Oulun tapaus

Lehtiä lukenut

Mikäs tämä Oulun episodi oikein oli? Onko Oulussa kaikki kunnossa?

112

26807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysytään

      Jos tämän keskustelufoorumin innokkaimmilta kommentoijilta kysytään niin ei ole takuulla kunnossa. Koskaan. Kaikki pahuus on taekwondossa. Hitlerkin harrasti taekwondoa.

      Tässä keskustelussa menee lapsi pesuveden mukana kun nämä trollit pääsevät vauhtiin, näin pelkään. Rakentavaan keskusteluun asti näillä areenoilla tuskin tullaan pääsemään. Johan tästä kertoo ne kaksi asiatonta keskusteluketjua jotka ylläpito poisti. Ja ihan syystä.

      • Wise monkey

        Joo. Parempi että yritätte olla mahdollisimman hissun kissun vain, niin ehkä asia unohtuisi..


    • faktat kehiin

      *huokaus* Josko nyt kerran vielä yrittäisi, kun keskustelunavaus oli asiallinen. Eli tähän mennessä tapahtunut:

      HS uutisoi (3.5.2006):
      http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Oululaismiestä epäillään vuosia jatkuneesta pedofiliasta/1135219731961

      "Oululaismiestä epäillään vuosia jatkuneesta pedofiliasta

      Oulun keskusrikospoliisi tutkii poikkeuksellisen laajaa pedofiliatapausta, jossa saattaa olla lukuisia uhreja.
      Teoista epäillään 32-vuotiasta oululaismiestä, joka on kamppailulaji taekwondon ammattiopettaja ja alallaan tunnettu ja näkyvä hahmo. Hän on ollut vangittuna useista rikoksista epäiltynä tammikuun loppupuolelta lähtien ja tapauksen tutkinta alkaa olla pian valmis. Keskusrikospoliisi on asiasta vaitonainen, koska se haluaa suojella tekojen uhreja.

      Asia tuli poliisin tietoon sen oman tiedustelun avulla ja siten, että joku uhreista otti yhteyttä, kertoo rikoskomisario Seppo Rautava. Miestä epäillään nyt ainakin useista törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Näissä tapauksissa asianomistajina on poliisin mukaan puolenkymmentä tekoaikaan alle 16-vuotiasta tyttöä.

      Epäilylistalla on myös seksuaalisia hyväksikäyttöjä, joissa asianomistajina on kymmenkunta tekoaikaan 16–17-vuotiasta tyttöä. Näitä tapauksia on Rautavan mukaan "kymmeniä, jos ei satoja". Kaikki eivät ole halunneet viedä asiaa oikeuteen.
      Varhaisimmat teot mies teki poliisin mukaan 1990-luvun lopulla ja tuoreimmat viime vuoden lopulla, siis vain hieman ennen miehen vangitsemista. Rautava ei halua kertoa, mitä miehen kuulusteluissa on käynyt ilmi, tai miten tilanne on päässyt syntymään.

      Ilmeisesti ainakin osa asianomistajista on tutustunut mieheen taekwondon harrastamisen yhteydessä. Mies on toiminut vuosia lajin opettajana ja valmentajana, myös nuorille harrastajille. Rautavan mukaan ei kuitenkaan ole syytä yhdistää lajia miehen epäiltyihin tekoihin.

      "Yhdestä tekijästä ja hänen tuttavapiiristään on kyse, ja tuttavapiiri on ollut tässä toiminnassa kiinni", hän sanoo.
      Epäilty toimii lisäksi toimitusjohtajana nimikirjaimiaan kantavassa tukkukaupassa, joka myy internetissä kamppailu-urheiluvälineitä.

      Keskusrikospoliisi on aloittanut myös miehen liiketoimien tutkimisen. Tutkinta kohdistuu miehen yhtiöön, mutta myös urheiluseurojen varojen käyttöön. Poliisi epäilee veroja pimitetyn satoja tuhansia euroja."

      Oululainen Kaleva kirjoitti 4.5.2006:

      "Valmentaja vangittiin epäiltynä pedofiliasta

      Keskusrikospoliisin (krp) Oulun yksikkö tutkii poikkeuksellisen laajaa seksuaalirikosten sarjaa, jossa uhreja on ainakin toistakymmentä ja rikoskertoja jopa satoja. Teoista epäiltynä on vangittu 32-vuotias oululainen mies, joka on kamppailulaji taekwondon moninkertainen arvokisamitalisti ja oululaisen taekwondoseuran päävalmentaja ja puheenjohtaja.

      Miestä epäillään useista törkeistä lasten seksuaalisista
      hyväksikäytöistä, jotka ovat tapahtuneet 1990-luvun lopun ja viime vuoden lopun välillä. Uhreina oli noin viisi tekoaikaan alle
      16-vuotiasta tyttöä. Lisäksi miestä epäillään seksuaalisista
      hyväksikäytöistä, joissa uhreina oli kymmeniä tekoaikaan 16-17-vuotiaita tyttöjä. Yhtenä tutkintanimikkeenä on myös salakatselu. Mies vangittiin tammikuussa.

      Rikoskomisario Seppo Rautava kertoo, että asian esitutkinta valmistuu lähiviikkoina. Poliisi on pysynyt tapauksesta vaitonaisena, sillä Rautavan mukaan uhreja halutaan suojella. Ainakin osa uhreista on tutustunut epäiltyyn juuri taekwondon kautta.

      Rautavan mukaan muilla taekwondoseuran valmentajilla ei ole osuutta asiaan.

      "Kyseessä on vain yksi epäilty", Rautava sanoo.

      Seksuaalinen hyväksikäyttö on asianomistajarikos, jossa rikoksen uhrin on vaadittava asian viemistä oikeuteen. Osa hyväksikäytetyistä ei ole Rautavan mukaan halunnut viedä asiaa oikeuteen. Seksuaalinen hyväksikäyttö on Rautavan mukaan vakava rikos, jonka uhrikin haluaa unohtaa. Poliisi ei siis välttämättä ole saanut selville kaikkia kyseisen tapauksen uhreja. Rautava pyytää kaikkia miehen uhriksi joutuneita ilmoittautumaan lähimmälle poliisille.

      Epäillyn johtama, laajasti Pohjois-Suomessa toimiva seura ei halunnut kommentoida asiaa.

      Suomessa on useita taekwondon lajiliittoja, joista ainakin Suomen Taekwondoliitto ja Suomen ITF Taekwon-Do ry ilmoittivat keskiviikkona, että kyseisellä valmentajalla ei ole mitään tekemistä liiton kanssa.

      Taekwondon harrastajien keskustelupalstan mukaan mies ilmoitti tammikuun lopulla antamassaan tiedotteessa, että hän "suurta surua tuntien" jättää henkilökohtaisista syistä seuran tehtävien hoitamisen.

      Krp:llä on esitutkinnassa myös laaja talousrikossarja, jossa on kyse taekwondoon liittyvien urheiluseurojen sekä epäillyn välisestä raha-liikenteestä. Rikosnimikkeenä talousrikoksissa on törkeä veropetos. Rautavan mukaan verottajalla on jäänyt saamatta noin 300 000 euroa veroja miehen yritystoiminnasta. Talousrikosten tutkinta on vasta alkuvaiheessa.

      Mies on ollut toimitusjohtajana kamppailu-urheiluvälineiden
      tukkukauppaan keskittyneessä yrityksessä, joka on käynyt kauppaa lähinnä internetin kautta. Yrityksen nettisivut on suljettu.

      Psykologi, traumaterapeutti Soili Poijula sanoo, että auktoriteetin
      kuten vanhemman, opettajan tai valmentajan tekemänä seksuaalista hyväksikäyttöä pidetään jo lainsäädännöllisestikin vakavampana tekona kuin täysin ulkopuolisen.

      "Tässä on se hyvä puoli, että kyseessä ei ole perheen sisäinen
      seksuaalinen hyväksikäyttö, joka on kaikkein vakavinta. Perheen
      ulkopuolisen hyväksikäytön uhrien hoidosta on saatu hyviä kokemuksia jo lyhyenkin hoidon jälkeen", Poijula sanoo."

      Koska nyt keskustellaan foorumilla, jonka otsikkona on Kamppailulajit/Taekwondo, niin jätän koko teineihin sekaantumiseen ja talousrikosvyyhdin käsittelemättä. Moisesta toiminnasta tuskin kellään on eriävää mielipidettä - tuomittavaa ja halveksittavaa käytöstä moinen. Jätetään tutkinta ja tuomitseminen tässä vaiheessa niille kelle se kuuluu eli oikeuslaitokselle.

      Sen sijaan mitä lajiin tulee, niin poimittakoon noista kahdesta kirjoituksesta taekwondon harrastamisen ja opettamisen kannalta tärkeimmät faktat.
      - "Rautavan mukaan muilla taekwondoseuran valmentajilla ei ole osuutta asiaan." ja
      - "Suomessa on useita taekwondon lajiliittoja, joista ainakin Suomen Taekwondoliitto ja Suomen ITF Taekwon-Do ry ilmoittivat keskiviikkona, että kyseisellä valmentajalla ei ole mitään tekemistä liiton kanssa."

      Tästä voi vetää sen johtopäätöksen että mies on puuhaillut omiaan kaikessa hiljaisuudessa. Se, ovatko jotkut lähipiirin harrastajista osanneet arvata tai tietää miehen puuhista, on toistaiseksi mysteeri. Sekin selvinnee rikostutkinnan valmistuttua. Tähän mennessä ei ole sellaista syytä olettaa jos poliisin puheisiin on luottamista.

      Tämä puheenvuoro kirvoittaa taas takuulla useita parin rivin "teiniliha"-sutkauksia, mutta tällainen tämän hetken tilanne nyt kuitenkin (tosiasioiden valossa) on. Olemme kaikki viisaampia siinä vaiheessa kun lisää tietoa asiasta tulee julki. Muu on silkkaa spekulaatiota ja provokaatiota.

      Korostetaan nyt kerran vielä ettei tässä olla puolustelemassa kenenkään tekosia. Olisi vain toivottavaa puhua asioista johonkin totuuspohjaan nojaten. Voidaan kuvitella kuinka vaikeaa muilla (varsinkin Oulun) taekwondoharrastajilla tällä hetkellä on - he joutuvat kärsimään syytöksistä rikoksesta, jonka kanssa heillä ei ole mitään tekemistä.

      Hutkitaan vasta sitten kun oikeuden lopullinen tuomio on luettu.

    • eräs äiti

      lähettää lastasi kyseisen seuran viikonloppuleirille? Nytkin on parin viikon päästä sellainen...minusta seuran pitäisi nyt selvittää tämä asia perinpohjin sekä informoida meitä lajia harrastamattomia vanhempia, missä OIKEIN mennään.Näyttää siltä, että asiasta on "tiedetty", miksei ole puututtu sitten? Nämähän ovat poliisiasioita.

      • harkitsisin

        tarkkaan. Nythän lajiliitot ja ko. liittoihin kuulumaton seurakin ovat irtisanoutuneet kaikesta ja asettaneet syypääksi yhden henkilön.
        Silti keskustelupalstoilla on monenmoista epäilyä ja tietoa asioista. Asiallisiakin viestejä, vaikka suurin hälinä oli pedofiili-ikärajoista ja muusta yhtä epäolennaisesta!
        Nyttemmin nämäkin palstat ovet vaientuneet ikäänkuin yhteisestä sopimuksesta tai keskustelu siirtynyt käyttäjätunnusten taakse eli pitää kirjautua palstalle.
        Homma on juuri kuin jäniksen pään pistäminen pensaaseen. Kun pitäisi käydä keskustelua, julkisestikin, odotetaan ajan hoitavan asian-kunnes mahdollinen oikeudenkäynti nostaa uuden kuohunnan. Asiakirjathan julistettaneen kymmeniksi vuosiksi salaisiksi.


      • isä vaan
        harkitsisin kirjoitti:

        tarkkaan. Nythän lajiliitot ja ko. liittoihin kuulumaton seurakin ovat irtisanoutuneet kaikesta ja asettaneet syypääksi yhden henkilön.
        Silti keskustelupalstoilla on monenmoista epäilyä ja tietoa asioista. Asiallisiakin viestejä, vaikka suurin hälinä oli pedofiili-ikärajoista ja muusta yhtä epäolennaisesta!
        Nyttemmin nämäkin palstat ovet vaientuneet ikäänkuin yhteisestä sopimuksesta tai keskustelu siirtynyt käyttäjätunnusten taakse eli pitää kirjautua palstalle.
        Homma on juuri kuin jäniksen pään pistäminen pensaaseen. Kun pitäisi käydä keskustelua, julkisestikin, odotetaan ajan hoitavan asian-kunnes mahdollinen oikeudenkäynti nostaa uuden kuohunnan. Asiakirjathan julistettaneen kymmeniksi vuosiksi salaisiksi.

        En tyttöäni sinne pistäisi mistään hinnasta. Ei ne toki ihan niin pöljiä ole, että juuri nyt siellä sekoilisivat, ovat luultavasti ylivarovaisia, mutta moraalisesti en pysty enää löytämään oikeutusta tukea tuollaista toimintaa.

        Yleisen elämänkatsomuksen ja pitkäaikaisen seuratoiminnan kokemuksen kautta olen aivan varma, että myös monet muut asiasta tiesivät. Sehän ei luultavasti ole rikollista ettei siihen puututtu, mutta moraalisesti ihnn yhtä tuomittavaa.

        Ikävä kyllä, hyvä harrastus saa nyt jäädä ainakin vähäksi aikaa tai jatkuu siinä toisessa seurassa.

        Ei ehkä reilua seuraa kohtaan, mutta elämähän ei aina ole reilua. ja kun kyseessä on oma lapsi, en ota turhia riskejä.


      • joonas---
        isä vaan kirjoitti:

        En tyttöäni sinne pistäisi mistään hinnasta. Ei ne toki ihan niin pöljiä ole, että juuri nyt siellä sekoilisivat, ovat luultavasti ylivarovaisia, mutta moraalisesti en pysty enää löytämään oikeutusta tukea tuollaista toimintaa.

        Yleisen elämänkatsomuksen ja pitkäaikaisen seuratoiminnan kokemuksen kautta olen aivan varma, että myös monet muut asiasta tiesivät. Sehän ei luultavasti ole rikollista ettei siihen puututtu, mutta moraalisesti ihnn yhtä tuomittavaa.

        Ikävä kyllä, hyvä harrastus saa nyt jäädä ainakin vähäksi aikaa tai jatkuu siinä toisessa seurassa.

        Ei ehkä reilua seuraa kohtaan, mutta elämähän ei aina ole reilua. ja kun kyseessä on oma lapsi, en ota turhia riskejä.

        En usko pätkääkään että tämä olisi ollut vain yhden miehen "show". Kaikilla keskustelupalstoilla lajin harrastajat sanovat tienneensä kaverin puuhista. Niin anonyymit kuin omilla nimillään kirjoittavat. Kaveri omisti puolen Suomea kattavan seuraverkoston ja sai toimia rauhassa. Tässä on nyt jotain sellaista takana josta me ulkopuoliset ei tiedetä. Minä en päästäisi tytärtäni koko lajiin enää ollenkaan. On niitä muitakin kamppailulajeja.


      • hohhoija
        joonas--- kirjoitti:

        En usko pätkääkään että tämä olisi ollut vain yhden miehen "show". Kaikilla keskustelupalstoilla lajin harrastajat sanovat tienneensä kaverin puuhista. Niin anonyymit kuin omilla nimillään kirjoittavat. Kaveri omisti puolen Suomea kattavan seuraverkoston ja sai toimia rauhassa. Tässä on nyt jotain sellaista takana josta me ulkopuoliset ei tiedetä. Minä en päästäisi tytärtäni koko lajiin enää ollenkaan. On niitä muitakin kamppailulajeja.

        Kiusaus kasvoi niin suureksi, että päätinpä kirjoittaa tänne. Kyllä, leiri on tulossa ja MINÄ aion mennä. Ei siellä ole enää mitään pelättävää, kun rikollinen on vangittu ja kärsimässä tulevaa rangaistustaan. Olen vain erittäin onnellinen, että asiasta saatiin kuitenkin lopulta tietää!

        En tiedä, mistä muut harrastajat ovat saanneet päähänsä tiedon epäilyn tekosista, koska itselläni, eikä KENELLÄKÄÄN harrastajatuttavapiirissäni(joka kuitenkin on kohtalaisen laaja, eri paikkakunnilta ihmisiä jne.) ole ollut minkälaista AAVISTUSTAKAAN ASIASTA. Ja kuitenkin puhun isoista vyöarvoista. Se on tullut järkytyksenä.

        Monesti epäillyt ovat voineet (huom. pelkkä oletus) ylireagoida. "Hei, se nauro, kun vetosi surkealla huumorilla naisten suosioon!! Mikä pervo!!" Jos ihminen vaikka heittelee keskikertaisen huonompaa läppää, niin ei minulla käy siitäkään mielessä, että tyyppi voisi tehdä vaikka mitä ja se on varmasti rikollinen. On myös ihmisiä, joiden puhe voi olla vähän rivoa, mutta tietää ovat hyviä ihmisiä todellisuudessa (tuttavapiirissä on erittäin hyviä esimerkkejä tästäkin asiasta).

        Teen selväksi, että en voisi KOSKAAN HYVÄKSYÄ miehen tekoja, minusta se on ollut ainoastaan hirveätä. En siis puolusta hänen tekojaan, en hyväksy niitä, en yritä selittää, että hän kenties olisi tehnyt oikein, mutta yritän selittää että taekwon-do ei ole tehnyt mitään väärää. Joten menen onnellisena pitkästä aikaa leirille, hieman helpottunein mielien ja yritän jatkaa eteenpäin. En tunne ketään ihmistä,enkä edes ole saanut juorujen kautta tietoa, että jollakin olisi asiasta ollut tietoa etukäteen, joten en siihen uskoa, ellei toisin todisteta.

        On ymmärrettävää,että moni tuskin haluaa päästää enää lapsiaan sinne, mutta täytyy ottaa huomioon mahdollisuus, että siellä toisessakaan seurassa vältämättä ole sen turvallisempaa. Meillä on niitä ainakin yksi vähemmän (eli todennäköisesti kokonaisluku on nolla tällä hetkellä). Maailmassa ketään ei voi suojella. Itse koen sen melkein jopa turvallisemmaksi paikaksi nyt ja sinne on ilo mennä. Tulen nauttimaan siellä varmasti olostani (ilman mitään saunoja ja intiimejä hetkiä opettajan kanssa ;D).
        Pääasia, että hän on saanut rangaistuksensa, enää täytyy toivoa, että taekwon-do ei joudu kärsimään mukana ihmisten keskeneräisen ajattelutavan takia, koska tätä lajia harrastavat myös hyvät, vastuuntuntoiset, fiksut, järkevästi ajattelevat ihmiset!!! Olen erityisen surullinen myös heidänkin puolesta, koska he joutuvat tämän surutyön keskellä kärsimään hyvin hirveistä ja aiheettomista syytöksistä, ja olisi ihanaa jos heidän taakkaa olisi jotenkin mahdollista keventää. Kyllä muutkin tästä kärsivät. Tämä surettaa myös minuakin, yrittäkää ja tajuta ja ymmärtää.


      • käsienpesua
        hohhoija kirjoitti:

        Kiusaus kasvoi niin suureksi, että päätinpä kirjoittaa tänne. Kyllä, leiri on tulossa ja MINÄ aion mennä. Ei siellä ole enää mitään pelättävää, kun rikollinen on vangittu ja kärsimässä tulevaa rangaistustaan. Olen vain erittäin onnellinen, että asiasta saatiin kuitenkin lopulta tietää!

        En tiedä, mistä muut harrastajat ovat saanneet päähänsä tiedon epäilyn tekosista, koska itselläni, eikä KENELLÄKÄÄN harrastajatuttavapiirissäni(joka kuitenkin on kohtalaisen laaja, eri paikkakunnilta ihmisiä jne.) ole ollut minkälaista AAVISTUSTAKAAN ASIASTA. Ja kuitenkin puhun isoista vyöarvoista. Se on tullut järkytyksenä.

        Monesti epäillyt ovat voineet (huom. pelkkä oletus) ylireagoida. "Hei, se nauro, kun vetosi surkealla huumorilla naisten suosioon!! Mikä pervo!!" Jos ihminen vaikka heittelee keskikertaisen huonompaa läppää, niin ei minulla käy siitäkään mielessä, että tyyppi voisi tehdä vaikka mitä ja se on varmasti rikollinen. On myös ihmisiä, joiden puhe voi olla vähän rivoa, mutta tietää ovat hyviä ihmisiä todellisuudessa (tuttavapiirissä on erittäin hyviä esimerkkejä tästäkin asiasta).

        Teen selväksi, että en voisi KOSKAAN HYVÄKSYÄ miehen tekoja, minusta se on ollut ainoastaan hirveätä. En siis puolusta hänen tekojaan, en hyväksy niitä, en yritä selittää, että hän kenties olisi tehnyt oikein, mutta yritän selittää että taekwon-do ei ole tehnyt mitään väärää. Joten menen onnellisena pitkästä aikaa leirille, hieman helpottunein mielien ja yritän jatkaa eteenpäin. En tunne ketään ihmistä,enkä edes ole saanut juorujen kautta tietoa, että jollakin olisi asiasta ollut tietoa etukäteen, joten en siihen uskoa, ellei toisin todisteta.

        On ymmärrettävää,että moni tuskin haluaa päästää enää lapsiaan sinne, mutta täytyy ottaa huomioon mahdollisuus, että siellä toisessakaan seurassa vältämättä ole sen turvallisempaa. Meillä on niitä ainakin yksi vähemmän (eli todennäköisesti kokonaisluku on nolla tällä hetkellä). Maailmassa ketään ei voi suojella. Itse koen sen melkein jopa turvallisemmaksi paikaksi nyt ja sinne on ilo mennä. Tulen nauttimaan siellä varmasti olostani (ilman mitään saunoja ja intiimejä hetkiä opettajan kanssa ;D).
        Pääasia, että hän on saanut rangaistuksensa, enää täytyy toivoa, että taekwon-do ei joudu kärsimään mukana ihmisten keskeneräisen ajattelutavan takia, koska tätä lajia harrastavat myös hyvät, vastuuntuntoiset, fiksut, järkevästi ajattelevat ihmiset!!! Olen erityisen surullinen myös heidänkin puolesta, koska he joutuvat tämän surutyön keskellä kärsimään hyvin hirveistä ja aiheettomista syytöksistä, ja olisi ihanaa jos heidän taakkaa olisi jotenkin mahdollista keventää. Kyllä muutkin tästä kärsivät. Tämä surettaa myös minuakin, yrittäkää ja tajuta ja ymmärtää.

        "Pääasia, että hän on saanut rangaistuksensa, enää täytyy toivoa, että taekwon-do ei joudu kärsimään mukana ihmisten keskeneräisen ajattelutavan takia, koska tätä lajia harrastavat MYÖS hyvät, vastuuntuntoiset, fiksut, järkevästi ajattelevat ihmiset!!!"

        Niinpä, mutta lajin autoritäärisyys, johdon ja harrastajien lausumat ja mitäänpuhumattomat mielipiteet vaikuttavat suureen yleisöön. Ei vakuuta lainkaan lausumat: rosvo on saatu kiinni-kaikki hyvin, kun koko likapyykki pesemättä. Hyssyttely ja lajin sulkeutuminen itseensä vaan jatkuu.


      • abcdefghijk
        harkitsisin kirjoitti:

        tarkkaan. Nythän lajiliitot ja ko. liittoihin kuulumaton seurakin ovat irtisanoutuneet kaikesta ja asettaneet syypääksi yhden henkilön.
        Silti keskustelupalstoilla on monenmoista epäilyä ja tietoa asioista. Asiallisiakin viestejä, vaikka suurin hälinä oli pedofiili-ikärajoista ja muusta yhtä epäolennaisesta!
        Nyttemmin nämäkin palstat ovet vaientuneet ikäänkuin yhteisestä sopimuksesta tai keskustelu siirtynyt käyttäjätunnusten taakse eli pitää kirjautua palstalle.
        Homma on juuri kuin jäniksen pään pistäminen pensaaseen. Kun pitäisi käydä keskustelua, julkisestikin, odotetaan ajan hoitavan asian-kunnes mahdollinen oikeudenkäynti nostaa uuden kuohunnan. Asiakirjathan julistettaneen kymmeniksi vuosiksi salaisiksi.

        "Nyttemmin nämäkin palstat ovet vaientuneet ikäänkuin yhteisestä sopimuksesta tai keskustelu siirtynyt käyttäjätunnusten taakse eli pitää kirjautua palstalle."

        Niin. Minkäköhän takia tuollainen kirjautumisoptio on noille palstoille tehty? En nyt viittaa tähän kyseisen kirjoittajan tekstiin - viesti oli täysin asiallinen - vaan tähän yleisen keskustelun tasoon: anonyymit sutkaukset kun eivät ole tässäkään ketjussa järin rakentavia. Tästä syystä en aio itsekään suomi24:ssä omalla nimelläni esiintyä.

        Noita "salaisia" palstoja löytyy ainakin osoitteista http://www.potku.net/forum/ ja http://www.tkdharrastajat.net/Foorumi/

        Kyllä niitä kaikki pääsevät lukemaan ja keskusteluunkin voi osallistua vapaasti jos itsensä palveluun (ilmaiseksi) rekisteröi.

        Suosittelen, jos asia mieltä askarruttaa.


      • tapahtuu..
        käsienpesua kirjoitti:

        "Pääasia, että hän on saanut rangaistuksensa, enää täytyy toivoa, että taekwon-do ei joudu kärsimään mukana ihmisten keskeneräisen ajattelutavan takia, koska tätä lajia harrastavat MYÖS hyvät, vastuuntuntoiset, fiksut, järkevästi ajattelevat ihmiset!!!"

        Niinpä, mutta lajin autoritäärisyys, johdon ja harrastajien lausumat ja mitäänpuhumattomat mielipiteet vaikuttavat suureen yleisöön. Ei vakuuta lainkaan lausumat: rosvo on saatu kiinni-kaikki hyvin, kun koko likapyykki pesemättä. Hyssyttely ja lajin sulkeutuminen itseensä vaan jatkuu.

        http://www.tkdharrastajat.net/Foorumi/viewtopic.php?t=2385&postdays=0&postorder=asc&start=90

        "itsetuntoa ei puutu SGn työn jatkajilta ei puutu. perustivat uuden seuran uudella nimellä ja samat hemmot istuu hallituksessa kuin NFTAn aikana: mitenköhän menee PRHssa paperit läpi jos ovat tahallisesti tai tahattomasti mukana NFTAn verosotkuselvityksissä mukana.

        uudella seuralla myös uusi päävalmentaja, lajillisesti pätevä mutta vuosia SGn puolella ja varmastikaan vaikka NFTAn sivuille lukee että he opettajat ovat olleet tietämättömiä tapahtumista : ei pidä paikkaansa enkä usko uuden päävalmentajan olleen myöskään sokea ja kuuro vuosien saatossa, varsinkin hyvin fiksusta korkeastikoulutetusta kaverista kun on kyse jolla oli hyvin läheiset välit SGn kanssa.

        joko me pohjoissuomalaiset unohdamme asiat helposti tai sitten uuden seuran perustajat pitävät tosissaan oman seuran harrastajia täysin idiootteina jos luulevat että vaihtamalla seuran nimen ja uuden päävalmentajan nimittäminen saa heidät ulos tästä skandaalista mitä he "tietämättöminä" ovat seuranneet. heidän aikanaan SG asui yhdessä tytön kanssa joka oli alle 15v. n. 3 v sitten vielä eli tuota asiaa ei voi olla huomaamatta kukaan.

        he kaikki ovat leimansa saaneet ja otsassa lukee tavalla tai toisella sana joka ei ole hyväksi perinteisessä mudo- lajissa jossa etiketti ja protokolla ja pääperiaatteet muodostavat vahvan siteen lajin jokapäiväisiin toimintoihin ja ei myöskään hyväksi kun nuorison ja lasten kanssa salilla toimitaan."

        lieneekö totta?


      • knowhow
        abcdefghijk kirjoitti:

        "Nyttemmin nämäkin palstat ovet vaientuneet ikäänkuin yhteisestä sopimuksesta tai keskustelu siirtynyt käyttäjätunnusten taakse eli pitää kirjautua palstalle."

        Niin. Minkäköhän takia tuollainen kirjautumisoptio on noille palstoille tehty? En nyt viittaa tähän kyseisen kirjoittajan tekstiin - viesti oli täysin asiallinen - vaan tähän yleisen keskustelun tasoon: anonyymit sutkaukset kun eivät ole tässäkään ketjussa järin rakentavia. Tästä syystä en aio itsekään suomi24:ssä omalla nimelläni esiintyä.

        Noita "salaisia" palstoja löytyy ainakin osoitteista http://www.potku.net/forum/ ja http://www.tkdharrastajat.net/Foorumi/

        Kyllä niitä kaikki pääsevät lukemaan ja keskusteluunkin voi osallistua vapaasti jos itsensä palveluun (ilmaiseksi) rekisteröi.

        Suosittelen, jos asia mieltä askarruttaa.

        no tkdharrastajat-foorumilla on ollut vuosikausia kirjautumis"pakko" ja ei siellä mitään vaikenemista ole havaittu - päinvastoin.

        Suosittelen sinne kirjoittamista jos haluatte keskustella asiasta - pa$kapuhille tämä palsta taas sopii paremmin.


      • ninja!
        joonas--- kirjoitti:

        En usko pätkääkään että tämä olisi ollut vain yhden miehen "show". Kaikilla keskustelupalstoilla lajin harrastajat sanovat tienneensä kaverin puuhista. Niin anonyymit kuin omilla nimillään kirjoittavat. Kaveri omisti puolen Suomea kattavan seuraverkoston ja sai toimia rauhassa. Tässä on nyt jotain sellaista takana josta me ulkopuoliset ei tiedetä. Minä en päästäisi tytärtäni koko lajiin enää ollenkaan. On niitä muitakin kamppailulajeja.

        Olen 16- vuotias tyttö ja aloitin taekwondon harrastamisen juuri vähän ennen tätä pedofiilijupakkaa. Se on tietysti vakava asia, senhän kaikki tajuavat, mutta eihän kukaan voi tosissaan luulla,että kaikki taekwondo-opettajat olisivat samanlaisia. Minä ainakin olen todella innostunut lajista ja aion jatkaa sitä, vanhemmillanikaan ei ole tullut mieleen sitä kieltää. Meidän opettajamme ainakin ovat ihan asiallisia eivätkä ole yrittäneet lähennellä ketään.


    • huorang

      Mitäpä välii, Pellelaji toivottavasti ny kuopataan...

      • Kotiseudulle Pohjois-Koreaa...

        Voiko joku varmistaa, onko kaikki mennyt pohjois-korealaisten hyvien tapojen mukaan? Eli kentsulle manit, mulle beibit?


      • ei ihan
        Kotiseudulle Pohjois-Koreaa... kirjoitti:

        Voiko joku varmistaa, onko kaikki mennyt pohjois-korealaisten hyvien tapojen mukaan? Eli kentsulle manit, mulle beibit?

        eli mulle manit ja mulle beibit. eli ei verottajalle manit ja yläasteen tunnille beibit niinkuin olisi pitänyt.


      • ioehfgdjbdjkhb
        Kotiseudulle Pohjois-Koreaa... kirjoitti:

        Voiko joku varmistaa, onko kaikki mennyt pohjois-korealaisten hyvien tapojen mukaan? Eli kentsulle manit, mulle beibit?

        Paitsi että taekwondo on etelä-koreasta...


      • Lihava Ninja
        ioehfgdjbdjkhb kirjoitti:

        Paitsi että taekwondo on etelä-koreasta...

        Taekwon-do, taekwondo ja tae kwon do ovat KOREASTA (ei siis Etelä- eikä Pohjois-). Laji kehitettiin ennen Koreoiden jakoa (tai juuri siinä kynnyksellä), joten poliittista syntyhistoriaa sillä ei suoranaisesti ole.

        Sittemmin TKD:n avulla on yritetty tehdä vähän kaikenlaisia poliittisia viritelmiä ja liittoja on pilkottu; viimeisempänä yrittäjänä kansainvälisen olympiakomitean hahmo Chang Ung, joka laittoi lajin kehittäjän Choi Hong Hi'n kuoltua pystyyn oman liittonsa, joka on täysin pohjoiskorealaisten johtama. Herra Ungilla on edustus myös Suomen kamaralla.

        Netistä loput faktat.


    • Järkyttävää välinpitämättöm...

      Yhdistyksen oepttajat yrittävät päästä vastuustaan:
      http://www.nfta.fi/

      Me allekirjoittaneet haluamme ilmaista suunnattoman järkytyksemme ja pahoittelumme näistä ikävistä tapahtumista ja teoista, joiden seurauksista niin monet tahot joutuvat kärsimään. Haluamme ennen kaikkea pyytää osaltamme anteeksi sitä, että tällaisia asioita on voinut tapahtua meidän kaikkien lähipiirissä meidän siitä tietämättä. Tietämättömyytemme vuoksi emme ole myöskään pystyneet puuttumaan niihin, vaan olemme toimineet kaikessa hyvässä uskossa ja naiiveina.

      Osaksemme siis jäi -kaikkien muiden tahojen tavoin- huomata järkyttyneenä tapahtumat vasta, kun oli jo liian myöhäistä. Tämän vuoksi haluamme ilmaista huolemme niiden puolesta, jotka joutuvat uhrin asemassa kärsimään eniten: Toivottavasti heille tarjotaan kaikki tuki ja turva, jota he tarvitsevat. Tiedämme, että mikään ei voi poistaa uhrien ja heidän omaistensa kokemaa tuskaa ja hätää, mutta haluamme ilmaista tukemme heille ja kertoa, ettemme ole hyväksyneet, emmekä hyväksy näitä tekoja. Pahoittelemme asiaa myös kaikille teille lajin parissa toimiville, niin harrastajille, opettajille kuin muillekin toimihenkilöille.

      Pyydämme kuitenkin nöyrimmin kaikilta ymmärrystä ja tukea seuramme muille opettajille, jotka eivät ole osallisia asiaan ja toivomme, ettei meitä yhdistetä tapahtuneeseen. Jotta mekään emme syyttä joutuisi kärsimään, nämä yhden henkilön aiheuttamat ongelmat eivät saa vaikuttaa seurassamme toimivien muiden opettajien asemaan.

      Toivomme myös kaikkien ymmärtävän sen, että lajimme, seuramme, opettajamme saati harrastajamme eivät ole syyllisiä tähän, eikä meitä sen vuoksi tulisi kohdellakaan syytettyinä. Taekwon-Don harrastajan kuuluu noudattaa oikeudenmukaisuutta, kunniallisuutta ja muita Taekwon-Don periaatteita, ja on selvää, että näissä järkyttävissä teoissa on toimittu vastoin näitä sääntöjä.

      Taekwon-don nimi tulisi siis ehdottomasti erottaa näistä kamalista ja surullisista tapahtumista. Vaikka hyvästäkin maaperästä nousee toisinaan väärään kasvanut kasvi, ei se tarkoita, että koko maaperä olisi saastunut. Toivommekin vilpittömästi, että lajiyhteisömme toiminta voi jatkua entisellään kaikesta huolimatta eikä maineemme ole tahrattu.

      Pahoittelumme vielä kaikille, joita tämä koskee.


      Opettajat

      • mutta sairaassa

        yhteisössä PITÄÄ kunnioittaa ylempiä vyöarvoja!
        Kukahan uskoo, etteivät tienneet? En ainakaan minä.
        Ovat kuulemma nuo opettajat perustaneet tai perustamassa uutta seuraa. Kannattaisi lopettaa koko toiminta ja liittyä vastuullisiin kattojärjestöihin. Vai onko sellaisia enään. kun mietitään kaikkien tahojen irtisanoutumista tapahtuneesta. Tapahtumien aikaan yhteistyötäkin?


      • Touhua
        mutta sairaassa kirjoitti:

        yhteisössä PITÄÄ kunnioittaa ylempiä vyöarvoja!
        Kukahan uskoo, etteivät tienneet? En ainakaan minä.
        Ovat kuulemma nuo opettajat perustaneet tai perustamassa uutta seuraa. Kannattaisi lopettaa koko toiminta ja liittyä vastuullisiin kattojärjestöihin. Vai onko sellaisia enään. kun mietitään kaikkien tahojen irtisanoutumista tapahtuneesta. Tapahtumien aikaan yhteistyötäkin?

        Uskotaan sokeasti suureen johtajaan eikä tehdä mitään vaikka haivaittaisiin epäkohtia.


      • flamm'ee

    • taas nyt

      Kun uutinen ajankohtaistui, ovatkin lajiin liittyvät keskustelupalstat hiljaa kuin kus sukassa. Laittaa ulkopuolisen miettimään, onko harrastajat ym. käskytetty moiseen. Muutama intoilija ja joku asiallinenkin jatkavat.
      Edellisestä uutisoinnistahan syntyi monenmoista lajia ja sen arvoja sekä siihen liittyviä ihmisiä kuvaavaa aineistoa. Valtaosin masentavaa, kuten useat harrastajien vanhemmatkin totesivat.
      Ei koko lajikulttuuria voida henkilöidä vain "yhteen epäkelpoon yksilöön", kyllä syyt ovat syvemmällä.

    • kaikki kunnossa

      Lajissa EI!

      • asdfghjklöä

        Mikäköhän lajissa sitten ei ole kunnossa?

        Jos vika on siinä, että kunnioitetaan ylempiä vyöaroja ja ohjaajia, niin silloin vikaa on lähes jokaisessa maailman kamppailulajissa. (Samoin myös normaalissa suomalaisessa koulujärjestelmässä, sillä onhan peruskoulussakin toivottavaa edes jonkinverran kunnioittaa niitä opettajiakin..)

        Jos kyse on siitä, ettei kukaan ole tehnyt mahdollisesti kuulemiensa mitään huhujen tähden, niin en sitä juurikaan ihmettele. En usko poliisinkaan ottavan kovin vakavasti asiaa jos sinne menee sanomaan, että "kaveri sanoi että oli kuullut joltain kaveriltaan että yks tyyppi kaupungissa X puuhaa tällasta". Ilman minkäänlaisia todisteita on huono mennä ilmiantamaan ketään, siitä riippumatta kuinka vakava huhu on.
        Lisäksi on mahdotonta sanoa kuinka moni kyseisen huhun on edes lopulta kuullut. Se, että joku jossain keskustelupalstalla sanoo, että asia on ollut yleisessä tiedossa, ei tarkoita, että näin todellisuudessa olisi. Ainakaan minun korviini ei ollut mitään kuulunut.

        Jos taas lajissa on vikaa siksi, että kyseessä oleva henkilö harrasti ja opetti sitä, niin yhtä hyvin voidaan sanoa, että oululaisissa on jotain vikaa (minä en syytä oululaisia sen enempää kuin taekwon-do:a). Olihan hän yhtä paljon taekwondoka kuin oululainen vai eikö?

        Minä en todellakaan hyväksy kyseisen henkilön tekoja ja minun puolestani saisi olla siellä linnassa loppuelämänsä, mutta en näe mitään syytä syyttää lajia yhden henkilön teoista. Tietysti hän käytti lajilta saamaansa asemaa väärin, mutta se ei ole lajin tai sen muiden harrastajien vika. Jos henkilö olisi ollut opettajana vaikka yläasteella olisiko asia nyt Suomen koululaitoksen vika? Tuskin olisi.


      • samaa mieltä
        asdfghjklöä kirjoitti:

        Mikäköhän lajissa sitten ei ole kunnossa?

        Jos vika on siinä, että kunnioitetaan ylempiä vyöaroja ja ohjaajia, niin silloin vikaa on lähes jokaisessa maailman kamppailulajissa. (Samoin myös normaalissa suomalaisessa koulujärjestelmässä, sillä onhan peruskoulussakin toivottavaa edes jonkinverran kunnioittaa niitä opettajiakin..)

        Jos kyse on siitä, ettei kukaan ole tehnyt mahdollisesti kuulemiensa mitään huhujen tähden, niin en sitä juurikaan ihmettele. En usko poliisinkaan ottavan kovin vakavasti asiaa jos sinne menee sanomaan, että "kaveri sanoi että oli kuullut joltain kaveriltaan että yks tyyppi kaupungissa X puuhaa tällasta". Ilman minkäänlaisia todisteita on huono mennä ilmiantamaan ketään, siitä riippumatta kuinka vakava huhu on.
        Lisäksi on mahdotonta sanoa kuinka moni kyseisen huhun on edes lopulta kuullut. Se, että joku jossain keskustelupalstalla sanoo, että asia on ollut yleisessä tiedossa, ei tarkoita, että näin todellisuudessa olisi. Ainakaan minun korviini ei ollut mitään kuulunut.

        Jos taas lajissa on vikaa siksi, että kyseessä oleva henkilö harrasti ja opetti sitä, niin yhtä hyvin voidaan sanoa, että oululaisissa on jotain vikaa (minä en syytä oululaisia sen enempää kuin taekwon-do:a). Olihan hän yhtä paljon taekwondoka kuin oululainen vai eikö?

        Minä en todellakaan hyväksy kyseisen henkilön tekoja ja minun puolestani saisi olla siellä linnassa loppuelämänsä, mutta en näe mitään syytä syyttää lajia yhden henkilön teoista. Tietysti hän käytti lajilta saamaansa asemaa väärin, mutta se ei ole lajin tai sen muiden harrastajien vika. Jos henkilö olisi ollut opettajana vaikka yläasteella olisiko asia nyt Suomen koululaitoksen vika? Tuskin olisi.

        Voisin tässä kirjoittaa "lajin" puolustuspuheen mutten tee sitä, koska "laji" ei puolusteluja tarvitse.

        Syytetty henkilö on käyttänyt törkeästi hankkimaansa asemaa urheiluseurassaan hyväkseen. Se, että seurassa harjoitettu laji laji nyt sattuu olemaan TKD, on tässä tapauksessa toissijaista. Saman tuloksen hemmo olisi saanut aikaan vaikka futisjunnujen parissa.

        Tiedän jo, että tästä alkaa julmettu louskutus tyyliin "no mutta kun se laji on nyt vaan mätä, ja haiskahtaa ja nyt salaillaan". Sääli sinänsä.

        Minua tapaus ei lajillisesti hetkauta milliäkään suuntaan tai toiseen. Treenaaminen jatkuu.


      • dffh
        samaa mieltä kirjoitti:

        Voisin tässä kirjoittaa "lajin" puolustuspuheen mutten tee sitä, koska "laji" ei puolusteluja tarvitse.

        Syytetty henkilö on käyttänyt törkeästi hankkimaansa asemaa urheiluseurassaan hyväkseen. Se, että seurassa harjoitettu laji laji nyt sattuu olemaan TKD, on tässä tapauksessa toissijaista. Saman tuloksen hemmo olisi saanut aikaan vaikka futisjunnujen parissa.

        Tiedän jo, että tästä alkaa julmettu louskutus tyyliin "no mutta kun se laji on nyt vaan mätä, ja haiskahtaa ja nyt salaillaan". Sääli sinänsä.

        Minua tapaus ei lajillisesti hetkauta milliäkään suuntaan tai toiseen. Treenaaminen jatkuu.

        Totta puhutte! Ei nyt kaikki oululaiset mitään hirveitä ihmisiä ole, vaikka joku äijä onkin mennyt tekemään jotain järkyttävyyksiä. Yleistäminen on yleensä melko huono homma ylipäätänsä, puhuttiinpa mistä tahansa. Järki käteen kaikki muutkin! Kyllä nyt tämä laji on asia erikseen, ei sitä olisi tarvinnut lainkaan ottaa puheeksi. Hän ja laji ovat kaksi eri asiaa.

        Ja se, että olisiko koulu vastuussa ahdistelijoista- en usko että olisi.
        :)


      • ---pena----
        dffh kirjoitti:

        Totta puhutte! Ei nyt kaikki oululaiset mitään hirveitä ihmisiä ole, vaikka joku äijä onkin mennyt tekemään jotain järkyttävyyksiä. Yleistäminen on yleensä melko huono homma ylipäätänsä, puhuttiinpa mistä tahansa. Järki käteen kaikki muutkin! Kyllä nyt tämä laji on asia erikseen, ei sitä olisi tarvinnut lainkaan ottaa puheeksi. Hän ja laji ovat kaksi eri asiaa.

        Ja se, että olisiko koulu vastuussa ahdistelijoista- en usko että olisi.
        :)

        "Ja se, että olisiko koulu vastuussa ahdistelijoista- en usko että olisi.
        :)"

        jos koulun rehtori nussisi satoja alaikäisiä oppilaitaan niin saatana takuuvarmasti koulu olisi siitä vastuussa. ja jokainen opettaja myös. perkele siinä olis opetusministeriötä myöten porukkaa helisemässä.

        vittu mitä ääliöitä täällä


      • vanhemmat
        ---pena---- kirjoitti:

        "Ja se, että olisiko koulu vastuussa ahdistelijoista- en usko että olisi.
        :)"

        jos koulun rehtori nussisi satoja alaikäisiä oppilaitaan niin saatana takuuvarmasti koulu olisi siitä vastuussa. ja jokainen opettaja myös. perkele siinä olis opetusministeriötä myöten porukkaa helisemässä.

        vittu mitä ääliöitä täällä

        pystyvät ohjaamaan lapsensa muihin lajeihin!
        Kun tuo talouspuolikin aikanaan tulee syyteharkintaan, taas puhutaan. Lajista ja siihen liittyvistä tapahtumista.
        Hemohes ja shl ovat puuhastelua tällaisen rinnalla.


      • Loordi
        ---pena---- kirjoitti:

        "Ja se, että olisiko koulu vastuussa ahdistelijoista- en usko että olisi.
        :)"

        jos koulun rehtori nussisi satoja alaikäisiä oppilaitaan niin saatana takuuvarmasti koulu olisi siitä vastuussa. ja jokainen opettaja myös. perkele siinä olis opetusministeriötä myöten porukkaa helisemässä.

        vittu mitä ääliöitä täällä

        v***u mikä ääliö pena itse.

        Jos olisit jaksanut hiemankin perehtyä asioihin ennen kirjoitustasi, olisit saanut helposti selville että syytetty äijä oli seurassaan sekä opettaja, rehtori että opetusministeri. Samassa paketissa.

        Eli kyllä se on vastuussa itse koko sopasta. Ja heliseekin varmaan paraikaa. Mikä on kyllä tyypille ihan oikein.


    • Laulu keväälle

      Tällaiset asiat aina syöksevät kakkaa niskaan ihan ilman parempaa syytä... En jaksa uskoa, että muut ovat asiasta liikoja tienneet... Ei koko seuraa tai lajia pidä syyttää yhden miehen tekosista!
      Ja toinen minkä haluaisin tietää on se, että ovatko ne teinit ihan vastoin tahtojaan joutuneet väkisinmaatuiksi tai hypänneet itse vapaaehtoisesti leikkiin mukaan?

      • köyhyys

        ja edelleenkin paistaa läpi! Hyväksikäyttö on hyväksikäyttö, olkoonkin syyt missä tahansa. Aikuisen vastattava tekemisistään. Vapaaehtoisuus... voi teitä raukkoja!


      • Laulu keväälle
        köyhyys kirjoitti:

        ja edelleenkin paistaa läpi! Hyväksikäyttö on hyväksikäyttö, olkoonkin syyt missä tahansa. Aikuisen vastattava tekemisistään. Vapaaehtoisuus... voi teitä raukkoja!

        Köyhyys Kirjoitti:
        ja edelleenkin paistaa läpi! Hyväksikäyttö on hyväksikäyttö, olkoonkin syyt missä tahansa. Aikuisen vastattava tekemisistään. Vapaaehtoisuus... voi teitä raukkoja!

        Minä vastaan:
        Niin mutta siis, tuolla ajoin lähinnä takana sitä, että ihmiset puhuvat noista teineistä kuin he olisivat uhreja. Tokihan mielestäni sekin on vaikuttava osatekijä, että ovatko he itse olleet mielissään tapahtuneesta tai onko heihin tosissaan kohdistunut jotakin epämielyttävää ja inhottavaa. Onko hyväksikäyttöä tosissaan tapahtunut mikäli esim 15 vuotias tyttö haluaa harrastaa seksiä 20 vuotiaan miehen kanssa?
        Nämä on ihan mielipidekysymyksiä ja en ala niistä riitelemään. Oma mielipiteeni vain on, että mikäli kenellekkään ei ole tehty tuon asian timmellyksessä mitään mitä he eivät olisi halunneet niin mitä me tässä vieressä ihmettelemään? Rikoshan se toki on, mutta kun ihmiset puhuvat ihankuin raiskaus olisi tapahtunut. Haluan vain tietää miten asiat oikeasti olivat, kun utelias luonne olen.
        Oliko ne tytöt nyt sitten vastoin tahtoaan joutuneet sukupuoliyhteyteen tai ei. Entäs sitten tapahtuiko koko sukupuoliyhteyttä edes? Eihän jutut ole kuin vasta epäilyksessä.

        Kirjoitan kaikille yleisesti:
        Ja edelleen, mielestäni tämän asian pohtiminen ei sovi taistelulaji otsikon alle, sillä yhden miehen tekemisillä ei ole mitään osuutta koko lajiin. Typerää että edes koko lajista nyt touhotetaan näin, miten ihmiset touhottavat. Kerran joku suuri karateka hakaksi vaimonsa ja siitä on jo yli kymmenen vuotta aikaa, ja edelleen ihmisillä on käsitys, että taistelulajin harrastajat ryyppäävät perjantaisin ja lauantaina hakkaa vaimonsa. En edes käsitä mistä koko harhaluulo on lähtöisin. Nyt sitten tällainen teko isketään lajin nimen alle niin mitä se tekee?
        Mutta joo... minuun asia ei loppupeleissä vaikuta mitenkään tai minun harrastuksiini jotenka en ala väittelemään tai kommentoimaan asioista.


      • taekwondoka
        Laulu keväälle kirjoitti:

        Köyhyys Kirjoitti:
        ja edelleenkin paistaa läpi! Hyväksikäyttö on hyväksikäyttö, olkoonkin syyt missä tahansa. Aikuisen vastattava tekemisistään. Vapaaehtoisuus... voi teitä raukkoja!

        Minä vastaan:
        Niin mutta siis, tuolla ajoin lähinnä takana sitä, että ihmiset puhuvat noista teineistä kuin he olisivat uhreja. Tokihan mielestäni sekin on vaikuttava osatekijä, että ovatko he itse olleet mielissään tapahtuneesta tai onko heihin tosissaan kohdistunut jotakin epämielyttävää ja inhottavaa. Onko hyväksikäyttöä tosissaan tapahtunut mikäli esim 15 vuotias tyttö haluaa harrastaa seksiä 20 vuotiaan miehen kanssa?
        Nämä on ihan mielipidekysymyksiä ja en ala niistä riitelemään. Oma mielipiteeni vain on, että mikäli kenellekkään ei ole tehty tuon asian timmellyksessä mitään mitä he eivät olisi halunneet niin mitä me tässä vieressä ihmettelemään? Rikoshan se toki on, mutta kun ihmiset puhuvat ihankuin raiskaus olisi tapahtunut. Haluan vain tietää miten asiat oikeasti olivat, kun utelias luonne olen.
        Oliko ne tytöt nyt sitten vastoin tahtoaan joutuneet sukupuoliyhteyteen tai ei. Entäs sitten tapahtuiko koko sukupuoliyhteyttä edes? Eihän jutut ole kuin vasta epäilyksessä.

        Kirjoitan kaikille yleisesti:
        Ja edelleen, mielestäni tämän asian pohtiminen ei sovi taistelulaji otsikon alle, sillä yhden miehen tekemisillä ei ole mitään osuutta koko lajiin. Typerää että edes koko lajista nyt touhotetaan näin, miten ihmiset touhottavat. Kerran joku suuri karateka hakaksi vaimonsa ja siitä on jo yli kymmenen vuotta aikaa, ja edelleen ihmisillä on käsitys, että taistelulajin harrastajat ryyppäävät perjantaisin ja lauantaina hakkaa vaimonsa. En edes käsitä mistä koko harhaluulo on lähtöisin. Nyt sitten tällainen teko isketään lajin nimen alle niin mitä se tekee?
        Mutta joo... minuun asia ei loppupeleissä vaikuta mitenkään tai minun harrastuksiini jotenka en ala väittelemään tai kommentoimaan asioista.

        "Laulu keväälle" kirjoittaa hyvin. Huomaa että olet lajin harrastaja etkä mikään trolli. Lisäisin vielä, että jaksamista myös syytetylle. Hän on joutunut kovaan ryöpytykseen ehkä jopa syyttään. Pitää muistaa että nämä ovat vasta epäilyjä. Syyte on nostettu, mutta tuomiota ei ole annettu. Voin kertoa että syytetty on erinomainen taekwondo valmentaja ja arvostettu henkilö harrastajien parissa. Jos, SIIS HUOM JOS, jotain vääryyttä on tapahtunut hän tulee saamaan rangaistuksen mutta sen sovitettuaan kun oikeusvaltiossa elämme pitää voida aloittaa puhtaalta pöydältä. Henkilökohtaisesti toivon että tämä loan heitto jo vihdoin loppuisi ja antaisimme oikeuden toimia ilman ulkopuolista painetta. Kuka tietää miten vapaaehtoisesti tytöt olivat mukana? Minkä ikäisiä tytöt olivat siitäkään meillä ei ole eksaktia tietoa. On vain arvailuja arvailujen perään joka puhdasta disinformaatiota eikä kerro kenellekään mitään. Epäilen myöskin että tuskin mitään pakottamisia oli mukana. Ja vaikka olisi jotain ollutkin niin kuinka vakavaa se oli. Näihin kysymyksiin ei saada vastauksia ainakaan tälläisellä roskapalstalla joten pienempikin uhoaminen riittäisi. Sen kaiken mitä syytetty( HUOM SYYTETTY EI VIELÄ SYYLLINEN ) on lajin eteen tehnyt sitä ei kukaan teistä loan heittäjistä voi meiltä ottaa pois. Tämä on kaikella tavalla ikävä tapaus ja varmasti jokainen kwondoka suree tilannetta omalla tavallaan niin kenekään taekwondo harrastuksen jatkumiseen se ei vaikuta. Ikävintä on lajin saama maineen menetys mutta optimistina uskon että melko piankin tilanne palaa ennalleen. Korostettavaa kuitenkin että kukaan kwondoka tuskin on tästä ryöpytyksestä tyytyväinen. Mikään ilon aihe tämä ei varmasti ole. Mutta asiat pitää suhteuttaa. Ei taekwondo lajina lopu mihinkään ei Oulusta eikä muualtakaan eikä NFTA seurana lopu muuttaa vain nimeään. Ikävää että loan heittäjät ovat onnistuneet siinä mutta harrastamista he eivät kykene lopettamaan.


      • päivää
        taekwondoka kirjoitti:

        "Laulu keväälle" kirjoittaa hyvin. Huomaa että olet lajin harrastaja etkä mikään trolli. Lisäisin vielä, että jaksamista myös syytetylle. Hän on joutunut kovaan ryöpytykseen ehkä jopa syyttään. Pitää muistaa että nämä ovat vasta epäilyjä. Syyte on nostettu, mutta tuomiota ei ole annettu. Voin kertoa että syytetty on erinomainen taekwondo valmentaja ja arvostettu henkilö harrastajien parissa. Jos, SIIS HUOM JOS, jotain vääryyttä on tapahtunut hän tulee saamaan rangaistuksen mutta sen sovitettuaan kun oikeusvaltiossa elämme pitää voida aloittaa puhtaalta pöydältä. Henkilökohtaisesti toivon että tämä loan heitto jo vihdoin loppuisi ja antaisimme oikeuden toimia ilman ulkopuolista painetta. Kuka tietää miten vapaaehtoisesti tytöt olivat mukana? Minkä ikäisiä tytöt olivat siitäkään meillä ei ole eksaktia tietoa. On vain arvailuja arvailujen perään joka puhdasta disinformaatiota eikä kerro kenellekään mitään. Epäilen myöskin että tuskin mitään pakottamisia oli mukana. Ja vaikka olisi jotain ollutkin niin kuinka vakavaa se oli. Näihin kysymyksiin ei saada vastauksia ainakaan tälläisellä roskapalstalla joten pienempikin uhoaminen riittäisi. Sen kaiken mitä syytetty( HUOM SYYTETTY EI VIELÄ SYYLLINEN ) on lajin eteen tehnyt sitä ei kukaan teistä loan heittäjistä voi meiltä ottaa pois. Tämä on kaikella tavalla ikävä tapaus ja varmasti jokainen kwondoka suree tilannetta omalla tavallaan niin kenekään taekwondo harrastuksen jatkumiseen se ei vaikuta. Ikävintä on lajin saama maineen menetys mutta optimistina uskon että melko piankin tilanne palaa ennalleen. Korostettavaa kuitenkin että kukaan kwondoka tuskin on tästä ryöpytyksestä tyytyväinen. Mikään ilon aihe tämä ei varmasti ole. Mutta asiat pitää suhteuttaa. Ei taekwondo lajina lopu mihinkään ei Oulusta eikä muualtakaan eikä NFTA seurana lopu muuttaa vain nimeään. Ikävää että loan heittäjät ovat onnistuneet siinä mutta harrastamista he eivät kykene lopettamaan.

        Ei kukaan joudu moisten syytteiden eteen mutu-tuntumalta! "SIIS HUOM JOS"? Mitä v*****?

        Loan heitto ja kaikenlainen keskustelufoorumien kura voidaan tietty jättää omaan arvoonsa, mutta niin voidaan jättää myös edellisen kaltaiset puolustelupuheet.

        Näin itsekin lajia kauan harrastaneena (ja yhä harrastavana) en tiedä kummat ärsyttävät enemmän: provosoivat luupäät jotka haluavat vain lisää asiatonta keskustelua vaiko nämä sinisilmäiset puolustelijat.

        Kummatkin tekevät asiallisen keskustelun aiheesta yhä vaikeammaksi.


      • Kummitus menneisyydestä
        päivää kirjoitti:

        Ei kukaan joudu moisten syytteiden eteen mutu-tuntumalta! "SIIS HUOM JOS"? Mitä v*****?

        Loan heitto ja kaikenlainen keskustelufoorumien kura voidaan tietty jättää omaan arvoonsa, mutta niin voidaan jättää myös edellisen kaltaiset puolustelupuheet.

        Näin itsekin lajia kauan harrastaneena (ja yhä harrastavana) en tiedä kummat ärsyttävät enemmän: provosoivat luupäät jotka haluavat vain lisää asiatonta keskustelua vaiko nämä sinisilmäiset puolustelijat.

        Kummatkin tekevät asiallisen keskustelun aiheesta yhä vaikeammaksi.

        Kuka muistaa erään kansanedustajan tai mikälie hepun joka ajoi ruotsalaisten etuja? Se yksi joka puukotettiin?
        Montako väärää puukottajaa vangittiin ennen oikean löytymistä tai löytyikö oikeata edes? Ainakin kaksi epäiltyä niillä oli... Se siitä mututuntumasta... eihän niin tehdä! ;)


      • Niisse
        päivää kirjoitti:

        Ei kukaan joudu moisten syytteiden eteen mutu-tuntumalta! "SIIS HUOM JOS"? Mitä v*****?

        Loan heitto ja kaikenlainen keskustelufoorumien kura voidaan tietty jättää omaan arvoonsa, mutta niin voidaan jättää myös edellisen kaltaiset puolustelupuheet.

        Näin itsekin lajia kauan harrastaneena (ja yhä harrastavana) en tiedä kummat ärsyttävät enemmän: provosoivat luupäät jotka haluavat vain lisää asiatonta keskustelua vaiko nämä sinisilmäiset puolustelijat.

        Kummatkin tekevät asiallisen keskustelun aiheesta yhä vaikeammaksi.

        Nils Gustafssonia syytettiin kolmesta murhasta. Mies todettiin syyttömäksi.

        Odotellaan nyt ihan rauhassa Greusin tuomiot, ja haukutaan sitten vasta. Eikö?


      • taekwondoka
        Kummitus menneisyydestä kirjoitti:

        Kuka muistaa erään kansanedustajan tai mikälie hepun joka ajoi ruotsalaisten etuja? Se yksi joka puukotettiin?
        Montako väärää puukottajaa vangittiin ennen oikean löytymistä tai löytyikö oikeata edes? Ainakin kaksi epäiltyä niillä oli... Se siitä mututuntumasta... eihän niin tehdä! ;)

        "Kuka muistaa erään kansanedustajan tai mikälie hepun joka ajoi ruotsalaisten etuja? Se yksi joka puukotettiin?"

        Mä muistan yhden ruotsalaisen joka ammuttiin. Oli kanssa ruotsalaisten etuja ajamassa ihanhuipulla asti. Sitä ampujaa ei ole löydetty vaikka 20 vuotta etsitty. Näitä tapauksia on paljon ja miksei tämäkin Oulun tapaus voisi olla samanlainen?


      • Fenris
        taekwondoka kirjoitti:

        "Kuka muistaa erään kansanedustajan tai mikälie hepun joka ajoi ruotsalaisten etuja? Se yksi joka puukotettiin?"

        Mä muistan yhden ruotsalaisen joka ammuttiin. Oli kanssa ruotsalaisten etuja ajamassa ihanhuipulla asti. Sitä ampujaa ei ole löydetty vaikka 20 vuotta etsitty. Näitä tapauksia on paljon ja miksei tämäkin Oulun tapaus voisi olla samanlainen?

        Näiden SG:tä puolustelevien 'onko sittenkään syyllinen' -epäilyiden perustelut ontuvat kuin kolmijalkainen kameli.

        Rikospaikalta paenneen puukottajan / murhaajan kiinni ottaminen voi olla hankalaa vaikkapa siksi että luotettavaa tunnistusta tekijästä on hankalaa saada; silminnäkijähavainnot voivat vaihdella ja olla epäselviä jne. Sen sijaan näissä ruotsin pääministereitä vastaan suunnatuissa attentaateissa ei varmaankaan ole mitään epäselvyyttä siitä etteikö rikos olisi tapahtunut. Ongelmana on ollut sen sijaan oikean syyllisen löytäminen.

        Oulun Tapauksessa sen sijaan on olemassa lukuisia uhreja joita on heidän oman todistuksensa mukaan käytetty hyväksi. Osa hyväksikäytetyistä on ollut mitä ilmeisimmin alaikäisiä. Kysymys kuuluu: kun epäilyksen alla on hekilö joka on ollut harrastustoiminnan kautta jopa vuosien ajan tekemisissä uhrien kanssa, voiko olla mahdollista että nämä uhrit olisivat poikkeuksetta erehtyneet henkilöstä? Tai että he eivät olisi tienneet kenen kanssa ovat seksiä harrastaneet.

        SG:n 'suunnattomista ansioista' lajin eteen voidaan olla (ja ollaankin) montaa mieltä, riippumatta siitä että hänen seuraajansa haluavat leimata jokaisen miestä kritisoivan kateelliseksi. Oli miten oli, hänen urheilulliset saavutuksensa tai työnsä lajin (lue: oman bisneksensä) levittämiseksi eivät ole minkäänlaisia lieventäviä asianhaaroja oikeudessa.
        Ei myöskään se että hän entisten oppilaidensa silmissä olisi edelleen 'hyvä tyyppi'.


      • Fenris

        "Ja toinen minkä haluaisin tietää on se, että ovatko ne teinit ihan vastoin tahtojaan joutuneet väkisinmaatuiksi tai hypänneet itse vapaaehtoisesti leikkiin mukaan?"

        Mitä väliä.
        Yli 30-vuotias harrastamassa seksiä alle 16 vuotiaan kanssa on rikos. Samoin on rikos mikäli kyseinen henkilö käyttää asemaansa ja vaikutusvaltaansa saadakseen toisen suostumaan seksiin.
        Kuinkahan moni SG:n myöntämä vyöarvo on annettu muillakin kuin lajin vyökoevaatimuksiin kuuluvilla ansioilla?


      • toope
        Fenris kirjoitti:

        "Ja toinen minkä haluaisin tietää on se, että ovatko ne teinit ihan vastoin tahtojaan joutuneet väkisinmaatuiksi tai hypänneet itse vapaaehtoisesti leikkiin mukaan?"

        Mitä väliä.
        Yli 30-vuotias harrastamassa seksiä alle 16 vuotiaan kanssa on rikos. Samoin on rikos mikäli kyseinen henkilö käyttää asemaansa ja vaikutusvaltaansa saadakseen toisen suostumaan seksiin.
        Kuinkahan moni SG:n myöntämä vyöarvo on annettu muillakin kuin lajin vyökoevaatimuksiin kuuluvilla ansioilla?

        Vyökoearvostelut ovat julkisia asiakirjoja. Niitä voi halukkaat kysellä ja saada nähtäväkseen.


      • mitä niihin kirjoitetaan
        toope kirjoitti:

        Vyökoearvostelut ovat julkisia asiakirjoja. Niitä voi halukkaat kysellä ja saada nähtäväkseen.

        Voi olla hyvinkin mahdollista että peppua antamalla saa vyön nopeemmin. Teoriassa se selittäisi myös sen, miksi ko. lajissa edetään nopeemmin vyöarvoissa, kuin vaikkapa karatessa, jujutsussa ja judossa.


      • kyllä
        mitä niihin kirjoitetaan kirjoitti:

        Voi olla hyvinkin mahdollista että peppua antamalla saa vyön nopeemmin. Teoriassa se selittäisi myös sen, miksi ko. lajissa edetään nopeemmin vyöarvoissa, kuin vaikkapa karatessa, jujutsussa ja judossa.

        persettä antamalla ainakaan helpolla tuu. en tosin tiedä miten paljon kwondossa pitää pyllistää korotukseen. tummuuko vyö jo yhdellä varvilla?


      • flamm'ee
        mitä niihin kirjoitetaan kirjoitti:

        Voi olla hyvinkin mahdollista että peppua antamalla saa vyön nopeemmin. Teoriassa se selittäisi myös sen, miksi ko. lajissa edetään nopeemmin vyöarvoissa, kuin vaikkapa karatessa, jujutsussa ja judossa.

        "Teoriassa se selittäisi myös sen, miksi ko. lajissa edetään nopeemmin vyöarvoissa, kuin vaikkapa karatessa, jujutsussa ja judossa. "

        Siihen löytyy kyllä loogisempiakin selityksiä. Karatessa, jujutsussa ja judossa on värivöillä käytössä suomilisä, eli ei noudateta alkuperämaan vyönmyöntökäytäntöä. ITF:ssä noudatetaan, eli vaatimukset ovat ne mitkä lajin perustaja on määrittänyt, minimiajat ja harjoituskertamäärät sekä vaadittavat osaamiset löytyvät lajin Isosta Kirjasta, eli TKD-encyclopediasta. Se ei jätä paljon tulkinnanvaraa.


      • Fenris
        toope kirjoitti:

        Vyökoearvostelut ovat julkisia asiakirjoja. Niitä voi halukkaat kysellä ja saada nähtäväkseen.

        Mutta jos arvostelija piirtelee papereihin korkeammat arvosanat kuin kokelas todellisuudessa ansaitsisi, ja jättää mainitsemasta että lisäpisteet tulivat edellisen viikon 'privaattitreeneistä'.
        Missäs tällainen näkyisi Einstein? Vai onko niissä julkisissa papereissa erikseen kohta johon voidaan täyttää poskeenottopisteet?


      • Fenris
        toope kirjoitti:

        Vyökoearvostelut ovat julkisia asiakirjoja. Niitä voi halukkaat kysellä ja saada nähtäväkseen.

        "Vyökoearvostelut ovat julkisia asiakirjoja. Niitä voi halukkaat kysellä ja saada nähtäväkseen."

        Ihan samalla tavoin kuin yhdistyksen 300000e kuprun sisältävä kirjanpitokin joka SG:n mukaan on myöskin kenen tahansa saatavilla... Mies on tainnut käsittää väärin mitä 'kaksinkertaisella kirjanpidolla' tarkoitetaan.


      • Aivot
        taekwondoka kirjoitti:

        "Laulu keväälle" kirjoittaa hyvin. Huomaa että olet lajin harrastaja etkä mikään trolli. Lisäisin vielä, että jaksamista myös syytetylle. Hän on joutunut kovaan ryöpytykseen ehkä jopa syyttään. Pitää muistaa että nämä ovat vasta epäilyjä. Syyte on nostettu, mutta tuomiota ei ole annettu. Voin kertoa että syytetty on erinomainen taekwondo valmentaja ja arvostettu henkilö harrastajien parissa. Jos, SIIS HUOM JOS, jotain vääryyttä on tapahtunut hän tulee saamaan rangaistuksen mutta sen sovitettuaan kun oikeusvaltiossa elämme pitää voida aloittaa puhtaalta pöydältä. Henkilökohtaisesti toivon että tämä loan heitto jo vihdoin loppuisi ja antaisimme oikeuden toimia ilman ulkopuolista painetta. Kuka tietää miten vapaaehtoisesti tytöt olivat mukana? Minkä ikäisiä tytöt olivat siitäkään meillä ei ole eksaktia tietoa. On vain arvailuja arvailujen perään joka puhdasta disinformaatiota eikä kerro kenellekään mitään. Epäilen myöskin että tuskin mitään pakottamisia oli mukana. Ja vaikka olisi jotain ollutkin niin kuinka vakavaa se oli. Näihin kysymyksiin ei saada vastauksia ainakaan tälläisellä roskapalstalla joten pienempikin uhoaminen riittäisi. Sen kaiken mitä syytetty( HUOM SYYTETTY EI VIELÄ SYYLLINEN ) on lajin eteen tehnyt sitä ei kukaan teistä loan heittäjistä voi meiltä ottaa pois. Tämä on kaikella tavalla ikävä tapaus ja varmasti jokainen kwondoka suree tilannetta omalla tavallaan niin kenekään taekwondo harrastuksen jatkumiseen se ei vaikuta. Ikävintä on lajin saama maineen menetys mutta optimistina uskon että melko piankin tilanne palaa ennalleen. Korostettavaa kuitenkin että kukaan kwondoka tuskin on tästä ryöpytyksestä tyytyväinen. Mikään ilon aihe tämä ei varmasti ole. Mutta asiat pitää suhteuttaa. Ei taekwondo lajina lopu mihinkään ei Oulusta eikä muualtakaan eikä NFTA seurana lopu muuttaa vain nimeään. Ikävää että loan heittäjät ovat onnistuneet siinä mutta harrastamista he eivät kykene lopettamaan.

        Kannattaisi ensi lukea aika tarkkaan lehtiä ja poliisin kertomaa niissä ennen kuin lähtee arvioimaan juttua ihan vaan mututuntumalta. Epäillyn alainen herra on ollut vangittuna tammikuun lopusta asti - tuskin ihan syyttä. Toiseksi, lehdissäkin on mainittu, että herraa vastaan olisi olemassa esim. hänen itse kuvaamiaan videoita. Sitä paitsi lähes 700 epäiltyä rikosta kuulostaa sellaiselta määrältä, että tuskin on kyse parista teinitytöstä, jotka olisivat itse halunneet ja myöhemmin katuneet... Kaiken tämän jälkeen olen kyllä sitä mieltä, että syytetylläkin on oikeuksia ja oikeus inhimilliseen kohteluun - rikoksistaan huolimatta. Syytteen antaa aikanaan oikeuslaitos, ei tämä eikä mikään muukaan nettifoorumi.


      • taukkif
        Fenris kirjoitti:

        "Vyökoearvostelut ovat julkisia asiakirjoja. Niitä voi halukkaat kysellä ja saada nähtäväkseen."

        Ihan samalla tavoin kuin yhdistyksen 300000e kuprun sisältävä kirjanpitokin joka SG:n mukaan on myöskin kenen tahansa saatavilla... Mies on tainnut käsittää väärin mitä 'kaksinkertaisella kirjanpidolla' tarkoitetaan.

        Osakeyhtiön tilinpäätöksen saa halutessaan nähtäväksi.


      • Einstein
        Fenris kirjoitti:

        Mutta jos arvostelija piirtelee papereihin korkeammat arvosanat kuin kokelas todellisuudessa ansaitsisi, ja jättää mainitsemasta että lisäpisteet tulivat edellisen viikon 'privaattitreeneistä'.
        Missäs tällainen näkyisi Einstein? Vai onko niissä julkisissa papereissa erikseen kohta johon voidaan täyttää poskeenottopisteet?

        Sen todistaminen lienee sinun tehtäväsi. Kuten yleensä oikeuskäytännössä on tapana, niin syytön kunnes toisin todistetaan.


      • nyt juuri
        taukkif kirjoitti:

        Osakeyhtiön tilinpäätöksen saa halutessaan nähtäväksi.

        ...saa niitä papereita lukea! Ja meinaatko tosiaan että ne pitää S.G.ia vangittuna vain muodon vuksi ja ilmoittavat lehdesä että pohjois-suomen suurin..., tuskin tarkoittavat Samin elintä???


      • enmuista
        nyt juuri kirjoitti:

        ...saa niitä papereita lukea! Ja meinaatko tosiaan että ne pitää S.G.ia vangittuna vain muodon vuksi ja ilmoittavat lehdesä että pohjois-suomen suurin..., tuskin tarkoittavat Samin elintä???

        Uutisoinnissakin on paljon yhtymäkohtia Nils Gustafssonin tapaukseen. Lehdistössä mies leimattiin syylliseksi jo ennen oikeudenkäyntiä. Niin vain todettiin syyttömäksi.

        En muuten ole väittäny, että muodon vuoksi pidetään vangittuna. Horiset omiasi.


      • saa...
        taukkif kirjoitti:

        Osakeyhtiön tilinpäätöksen saa halutessaan nähtäväksi.

        .. mutta luuletko, että siihen on jotain kupruja ilmoitettu. Mieti nyt vähän.


      • kelkkavvv
        saa... kirjoitti:

        .. mutta luuletko, että siihen on jotain kupruja ilmoitettu. Mieti nyt vähän.

        Asiantuntijalle on helppoa todeta väärinkäytökset tilinpäätöstietojen ja kirjanpidon tositteiden perusteella.


      • tuokin..
        kelkkavvv kirjoitti:

        Asiantuntijalle on helppoa todeta väärinkäytökset tilinpäätöstietojen ja kirjanpidon tositteiden perusteella.

        ... ja kiinnihän niistä lopulta on jäätykin. Tosin aika paljon on tapauksia, joita ei tule ilmi, eli huijaukset ovat myös asiantuntijoiden suorittamia.


      • jammu setä
        taekwondoka kirjoitti:

        "Laulu keväälle" kirjoittaa hyvin. Huomaa että olet lajin harrastaja etkä mikään trolli. Lisäisin vielä, että jaksamista myös syytetylle. Hän on joutunut kovaan ryöpytykseen ehkä jopa syyttään. Pitää muistaa että nämä ovat vasta epäilyjä. Syyte on nostettu, mutta tuomiota ei ole annettu. Voin kertoa että syytetty on erinomainen taekwondo valmentaja ja arvostettu henkilö harrastajien parissa. Jos, SIIS HUOM JOS, jotain vääryyttä on tapahtunut hän tulee saamaan rangaistuksen mutta sen sovitettuaan kun oikeusvaltiossa elämme pitää voida aloittaa puhtaalta pöydältä. Henkilökohtaisesti toivon että tämä loan heitto jo vihdoin loppuisi ja antaisimme oikeuden toimia ilman ulkopuolista painetta. Kuka tietää miten vapaaehtoisesti tytöt olivat mukana? Minkä ikäisiä tytöt olivat siitäkään meillä ei ole eksaktia tietoa. On vain arvailuja arvailujen perään joka puhdasta disinformaatiota eikä kerro kenellekään mitään. Epäilen myöskin että tuskin mitään pakottamisia oli mukana. Ja vaikka olisi jotain ollutkin niin kuinka vakavaa se oli. Näihin kysymyksiin ei saada vastauksia ainakaan tälläisellä roskapalstalla joten pienempikin uhoaminen riittäisi. Sen kaiken mitä syytetty( HUOM SYYTETTY EI VIELÄ SYYLLINEN ) on lajin eteen tehnyt sitä ei kukaan teistä loan heittäjistä voi meiltä ottaa pois. Tämä on kaikella tavalla ikävä tapaus ja varmasti jokainen kwondoka suree tilannetta omalla tavallaan niin kenekään taekwondo harrastuksen jatkumiseen se ei vaikuta. Ikävintä on lajin saama maineen menetys mutta optimistina uskon että melko piankin tilanne palaa ennalleen. Korostettavaa kuitenkin että kukaan kwondoka tuskin on tästä ryöpytyksestä tyytyväinen. Mikään ilon aihe tämä ei varmasti ole. Mutta asiat pitää suhteuttaa. Ei taekwondo lajina lopu mihinkään ei Oulusta eikä muualtakaan eikä NFTA seurana lopu muuttaa vain nimeään. Ikävää että loan heittäjät ovat onnistuneet siinä mutta harrastamista he eivät kykene lopettamaan.

        Se on kiva huomata että kaveria ei jätetä ja pedofiiliringi puolustaa omiaan.Jos nyt kyseessä oleva on "arvostettu henkilö" millaisia tyyppejä ovat ne jotka eivät ole arvostettuja henkilöitä harrastajien parissa?


      • jummijammi setä
        jammu setä kirjoitti:

        Se on kiva huomata että kaveria ei jätetä ja pedofiiliringi puolustaa omiaan.Jos nyt kyseessä oleva on "arvostettu henkilö" millaisia tyyppejä ovat ne jotka eivät ole arvostettuja henkilöitä harrastajien parissa?

        Jos joku puupää kutsuu tyyppiä "arvostetuksi henkilöksi" suomi24 foorumilla niin ei se tarkoita että se olisi mikään yleinen mielipide.

        Vaikkakin kyseinen henkilö on varmasti ollut "arvostettu henkilö" harrastajien parissa, lienee selvää että moinen status on jo aikaa sitten haihtunut näiden uutisten myötä.

        Minkälaisten linssien läpi jengi näitä palstoja oikein lukee? Oman järjen ja päättelykyvyn käyttö olisi sallittua sen sijaan että takerrutaan yhden henkilön postaamiin tokaisuihin.


      • jepujeeeeee
        jummijammi setä kirjoitti:

        Jos joku puupää kutsuu tyyppiä "arvostetuksi henkilöksi" suomi24 foorumilla niin ei se tarkoita että se olisi mikään yleinen mielipide.

        Vaikkakin kyseinen henkilö on varmasti ollut "arvostettu henkilö" harrastajien parissa, lienee selvää että moinen status on jo aikaa sitten haihtunut näiden uutisten myötä.

        Minkälaisten linssien läpi jengi näitä palstoja oikein lukee? Oman järjen ja päättelykyvyn käyttö olisi sallittua sen sijaan että takerrutaan yhden henkilön postaamiin tokaisuihin.

        http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=572539


        "Taekwondo-piirit ovat hyvin hierarkisia: harrastajilta edellytetään, että he kunnioittavat opettajiaan ja valmentajiaan sekä lajissa pidemmälle edenneitä

        Lajin harrastajat vannovat jopa valan, jonka keskeinen sanoma on opettajien ja ylempien vöiden kunnioittaminen."

        Kuin uskonlahkosta puhuttaisiin.


      • rrdtfyguhbjk
        jepujeeeeee kirjoitti:

        http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=572539


        "Taekwondo-piirit ovat hyvin hierarkisia: harrastajilta edellytetään, että he kunnioittavat opettajiaan ja valmentajiaan sekä lajissa pidemmälle edenneitä

        Lajin harrastajat vannovat jopa valan, jonka keskeinen sanoma on opettajien ja ylempien vöiden kunnioittaminen."

        Kuin uskonlahkosta puhuttaisiin.

        Mikäs paljastus tuo nyt on? Sama pätee kaikkiin kamppailulajeihin, joiden perusta on Kaukoidässä.

        Näillä perusteilla armeijakin on uskonlahko. Vannotaanhan sielläkin vala alokasajan päätteeksi.


      • en ymmärrä kohua
        rrdtfyguhbjk kirjoitti:

        Mikäs paljastus tuo nyt on? Sama pätee kaikkiin kamppailulajeihin, joiden perusta on Kaukoidässä.

        Näillä perusteilla armeijakin on uskonlahko. Vannotaanhan sielläkin vala alokasajan päätteeksi.

        Mikä tässä valassa on nyt niin mystistä? Ensilukemalla ihan fiksuja tavoitteita kaikki.

        "STUDENT OATH
        I shall observe the tenets of Taekwon-Do
        I shall respect the instructor and seniors
        I shall never misuse Taekwon-Do
        I shall be a champion of freedom and justice
        I shall build a more peaceful world"

        Pienellä lisägooglettamisella löytyi heti ns. rautalangasta väännetty versio. http://itfnz.org.nz/ref/essays/calvin.htm

        Ymmärtää vähemmänkin itämaiseen filosofiaan perehtynyt yksilö.


      • kkkkkkk
        rrdtfyguhbjk kirjoitti:

        Mikäs paljastus tuo nyt on? Sama pätee kaikkiin kamppailulajeihin, joiden perusta on Kaukoidässä.

        Näillä perusteilla armeijakin on uskonlahko. Vannotaanhan sielläkin vala alokasajan päätteeksi.

        Älä yritäkään yleistää taekwon-don uskonnollista saastaa muihin lajeihin. Se loukkaa muiden lajien harrastajia.


      • vaan
        kkkkkkk kirjoitti:

        Älä yritäkään yleistää taekwon-don uskonnollista saastaa muihin lajeihin. Se loukkaa muiden lajien harrastajia.

        Mikä tosta tekee "uskonnollista"? Tai saastaa?

        Onko muiden ihmisten kunnioittaminen ja oikeanmukaisuuteen pyrkiminen susta jotenkin huono juttu?

        Aika hassua lajia harrastat jos et mitään noista periaatteista allekirjoita (unohda laji, keskity periaatteeseen, siihen pohjimmaiseen ideaan). Aika universaaleja hyveitä nuo. Kokeilepa: vaihdat vaan siihen "Taekwon-Do" -kohtaan oman lajisi nimen, miltäs sitten vaikuttaa? Ei enää niin paskalta, kenties?


      • möhmöhmöh
        mitä niihin kirjoitetaan kirjoitti:

        Voi olla hyvinkin mahdollista että peppua antamalla saa vyön nopeemmin. Teoriassa se selittäisi myös sen, miksi ko. lajissa edetään nopeemmin vyöarvoissa, kuin vaikkapa karatessa, jujutsussa ja judossa.

        Nopeasti etenemiseen saattaa vaikuttaa myös se, että taekwodossa alkaa maailmalla (ja erityisesti Koreassa) olla jotain vasta mustalla. Tai silloin vasta "tunnustetaan", että ei ole täysi aloittelija.. niitä 3 ensimmäistä mustaa vyötä kutsutaan oppilasasteiksi juuri sen takia. Ja Suomessa homma on vielä aika hidasta verrattuna Korean 1.5-2 vuoteen vaikka parempaan suuntaan ollaankin menty. En tidä pitääkö karatessa, jujutsussa ja judossa 1 danin olla suomen kovin heppu, mutta taekwondossa ei pidä.


      • varmasti
        möhmöhmöh kirjoitti:

        Nopeasti etenemiseen saattaa vaikuttaa myös se, että taekwodossa alkaa maailmalla (ja erityisesti Koreassa) olla jotain vasta mustalla. Tai silloin vasta "tunnustetaan", että ei ole täysi aloittelija.. niitä 3 ensimmäistä mustaa vyötä kutsutaan oppilasasteiksi juuri sen takia. Ja Suomessa homma on vielä aika hidasta verrattuna Korean 1.5-2 vuoteen vaikka parempaan suuntaan ollaankin menty. En tidä pitääkö karatessa, jujutsussa ja judossa 1 danin olla suomen kovin heppu, mutta taekwondossa ei pidä.

        ...ole ;O)


      • Fenris
        enmuista kirjoitti:

        Uutisoinnissakin on paljon yhtymäkohtia Nils Gustafssonin tapaukseen. Lehdistössä mies leimattiin syylliseksi jo ennen oikeudenkäyntiä. Niin vain todettiin syyttömäksi.

        En muuten ole väittäny, että muodon vuoksi pidetään vangittuna. Horiset omiasi.

        Gustafssonin jutussa ei sattuneesta syystä ollut eläviä asianomistajia kertomassa mitä Bodom-järvellä oikein tapahtui... Eikä Nilsin hallusta myöskään löytynyt videokuvaa todisteeksi tapahtuneesta rikoksesta.


    • big boos

      elämä jatkuu kun epäkelvot yksilöt ovat tutkintavankeudessa. Muut valkopukusankarit jatkavat osoitteessa www.finland.as, show must go on...

      • pohojosen asukki

        Tottakai homma pyörii tapauksesta huolimatta ja hyvin pyöriikin!


      • Kehäshakki
        pohojosen asukki kirjoitti:

        Tottakai homma pyörii tapauksesta huolimatta ja hyvin pyöriikin!

        Totta kai, miksei jatkuisi? Ei kai nyt yhden vastuuttoman k**ipään vuoksi pilata kaikkien tavallisten harrastajien mahdollisuutta jatkaa lajin parissa?

        Veikkaanpa että koko homma saadaan paremmalle tolalle syytetyn herran poistuessa kuvioista. Kyseinen sankari on nimittäin pitänyt omaa organisaatiotaan niin tiukasti näpeissään sen perustamisesta asti ettei siellä paljon demokratiaa ole näkynyt. Kaikkiin kattojärjestöihinkin tyyppi on sillat polttanut jo aikoja sitten että saisi vapaat kädet seuran pyörittämiseen.

        Tsemppiä sinne pohojoseen.


      • todellakin
        pohojosen asukki kirjoitti:

        Tottakai homma pyörii tapauksesta huolimatta ja hyvin pyöriikin!

        Ilman ironian häivääkään voin todeta, että hienoa on jos hommaa pystytään jatkamaan. Ainakaan vanhalla nimellä se ei olisi ollut enää mahdollista.

        Kuvissa oli myös kaikilla paita päällä.

        No tässä oli jo ehkä mukana hieman ironiaa....


      • tkd:D

        Totta kai hommat jatkuu! Kurjaahan tämä alku hieman oli, mutta elämässä sattuu ja tapahtuu.
        Huippua päästä tässä taas leirille, eikös vaan?:D
        Mutta niin, täytyy muistaa: ei me voida sille mitään, jos joku on ollut idiootti. Yksi asia on ainakin varma, ja se on se,että minun harrastukseni EI ole idiootti, vaan erittäin mukava kamppailulaji, tarkoittaen puhtaaksi ilman mitään pervomielikuvia. Kyllä taekwon-do:ssa on sitä jotakin, vai mitä harrastajat? :]


      • sitä jotakin
        tkd:D kirjoitti:

        Totta kai hommat jatkuu! Kurjaahan tämä alku hieman oli, mutta elämässä sattuu ja tapahtuu.
        Huippua päästä tässä taas leirille, eikös vaan?:D
        Mutta niin, täytyy muistaa: ei me voida sille mitään, jos joku on ollut idiootti. Yksi asia on ainakin varma, ja se on se,että minun harrastukseni EI ole idiootti, vaan erittäin mukava kamppailulaji, tarkoittaen puhtaaksi ilman mitään pervomielikuvia. Kyllä taekwon-do:ssa on sitä jotakin, vai mitä harrastajat? :]

        ...on:
        Oulun kihlakunnansyyttäjä Päivi Markus on tänään nostanut syytteet lastenhyväksikäytöstä epäiltyä oululaista taekwondo-opettajaa vastaan.

        Valmentaja vangittiin epäiltynä pedofiliasta
        Muut opettajat kiistävät tienneensä hyväksikäytöistä
        Kaikki uhrit eivät halua tutkintaan
        Yli 660 hyväksikäyttötapausta
        Oulun ITF Taekwon-do ei liity pedofiliatapauksiin


        Vuonna 1973 syntynyttä miestä syytetään vuosien 1997 ja 2005 välisenä aikana tapahtuneista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisista hyväksikäytöistä, raiskauksen yrityksestä ja raiskauksesta.

        Asianomistajia jutussa on nyt 12 ja syytekohtia 22. Edellä mainittuna aikana miehen epäillään syyllistyneen 799 yksittäiseen seksuaalirikokseen. Syyttäjä vaatii vastaajaalle merkittävän pituista ehdotonta vankeusrangaistusta.

        Vastaaja on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen. Vastaajan mukaan kyse on ollut suhteista, joihin ei ole liittynyt painostusta eikä hyväksikäyttöä. Vastaaja on ollut vapautensa menettäneenä tämän vuoden tammikuusta lukien ja on edelleen vangittuna. Vastaajan omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon mahdollisten vahingonkorvaussaatavien turvaamiseksi.

        Sekä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytön että seksuaalisen hyväksikäytön maksimirangaistus on neljä vuotta vankeutta. Koska mainittuja syytekohtia on useita, on mahdollista, että lopullisen kokonaisrangaistus on yli neljä vuotta vankeutta.

        Rajanveto sen osalta, kuka katsotaan seksuaalirikosten osalta lapseksi, on 16 vuotta. Syyttäjän mukaan vähemmistö teoista olisi tapahtunut silloin, kun osa asianomistajista olisi ollut 14- 15 -vuotiaita, jolloin kyseessä on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Valtaosa syytteessä mainituista teoista koskee aikaa, jolloin uhrit olisivat olleet 16 - 17 -vuotiaita, jolloin kyseessä on seksuaalinen hyväksikäyttö. Asiassa tutkituista seksuaalirikoksista ei mikään ole johtanut syyttämättäjättämispäätökseen.

        Oulun käräjäoikeus käsittelee asiaa kirjallisen valmistelun jälkeen todennäköisesti valmisteluistunnossaan perjantaina 9.kesäkuuta. Tuolloin selvitetään asian istuntoaikataulua ja sitä, kuinka pitkän ajan pääkäsittely tulee kestämään.

        Syyttäjä esittää, että asia käsitellään käräjäoikeudessa salaisena ja että oikeudenkäyntiaineisto julistetaan salaiseksi.

        Kaleva


      • TKD
        sitä jotakin kirjoitti:

        ...on:
        Oulun kihlakunnansyyttäjä Päivi Markus on tänään nostanut syytteet lastenhyväksikäytöstä epäiltyä oululaista taekwondo-opettajaa vastaan.

        Valmentaja vangittiin epäiltynä pedofiliasta
        Muut opettajat kiistävät tienneensä hyväksikäytöistä
        Kaikki uhrit eivät halua tutkintaan
        Yli 660 hyväksikäyttötapausta
        Oulun ITF Taekwon-do ei liity pedofiliatapauksiin


        Vuonna 1973 syntynyttä miestä syytetään vuosien 1997 ja 2005 välisenä aikana tapahtuneista lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalisista hyväksikäytöistä, raiskauksen yrityksestä ja raiskauksesta.

        Asianomistajia jutussa on nyt 12 ja syytekohtia 22. Edellä mainittuna aikana miehen epäillään syyllistyneen 799 yksittäiseen seksuaalirikokseen. Syyttäjä vaatii vastaajaalle merkittävän pituista ehdotonta vankeusrangaistusta.

        Vastaaja on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen. Vastaajan mukaan kyse on ollut suhteista, joihin ei ole liittynyt painostusta eikä hyväksikäyttöä. Vastaaja on ollut vapautensa menettäneenä tämän vuoden tammikuusta lukien ja on edelleen vangittuna. Vastaajan omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon mahdollisten vahingonkorvaussaatavien turvaamiseksi.

        Sekä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytön että seksuaalisen hyväksikäytön maksimirangaistus on neljä vuotta vankeutta. Koska mainittuja syytekohtia on useita, on mahdollista, että lopullisen kokonaisrangaistus on yli neljä vuotta vankeutta.

        Rajanveto sen osalta, kuka katsotaan seksuaalirikosten osalta lapseksi, on 16 vuotta. Syyttäjän mukaan vähemmistö teoista olisi tapahtunut silloin, kun osa asianomistajista olisi ollut 14- 15 -vuotiaita, jolloin kyseessä on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Valtaosa syytteessä mainituista teoista koskee aikaa, jolloin uhrit olisivat olleet 16 - 17 -vuotiaita, jolloin kyseessä on seksuaalinen hyväksikäyttö. Asiassa tutkituista seksuaalirikoksista ei mikään ole johtanut syyttämättäjättämispäätökseen.

        Oulun käräjäoikeus käsittelee asiaa kirjallisen valmistelun jälkeen todennäköisesti valmisteluistunnossaan perjantaina 9.kesäkuuta. Tuolloin selvitetään asian istuntoaikataulua ja sitä, kuinka pitkän ajan pääkäsittely tulee kestämään.

        Syyttäjä esittää, että asia käsitellään käräjäoikeudessa salaisena ja että oikeudenkäyntiaineisto julistetaan salaiseksi.

        Kaleva

        olishan tuo pitany arvata etta salaiseksi pistivat oikeuden kaynnin :(

        eipa paase paljon puolustautuun kun vedetaan juttu salaa ilman turhaa metakkaa. siin on hyva mestata ehka jopa syyton kaveri.

        suomi oikeusvaltio...justjoo


      • rampef
        TKD kirjoitti:

        olishan tuo pitany arvata etta salaiseksi pistivat oikeuden kaynnin :(

        eipa paase paljon puolustautuun kun vedetaan juttu salaa ilman turhaa metakkaa. siin on hyva mestata ehka jopa syyton kaveri.

        suomi oikeusvaltio...justjoo

        Eiköhän se ole noiden uhrien takia salaisena päätetty pitää, eikä Greusin.


      • TKD
        rampef kirjoitti:

        Eiköhän se ole noiden uhrien takia salaisena päätetty pitää, eikä Greusin.

        Millas sen todistat? Et millaan. On niita oikeus murhia ennenkin nahty. En nyt suoraan vaita etta tassa syyton mies yritetaan tuomita mutta sekin vaara on olemassa. Jos tuomio tulee niin pahinta on ettei mies paase harjoittamaan ammattiaan.


      • TKD - varmaan!
        TKD kirjoitti:

        Millas sen todistat? Et millaan. On niita oikeus murhia ennenkin nahty. En nyt suoraan vaita etta tassa syyton mies yritetaan tuomita mutta sekin vaara on olemassa. Jos tuomio tulee niin pahinta on ettei mies paase harjoittamaan ammattiaan.

        Voisitko "TKD" lopettaa ton provoamisen. Lajin pitkäaikaisena harrastajana en usko että kukaan oikeasti voi heittää tuollaisia mielipiteitä. Veikkaan ettet ole päivääkään TKD:tä vääntänyt vaan haluat vaan lisää verta pakkiin.

        Salaisena pitäminen on tietty noiden asianomistajien suojaksi, kuten jo aiemmin joku totesikin.

        Mitä ihmeen "oikeusmurhia"? Eletään kuitenkin Suomessa, missä oikeuslaitoksen ja viranomaisten toiminnan läpinäkyvyys ja oikeellisuus on maailman huippuluokkaa. Ei se salassapito siitä mitään pienen piiren lynkkausjuhlaa tee, pässi. Ainoa ero julkiseen käsittelyyn on se, ettei sun kaltaiset trollit pääse sitä kommentoimaan Suomi24.fi:n foorumeilla.

        Nyt joudut tyytymään vain arvailuihin ja noihin sun salaliittoteorioihisi.


      • Tsippa
        TKD kirjoitti:

        Millas sen todistat? Et millaan. On niita oikeus murhia ennenkin nahty. En nyt suoraan vaita etta tassa syyton mies yritetaan tuomita mutta sekin vaara on olemassa. Jos tuomio tulee niin pahinta on ettei mies paase harjoittamaan ammattiaan.

        Se mies ei kyllä pääse harjoittamaan ammattiaan vaikka syytettä ei tuliskaan (mikä on aika epätodennäköistä). Sen verran on lajin nimeä tahrinut (jo ennen tätä tapausta), ettei häntä kovin helpolla takaisin tkd-kuvioihin lasketa...


      • TKD
        TKD - varmaan! kirjoitti:

        Voisitko "TKD" lopettaa ton provoamisen. Lajin pitkäaikaisena harrastajana en usko että kukaan oikeasti voi heittää tuollaisia mielipiteitä. Veikkaan ettet ole päivääkään TKD:tä vääntänyt vaan haluat vaan lisää verta pakkiin.

        Salaisena pitäminen on tietty noiden asianomistajien suojaksi, kuten jo aiemmin joku totesikin.

        Mitä ihmeen "oikeusmurhia"? Eletään kuitenkin Suomessa, missä oikeuslaitoksen ja viranomaisten toiminnan läpinäkyvyys ja oikeellisuus on maailman huippuluokkaa. Ei se salassapito siitä mitään pienen piiren lynkkausjuhlaa tee, pässi. Ainoa ero julkiseen käsittelyyn on se, ettei sun kaltaiset trollit pääse sitä kommentoimaan Suomi24.fi:n foorumeilla.

        Nyt joudut tyytymään vain arvailuihin ja noihin sun salaliittoteorioihisi.

        Kukahan taalla provoaa? Henkilokohtaisuuksiin meneminenko ei ole provoamista? Oikeus jarjestelman toimivuudesta voidaan olla eri mielta en vaita sua vastaan mutta anna sina mun pitaa oma mielipiteeni. Taa on kaiketi keskustelu palsta jossa saa kertoa mielipiteensa ilman etta tullaan haukkuun provoksi, vai?

        Mut se mika ei ole mielipide asia on et syytetty EI OLE TUOMITTU VIELA vaikka porukka taalla lynkkaa jo taytta hakaa. Seko sit on asiallista, hah?

        Ja sit viela etta ihanko tosissas meinaat etta niin suositun ja arvostetun hemmon kuin syytetty koko suosio ja elaman tyo valahtaa yhdessa yossa vessasta alas. Kaikki sen kiinnostuksen nuoriin tyttoihin tiesi. Ei toi mikaan uutinen ole. Ootko koskaan kuullut sanaa lojaalisuus? se on sita etta kaveria ei jateta heti ekan vastoin kaymisen tultua. Jos sulla olis vaikka frendi joka kiertais veroja ja tietaisit sen. Jattaisitko kaveris heti kun veron kierto tulee julkisuuteen? Onko sun lojaalisuus sita etta oma perse aina ensin?

        Jos joskus viela syttyy sota niin toivottavasti en koskaan tuu saamaan sun kaltaista taisteluparia :(((((


      • uudelleen
        TKD kirjoitti:

        Kukahan taalla provoaa? Henkilokohtaisuuksiin meneminenko ei ole provoamista? Oikeus jarjestelman toimivuudesta voidaan olla eri mielta en vaita sua vastaan mutta anna sina mun pitaa oma mielipiteeni. Taa on kaiketi keskustelu palsta jossa saa kertoa mielipiteensa ilman etta tullaan haukkuun provoksi, vai?

        Mut se mika ei ole mielipide asia on et syytetty EI OLE TUOMITTU VIELA vaikka porukka taalla lynkkaa jo taytta hakaa. Seko sit on asiallista, hah?

        Ja sit viela etta ihanko tosissas meinaat etta niin suositun ja arvostetun hemmon kuin syytetty koko suosio ja elaman tyo valahtaa yhdessa yossa vessasta alas. Kaikki sen kiinnostuksen nuoriin tyttoihin tiesi. Ei toi mikaan uutinen ole. Ootko koskaan kuullut sanaa lojaalisuus? se on sita etta kaveria ei jateta heti ekan vastoin kaymisen tultua. Jos sulla olis vaikka frendi joka kiertais veroja ja tietaisit sen. Jattaisitko kaveris heti kun veron kierto tulee julkisuuteen? Onko sun lojaalisuus sita etta oma perse aina ensin?

        Jos joskus viela syttyy sota niin toivottavasti en koskaan tuu saamaan sun kaltaista taisteluparia :(((((

        Lynkkaamista en kannata. Provoamista en kannata. Mutta en myöskään kannata syyttämis- enkä puolustuspuheita, niiden paikka on oikeudessa.

        Elämäntyö ei mene vessasta alas, eikä ehkä mainekaan kaikissa tapauksissa (kuten sinun, TKD), mutta on varmaa ettei kyseinen henkilö tule jatkamaan lajin parissa missään muodossa. Yleinen mielipide pitää siitä huolen, halutaan sitä tai ei.

        Kiinnostus nuoriin tyttöihin on myös varsin eri asia kuin tuon kiinnostuksen vieminen toteuttamisen asteelle. Eli kyllä se ihan jymyuutinen oli, ainakin minulle.

        Lojaaliudella ja oikeudenmukaisella toiminnalla on vissi ero. On syytä kyseenalaistaa oma sokea lojaaliutensa siinä vaiheessa kun se aiheuttaa vahinkoa muille osapuolille. Ja kyllä, itse katsoisin helpommin pientä verovilppiä sormien läpi kuin 800 seksuaalirikettä. On tapauksia jolloin on useampia perseitä joiden etu käy omani ja kaverinikin perseen edelle.

        Olisin mielelläni samalla puolella kanssasi sodassa, sillä vaikutat tyypiltä joka menee edeltä vaikka miinakentälle tanssimaan jos kaveri niin sanoo. Äläkä ota tätä loukkauksena, yritän vain kärjistämällä saada pointtini selväksi.

        Pitkästä aikaa keskustelua jossa on sisältöä, vaikka hieman vihamieliseksi uhkaa lipsua.


      • Fenris
        TKD kirjoitti:

        Kukahan taalla provoaa? Henkilokohtaisuuksiin meneminenko ei ole provoamista? Oikeus jarjestelman toimivuudesta voidaan olla eri mielta en vaita sua vastaan mutta anna sina mun pitaa oma mielipiteeni. Taa on kaiketi keskustelu palsta jossa saa kertoa mielipiteensa ilman etta tullaan haukkuun provoksi, vai?

        Mut se mika ei ole mielipide asia on et syytetty EI OLE TUOMITTU VIELA vaikka porukka taalla lynkkaa jo taytta hakaa. Seko sit on asiallista, hah?

        Ja sit viela etta ihanko tosissas meinaat etta niin suositun ja arvostetun hemmon kuin syytetty koko suosio ja elaman tyo valahtaa yhdessa yossa vessasta alas. Kaikki sen kiinnostuksen nuoriin tyttoihin tiesi. Ei toi mikaan uutinen ole. Ootko koskaan kuullut sanaa lojaalisuus? se on sita etta kaveria ei jateta heti ekan vastoin kaymisen tultua. Jos sulla olis vaikka frendi joka kiertais veroja ja tietaisit sen. Jattaisitko kaveris heti kun veron kierto tulee julkisuuteen? Onko sun lojaalisuus sita etta oma perse aina ensin?

        Jos joskus viela syttyy sota niin toivottavasti en koskaan tuu saamaan sun kaltaista taisteluparia :(((((

        "Mut se mika ei ole mielipide asia on et syytetty EI OLE TUOMITTU VIELA vaikka porukka taalla lynkkaa jo taytta hakaa. Seko sit on asiallista, hah?"

        Näyttö miestä vastaan on aika raakaa... ja kuten sanoit, on miehen mieltymykset ainakin jossain määrin kamppailupiireissä jo pitkään. Mikä tarkoittaa että moni tuskin on hirveän yllättynyt miehen saamasta syytteestä vaikkei ehkä asian todellista laajuutta ole hahmottanutkaan.

        "Ja sit viela etta ihanko tosissas meinaat etta niin suositun ja arvostetun hemmon kuin syytetty koko suosio ja elaman tyo valahtaa yhdessa yossa vessasta alas."

        sic transit gloria mundi

        "Kaikki sen kiinnostuksen nuoriin tyttoihin tiesi. Ei toi mikaan uutinen ole."

        Useimmat ainakin aavistivat jotain, myös monet meistä miehen oman organisaation ulkopuolella treenaavat. NFTA:n ulkopuolisista vaan tuskin kellään oli mahdollisuutta selvittää uhrien todellista ikää, 15 vuotias tyttö voi näyttää päällepäin ihan huvin 18 -vuotiaalta ja jotkut yli 20-vuotiaat saattavat näyttää teini-ikäiseltä.
        Jos taas NFTA:n sisällä tiedettiin yleisesti päävalmentajan harrastavan seksiä alaikäisten lasten kanssa ja tilanteen laajuus kokonaisuudessaan niin se on oma häpeänne. (Ja tunnustuksesi on myöskin pahasti ristiriidassa seuran nykyisten valmentajien julkisuuteen antaman lausunnon kanssa)

        "Ootko koskaan kuullut sanaa lojaalisuus? se on sita etta kaveria ei jateta heti ekan vastoin kaymisen tultua."

        Olen. Minun lojaaliuteni kumpuaa kunnioituksesta, ei komeasta tittelistä. Kunnioitus tulee ansaita, ja sen voi myöskin menettää... Lasten hyväksikäyttäjä ja raiskaaja ei ansaitse sen enempää kunnioitusta kuin lojaaliuttakaan.

        "Jos sulla olis vaikka frendi joka kiertais veroja ja tietaisit sen. Jattaisitko kaveris heti kun veron kierto tulee julkisuuteen?"

        Veronkierto, vaikka rikos onkin, ei ole rinnastettavissa omalla asemalla pönkitettyyn seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

        "Onko sun lojaalisuus sita etta oma perse aina ensin?"

        Onko oma lojaaliutesi täysin kritiikitöntä henkilönpalvontaa jonka kautta palvonnan kohteen tekemiset hyväksytään poikkeuksetta?


      • kirjoitus
        Fenris kirjoitti:

        "Mut se mika ei ole mielipide asia on et syytetty EI OLE TUOMITTU VIELA vaikka porukka taalla lynkkaa jo taytta hakaa. Seko sit on asiallista, hah?"

        Näyttö miestä vastaan on aika raakaa... ja kuten sanoit, on miehen mieltymykset ainakin jossain määrin kamppailupiireissä jo pitkään. Mikä tarkoittaa että moni tuskin on hirveän yllättynyt miehen saamasta syytteestä vaikkei ehkä asian todellista laajuutta ole hahmottanutkaan.

        "Ja sit viela etta ihanko tosissas meinaat etta niin suositun ja arvostetun hemmon kuin syytetty koko suosio ja elaman tyo valahtaa yhdessa yossa vessasta alas."

        sic transit gloria mundi

        "Kaikki sen kiinnostuksen nuoriin tyttoihin tiesi. Ei toi mikaan uutinen ole."

        Useimmat ainakin aavistivat jotain, myös monet meistä miehen oman organisaation ulkopuolella treenaavat. NFTA:n ulkopuolisista vaan tuskin kellään oli mahdollisuutta selvittää uhrien todellista ikää, 15 vuotias tyttö voi näyttää päällepäin ihan huvin 18 -vuotiaalta ja jotkut yli 20-vuotiaat saattavat näyttää teini-ikäiseltä.
        Jos taas NFTA:n sisällä tiedettiin yleisesti päävalmentajan harrastavan seksiä alaikäisten lasten kanssa ja tilanteen laajuus kokonaisuudessaan niin se on oma häpeänne. (Ja tunnustuksesi on myöskin pahasti ristiriidassa seuran nykyisten valmentajien julkisuuteen antaman lausunnon kanssa)

        "Ootko koskaan kuullut sanaa lojaalisuus? se on sita etta kaveria ei jateta heti ekan vastoin kaymisen tultua."

        Olen. Minun lojaaliuteni kumpuaa kunnioituksesta, ei komeasta tittelistä. Kunnioitus tulee ansaita, ja sen voi myöskin menettää... Lasten hyväksikäyttäjä ja raiskaaja ei ansaitse sen enempää kunnioitusta kuin lojaaliuttakaan.

        "Jos sulla olis vaikka frendi joka kiertais veroja ja tietaisit sen. Jattaisitko kaveris heti kun veron kierto tulee julkisuuteen?"

        Veronkierto, vaikka rikos onkin, ei ole rinnastettavissa omalla asemalla pönkitettyyn seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

        "Onko sun lojaalisuus sita etta oma perse aina ensin?"

        Onko oma lojaaliutesi täysin kritiikitöntä henkilönpalvontaa jonka kautta palvonnan kohteen tekemiset hyväksytään poikkeuksetta?

        ..totaali propsit siitä!
        Kaveria ei jätetä on hieno ajatus, mutta kenen kaveri pedofiili oikeasti on? Edellä (johon minua edellinen hyvä vastaus oli) kirjoittaneen pikkusiskon? Jos minun tyttö olisi kyseessä S.G.n olisi turvallisinta ollakin pidätettynä!
        Tapauksiin liittyy myös raiskaus ja väkisinmakaamis syytteet! Onko hyvä olla silloin lojaali kun valmentaja raiskaa oman seurakaverisi?
        Verovilppi on yleistä Suomessa ja silloin ollaan poikkiteloin valtionkassan kanssa - ei varmaan paljon ketään heilauta, mutta raiskaukset ja pikkutyttöjen ahdistelijat sitä tekevät. Onneksi vankilat ovat pedofiileille kaikkea muuta kuin mukava paikka, ainakin kuuleman mukaan.
        Se on Samin paikka varmasti tulevaisuudessa(!!), pikkutyttöjen onneksi!


      • ottaa tää ketju talteen
        Tsippa kirjoitti:

        Se mies ei kyllä pääse harjoittamaan ammattiaan vaikka syytettä ei tuliskaan (mikä on aika epätodennäköistä). Sen verran on lajin nimeä tahrinut (jo ennen tätä tapausta), ettei häntä kovin helpolla takaisin tkd-kuvioihin lasketa...

        ja julkasta täällä muutaman vuoden päästä kun syytetty on päässyt linnasta ja on taas pyörittää menestyvää seuratoimintaa. kun verkosto on tarpeeksi laaja rakennettu useiden vuosien aikana ei se niin vain murru. varmasti on paljon lojaaleita apuvetäjiä ja treenareita. on niitä suurempiakin roistoja palannut linnasta menetyksekkäästi takas siviiliin. ihmisten muisti kun on yllättävän lyhyt.


      • lajin harrastajat
        ottaa tää ketju talteen kirjoitti:

        ja julkasta täällä muutaman vuoden päästä kun syytetty on päässyt linnasta ja on taas pyörittää menestyvää seuratoimintaa. kun verkosto on tarpeeksi laaja rakennettu useiden vuosien aikana ei se niin vain murru. varmasti on paljon lojaaleita apuvetäjiä ja treenareita. on niitä suurempiakin roistoja palannut linnasta menetyksekkäästi takas siviiliin. ihmisten muisti kun on yllättävän lyhyt.

        pidä pois piireistä, ns. suuri yleisö huolehtii siitä, jos nimi vilahtaakaan jossain lajin yhteydessä. Samaten nyt nimettöminä esiintyvät harmaat lojalistit.


      • vaan mutta
        lajin harrastajat kirjoitti:

        pidä pois piireistä, ns. suuri yleisö huolehtii siitä, jos nimi vilahtaakaan jossain lajin yhteydessä. Samaten nyt nimettöminä esiintyvät harmaat lojalistit.

        on noita kertaalleen tuomittuja pedofiilejä päässy ihan lastentarhoihinkin hommiin. et se siitä suuren yleisön huolehtimisesta.

        kyllähän täällä foorumilla voi jokainen uhota vaikka mitä mutta reaalielämässä 99.99 prosentille ihmisistä riittää omista asioistaan huolehtiminen eikä muiden asioihin puututa.


    • Laulu keväälle

      Mtv3 - sivustojen uutisten mukaan mies on syyllistynyt rikoksiin. Tänään sain itse kuulla tästä ja kuinka moni on ollut jo viikkojakin haukkumassa miestä ja vetämässä kiikkuun vaikka tapaus ei ollut edes varma? hävetkää ja menkää itseenne!
      Mielestäni vasta nyt olisi kaikkien isipappojen oikeus olla vihaisia kun tiedetään, että rikos on oikeasti tapahtunut.... Ei pidä ennakoida, kuten tässä ketjussa on pahasti tapahtunut...

      • Voi v_ _ _ u

        Kyllä on niin raukkamaista pitää yllä tuollaista puolustelevaa ilmapiiriä. KENENKÖHÄN PITÄIS HÄVETÄ? Olkaa nyt jo miehiä!


      • Laulu keväälle
        Voi v_ _ _ u kirjoitti:

        Kyllä on niin raukkamaista pitää yllä tuollaista puolustelevaa ilmapiiriä. KENENKÖHÄN PITÄIS HÄVETÄ? Olkaa nyt jo miehiä!

        En ole mielestäni missään vaiheessa sanonut, että mies on syytön? Voisitko näyttää sen kohdan tekstistäni kiitos?
        syylliseksihän mies on todettu ja tulee rangaistuksen saamaan, mitä laki onkaan rangaistukseksi asettanut tuollaisessa rikoksessa.
        Minä vain käskin miettimään sitä päivää, kun itse olet tutkinnassa syyttömänä ja maineesi on ikuisiksi ajoiksi mennyt ja saat pelätä kauppamatkalla sitä, että joku tunnistaa kasvosi ja tulee puukottamaan sinut vihapäissään. Hätäisiä ihmisiä täällä on ja vielä agresiivisia... hyvää mainostako kamppailulajeille?
        Pistää mielestäni miettimään vähän... Itse en tuomitsisi ennen kuin oikeudessa on luettu päätös.


      • la petana

        Ai jaa jos oikein mtv3 sivusroilla on ollut nii sittenhän se on aika tuomita!! Nyttenhän me se tosiaan tiedetään vitun urpo....


      • Laulu keväälle
        la petana kirjoitti:

        Ai jaa jos oikein mtv3 sivusroilla on ollut nii sittenhän se on aika tuomita!! Nyttenhän me se tosiaan tiedetään vitun urpo....

        Sinulle: la petana

        Onhan se ollut muuallakin kuin vain tuolla.
        Esimerkkeinä iltasanomat.fi ja kalevala.fi ovat kirjoittaneet asiasta. Tämä "vitun urpo" sanoi vain ensimmäisen lähteensä jonne se oli uutisoitu, että koko mies on nyt sitten todettu tekoihinsa syyliseksi.

        Kaikille:

        Haluaisinkin tietää, onko kaikkien yleisten keskustelupalstojen ongelmana agresiiviset henkilöt, jotka ovat käymässä päälle ja tietävät kaiken? Itse enemmän muualla pysyttelevänä ihmettelen kovasti eri lehtien ( näitä tunnetumpia) keskustelupalstoja ja heidän mielenlaatuaan jotka yleensä sielä kirjoittelevat...
        "On vain minun näkökantani asioihin ja se on automaattisesti totuus. Kaikki muut ovat väärässä ja heidän tulisi uskoa minua, vaikka kiroilenkin paljon ja haukun muita. Käytöstapojen ei tarvitse ylettyä internettiin, sillä toimin anonyymisti ja minua ei voida saattaa edesvastuuseen tekemisisitäni.
        Ketätahansa saa haukkua ja mollata miten paljon haluaa, ja odotappas vain jos nyt uhkailet, mutta kyllä hymy hyytyisi suuremmaltakin karate mestarilta, kun minut tapaisit oikeasti!" (jos joku ei tajunnut, niin viimeinen oli pilaa / kettuilua matti meikäläisestä, joka on yleisin kirjoittaja tällaiselle palstalle).
        Minne unohtuivat käytöstavat ja asiallinen keskustelu? Se että tämä on internet, ei tarkoita että täällä saisi riehua ja hulinoida miten haluaa... laki ylettyy myös internettiin (kuten käytösetiketit), mutta tätä ei moni näyttävästi tiedä. Itse yritän kirjoittaa mahdollisimman asiallisesti ja vähän provosoivasti, mutta vaikutatisi että mitätahansa sanotkin... esim "hauki on kala." vaikkapa ihan vitsillä, niin löytyy vähintään kaksi henkilöä jotka tietävät, että asia on toisen ja kolmas henkilö päätti haukkua sinut muuten vain. "NO Oox sÄ joku vitunt yhmä upro taneli vain???"
        Mutta kyllä, luin ensimmäisenä "oikein mtv3 sivusroilta" asiasta, että mies on todetty syyliseksi. Ei se ole yhtään sen huonompi lähde kuin teidän iltalehtennekään etusivu. ;)

        Vielä kerran kaikille:

        Yrittäisitte edes käyttäytyä asiallisemmin ja ystävällisemmin... luultavasti joku tämänkin kommentin jälkeen on lynkkaamassa minua vihaspäissään. :p


      • Jammu setä
        Laulu keväälle kirjoitti:

        En ole mielestäni missään vaiheessa sanonut, että mies on syytön? Voisitko näyttää sen kohdan tekstistäni kiitos?
        syylliseksihän mies on todettu ja tulee rangaistuksen saamaan, mitä laki onkaan rangaistukseksi asettanut tuollaisessa rikoksessa.
        Minä vain käskin miettimään sitä päivää, kun itse olet tutkinnassa syyttömänä ja maineesi on ikuisiksi ajoiksi mennyt ja saat pelätä kauppamatkalla sitä, että joku tunnistaa kasvosi ja tulee puukottamaan sinut vihapäissään. Hätäisiä ihmisiä täällä on ja vielä agresiivisia... hyvää mainostako kamppailulajeille?
        Pistää mielestäni miettimään vähän... Itse en tuomitsisi ennen kuin oikeudessa on luettu päätös.

        "syylliseksihän mies on todettu." Niin missä se mies on todettu syylliseksi eihän juttu ole vielä ollut oikeudessa?
        "Itse en tuomitsisi ennen kuin oikeudessa on luettu päätös." Eikö se oikeuden päätös ole juuri se tuomio? Odotatko Hovin tuomion kans vai riittääkö käräjäoikeuden päätös?


      • vieläkään todettu syylliseksi.

        Oikeudenkäynnissä se todetaan, jos todetaan.
        Poliisilla on ollut vahvat epäilyt jo kuukausikaupalla, koska kaveria on pidetty häkissä kuukausikaupalla. Minkään pikku jutun takia ei pidetä sellissä noin kauan.
        Rikostutkinta on saatu yhteen pisteeseen ja syyttäjä on lukenut syytteet, joista miestä tullaan syyttämään. Syytteet perustuu poliisitutkintaan.
        Käräjillä hänet vasta syylliseksi todetaan. Kukaan MTV3:lta ei sitä voi tehdä.
        Mutta syytteet vaikuttaa aika rankoilta ja selkeiltä. Lisäksi todistusaineistoa näyttää olevan yllin kyllin. Siksi sitä on siellä häkissä pidetty kokoajan.


      • SuamenColumpo
        vieläkään todettu syylliseksi. kirjoitti:

        Oikeudenkäynnissä se todetaan, jos todetaan.
        Poliisilla on ollut vahvat epäilyt jo kuukausikaupalla, koska kaveria on pidetty häkissä kuukausikaupalla. Minkään pikku jutun takia ei pidetä sellissä noin kauan.
        Rikostutkinta on saatu yhteen pisteeseen ja syyttäjä on lukenut syytteet, joista miestä tullaan syyttämään. Syytteet perustuu poliisitutkintaan.
        Käräjillä hänet vasta syylliseksi todetaan. Kukaan MTV3:lta ei sitä voi tehdä.
        Mutta syytteet vaikuttaa aika rankoilta ja selkeiltä. Lisäksi todistusaineistoa näyttää olevan yllin kyllin. Siksi sitä on siellä häkissä pidetty kokoajan.

        Piettiinhän sitä Espoolaista bussikuskiikii syyttä häkissä kuukausi tolokulla. Jos sillä on jotain rahasotkuja sen naisvalmentajan kanssa niin ties vaikka olis lavastettu juttu!!!


      • varsinkin
        SuamenColumpo kirjoitti:

        Piettiinhän sitä Espoolaista bussikuskiikii syyttä häkissä kuukausi tolokulla. Jos sillä on jotain rahasotkuja sen naisvalmentajan kanssa niin ties vaikka olis lavastettu juttu!!!

        Polliiisit ne raahasi 80-luvulla selviä miehiä putkaan, että sai tilastot näyttämään kauniilta Helsinkiin päin. "Kyllä täällä tarvitaan lissää polliiseja ja määrärahoja, kun noita rikollisia riittää." Niitähän riitti, kun kaikki, jotka kulki kaljapullokourassa keskustellen kaupungilla, kiskottiin suoraan putkaan. Samoin pikku mopopojat sai viettää usein sumpussa aikaansa.
        Mutta ajat on muuttuneet. Siellä Oulussakin taitaa riittää ihan oikeita rikollisia niihin putkiin, ettei tarvitse näytellä enää.
        Kyllä tämä pedofiiliraiskaajan tapaus on syytä käsitellä käräjillä, vaikka ymmärtäjiä näyttää siellä aikalailla riittävän.


      • ++++
        vieläkään todettu syylliseksi. kirjoitti:

        Oikeudenkäynnissä se todetaan, jos todetaan.
        Poliisilla on ollut vahvat epäilyt jo kuukausikaupalla, koska kaveria on pidetty häkissä kuukausikaupalla. Minkään pikku jutun takia ei pidetä sellissä noin kauan.
        Rikostutkinta on saatu yhteen pisteeseen ja syyttäjä on lukenut syytteet, joista miestä tullaan syyttämään. Syytteet perustuu poliisitutkintaan.
        Käräjillä hänet vasta syylliseksi todetaan. Kukaan MTV3:lta ei sitä voi tehdä.
        Mutta syytteet vaikuttaa aika rankoilta ja selkeiltä. Lisäksi todistusaineistoa näyttää olevan yllin kyllin. Siksi sitä on siellä häkissä pidetty kokoajan.

        Käydään keskustelua asiasta ikäänkuin "tiedettäis"; kuitenkin poliisit tekevät selvityksensä, sitten asiat etenevät syyttäjälle, jonka jälkeen raastuvanoikeus käsitteele asiat ja tekee omat päätöksensä, toisinsanoen asianosaista EI OLE VIELÄKÄÄN TUOMITTU ja toisaalta "nämä hyväksikäytetyt" haluavat käsittelyt salaisina ettei liikaa oikeaa tietoa tulis julkisuuteen vaan kaikki pyöris entiseen malliin "kuuluu olevan tiedon" ja olettamusten varassa. Valitettavasti takana on oletus saada kunnon korvaukset mutta ei ilmeisesti tule mieleen, että pääosin omaisuus on rahoitusyhtuön ja/tai pankin omaisuutta ja ne ottavat omansa ensin tarvittaessa! Jokaisen pitäis hoitaa sitoumuksensa aikanaan tahoillaan ja osata mietiä vielä seurustelukumppanin vanhempien reaktiot suhteen mahdollisesti katketessa!!! KYLLÄ ASIASTA SAADAAN VIRALLISTA JA OIKEAA TIETOA AIKANAAN SEN MITÄ TARVITAAN!


      • mieltä
        ++++ kirjoitti:

        Käydään keskustelua asiasta ikäänkuin "tiedettäis"; kuitenkin poliisit tekevät selvityksensä, sitten asiat etenevät syyttäjälle, jonka jälkeen raastuvanoikeus käsitteele asiat ja tekee omat päätöksensä, toisinsanoen asianosaista EI OLE VIELÄKÄÄN TUOMITTU ja toisaalta "nämä hyväksikäytetyt" haluavat käsittelyt salaisina ettei liikaa oikeaa tietoa tulis julkisuuteen vaan kaikki pyöris entiseen malliin "kuuluu olevan tiedon" ja olettamusten varassa. Valitettavasti takana on oletus saada kunnon korvaukset mutta ei ilmeisesti tule mieleen, että pääosin omaisuus on rahoitusyhtuön ja/tai pankin omaisuutta ja ne ottavat omansa ensin tarvittaessa! Jokaisen pitäis hoitaa sitoumuksensa aikanaan tahoillaan ja osata mietiä vielä seurustelukumppanin vanhempien reaktiot suhteen mahdollisesti katketessa!!! KYLLÄ ASIASTA SAADAAN VIRALLISTA JA OIKEAA TIETOA AIKANAAN SEN MITÄ TARVITAAN!

        Ei tässä varmaan kenelläkään niin kiire ole. Odotellaan. Eivätköhän asiat selviä aikanaan.

        Arvaileminen on vähän sama kuin kusisi vastatuuleen.


      • ihmettä?
        ++++ kirjoitti:

        Käydään keskustelua asiasta ikäänkuin "tiedettäis"; kuitenkin poliisit tekevät selvityksensä, sitten asiat etenevät syyttäjälle, jonka jälkeen raastuvanoikeus käsitteele asiat ja tekee omat päätöksensä, toisinsanoen asianosaista EI OLE VIELÄKÄÄN TUOMITTU ja toisaalta "nämä hyväksikäytetyt" haluavat käsittelyt salaisina ettei liikaa oikeaa tietoa tulis julkisuuteen vaan kaikki pyöris entiseen malliin "kuuluu olevan tiedon" ja olettamusten varassa. Valitettavasti takana on oletus saada kunnon korvaukset mutta ei ilmeisesti tule mieleen, että pääosin omaisuus on rahoitusyhtuön ja/tai pankin omaisuutta ja ne ottavat omansa ensin tarvittaessa! Jokaisen pitäis hoitaa sitoumuksensa aikanaan tahoillaan ja osata mietiä vielä seurustelukumppanin vanhempien reaktiot suhteen mahdollisesti katketessa!!! KYLLÄ ASIASTA SAADAAN VIRALLISTA JA OIKEAA TIETOA AIKANAAN SEN MITÄ TARVITAAN!

        "Käydään keskustelua asiasta ikäänkuin "tiedettäis"; kuitenkin poliisit tekevät selvityksensä, sitten asiat etenevät syyttäjälle, jonka jälkeen raastuvanoikeus käsitteele asiat ja tekee omat päätöksensä..."

        Lueppa hieman tarkemmin niitä lehtiä.

        Esitutkinta on kyllä tehty jo. Syyttäjä on esittänyt jo syytteet ja rangaistusvaatimukset.
        Ei ole mitään epäselvää, mistä sitä syytetään. Tuomio tulee sitten aikanaan. Tuomio on julistamatta.

        Turha on kehittää keskustelua, ettei tässä olisi mitään "tietoa" jo saatavilla.

        Lue lehtiä, niin tiedät mistä täällä keskustellaan. Ne syyttäjän vaatimukset on ollut ihan julkista kamaa.


      • Muka
        ihmettä? kirjoitti:

        "Käydään keskustelua asiasta ikäänkuin "tiedettäis"; kuitenkin poliisit tekevät selvityksensä, sitten asiat etenevät syyttäjälle, jonka jälkeen raastuvanoikeus käsitteele asiat ja tekee omat päätöksensä..."

        Lueppa hieman tarkemmin niitä lehtiä.

        Esitutkinta on kyllä tehty jo. Syyttäjä on esittänyt jo syytteet ja rangaistusvaatimukset.
        Ei ole mitään epäselvää, mistä sitä syytetään. Tuomio tulee sitten aikanaan. Tuomio on julistamatta.

        Turha on kehittää keskustelua, ettei tässä olisi mitään "tietoa" jo saatavilla.

        Lue lehtiä, niin tiedät mistä täällä keskustellaan. Ne syyttäjän vaatimukset on ollut ihan julkista kamaa.

        -koskapa lehtien tiedot pitää täysin paikkaansa, toimittajat ja tai jutun kirjoittajathan haluaa lukijoita jolloin juttu pitää saada näyttämään hyvältä.
        Mutta nyt nämä viimeiset kannanotot on kyllä muuten asialinjalla, ei enää tyhjää solvausta.


      • yleensä valmiin
        Muka kirjoitti:

        -koskapa lehtien tiedot pitää täysin paikkaansa, toimittajat ja tai jutun kirjoittajathan haluaa lukijoita jolloin juttu pitää saada näyttämään hyvältä.
        Mutta nyt nämä viimeiset kannanotot on kyllä muuten asialinjalla, ei enää tyhjää solvausta.

        tiedotteen toimittajille. Kyllä Kalevassa ja Iltiksessä oli suoraan kirjoitettu syyttäjän vaatimukset ihan yksi yhteen.


      • Hapkika

        sisäpiiri on laaja, pedojuttuun on sekaantunut, ha Moon ,jujutsun ja Karaten merkkinimiä, miksi se Oulun kaveri, hengaili yhdessä tään maurin kanssa, Mauri tuomittiin alaikäisiin poikiin sekaantumisesta ja mauri oli ollut henkivartiohommissa ym.

        Tuntuu siltä, että näitä kavereita on isompi sakki ja mitä ne puhuivat aikaisemmin erään mestarin taustasta?


      • xcxcxcxc
        Hapkika kirjoitti:

        sisäpiiri on laaja, pedojuttuun on sekaantunut, ha Moon ,jujutsun ja Karaten merkkinimiä, miksi se Oulun kaveri, hengaili yhdessä tään maurin kanssa, Mauri tuomittiin alaikäisiin poikiin sekaantumisesta ja mauri oli ollut henkivartiohommissa ym.

        Tuntuu siltä, että näitä kavereita on isompi sakki ja mitä ne puhuivat aikaisemmin erään mestarin taustasta?

        Mauri on tiedetty homoksi jo kauan aikaa ja mieltymys nuorempiin poikiin on ollut yleinen tieto. Mauri pukeutui vapaa-aikanaan nuorekkaasti ja huolehti ulkonäöstään, koska intohimo oli nuorempiin poikiin. Kaverit eivät tienneet Maurin olleen kiinnostunut ihan niin nuorista pojista (luulivat poikakavreiden olleen täysi-ikäisiä), eli osan puuhistaan hän teki salaa. Ehkä Maurilla oli pedofiilikavereita joita muut ns. normaalikaverit eivät tunteneet. Mauri lopetti kamppailulajit kauan sitten joten vertaus pedofiili-kamppailulajinharrastajaan on huono.
        Kamppailupiireissä Mauri tunnettiin homona ja lähipiiri hänellä koostui aivan eri porukoista.


    • on ihailtavaa

      tämä ilmaisuvapaus:
      -kuinka yleiset keskustelupalstat moderoidaan asiallisista ja arvostelevista viesteistä
      -kuinka puolustus- ja hyväksymispuheenvuorot säilytetään
      -kuinka epäolennaisuudet ja asiattomuudet nostetaan esiin-vai kuvaavatko ne lajikenttää
      -kuinka harrastajien omat palstat lähes vaikenevat tai moderoidaan hiljaisiksi
      -kuinka avointa keskustelua vältellään
      Vaikenemallako ongelmat ratkeavat tai suuri yleisö unohtaa? Kissa nostetaan taas pöydälle oikeuskäsittelyn aikaan?

    • pystyyn

      tuomion pituudesta!
      7-8 vuotta

      • wtf22

        maksimi on vissiin 6 vuotta vaan!


      • on kyl
        wtf22 kirjoitti:

        maksimi on vissiin 6 vuotta vaan!

        ...vain neljä vuotta mut tuomioita yhdistellään ja tuomitaan erikseen, joten eiköhän kuus vee oo aika lähellä... Hyvä vaan kunhan sais ainakin riittäväst, vai löytyyköhän tähän riittävää tuomiota!?


    • Telkkä

      Häpeä ainakin sukulaisille, ei välttämättä itse katso tehneensä mitään väärää, verohommat erikseen.

      Oikeuden tuomio 9kk ehdollista.

      • tuomiot

        on kyllä lähes sata prosenttisesti ehdottomia!!!
        Onneksi!


      • Tuomitaanko
        tuomiot kirjoitti:

        on kyllä lähes sata prosenttisesti ehdottomia!!!
        Onneksi!

        Ja jos tuomitaan niin mistä?


      • ettei
        Tuomitaanko kirjoitti:

        Ja jos tuomitaan niin mistä?

        ...tule tuomiota pedofiliasta - väärin, tulee varmasti! Kun toistakymmentä henkilöä syyttää ja tapauksia 799. Ja jokainen joka S.G.n toimia on vähänkin seurannut tietää etteivät asiat ole tuulesta temmattuja!
        Eniten minua ihmetyttää Samin puolustajat vai onko kyseessä siipeilijät, jotka itse syylistyivät samaan?


      • wank sto
        ettei kirjoitti:

        ...tule tuomiota pedofiliasta - väärin, tulee varmasti! Kun toistakymmentä henkilöä syyttää ja tapauksia 799. Ja jokainen joka S.G.n toimia on vähänkin seurannut tietää etteivät asiat ole tuulesta temmattuja!
        Eniten minua ihmetyttää Samin puolustajat vai onko kyseessä siipeilijät, jotka itse syylistyivät samaan?

        tulee ja vuoden istuu, suomen oikeuslaitos on vitsi. Siispä noin puolen vuoden päästä avautuu uusi tkd-haara pohjoisessa.


    • dddd

      Samilla tuomiopäivä 14.8.06. Suljettuna pidetään.

    • aamuja

      suuren gurun "palkitsemiseen"?

    • k

      Mikä on tilanne Oulussa nykyään? Näkyykö vanha tapaus harrastajamäärissä tai muuten harjoittelussa vai onko se jo niin menneen talven lumia, ettei kiviäkään enää kiinnosta?

    • p

      Kyllä takwondossa omituisia tapauksia paljastuu aivan yhtenään. Einiistä vaan niin puhuta.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      424
      2962
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2286
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      349
      1996
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1903
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1757
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe