Kesäturkki

Helmi78

Kertokaapas muut nöffin omistajat, miten hoidatte mussukoittenne turkin kesällä? Viime kesänä minä otin sakset ja leikkasin koko turkin lyhyeksi. Helpotti valtavasti, mutta näky ei ollut mitenkään kaunis... Yllättävän nopeasti kasvoi kyllä takaisin omaan mittaansa, kesän lopulla oli jo pitkä turkki taas. Helpotti paljon mm. punkkitarkistusta ja harjaaminenkin oli huomattavasti nopeampaa. Onko täällä muita nöffin omistajia jotka kynii koiransa lyhytkarvaiseksi kesällä? En ole tehnyt tuota kuin vasta kerran, ja vähän kiinnostaa, että miten muut sen tekee? Onko ammatti-ihmisellä käyttäminen kamalan kallista? Ja kuinka kauan menee aikaa? Mulla meni saksiessa kolme tuntia ja urakka oli kyllä melkoinen! Koira ei juuri tykännyt aikeistani... Mulla on kyllä trimmauskonekin, mutta se on jotenkin erilaiselle turkille tarkoitettu, kun se ei pystynyt paksuun nöffin karvaan ollenkaan. Ja lisäksi sen terä on niin kapea, että siinä olisi varmaan mennyt vielä kauemmin, kuin saksimalla... Mietin vain tuota ammatti-trimmaajaa, että jos cottonin turkin trimmaaminen maksaa täällä Kuopiossa 70e, niin paljonkohan nöffin turkin lyhennys kustantaisi. Satoja euroja?

18

3925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nöhvisti myös

      Itse en olen ajellut nöffini turkkia kuin osittain hot spottien takia, joten ensimmäiseen kysymykseesi minulla ei ole vastausta.
      Eihän nöffiäkään ole pakko välttämättä ammattilaiselle viedä. Ota selvää nöffi-yhdityksen kautta Kuopion lähellä olevat kasvattajat ja kysäise heiltä onko heillä intoa ajella koirasi turkki esim juuri kerran kesässä ja mihin hintaan. Heidän kauttaan voit löytää myös ei-kasvattajan, mutta harrastajan. Ja entä oma kasvattajasi?
      Koita itse myös sitä että leikkelet ensin saksilla ja sitten siistit koneellasi. Pitkä karva saattaa koneen edellä taipua "pakoon", kuten olen oman koneeni kanssa huomannut ennenkuin oikea tekniikka löytyy.
      Ja jottei sinulla mene koko päivää ja koirakin kyllästyy, niin jaa urakka useammalle päivälle.

    • ja karvat

      Kasvattajana olen sitämieltä että terveeltä nöffiltä EI PIDÄ mennä turkkia pois ajamaan. Jos haluaa lyhyt karvaisen koiran täytyy ostaa sellainen rotu joka on valmiiksi jo lyhytkarvainen! Punkkeja voi torjua pannoilla ja niskaan laitettavilla valelu liuoksilla.
      Eli en suosittele että nöffiltä mennään ajamaan nöffin kaunis turkki pois!

      • En olekaan lyhytkarvaista koiraa halunnut, vaan pidän kyllä tosi paljon nöffini muhkeasta turkista. Koirani on kohta jo 6v enkä ole turkkia leikannut kuin vasta yhden kerran. Voisitko kertoa tarkemmin, miksi olet tuota mieltä? Onko turkin leikkamisesta jotain haittaa koiralle? Tiedän nimittäin, etten ole ainoa joka on leikannut nöffin turkin lyhyeksi, jotkut tekevät sitä pennusta saakka joka kesä niin kauan kun koira elää. Punkit ja muut loiset olen kyllä karkottanut eläinlääkäriltä saatavilla karkotteilla joka vuosi. Kasvattajana varmaan tiedät senkin, että nöffin turkkia leikataan aika ajoin muutenkin, ja jos luit tarkkaan alkuperäisen kirjoitukseni, niin ihan ensimmäisenä kysyin, että kuinka hoidatte koirienne turkit kesällä? Selvennän vielä, etten olekaan ajanut koirani turkkia vaan leikkasin sen saksilla noin 5cm mittaan kauttaaltaan, jolloin turkki oli huomattavan paljon helppohoitoisempi, kaikkihan tietää miten nöffit rakastaa vettä...


