KAURAMAITO?!

Mamma miia

hei... auttakaa pliiiiiis...

olen nyt kokeillut nannit ja tuttelit kaikissa muodoissa, pirkat ja sempperitkin on kokeiltu varmuuden vuoksi ja ILMAA TUNTUU OLEVAN AINA VAAN ENEMMÄN JA ENEMMÄN...

Sattuu sydämmeen kattoo ja kuunnella pumppauksista huolimatta pieruja jotka kuulostavat lähinnä atomipommilta...

kuulin jostain kauramaidosta?
onko kellään kokemusta?
mistä sitä saa?

PLIIIIIIIIS auttakaa...

jos en kohta enää mitään keksi niin menen kokeilemaan apteekin soijatuotteet... pliiiis kertokaa joku jokin keino että saisin tyttöni ilmat edes jollain tavalla kuriin...

kiitos jo etukäteen vastauksista =)

13

8398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marska70

      tavallisesta ruokakaupasta löytyy. tiedän yhden tutun joka sitä käyttää aina lapsilleen.
      Itselläni oli koliikki lapsi, mikään ei auttanut hänelle. Mutta toiselle lapselle auttoi vyöhyketerapia! Suosittelen. Ei tarvinnut käydä kuin 4 kertaa, niin itkut loppui siihen!

      Tsemppiä!

    • vatsavaivoista

      Hei ja otan osaa, sinulla on aika haasteellinen tilanne. Meille syntyi aikoinaan tyttövauva, jolla kaikki tuntui olevan pielessä. Vatsavaivat olivat kauheat ja maitorupi vaivasi. Ja kuitenkin tyttö oli rintaruokinnalla. Olin ihan paniikissa, mutta onneksi pääsin hyvän lastenlääkärin ja ravitsemusterapeutin juttusille. Ongelmien syyksi selvisi lehmänmaito, jolle vauva oli herkistynyt äidinmaidon kautta. Siis allergia lehmänmaidon valkuaiselle. Ensin minut pantiin maidottomalle dieetille ja vauvan vaivat helpottuivat heti. En tiennyt että vauva voi herkistyä äidinmaidon kautta eri aineille. Kun tyttö varttui, hän sai pullosta Nutramigen valmistetta. Siihen aikaan sitä sai vaan apteekista reseptillä, en tiedä nykyisestä. Soija on erittäin helposti allergisoiva, en suosittele! Lisäksi ruokavalioon kuului possunliha, tattari, hirssi, kukkakaali, peruna, riisi, maissi ja keitetty porkkana. Puolukkamehu sopi, samoin mustikka. Lisäksi tarvittiin D-vitamiinia, kalsiumia ja muita tarpeellisia vitamiineja.Ruoka-annoksiin lisäsin aina oliivi- tai rypsiöljyä. Siinä koko dieetti noin 3-vuotiaaksi, sitten vaivat alkoivat pikku hiljaa helpottaa. lapsi oli terveistä tervein lapsi saatuaan oikean ruokavalion, kasvu pyrähti käyntiin eikä vatsavaivoista kärsitty. Ainuttakaan korvatulehdusta ei ole sairastettu, ei myöskään flunssakierrettä ole ollut. Nykyisin hän on 11 vuotias neiti ja terveyden perikuva. Ainoa ongelma on voimakas ristiinallergia siitepölykautena. Pähkinät ja mantelit saavat aikaan anafylaktisen shokin, muuten ei ruuan kanssa tarvitse enää puljata. Lehmänmaitoa hän ei vieläkään juo, riisimaito tai kauramaito maistuvat. Niitä saa tavallisesta ruokakupasta. Kalsiumia ja D-vitamiinia otetaan edelleen. Tiedon murusia joudut kaivelemaan työllä ja tuskalla, mutta toivoa on. Tsemppiä!

      • pähkinäkuningatar

        Ahaa, että sellaista.


    • kauramaidosta

      kauramaito ei pelkkänä riitä imeväisen ravinnoksi. Siinä ei ole kasvulle ja kehitykselle tarpeellisia aineita. Jos epäilet, että maito aiheuttaa ongelmia, mene allergioihin erikoistuneen lastenlääkärin vastaanotolle.

    • mieleen, että

      vois johtuu vaikka siitä, että maidon nielemisen mukana saa liikaa ilmaa sisälleen ... liian isot reiät kenties tutissa ?

      Miks heti pitää luulla, että vika on maidossa/laadussa ? Sitte ihan turhaan alotetaan joku maidoton/laktoositon ruokavalio ja herkistetään sen takia vauva allergialle, mitä ennen ei ollu ?

    • Moi...

      Siis onko lapsellasi ihan koliikki vai onko ongelmana vain ilma mahassa? Jos puhut vain ilmasta, oletko koittanut tuttipulloja, joissa ilmaventtiili, että vauva ei niele niin paljon ilmaa. Esimerkiksi Aventilla on sellaisia, niitä suositellaan myös koliikkivauvoille. Ja sitte kannattaa antaa sitä maitoa jo vähä ennen ku vauva on tosi nälkänen, ettei ahmi niin kovasti alussa. Ookos koittanu olla pari päivää antamatta d-vitamiinia? Jos pitäs merkkiä vaihtaa. Sittehän maitohappobakteerit voi helpottaa, mutta rela-tipat taas ei sovi kaikille, jos sulla on niitä. Entä oletkjos koittanyn disflatynia? Pilkkoois vähä mahassa niitä ilmakuplia? Ja oletko koittanut Nan jauhekorviketta? Se on monelle sitte sopinu, siinä jotenki erilainen koostumus. Ei kyllä kannata ite ryhtyä vaihtamaan erikoismaitoihin, kuten soija/kaura. Jos sitä harkitsen ni juttele nyt lääkärin kanssa, ku ne ei välttämättä yksistään sitten riitä.

    • vielä...

      kans syöttöasento. Siis syötä mahdollisimman pystyasennossa, ei selalsella makaavassa asennossa, vaan tipata vauvan jalkoja alaspäin, ilmaa pääsee vähemmän. Ja kannattaa koittaa ostaa toisenlaisia tuttipulloja. Ja ne maitohappobakteerit on kans kokeilemisen arvosia. Mitä lääkäri sano?

    • cat70

      Eli tarkoitat varmaan sitä mitä ennen vanhaan käytettiin ilmavaivoihin vauvoilla. Eli kauraryyneistä keitetään lima irti (aika vähän vettä suhteessa ryyneihin, kokeilemalla löytyy oikea suhde, kun en muista millaista käytin). Eli ei puuroksi asti, vaan sen aikaa että ryynit uppoavat ja pinnalle muodostuu vaalea limainen löllö :) Sen jälkeen liemi siivilöidään ja tätä limaa lisätään vauvan maidon joukkoon, laihempaa lientä enemmän, paksua vähemmän, muistaakseni sitä riitti pari lusikallista/ 2 dl maitoa.

      Ei meinaa muistaa, kun siitä on 10 vuotta jo kun tarvitsin, mutta meillä autto.

    • Nina

      meillä alko myös koliikki heti laitoksella ja kaikkea on kokeiltu (Rela yms. tipat, vyohyketerapia, ruokavaliomuutokset, kiinteä ruoka, mahallaan, selällään, pällään, kylellään ja vaikka mite päin nukutukset yms), mutta mikään ei auta. Lapsi kohta 8kk ja nyt päästiin viimein allergiatesteihin ja tarkempiin tutkimuksiin. Tietty se ei enää ole kait koliikkia, mutta erittäin vaikeita ilmavaivoja... Lähinnä todella pettynyt ja väsynt olo, kun mikään ei auta, ei edes aika...:(

    • awa84

      ootteko kokeillu apteekista ostettavaa omneo korviketta. meillä loppu huudot siihen.

    • Mamma miia

      KIITOS KAIKILLE VASTAUKSISTA, MUTTA LÖYDETTIIN MAITOHAPPOPAKTEEREISTA (EI APTEEKIN!) RATKAISU... =) HUUDOT LOPPU JA VANHEMPI POIKAKIN JUO NYKYÄÄN MAITOA NIIDEN ANSIOSTA =)

      JEE... LUONTO RULETTAA =)

      HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE =)

      • koliikkivauvan äiti

        Mitähän maitohappobakteereita ap on mahtanut tarkoittaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2689
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      236
      2577
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2337
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1318
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      21
      1259
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe