeella..huh.minusta oli aika paksua.
mutta asiasta toiseen. eikö nöffi ole ulkokoira?? kuinka pärjää sisällä paksussa karvassa?

5

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mun mielestä

      nöffi on sisäkoira..luonteeltaan aika ihmisläheinen.Kyllä se varmaan turkkinsa puolesta ulkona pärjäisi mutta en usko että sitä voisi jatkuvasti ulkona pitää asumassa.

    • ....

      Siis mistä ihmeestä ihmiset keksii että pitkäkarvaiset koirat ovat ulkokoiria? Nöffi on todellakin aina siellä missä ihminenkin oli se sitten ulkona tai sisällä. Ulkokoiraksi ei siitä ole koska kaipaa ihmisensä luo. Toki nöffi ulkona viihtyy, mutta sen pitää saada tulla sisälle halutessaan.
      Meilläkin nöffi ollut näillä ilmoilla koko ajan pihalla, ei ole sisään pyytänyt, mutta silti se on sisäkoira.

      • nasse

        enpä tiedä kuka sitä keksii, mutta vaikutelma ulkokoirasta tulee väistämättäkin kun näkee koiran..paksu, pitkä turkki ei voi olla mukava sisällä.mutta jos näin ei ole niin fine, uskon kyllä tottakai.ei koiraa voi ulkona pitää jos ei viihdy.sama meidän landseerilla, ei pihalla ilman ihmistä!


    • nöffeli

      Meillä toinen nöffeistä haluaisi olla ihmisten kanssa sisällä, mutta siellä tulee kuuma, joten käveleekin vain talon läpi ja menee taas tyytyväisenä pihalle odottamaan josko sitä seuraa tulisi ulos.
      Toinen nöffeistä viihtyy hyvin sisällä, turkki ohuempi ja lyhyempi.

      Et ihan koirastakin riippuu, eikä vain siitä, et on samaa rotua.

      Ei missään nimessä kuitenkaan vain yksinäiseksi ulkokoiraksi, mutta suurin nautinto näkyy olevan ulkoilu. Ainakin täällä maalla veden läheisyydessä.

    • sämpylä

      koira on nyt 11-vuotias ja on pennusta asti ollut oikea ulkokoira. Oli jo kasvattajalla ulkona päivisin ja siihen tottunut. Meillä entisetkin koirat olleet pihalla paljon tahtonsa mukaan ja niin tämäkin.

      Kosak koira on karlaavaa sorttia on sillä ollut aina naru jossa se on, mutta myös suuren osaa ajasta sillä on tarha. Nyt vanhempana se ei välitä ulkoilusta samalal tavalla sateella ja kostealla, muuten kyllä. Tuulikin ilmeisesti kolottaa kun silloinkin siirtyy sisälle.

      Karvassa huoma akyllä eron ulko ja sisäkoiran välillä. Kun koira oli ulkona lähes aina niin sillä oli paksu ja upea turkki joka vaihtui useamman kerran vuodessa säiden mukaan. Talvella se sitten melkein nääntyi sisällä normaalissa huonelämmössä ja siitä seurasi jopa mielenkiintoinen episodikin jota emme mielellämme muistele...

      Sisällä siis on oltava jokin huone tai tila joka on muita viileämpi. Meillä kodinhoitohuoneen lattia pidetään pienellä lämmöllä niin että sillä on mukava vielä kävellä, mutta koirakin siitä pitää. Mieluiten se retkottaa silti kura-altaan päällä..

      Jos menemme kylään vanhemmilleni jotka asuvat kerrostalossa niin kyllä koira parvekkeelle pyytää aika pian ja siellä makaa kuono kaiteen raossa katsellen ohikulkijoita.

      Nyt se kun on siirtynyt enemmän sisälle niin karva on selvästi ohuempaa ja pohjavillan määrä huomattavasti pienempi.

      Vaikka koiralla on karvaa niin silti pitää olla koppi johon mennä ja meillä ainakin se on ollut aina lämmitettyä mallia. Patteri on tosin niin, että se pitää ilman plussan puolella, ei kuumana jotta koira siellä suostuuu olemaan. Tupalovia tms ei ole kun nytkin on kuono aina pihalla..

      Isoa koiraa en ottaisi muualle kuin omakotitaloon. Rivarissa reilu vuosi oli tuskaa varsinkin kun koira vinkui alvariinsa ikkunan edessä pihalle kun näköyhteys ulos oli..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      101
      1912
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1397
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1167
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1148
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      994
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      980
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe