Kuntotarkastus

Sanna

Hei! Onko kellään kertoa hyviä / huonoja kokemuksia Tampereen seudun kuntotarkastuksia tekevistä firmoista? Keneltä palvelu kannattaisi ostaa / ketä välttää? Missä hinnoissa liikutaan? KIITOS! (tarkastettava rakennus on rintamamiestalo)

36

2285

  Vastaukset

  • Olen viimeisen viiden vuoden aikana ostanut kaksi taloa. Ensimmäiseen teki kuntotarkastuksen Insinööritoimisto Ari Kuronen. Teki hyvää työtä ja katsoi kaikki paikat, antoi selväjärkisiä neuvoja. Aikaa taisi mennä 2,5 tuntia. Hinta n. 100 euroa. Kirjallinen raportti asiallinen. Ostin viime vuonna uuden talon johon teki kuntotarkastuksen Vaaterin Antero Pentikäinen. Käveli paikat ympäriinsä tunnissa. Ei huomannut välikatossa antennin läpiviennin aiheuttamaa vesivuotoa. Hinta sama. Kurosta suosittelen, Pentikäistä en.

   • Siis tarkastuksien hintahan on noin 600 euora.


  • ...teki kaverin ostamaan taloon. Aika aneeminen oli raportti. Ovikellon kyllä todettiin toimivan yms. mutta rakennuksen riskipaikat jäi selvittämättä.

   • raksystems siellä päin mutta aika kovaa luettavaa,kaikki påitäisi kuulemma uusia kun talo jo pian 40v vanha. ainakin tutki kaikki hyvin.eli jos ostamassa oot niin se voi olla ihan hyvä mut jos myymässä niin älä ota sitä


   • toimiiko kirjoitti:

    raksystems siellä päin mutta aika kovaa luettavaa,kaikki påitäisi kuulemma uusia kun talo jo pian 40v vanha. ainakin tutki kaikki hyvin.eli jos ostamassa oot niin se voi olla ihan hyvä mut jos myymässä niin älä ota sitä

    EN ota raksystemin kaveria vaikka maksettaisiin. Myimme talon noin neljävuotta sitten ja nyt viime vuonna ostaja alkoi epäilee et oisko jossain kosteutta ja otti siihen paikallisen Raksystemsin kaverin ja hänen mielestään talo oli kuulemma läpi mätä. kun avasi yhden nurkan talvella kun ulkona oli 25 astetta pakkasta, ja käytti vielä kahta koiraakin jotka juoksentelivat peräkkäin ja nuuskvat kuulemma kaiken.
    Vaadimme uuden tarkastuksen eri firmasta ja tämä kaveri tutki kaikki nurkat silloin kun olimme itse tuomarimme paikalla ja totesi ettei mistään löydy mitään kosteutta saati mitään muutakaan mitä kannattaisi mainita.


   • toimiiko kirjoitti:

    raksystems siellä päin mutta aika kovaa luettavaa,kaikki påitäisi kuulemma uusia kun talo jo pian 40v vanha. ainakin tutki kaikki hyvin.eli jos ostamassa oot niin se voi olla ihan hyvä mut jos myymässä niin älä ota sitä

    Ei tutki hyvin. Meillä oli Raksystemsin tarkastaja, jopa HTT tittelin omaava, joka ei huomaanut vakavia rakennusvirheitä. Taysi turhake firma. Netissä useita oikeusjuttuja, jossa Raksystemsin tarkastajataitoja ihmeteltiin, kun tarkastaja ei havainnut selviäkään ongelmakohteita. Ota koira, on paljon parempi kuin mitkään kuntotarkastushuijarit.


  • Aika kevyttä tutkimusta ja vaurioiden vähettelyä, en voi todellakaan suositella! Laboratorio palvelutkin teetetään ruotsin puolella, miksiköhän?

   • Kiinteistön kuntotarkastus ei onnistu yhden alan ammattimieheltä.
    Katto, vaippa, rakenteet jne. Sähkötyöt, Ilmanvaihto, Ikkunat ja ovet, Putkityöt, Maalaustyöt jne. Lista on loputon.
    Harhaluulo että yhdeltä mieheltä voi saada edes alkeellista kuotoarviota.


   • luulo ei ole tietoa kirjoitti:

    Kiinteistön kuntotarkastus ei onnistu yhden alan ammattimieheltä.
    Katto, vaippa, rakenteet jne. Sähkötyöt, Ilmanvaihto, Ikkunat ja ovet, Putkityöt, Maalaustyöt jne. Lista on loputon.
    Harhaluulo että yhdeltä mieheltä voi saada edes alkeellista kuotoarviota.

    Totta, hyvää tietoa. Etenkin tuo maalaustöiden asiantuntija pitää kova ammattilainen, esim KSUMPKKTEA-pätevyys (eli kiinteistön sisä- ja ulkopuolisten maalipintojen koulutettu kuntotarkastaja ja erityisasiantuntija).

    Bussilastillinen akateemisia inspektöörejä pihaan!

    Kuntotarkastus on vähän kuin kuulento.


  • Moniosaavien kuntotarkastukset ovat yhdentekeviä ja turhia toimituksia.
   Ainoa osaava on oman täsmäalansa hallitseva kuntoarvioitsija.

  • Pienellä investoinnilla ostaja saa tietoonsa joitakin rakennuksen heikkouksia.
   Pistelämpömittarilla (50€) saa paikannettua lämpövuotokohdat ja mahdolliset kosteusvauriopaikat. Kosteusmittarin terävät piikit (80€) paljastavat märkäkodat hieman pintaa syvemmältä.
   Jos aikoo ostaa niin kannattaa nähdä hieman vaivaa, jotta välttyy loppuelän riesoilta.

  • Meillä suoritti ikkunoiden ja ovien kuntotarkastuksen ikkuna-asiantuntija. Laaja sekä hyvä raportti ja kymmeniä valokuvia selityksineen.

  • Kuntoarvioitsijoille ja remppafirmoille alkaa vaikeat ajat.
   Viranomaiset alkavat vaatimaan ja tarkastamaan rakennusten tiiveyksiä.
   Tiiveysajattelu on täysin uusi aluevaltaus joka olisi pitänyt toteuttaa vuosikymmeniä takaperin.
   Tiivistys ja hallittu ilmanvaihto on tulevaisuuden ajattelutapa.

  • Täsmätyönä suoritettu kuntoarvio, tiivistys ja hallittu ilmanvaihto parantaa asumismukavuutta ja laskee lämmityskustannuksia.
   Lisäksi kosteusongelmilta vältytään.

  • Olen käyttänyt Insinööritoimisto Ari Kurosen palveluja kerran ja ylisanoihin ei ole aihetta. Esimerkiksi seuraavat asiat jäivät huomaamatta tai raportoimatta:

   - 70-l lisäeristys kellarissa ei arveluta yhtään (oli mätä)
   - LVI ja sähköpuutteita "kattavasti" mm näkyvä putkivuoto, rikkoutuneita venttiileitä...
   - Osa puurakenteista oli maakosketuksessa suoraan.
   - Olematon ilmanvaihto kosteissa tiloissa.

  • Ari Kurosen palveluksista ei ole mitään hyvä sanottavaa. On yhteistyössä kiinteistönvälittäjien kanssa jotta saadaan epäkurantit kohteet myytyä. Ei mm. huomannut, että lattia oli koolattu, ei kiinnittänyt repsottaviin patolevyihin huomiota jne lista on pitkä. Ei ole ottanut mitään vastuuta eikä yhteyttä pyynnöistä huolimatta ilmenneiden virheiden johdosta.

   • Itselläni on täysin päinvastaisia kokemuksia ko. firmasta. Olen ollut sekä ostajana että myyjänä Kurosen tekemissä tarkastuksissa eikä koskaan ole ollut moitittavaa. Kuronen selitti selkokielellä kaikki asiat jotka ihmetyttivät, raportti oli mielestäni asiallinen ja helposti luettavissa ( ei sadan sivun nippua turhia hölinöitä ) ja vastasi ainakin omiin kysymyksiini tarkastuksen jälkeen.

    En ylipäänsä ymmärrä tätä sekä välittäjien että tarkastajien ainaista syyttelyä. Mielestäni on kohtuutonta ja törkeää syyttää tällaisilla palstoilla yrittäjiä jostain ihme salaliitoista. Tässäkin kirjoittaja suoraan syyttää tarkastajaa ja välittäjää huijareiksi. Repsottava patolevykö se nyt on mikä päivän pilaa ja kaupat peruuttaa? Naulaa hyvä ihminen kiinni uudestaan.


   • Emme siis ole ainoa tapaus, jossa A. Kuronen on toiminut välittäjän kanssa yhteistyössä. Kuronen on huijari.


   • hyvätarkastaja kirjoitti:

    Itselläni on täysin päinvastaisia kokemuksia ko. firmasta. Olen ollut sekä ostajana että myyjänä Kurosen tekemissä tarkastuksissa eikä koskaan ole ollut moitittavaa. Kuronen selitti selkokielellä kaikki asiat jotka ihmetyttivät, raportti oli mielestäni asiallinen ja helposti luettavissa ( ei sadan sivun nippua turhia hölinöitä ) ja vastasi ainakin omiin kysymyksiini tarkastuksen jälkeen.

    En ylipäänsä ymmärrä tätä sekä välittäjien että tarkastajien ainaista syyttelyä. Mielestäni on kohtuutonta ja törkeää syyttää tällaisilla palstoilla yrittäjiä jostain ihme salaliitoista. Tässäkin kirjoittaja suoraan syyttää tarkastajaa ja välittäjää huijareiksi. Repsottava patolevykö se nyt on mikä päivän pilaa ja kaupat peruuttaa? Naulaa hyvä ihminen kiinni uudestaan.

    Älä sinä Ari itse kirjoittele tänne, vitsi koko mies


  • Huonoja kokemuksia Ari Kurosesta. En suosittele.

  • Ari Kurosesta ei voi kehuja antaa, huijaa rahat ja työn jälki on täysin hukassa. En voi suositella tällaista huijaria.

  • En suosittele Kurosta kellekkään. Hänen lausuntonsa oli harhaanjohtava, juosten kus*** tehty. Nyt sitten tapellaan oikeudessa myyjän kanssa

  • Ari Kurosen toiminnasta ei ole mitään hyvää sanottavaa! Hän kirjoitti "terveet" paperit talolle, joka myöhemmin paljastui täydeksi homepommiksi. Myöhemmin selvisi, että hän oli kirjoittanut raporttiin suoranaisia valheita. Kuulimme asianajajalta, että Kurosen nimi on tullut usein vastaan samanlaisissa jutuissa. Toivottavasti hänen kusetustoiminta saadaan loppumaan pian! Välttäkää hyvät ihmiset häntä!

  • Vähän kaipaisi tarkennusta tuo nimimerkin " huijattu" kommentti.
   Terveen paperit? Homepommi? Olivatko asiat sellaisia jotka olisi edes voitu huomata ilman rakenteiden avaamista? Kuka näkee läpi seinien, lattioiden tms?
   Minkä h...in takia tilaatte tarkastuksia / suostutte niihin / suostutte "välittäjän tilaamaan=huijariin" ? Helppo ja kiva syytellä riidan tullessa jotain tarkastajaa.
   Setvikää itse jos ei tarkastajat tee muuta kuin huijaa.

   • Kurosen jälkeen tilannetta hoitamaan jouduttiin ottamaan toisen firman RI, joka huomasi heti muutaman lisäselvittelyä vaatineen paikan. Näistä Kurosen papereissa ei ollut minkäänlaista mainintaa. Eli asiat todellakin olivat sellaisia, jotka AMMATTILAINEN osasi nähdä ilman rakenneavauksia.

    Kokemuksia on nyt muutamastakin toisesta kuntotarkastajasta ja heidän työnjälkeensä olen ollut erittäin tyytyväinen. Kurosen kanssa nämä ongelmat vain ovat olleet!


  • jokunen viikko sitten teki meille kuronen tarkastuksen eikä valittamista, kaikki hienosti eikä kai noista vanhoista taloista voi varmaks sanoo..

  • Kentällä jo "tiedetään", että Kuroselta on mennyt AKK-hyväksyntä jatkuvien laiminlyöntien vuoksi. Lisäksi Kurosen henkilökohtainen elopaino jo estää häntä tarkastamasta paikkoja. Pitkään se onkin ollut hänen poikansa (pätevyys???), joka on käynyt katolla tai vintillä. Josko koko toiminta nyt loppuisi. Itselläni on hallussa Kurosen samasta talosta tekemät kaksi erilaista raporttia, ensin oikeat kosteusvauriohavainnot, sitten paperilla fiksattu versio. Oliko noilla kuukauttakaan väliä, ei oikein uskottavaa.

   Kuntotarkastus on jotain, mitä mistään mitään ymmärtävä ostaja ei tarvitse.

  • juu ei todellakaan ole oikeen mitään hyvää sanottavaa kurosesta.. teki taloon joka ostettiin tarkastuksen ja kaikki mukamas ok.. vesi putket täysin tukossa ja paine niin vähissä että suihku ei pysyny ees päällä.. raportin mukaan vettä tulee täysin normaalisti..jouduttiin tekeen täys putki remppa koko taloon.. kosteiden tilojen tuuletus mukamas hyvä.. todellisuudessa ei ole ku yks tulo suoraan pihalta eikä poistoja missään.. tollasilla kunto raporteilla ei tee mitään muuta ku vessa paperina voi käyttää.. ja raportin tekijöillä ei oo mitään vastuuta siittä mitä on raporttiin kirjoittanut

   • "AvasinSilmäniJaNäin" sekä "ostajana". Ottakaa yhteyttä FISE:en, joka ylläpitää pätevyysrekisteriä. Kuten aiemmin mainittukin, niin Kuroseltahan poistettiin AKK-pätevyys määräajaksi. Ilmeisesti on mahdollisuus koeajan jälkeen uuteen pätevyyteen.. :( Onkohan ehtinyt kusettaa montaakin ihmistä tällä välin..? Ilmoittakaa FISE:lle näistä raporteista, mitä kys. sankari on tehnyt, niin eiköhän hänen pätevyytensä poisteta sitten lopullisesti ja tieto kiiri entistä kauemmaksi. Toivottavasti hän ei ehdi huijaamaan enää ketään!


  • Kurosesta ei mitää hyvää sanottavaa. Rintamamiestalon kellarin sauna (sauna pimeä, siellä ei valoa ollenkaan) oli lauteiden alta ja katonrajasta aivan homeessa, eikä kuntoraportissa lukenut siitä mitään. Kysyin sähköpostilla miksei kertonut homeesta mitään, niin vastaus oli että "homekasvusto oli kohteessa niin selvästi näkyvillä ettei nähnyt tarpeelliseks kirjata sitä raporttiin" SIIS MITÄ V*TTUA?! Huijari koko jätkä.

  • Kohta 4-vuotta asuttu ja pitkän oireilun perusteella jouduimme juuri tilaamaan OIKEAN kuntotarkastajan, joka ottaa nyt materiaalinäytteet. Puhelun perusteella ja Kurosen raportin lukeneena, voi video kun otimme kiinteistövälittäjän "yhteystyökumppanin".
   Tämä OIKEA kuntotarkastaja tiesi varsin hyvin Kurosen toiminnan, ja häntäkin harmittaa että tuollainen ketku saa tehdä töitä, eikä jää kiinni mistään.
   VÄLTTÄKÄÄ KUROSTA JOS HALUATTE TIETÄÄ ASUNNON OIKEAN KUNNON!

  • Tässä juuri saatu päätökseen Hovioikeuden käynti myyjää vastaan. Kuronen teki tarkastuksen vuonna 2015, vihkoonhan se meni.
   Onko kukaan ajatellut toimenpiteitä tätä Kurosta vastaan? Jos joukolla kanne tehtäisiin, siinä olisi voimaa.

  • Hakusanat:
   A.Kuronen Oy
   A. kuronen Oy
   Ari Kuronen Oy
   Insinööritoimisto A.Kuronen
   Insinööritoimisto A. Kuronen Oy
   Insinööritoimisto A.Kuronen Oy
   Insinööritoimisto Ari kuronen Oy
   Insinööritoimisto Ari Kuronen
   Paskat kuntotarkastukset. Välttäkää.

  • Kiitos tästä ketjusta. Sain vältettyä tällä tiedolla mahdollisen mustan pekan. Läheltä meinasi liipata.

   • Hämeenlinnan Raksystemsin HTT tekee myös laadutonta työtä ainakin meidän kohdalla kävi näin. Välttäkää. Ei ihme et on välittäjien suosittelema.


   • Raksystems, Hämeenlinnan HTT, mittasi kosteuden lattiasta et kuivaa on. Ongelma vain että oli mitannut saman kuivuuden laatan alta, josta maankosteus aina 100%. Eli selkainen veikko. Ja me tyhmät uskoimme et on kuiva.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   3146
  2. Surullinen totuus Martinan hääepisodista

   Eikö nää Martinaa puolustavat tyypit tajua miten surullinen tää koko hääepisodi oli? Martina tuli paikalla ihan vääränlaisessa asussa tissejään esitel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   1400