      • todellakin
        Helmi78 kirjoitti:

        En olekaan lyhytkarvaista koiraa halunnut, vaan pidän kyllä tosi paljon nöffini muhkeasta turkista. Koirani on kohta jo 6v enkä ole turkkia leikannut kuin vasta yhden kerran. Voisitko kertoa tarkemmin, miksi olet tuota mieltä? Onko turkin leikkamisesta jotain haittaa koiralle? Tiedän nimittäin, etten ole ainoa joka on leikannut nöffin turkin lyhyeksi, jotkut tekevät sitä pennusta saakka joka kesä niin kauan kun koira elää. Punkit ja muut loiset olen kyllä karkottanut eläinlääkäriltä saatavilla karkotteilla joka vuosi. Kasvattajana varmaan tiedät senkin, että nöffin turkkia leikataan aika ajoin muutenkin, ja jos luit tarkkaan alkuperäisen kirjoitukseni, niin ihan ensimmäisenä kysyin, että kuinka hoidatte koirienne turkit kesällä? Selvennän vielä, etten olekaan ajanut koirani turkkia vaan leikkasin sen saksilla noin 5cm mittaan kauttaaltaan, jolloin turkki oli huomattavan paljon helppohoitoisempi, kaikkihan tietää miten nöffit rakastaa vettä...

        tiedän että nöffin turkkia ei nyrhitä todellakaan lyhykäiseksi.
        Turkkia kyllä SIISTITÄÄN kuten korvat,tassut,rinta ja mahanalus karvat,mutta ei niitä sentään 5 centtiseksi vedetä.
        Nöffillä on kaunis turkki juuri siksi että talvella se suojaa kylmyydeltä ja kesällä kuumuudelta. Ja jos kyselet tätä asiaa muiltakin kasvattajilta niin huomaat että ovat aikalailla samaa mieltä siitä,että terveeltä koiralta ei pidä mennä pilaamaan sen kaunista turkkia.
        Jos ei jaksa/viitsi hoitaa sitä kaunista pitkää ja paksuakin turkkia,olen sitä mieltä että on sitten alunperinkin hommattava lyhytkarvainen ei turkki rotu.Mutta jokainenhan taaplaa omalla tyylillään ja tekee tietysti koiralleen mitä tahtoo.Minä ilmaisin asiasta vain oman mielipiteeni.


    • marssipatukkka

      leikkaa vaikkapa turkista vähäsen koska jos leikkaat niin lyhyeksi että alus karva näkyy niin eikös mussukastasi tunnu siltä kuin se olisi alasti ja olisiko siitä kiva kulkea kadulla tai metsä tiellä alus vaatteissa?!?!?!?

    • asiasi

      leikkaatko koiraltasi turkin vai et. Tiedän muutamia nöffi ihmisiä, jotka leikkaavat vanhemmilta nöffeiltään turkin kesäksi jo ihan koiran oloa helpottaakseen. Usein näillä vanhemmilla koirilla, kun on sitten muitakin vaivoja.

      Jos nöffeilläni alkaisi esiintyä hot spottia paljon uimisen (ja pyyhkeellä hyvästi kuivailusta huolimatta) jälkeen, niin näkisin, että on koiran etu, että iho pääsee hengittämään.

      Mutta näinhän tuolla esim. kasvattaja sanoikin, että ei terveeltä koiralta turkkia pois. Olen kyllä samaa mieltä, mutta kaikki tekee tietysti niinkuin haluaa.
      Itse kyllä saksin kotikoirilta ainakin rinnat melko lyhyiksi näin uintiaikoihin ja siistin muutenkin reilummin, mutta niin, että kasvaessaan jäljet peittyvät nopeasti. Talvella koirilla onkin sitten taas hieno "trimmattu" turkki.

      Kampailujen jälkeen laitan turkkiin minkkiöljyä, joka hieman auttaa seuraavan kerran selvittelyä ja välillä pesen koiran perusteellisesti shampoolla ja laitan hyvää hoitoainetta.

      Työtä vaatii, mutta on ne sitten upeita kun viitsii vaivan nähdä ja on ihana huomata miten kampaamisen jälkeen koirat nauttivat kun tuuli käy iholle asti.

    • nöffitär

      Itse käytän nöffejämme Pöljällä (Siilinjärvellä) trimmatavana/siistittävänä. Ei suinkaan kesälläkään ajeta turkkia lyhyeksi, ainoastaan tassuista ja korvien alueelta lyhyemmäksi, muuten siistitään. Olen ymmärtänyt, että turkista voi tulla "pentuturkki" ja vanumainen, jos se vedetään ihan lyhyeksi..Hyvin ovat pärjänneet kesät ja talvet turkkiensa kanssa.

      • ja paljonko maksaa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun asun Kuopiossa, eikä matka olisi ihan kamalan pitkäkään...


      • nöffitär
        Helmi78 kirjoitti:

        ja paljonko maksaa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun asun Kuopiossa, eikä matka olisi ihan kamalan pitkäkään...

        Tarkemmat ajo-ohjeet saat, kun otat yhteyttä/käyt Haukkupaikassa Siilinjärvellä (Pöljän kennelin pitäjät pyörittävät sitä eläintarvike-liikettä). Olen itse ollut tyytyväinen.


    • Kati

      leikattiin myös nuoremmalle koiralle kesäturkki muutama viikko sitten. Trimmaajalla käytiin ja maksoin koneella leikkauksesta 50€. Aikaa meni 1h 20 min. Turkkia jäi n 2cm. Rintaa, päätä ja häntää ei leikattu. Omani on kylläkin epileptikko joka stressaa kuumuudesta ja alkavan nivelrikon takia käydään uimassa päivittäin. Meille kaikille tuo kesäturkki tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Ensimmäinen kerta täälläkin kun tuo leikattiin, mutta tyytyväiseltä näyttää koirakin. Kolme ensimmäistä päivää hieman häpesi, mutta nykyään ei menoa haittaa.

    • Meidän nöffi ajettiin jo toista kertaa lähes karvattomaksi kesää varten. Viime vuonna jätettiin vain millin sänki, tänä vuonna 3 mm:n. Häntään, jalkoihin ja päähän jäikin sitten pidempi karva, tosin sitäkin siistittiin ja lyhennettiin hieman paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi.

      Trimmaaja, joka homman suoritti, on ainakin puoliammattilainen ja ajaminen kesti noin 2-3 tuntia. Siihen oli varattu aikaa myös koiran lepotauoille. Hinta oli todella edullinen, vaikka homma vaikutti kyllä niin työläältä, että se olisi voinut olla hyvinkin kallista...

      Koira itse on tykännyt kovasti, kun paksu turkki ei ahdista tai ole likainen (nöffimme kun asuu ulkosalla ja tykkää kieriä likaisessa maassa...). Koira on myös virkistynyt siinä määrin, että se on vaikuttanut melkein vieraalta muuttuessaan hitaasta ja kuolaavasta löntystäjästä suht virkeäksi lenkkikaveriksi. Myös iho-ongelmat (kuten hot spotit ja punkit) on ollut helppo havaita. Ainoana ongelmana meilläpäin ovat olleet itikat ja etenkin mäkäräiset, jotka pääsevät lyhyen karvan juureen todella helposti. Niitä on koetettu torjua eläimille tarkoitetuilla hyönteiskarkotteilla.

      Hieman on kerätty huvittuneita ilmeitä ja kommentteja, mutta lemmikin hyvinvointi lienee pääasia ja kun näkyyn tottuu, on nöffi karvattomana todella sympaattisen näköinen.

      • :((

        On ihan turha puolustella nöffin karvojen poistolla,että sillä on mukavampi olla niin.
        Sairailla koirilla se on ihan ymmärrettävää,mutta täysin terve nöffi EI TARVITSE mitään "kesäturkkia".Se on syntynyt pitkä/paksu turkkiseksi roduksi ja sillä siisti.
        Jos ei jaksa hoitaa,pestä,kammata,etsiä niitä punkkeja ja kuivata sitä turkkia uinnin jälkeen, niin olisitte hankkineet jo alunperinkin lyhytkarvaisen rodun.
        Näen punaista kun luen näitä tällaisia viestejä jossa aivan hehkutetaan sillä että terveeltä ja hyvin voivalta nöffiltä on menty sen kaunis turkki kynimään pois. Täytyy itse nähdä vaivaa sen verran että viitsii nöffinsä turkkia hoitaa ilman kynimistäkin,jos kerran on nöffi tullut hankittua.Semmoiselle jätän kyllä pennun myymättä joka alkaa yhtään kyselemään että jos kesäksi sen sitten kaljuksi vetäisin. Ja muutenkin kyllä haastattelen hyvin tarkkaan mahdolliset uudet omistajat jaksaavatko todellakin hoitaa turkkia asiaankuuluvasti. Ihmisten täytyisi perehtyä näihin turkkirotuihin kunnolla ennen hankintaa ja käydä ensin tutustumassa rotuun,ettei tulisi esim.nöffinkin hoito ihan yllätyksenä. Ja tarkoitin todellakin tällä kommentilla täysin tervettä nöffiä jonka kuuluu saada pitää turkkinsa myös kesät.


      • ???
        :(( kirjoitti:

        On ihan turha puolustella nöffin karvojen poistolla,että sillä on mukavampi olla niin.
        Sairailla koirilla se on ihan ymmärrettävää,mutta täysin terve nöffi EI TARVITSE mitään "kesäturkkia".Se on syntynyt pitkä/paksu turkkiseksi roduksi ja sillä siisti.
        Jos ei jaksa hoitaa,pestä,kammata,etsiä niitä punkkeja ja kuivata sitä turkkia uinnin jälkeen, niin olisitte hankkineet jo alunperinkin lyhytkarvaisen rodun.
        Näen punaista kun luen näitä tällaisia viestejä jossa aivan hehkutetaan sillä että terveeltä ja hyvin voivalta nöffiltä on menty sen kaunis turkki kynimään pois. Täytyy itse nähdä vaivaa sen verran että viitsii nöffinsä turkkia hoitaa ilman kynimistäkin,jos kerran on nöffi tullut hankittua.Semmoiselle jätän kyllä pennun myymättä joka alkaa yhtään kyselemään että jos kesäksi sen sitten kaljuksi vetäisin. Ja muutenkin kyllä haastattelen hyvin tarkkaan mahdolliset uudet omistajat jaksaavatko todellakin hoitaa turkkia asiaankuuluvasti. Ihmisten täytyisi perehtyä näihin turkkirotuihin kunnolla ennen hankintaa ja käydä ensin tutustumassa rotuun,ettei tulisi esim.nöffinkin hoito ihan yllätyksenä. Ja tarkoitin todellakin tällä kommentilla täysin tervettä nöffiä jonka kuuluu saada pitää turkkinsa myös kesät.

        Entäpä jos nöffi ei ole terve? Ja jos sillä on niin kuuma, ettei se jaksa lähteä tarpeilleen (vaan laskee alleen), eikä muutenkaan halua liikkua päivän aikana mihinkään? Kuola valuu ja koiran turkki haisee pahalle? Siihen ei auta edes jatkuva pesu, jota muutenkaan ei kuulemani mukaan edes suositella.

        Tietenkään en lähde karvan kynimistä suosittelemaan sellaiselle koiralle, joka omaa rodun täydelliset ominaisuudet ja jota käytetään näyttelyissä tai suvunjatkamistarkoituksessa tai joka muuten tulee turkkinsa kanssa toimeen!

        Omalla koirallamme on jonkin sortin hermostollinen vika, joka aiheuttaa tärinää (ja kukaties kipujakin) tassuissa. Sitä ei todellakaan helpota paksu ja kuuma turkki, jota koira itse vielä haluaa mullassa pyörimällä viilentää. Pidämme koirastamme hyvää huolta ja haluamme antaa sille mahdollisuuden hyvään elämään siitäkin huolimatta, ettei siitä tullut sukunsa valioluokkaista edustajaa. Nyt koiramme sentään jaksaa liikkua ja viihtyy jopa sisällä, jolloin myös sen turkki pysyy huomattavasti puhtaampana.


      • lukea?
        ??? kirjoitti:

        Entäpä jos nöffi ei ole terve? Ja jos sillä on niin kuuma, ettei se jaksa lähteä tarpeilleen (vaan laskee alleen), eikä muutenkaan halua liikkua päivän aikana mihinkään? Kuola valuu ja koiran turkki haisee pahalle? Siihen ei auta edes jatkuva pesu, jota muutenkaan ei kuulemani mukaan edes suositella.

        Tietenkään en lähde karvan kynimistä suosittelemaan sellaiselle koiralle, joka omaa rodun täydelliset ominaisuudet ja jota käytetään näyttelyissä tai suvunjatkamistarkoituksessa tai joka muuten tulee turkkinsa kanssa toimeen!

        Omalla koirallamme on jonkin sortin hermostollinen vika, joka aiheuttaa tärinää (ja kukaties kipujakin) tassuissa. Sitä ei todellakaan helpota paksu ja kuuma turkki, jota koira itse vielä haluaa mullassa pyörimällä viilentää. Pidämme koirastamme hyvää huolta ja haluamme antaa sille mahdollisuuden hyvään elämään siitäkin huolimatta, ettei siitä tullut sukunsa valioluokkaista edustajaa. Nyt koiramme sentään jaksaa liikkua ja viihtyy jopa sisällä, jolloin myös sen turkki pysyy huomattavasti puhtaampana.

        Kyllähän tuolla selväksi tuli että TERVEILTÄ nöffeiltä ei pidä turkkia mennä poistamaan. Sairaat ja vanhat koirat on eriasia kokonaan.Teidän kannattaisi viedä nöffinne lääkäriin jos se allensa pissii,silloin se varmasti on sairas,kuumuudesta ei yksikään koira allensa pissi.Ja nöffiä SAA PESTÄ niin usein kun on tarpeellista,pesu ei vahingoita turkkia millään lailla.Ja vaikka nöffisi ei kävisikään näyttelyissä,ei minunkaan käy,ei se ole syy ajaa karvoja pois!


      • Nimetön
        lukea? kirjoitti:

        Kyllähän tuolla selväksi tuli että TERVEILTÄ nöffeiltä ei pidä turkkia mennä poistamaan. Sairaat ja vanhat koirat on eriasia kokonaan.Teidän kannattaisi viedä nöffinne lääkäriin jos se allensa pissii,silloin se varmasti on sairas,kuumuudesta ei yksikään koira allensa pissi.Ja nöffiä SAA PESTÄ niin usein kun on tarpeellista,pesu ei vahingoita turkkia millään lailla.Ja vaikka nöffisi ei kävisikään näyttelyissä,ei minunkaan käy,ei se ole syy ajaa karvoja pois!

        Kiitos kysymästä, lukutaitoni on ihan kohdallaan.

        Eläinlääkärin kannanotto tuohon koiran pissimiseen alleen oli, ettei koiralla ole minkäälaista ongelmaa. Kuumuus saattaa toisinaan aiheuttaa terveellekin koiralle hetkellisen puristuksen pettämisen. Niin että se siitä diagnoosista!

