Pakkasnesteet katoaa oireetta ?????

X20XEV

HELP !!!

VECTRA -A vm. -94 2.0 16V X20XEV 180 tkm. Pakkasneste vähenee suuria määriä ilman jälkiä...

- Vähenee sekä ajon aikana, että yöaikaan.
- Vesipumppu vaihdettu "äsken" (oli vuotanut). Ei kai voine olla enää ilmakuplia järjestelmässä tämän jäljiltä?
- Ei ole käynyt kuumana milloinkaan.
- Lämmöt ei heittele (kannentiiviste).
- Lämmityslaite pelaa normaalisti (ei ilmakuplia).
- Pakoputkesta ei tule höyryä ollenkaan.
- Paisuntasäiliöön ei tule kuplia.
- Ulkoisia vuotoja ei ole löytynyt, vielä.
- Öljy ei lisäänny eikä ole muuttunut harmaaksi.
- Ei rapakkoa auton alla milloinkaan.

Aivan uskomaton haamuvika, joka alkoi pääsiäisen aikaan yhtä-äkkiä, kun paisuntasäiliö oli mennyt yllättäen tyhjäksi ensimmäisen kerran. Silti letkuissa oli vielä nestettä, että kun avasi korkin, niin letkuista nousi nestettä säiliön pohjalle.

Voisiko sittenkin olla piilevä (alkava) kaneentiivisteen vuoto, joka ei aiheuta muita oireita vielä ???

Auttakaa miestä mäessä. Mitä vikamahdollisuuksia voi olla, ja miten todetaan. Ei viitsisi vaihtaa kannentiivistettä summassa. KIITOKSET etukäteen.

16

3276

  Vastaukset

  • jostain vielä, syyläri voi vuotaa aika siististi ei huomaa vasta kun vuotaa kuin seula, itsellä aikoinaan asconan jäähdyttimen pääty vuoti palkin päälle nestettä ei lattialle asti, vesipummpu vaikka onkin uusi voi vuotaa, lämmityslaitteen kenno, termostaatti kotelo, jostain noista löytynee, eiköhän käytihäiriöitä ala ilmeneen jos kansi vuotaa = ei käy heti kaikilla pytyillä kylmänä, kuuma kone kun on jäähtynyt niin katseleen mistä vuotaa = yhdessä pilissä vesipummpu pullautti nestettä ulos mutta vain määrätyssä vaiheessa kun kone jäähtyi.

   • Täytyypä yrittää etsiä vielä vuotoja mikroskoopin kanssa. Häiritsee se, että alla ei ole rapakkoa, vaikka nestehävikki on varsin suurta. Viitaisi vuotamiseen vain ajossa, mutta kun hupenee myös yöaikaan... Minkäänlaisia käyntihäiriöitä ei ole (vielä).


  • Pientä vuotoa ei välttämättä huomaan kun neste haihtuu suht.nopeasti kuumalta pinnalta (vaikka jäähdytin).

   Epäilen vuotokohdaksi vesipumppua, josta vuotovesi valuu rakenteita pitkin vaikka renkaa alle piiloon ja tällöin vuotolammikkoa ei helpolla huomaa :-)

  • näyttää todennäköiseltä vuotokohteelta. Luultavasti näkyy kosteutta, kun altapäin tutkailet lampun kanssa.

   • Pumppu juuri vaihdettiin jakopään hihnan vaihdon yhteydessä. Tämän jälkeen rapakko kuivui jakopään kohdalta maasta. Jatkotutkimuksissa ilmeni, että vuoto tapahtuu (pääasiassa) juuri ajon aikana. Olen kääntymässä siihen ajatukseen, että vuoto ei olisi moottorin läpi (ei minkaanlaisia viitteitä tästä), vaan esim. jäähdyttäjäjästä, lämppärinkennosta (ei haise???), tai letkuista.

    Täytyy käyttää pumpulla paine päällä lämpimällä koneella, ja yrittää kopeloida ja sihdata lampun kanssa kaikki paikat läpi. Harmi vaan, että lämmityslaitteen letkut ovat todella piilossa moottorin ja rintapellin välissä. Täytyisi olla nosturi, jotta pääsisi näkenmään kunnolla.


  • Autoliikkeessä testasivat, että nesteen sekaan tulee voimakkaasti pakokaasua. Kannentiivisteen vaihto edessä kuitenkin. (Voi v...ttu)

  • SUORA LAINAUS: Ennenvanhaan syylarit kuulemma korjattiin perunajauholla. Ite on oo kokeillu mutta vanhat äijät kertoo pistäneensä puoli kiloa perunajauhoja pakkasnesteeseen niin on vuoto aina loppunut. Taitaa noi vanhat konstit olla parempia kuin pussillinen uusia!

  • Ai jaa olet vesipumpun vaihtanutkin.Minulla hävisi vettä eikä vuotoa näkynyt. Vaihdatin vesipumpun niin ongalma katosi.

  • Moron!
   Mulla -96 Vectra B. Ajettu 252 tuhatta km. Ollut samaa ongelmaa ja kun tuli ensimmäisen kerran niin neste oli vain hävinnyt johonkin. Lisäsin täyteen ja meni kuukausia ettei nestepinta siitä laskenut. Sitten taas sama homma. En ole kiinnittänyt siihen enää huomiota vaaan tarkastan nestepinnan säännöllisin väliajoin.

  • "Jäähdytysletku vuotaa, näätä järsinyt letkuja (kaikki vuosimallit)" Mm. tällainen vika on jättänyt Opeleita tienposkeen. En tiedä oliko joku vitsi, netistä tällaista luin, oliko peräti katsastuksen sivuilla.

  • Veikkaan jäähdyttimen päädyn hiushalkeamaa, tyyppivika, päädyt muovia ja hapertuu vuosien kuluessa, ei korjaannu kuin jäähdytin vaihtamalla. Jos pystyy paikantamaan vuodon kennoon niin voi kokeilla erilaisia sementteja jähdytin nesteen sekaan. Pienissä vuodoiss neste haihtuu ja lattialle ei tipu mitään..

   • Itse epäilen, että kannentiivisteen vaihdosta huolimatta vuoto on uusiutunut katastrofaalisimmalla mahdollisellatavalla. Paalauspuristin on murskannut kennon ja aiheuttanut samalla peruuttamattoman tiiveyden menetyksen. Ja tämä tapahtui todennäköisesti viimeistään viimeisimmän romutuskampanjan jälkimainigeissa, saattoi olla mahdollisesti sitäkin ennen eli jo vuonna 2006, jolloin päätettiin, että kannentiivisteen vaihto ei ole enää taloudellisesti järkevää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Itse epäilen, että kannentiivisteen vaihdosta huolimatta vuoto on uusiutunut katastrofaalisimmalla mahdollisellatavalla. Paalauspuristin on murskannut kennon ja aiheuttanut samalla peruuttamattoman tiiveyden menetyksen. Ja tämä tapahtui todennäköisesti viimeistään viimeisimmän romutuskampanjan jälkimainigeissa, saattoi olla mahdollisesti sitäkin ennen eli jo vuonna 2006, jolloin päätettiin, että kannentiivisteen vaihto ei ole enää taloudellisesti järkevää.

    Ei sitä 3 vuotta vanhaa enää kannata kommentoida. Lue aloittajan kommentti päiväys 09.05.2016


  • HEI,,, sehän vuotaa apumiehen jalkatilaan joko kennosta tai letkuista, niin mullakin. mutta entäs sen korjaus, taitaa pitää purkaa sisustaa? Kennohan ei paljoa maksa mutta kun ei ooo tilaa missä tehdä. Onko kukaan vaihtanut vectra B malliin lämmityslaitteen kennoa... et onko isohomma??? Mulla hävis nesteet paisuntasäiliöstä toissa talvena,,, etsin ja etsin vuotoa, no sit et matto märkänä, nesteet pysynyt siitä lähtien, kunnes alkoi tihuuttaa taas jalkatilaan, laiton rättiä ja kaukalon, no se tihkuu nyt koko ajan hieman,,, Eli se homma???


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuossa kaveri vaihtaa kennon pelkällä ruuvimeisselillä, parkkipaikalla, kokeilisin sementtiä ensiksi, niitä on tosihyviä nykyään..
    https://www.youtube.com/watch?v=6KeIfnIQLg4

    ei auttanu sementti, uusin parit oo renkaan näköset tiivisteet,, se siinä, ei nyt ihan meisselillä menny... mut sinne päin


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   Kotimaiset julkkisjuorut
   190
   6548
  2. Jaksamista Sofia ja Stefan!!

   Voimia molemmille. Stefu päivä kerrallaan. Sofialle kiitos, että olet kunnioittanut Stefania, etkä ole ruotinut hänen asioitaan julkisuudessa, mi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   3274
  3. BB-Sini puhuu tiukkaa asiaa BB-julkkisten kohtelusta somessa

   Tullut itsekin kolmekymppisenä somen suurkuluttajana todella kauhisteltua tätä järkyttävää lynkkausta ja syitä siihen. Netissä liian monilla ihmisillä
   21
   2154
  4. Tutkittu on: talviaika parempi

   Puoliin päiviin makaavat vätykset tietysti ovat eri mieltä, mutta työtätekeville ihmisille uutinen on hyvä. "Pysyvään kesäaikaan siirtymistä on kokei
   Maailman menoa
   349
   1848