YÖSYÖMINEN

muita?

Moikka

Olen tässä 3 vuoden sisään alkanut syödä öisin! Minua ihmetyttää, että mistä tämä on saanut alkunsa ja mistä johtuu. Kun herään yöllä vessaan tai muuten nukun huonosti menen helposti unenpöpperöisenä keittiöön syömään keksejä kaapista taikka kaivan sängyn vierestä karkkia. Mikä ihme minua vaivaa? Onko muita jotka löytävät itsensä nassuttamasta ruokaa keskellä yötä? Tai no ruokaa ja ruokaa, en sentään meetvurstia leivällä vedä, vaan tosiaan aina jotain makeaa melkeinpä.

17

3468

  Vastaukset

  • Samanlaiset kuviot, eli vessakäynnin yhteydessä jääkaapille. Itse en imelistä tykkää, joten pitää joku makkaran tai juustonpala nappasta. Joskus olen sortunu leipäpalaseenkin.
   Syytä moiseen en tiedä. Ei mullakaan sitä aiemmin ollut.
   Ei hyvä:(

  • käytössä? Sellainen voi aiheuttaa yösyömistä...!

  • jos en ole syönyt iltapalaa ja herään yöllä vessaan, voin oikeasti tuntea itseni nälkäiseksi. Sitten haen jonkun keksin tms. ja nukahdan tyytyväisenä sen syötyäni. Kauheassa nälässä taas en saa unta uudestaan. Joten kannattaa syödä jotain iltapalaa. Älä syö jos ei ole nälkä! Sulla on huono tapa.

  • Luulen osa syyn olevan unilääke, itse ahmin yöllä sen mitä yritän päivällä olla syömättä.Häpeän kovasti asiaa enkä osaa lopettaa unilääkkeiden syöntiä se on monen vuoden tapa.

   • Taas olen syömässä. Unettomuus. Maha murisee:(


  • On se kumma kun niin mitätön nappula saa syömään vaikkei olisi nälkääkään. Melkein aina oli mahan oltava täys, niin paljon piti syödä kaikkea.

  • Itse en käytä mitään lääkkeitä ja silti havahdun kesken unie, menen hirveällä hedällä jääkaapille, teen leipää yms. ja survon sen naamariin...

   Siis vasta syötyäni tajuan, että ei minulle ole mikään nälkä edes ollut. On voinut olla niin, että olen vain paria tuntia aikaisemmin syönyt iltapalaksi itseni ihan ähkyyn, mutta silti herään kesken unien "paniikissa" jääkaapille. Ihan kuin en olisi koskaan saanut ruokaa.

   Ja tämä kaikki tapahtuu noin pari tuntia nukahtamisen jälkeen. Ja todellakin tajuan vasta kun rupean olemaan enemmän hereillä, että syöminen oli täysin tuhaa.

   Mieheni yleensä katsoo tv:tä vielä olohuoneessa, kun olen rynnännyt jääkaapille ja hänkin on monesti ihmetellyt sitä hätää millä tungen ruokaa naamaan. Mutta ottanut asiaan kantaa vasta aamulla jos itse olen yösyömistäni ihmetellyt. Painoindeksi on 22,3

   Mistä tämä voi oikein johtua? Lapsuudessa kävelin unissani paljon, mutta nyt olen kuitenkin "hereillä" juostessani jääkaapille.

  • kun syö hiilihydraattipitoista ruokaa niin se kuluu nopeasti elimistöstä ja sitten tulee taas nälkä... näin sanovat vhh-ruokavalion edustajat.. en tiedä ovatko oikeassa...

  • niinkkö

  • Hahaha osu ja uppos :D tässä parhaillaan aamuyöstä leipää mutustaessa googlaan mistä moinen saattaa johtua. Itsellä veikkaan liian pientä iltapalaa syylliseksi. Nukun, herään, nälkä, ei tule uni --> jääkaapille :D tuttu kaava

  • Jotkut unilääkkeet kuten Ketipinor aiheuttaa yösyömistä ja makean "ahmimista".

   • Olen todennut että nukahtamislääke aiheuttaa yönälkää. Kun vähän tankkaa niin taas uni maistuu. Sitten kun en käytä nukahtamislääkettä ei yönälkä yllätä. Onhan niitä pahempiakin riippuvuuksia. Pienet yöpalat ilman morkkista.


  • Täällä! Itse olen yrittänyt päästä eroon yösyömisestä kohta jo varmaan parin vuoden ajan, mutta en vain onnistu. Herään vähintään kerran yössä enkä saa nukutuksi ennen kuin olen käynyt jääkaapilla. Todennäköisesti nukahtaisin jos mulla olisi tarpeeksi itsekuria vain pysyä siellä sängyssä, mutta tokkuraisena sitä vain "harhailee" keittiöön syömään jotain, kun tietää sen jälkeen saavansa nopeasti taas unta. Ja on aivan sama mitä ja miten paljon olen syönyt ennen nukkumaanmenoa, sillä en syö öisin nälkään - siitä vaan on tullut rasittava tapa. Onneksi syön sentään öisin ihan ns. normaalia ruokaa, en mitään herkkumättöä...

  • Ihanaa etten ole yksin.

  • Minulla on "alkava" 2-tyypin diabetes ja herään klo 2-4 aikaan yöllä "nälkään". Juon lasin piimää tai maitoa tai syön banaanin ja jatkan uniani nopeammin. Jos en juo/syö, saatan valvoa aamuun asti. Minusta yösyömisessä ei ole mitään outoa, kunhan ei syö keksiä tai karkkia.

  • Joo minulla oli Zopinox tätä aiemmin, mutta uusi työterveyslääkäri määräsi Mirtatsapiinia sen enempää pohdiskelematta, kun työ rassaa päätä.

   Tätä aiemmin ei Mirta ollut toiminut, mutta jos lekuri sanoo näin, niin mitä tuossa kiistelemään. Pitää ottaa tuntikausia ennakkoa tabletin kanssa, eikä uni tule. Tai jos tulee, niin pätkittäin. Tai sitten painajaiset ovat korostuneet mirtan kanssa.

   Ja mikä pahinta, Mirta on minulla lisännyt ruokahalua = yösyömistä. Kun suvussa on kakkostyypin diabetesta, tuntuu turhauttavalta taistella sekä unettomuutta että ruokahalua vastaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   192
   7447
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   5264
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4158
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3135