        Ja mitä tulee vielä tuohon karvan leikkaamiseen, niin se on tietysti jokaisen oma asia, miten koiransa karvan hoitaa. Sitä en ymmärrä, miten paksu turkki voi parantaa koiran olotilaa kesällä? Kyllä meillä ainakin koiran läähätys on vähentynyt huomattavasti, samoin kuolaaminen. Emmekä muuten taatusti ole ainoa perhe, joka nöffin karvan kesäksi ajaa. Muutkin ovat siis löytäneet asiasta hyviä puolia.

        Hyvää kesän jatkoa kaikille karvoihin katsomatta!


      • 2*nöffi
        Nimetön kirjoitti:

        Kiitos kysymästä, lukutaitoni on ihan kohdallaan.

        Eläinlääkärin kannanotto tuohon koiran pissimiseen alleen oli, ettei koiralla ole minkäälaista ongelmaa. Kuumuus saattaa toisinaan aiheuttaa terveellekin koiralle hetkellisen puristuksen pettämisen. Niin että se siitä diagnoosista!

        Ja mitä tulee vielä tuohon karvan leikkaamiseen, niin se on tietysti jokaisen oma asia, miten koiransa karvan hoitaa. Sitä en ymmärrä, miten paksu turkki voi parantaa koiran olotilaa kesällä? Kyllä meillä ainakin koiran läähätys on vähentynyt huomattavasti, samoin kuolaaminen. Emmekä muuten taatusti ole ainoa perhe, joka nöffin karvan kesäksi ajaa. Muutkin ovat siis löytäneet asiasta hyviä puolia.

        Hyvää kesän jatkoa kaikille karvoihin katsomatta!

        "läähätys ja kuolaaminen vähentynyt"...1)Minun käsitykseni mukaan koira hikoilee läähättämällä ja se on aivan normaalia. Ellei sitä läähätystä kestä, ei pidä hankkia koiraa. 2) Kuolaaminen vähentynyt..Meillä molemmat nöffit pitkässä karvassa (ei raiskata turkkia). Toinen kuolaa kesät ja talvet, toinen ei koskaan..Joten en ihan allekirjoittaisi kommenttejasi.


    • Nimetön

      Kampaan nöffini turkkia keväällä päivittäin metsälenkillä että pohjavilla irtoaa lähes kokonaan. Koiralla on hieno pitkä turkki kesällä mutta vilpoinen koska iho hengittää alla kun pohjavilla on pois. Näin turkki suojaa ötököiltäja hotspottiakaan ei ole tullut muutamaan vuoteen. Olen nähnyt koiria joiden turkki trimmauksen jälkeen kasvaa paksuksi kiillottomaksi vanuksi johon ei kampa pysty. Sitä paitsi tein viime talven nöffini karvoista itselleni villatakin joten oli minullekin hyötyä kampaamisesta.

    • En olekaan nyt sitten tänä kesänä leikannut koirani karvaa, paitsi tietysti siistinyt korvat ja varpaat ym asiaan kuuluvat. Tarkoitukseni olikin vähän kartoittaa, että miten muut nöffien omistajat hoitavat koiriensa turkkia kesäisin, ja on tullut kyllä vastauksia laidasta laitaan. Minäkin harjaan turkin päivittäin tietenkin, enkä kyllä ymmärrä näitä kommentteja että kun viime kesänä leikkasin koirani turkin, että olisin sen laiskuuttani tehnyt... Ihan päivittäin se piti siitä huolimatta harjata ja tutkia, ei se helpottanut muuta kuin kuivattamista uinnin jälkeen. Sitä on vaikea sanoa oliko koiralla viime kesänä helpompi olla kun oli lyhyt karva, vai onko tänä kesänä yhtä helppoa pitkällä karvalla... Nyt ainakin näillä helteillä tuntuu ihan kamalalta koiran puolesta...

      Kiitos kaikille jotka kerroitte miten hoidatte oman koiranne turkkia kesäisin! Hauskaa kesää koirienne kanssa ja nauttikaa vesileikeistä! =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe