Haaveena husky!

Alyisa

Olen haaveillut siperianhuskysta jo jonkin aikaa. Haluaisin vain tietää omistajien kokemuksia rodusta. Kuinka kesällä voisi tyycyttää koiran vetämishaluja. Jos talveksi hommaa asiamukaiset vetovälineet niin esim. jäällähän on aivan loista mennä. Mutta jaksaako yksi koira vetää yhtä aikuista ihmistä vai pitäisikö sillä olla kaveri. ITSELLäni on jo yksi keskikokoinen skarotuinen pystykorva. Kiitoksia kaikille jotka jaksoivat kertoa omista ihaninsta huskeistaan!

8

1599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alyisa

      Minulla on myöskin kani. Koirani oli vuoden vanha kun kani tuli taloon ja sopeutui siihen todella hyvin. Miten on Huskyn kohdalla? Anteeksi muuten nuo kaikki kirjoitusvirheet aiemmassa tekstissä.

      • huskie

        www.siperianhusky.net


      • mörkö
        huskie kirjoitti:

        www.siperianhusky.net

        Suosittelen rotujärjestön sivuille tutustumista:
        www.siperianhusky.fi
        Löydät sieltä neutraalimpaa tietoa kaikista linjoista. Jos todella huskista haaveilet, tutustunet moneen kasvattajaan ja heidän kasvattiinsa. Koskaan ei kannata uskoa vain yhden linjan yli-innokasta ihannointia vaan muodostaa se mielipide ihan itse tutustumalla rotuun laajasti.


      • lumihauva

        saat lainaksi koiria pariksi viikoksi niin näet haluatko sen jälkeen enään niitä...heh!no oikeastihan ne ovat maailman ihanimpia koiria mutta on niistä kyllä vaivaakin varsinkin kun niitä on kaksi.kannattaa ainakin miettiä että onko mahdollisuutta rakentaa jonkinnäköinen aitaus koiralle koska ne viihtyvät talvipakksellakin ulkona(tosin meillä viihtyy paremmin sisällä)ja sitä karvan määrää ei usko kukaan kun talvikarvansa pudottavat.. ja siihen saa melko varmasti varautua jos koira ei saa tarpeeksi liikuntaa niin kotona jotakin on hajotettuna kun kotiin tulet.ja jos joku sanoo että heidän koiransa ei ole ikinä rikkonut mitään niin väitän kyllä et koira jossakin elämän vaiheessaan jotakin tuhoaa.mutta jos olet vakaasti ja harkiten päättänyt ottaaa huskyn niin tervetuloa maailman ihanimman rodun omistajaksi!


    • Cordelia

      Kesällä mun mielestä riittää ihan se että kun käyt pyöräilemässä koiran kanssa, käyt sen kanssa lenkillä ja näin. Kuumalla ei tietenkään kannata mitään turhan kovia vetoja harrastaa. Terveellä järjellä tietenkin. =) Yksi koira vetää ihmistä tosi hyvin suksilla (talvella tietenkin), mutta rekeä en yhden koiran takia aivan heti ostaisi. No, sekin on vähän semmonen juttu joka riippuu siitä mistä se roikkuu... Oon käsittäny et oishan niitä jotain rekiä yhdellekkin koiralle mutta tuskin yksi koira vetää isoa ihmistä kovin kauaa, tai ainakaan lujaa. Jos toisella koiralla sit on voimaa vetää niin siitä voisi saada apua huskylle.

      Ja sit kesällä on semmonen mummovehjes kiva (en nyt vaan saa päähäni miksikä sitä kutsutaan... neljä pyörää, käsijarrut, jalakset... no, kuitenkin joku rollaattori se on) jolla vedättää. Monelle koiralle mönkijä on hyvä, mutta yksi koira, eikä edes kaksi vedä kovin nopeasti mönkijää mihinkään. Mutta että pyörä esim.

      Musta tuntuu että unohdin tästä jotain... no, lisään jos muistan mitä piti sanoa. :)

      Ai joo! Se... että edellisissä... ihan totta, käy siel SSH'n sivuilla.

    • ...

      Siperianhusky on vahvasti laumaviettinen rotu. Laumaviettiä on korostettu jalostuksella vielä enemmän, eli husky ei pärjää yksinään samoin, kuin jotkut muut rodut pärjäävät. Siperialainen on onneton lauman ainoana koirana. Se tarvitsee älyttömän paljon liikuntaa, eikä kaikista ole sitä sille tarjoamaan. Se tarvitsee älyllisiä haasteita ja paljon tekemistä pitääkseen mielensä vireänä. Siperialainen on haastava koira. Kaksin se on helpompi, mutta kahteen koiraan menee tietysti tuplasti enemmän aikaa ja energiaa.

      Kannattaa miettiä tarkkaan ja ottaa rodusta selvää rotuyhdistyksen kautta: http://www.siperianhusky.fi/

    • husky rakas

      Meillä on 2 huskyä. Molemmat on tyttöjä. Toinen on siskoni.
      Jaksaako 1 husky vetää 50 kilon painavaa naista

    • vastaanpa vanhaan

      Pitää muistaa näissä vetohommissa, että kovimmat vetohalut huskyllä on, kun pakkasta on -25 astetta tai enemmän. Eikä se saman lenkkipolunpätkän kiertäminen tyydytä koiran menoviettiä, horisonttia pitäisi olla kilometrikaupalla ja vieläpä ajajalla tulisi olla luottoa koiran reittivalintoihin.
      Vähempikin on parempi kuin ei yhtään, mutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1484
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe