new age

entäs raamattu

Miten todellinen uusi aikakausi tulee?

UUDEN aikakauden kirjoittaja Shirley MacLaine ilmaisi yleisiä tuntoja kirjoittaessaan: ”Huomasin ajattelevani melko paljon sitä mikä maailmassa oli menossa vikaan. Sitä ei voi välttää nähdessään todella puutetta, nälkää ja vihaa. Aloin matkustella yhdeksäntoistavuotiaana ja nyt puolivälissä viidettäkymmentä voin objektiivisesti sanoa asioitten menneen koko ajan alamäkeä.”

Ihmisiä kyllästyttää kaikkialla myös uskontojen ulkokultaisuus ja valheet. He ovat pettyneitä hallitusten välinpitämättömyyteen ja kyvyttömyyteen. Heitä huolestuttavat terveydenhuollon ammattihenkilöiden näkyvä penseys ja räikeät virheet. Monet joutuvat lisäksi rotu- ja sukupuolisten ennakkoluulojen ja kiihkoilun uhreiksi.

Realistinen ratkaisu?

Ei ole epäilystäkään siitä, että me tarvitsemme kipeästi uutta maailmaa. Mutta ovatko Uuden aikakauden toiveet realistisia, vai muistuttavatko sen kuvaukset tulevaisuudesta pikemminkin Hollywoodin tieteiselokuvia? Tuntuuko järkevältä panna luottamus ennustuksiin, jotka perustuvat unohdettuihin perinteisiin, entisaikaisiin myytteihin ja spekulointiin?

On totta, että monet Uuden aikakauden omaksumista käsityksistä voivat lisätä jossain määrin henkistä ja fyysistä hyvinvointia. On järkevää syödä terveellisesti, harrastaa liikuntaa, rentoutua ja olla kiinnostunut ympäristöstä. Lääkärit saisivat todennäköisesti nykyistä parempia tuloksia, jos he kiinnittäisivät enemmän huomiota sairaiden tunneperäisiin tarpeisiin hoitaessaan heidän fyysisiä sairauksiaan. Mutta ennen pitkää jokainen sairastuu, ja kaikkein terveimmätkin kuolevat lopulta. Emme voi nauttia elämästämme täysin siemauksin, kun ajatus sairastumisesta ja kuolemisesta luo synkän varjon päällemme. Onko Uuden aikakauden vaikuttajilla uskottavia ratkaisuja näihin ongelmiin?

Yhä useammat ihmiset ovat surullisia ja masentuneita, eikä Uuden aikakauden liike voi tehdä juuri mitään asian hyväksi. Lontoolaisessa sanomalehdessä International Herald Tribune sanottiin: ”Jos 1900-luku toi mukanaan ahdistuneisuuden aikakauden, niin sen lähestyessä loppuaan todistetaan alakuloisuuden aikakauden sarastusta.” Lehdessä lisättiin, että ”ensimmäinen depressiota käsitellyt kansainvälinen tutkimus osoitti tämän sairauden lisääntyvän kautta maailman”.

New Age -liikkeen näennäisuskonnollisuus ei todellisuudessa täytä nyky-yhteiskunnan hengellistä tyhjiötä. Parhaimmillaankin sen tarjoama hengellinen huojennus on tilapäistä. Eittämätön tosiasia on, ettei perinteinen uskonnollisuus, etenkään kristinusko, ole lievittänyt yleistä hengellistä nälkää. Eräässä sanomalehdessä arvosteltiin avoimesti sitä, että ”kirkko ei ole auttanut niitä, jotka tuntevat jääneensä yksin, vaille tunneperäistä tukea, vaille rakkautta”. Lehdessä kuvailtiin nykyistä uskonnollisuutta innottomaksi, uskonnollisuudeksi, joka ”riistää ihmiseltä tyystin tunteen siitä, että hänellä on suora yhteys Jumalaan”.

Raamattu — vastausten kirja

Kristikunta on vääristänyt ja vesittänyt Raamatun totuudet. Samalla tavoin monet Uuden aikakauden opit ovat ristiriidassa Raamatun opetusten kanssa. Otetaan esimerkiksi se Uuden aikakauden käsitys, että ihmiset voivat ratkaista maapallon ongelmat. Raamatussa sanotaan selvästi Jeremian 10:23:ssa, ”ettei ihmisen tie ole hänen vallassansa, eikä miehen vallassa, kuinka hän vaeltaa ja askeleensa ohjaa”. Eräässä toisessa raamatunkohdassa sanotaan: ”Herrassa on pelastus.” (Psalmit 3:9.)

Raamattu ei opeta, että ihmisellä on kuolematon sielu, joka elää itsenäisenä olentona, ruumiista erillisenä. Raamatun mukaan sielu kuolee ja kuolema merkitsee kaiken ajattelun ja toiminnan loppua. (4. Mooseksen kirja 23:10 [”minun”, KR-38; ”sieluni”, UM]; 35:11 [”jonkun”, KR-38; ”sielun”, UM]; Saarnaaja 9:5, 10.) Tämän mukaan jälleensyntymistä koskeva Uuden aikakauden käsitys ei selvästikään voi pitää paikkaansa.

Ei ole myöskään mahdollista puhua kuolleiden kanssa. Kaikki se, mitä väitetään yhteydenotoksi kuolleisiin, on Raamatun mukaan yhteydenottoa demoneihin — Jumalaa ja ihmistä vastustaviin henkiin. Siksi spiritismin harjoittamisesta, muun muassa ennustelusta, astrologiasta ja meediona toimimisesta, määrättiin Jumalan laissa kuolemanrangaistus. (3. Mooseksen kirja 19:31; 20:6, 27; 5. Mooseksen kirja 18:10–12.)

Raamattu voi parantaa sanan varsinaisessa merkityksessä ihmisen hengellisesti. Siinä on opetuksia, jotka voivat auttaa kristittyä ymmärtämään sisäistä minäänsä ja muuttamaan persoonallisuuttaan (Roomalaisille 12:2; 2. Korinttolaisille 13:5; Efesolaisille 4:21–24). Se opettaa itsekuria, tervemielisyyttä, itsensä ja toisten kunnioitusta.

Raamatun avulla voimme päästä kosketuksiin maailmankaikkeuden korkeimman voiman, Luojamme, kanssa (Apostolien teot 17:24–28). Se sanoo, että ihmiskunta voi saada hänen Poikansa lunastusuhriin uskomalla ikuisen elämän paratiisimaassa (Roomalaisille 6:23). Se antaa myös tyydyttävät vastaukset esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Miksi Jumala on sallinut paljon kärsimyksiä? Keitä näkymättömässä maailmassa olevat voimakkaat henget ovat? Ovatko ne vastuussa monista niin sanotuista paranormaaleista ilmiöistä?

Raamattu lupaa, että täällä maan päällä voidaan nauttia tulevaisuudessa täydellisestä terveydestä ja ikuisesta elämästä sekä rauhallisesta ja sopusointuisesta uudesta maailmasta puhtaassa ympäristössä (Jesaja 33:24; 2. Pietarin kirje 3:13). Tuossa uudessa maailmassa ihmiset epäilemättä lisäävät tietämystään ja ratkaisevat Jumalan ohjauksessa monia sekä ihmisruumista että planeettaamme ja muuta maailmankaikkeutta koskevia arvoituksia. Kaikki tämä saadaan aikaan Jehovan, ihmisiä rakastavan Jumalan, voimalla.

Tuletko sinä olemaan siellä?

Raamattu opettaa kuitenkin myös, että vain ne voivat saada nämä siunaukset, jotka elävät sopusoinnussa Jumalan lakien kanssa. Nämä lait eivät ole rasittavia. Mutta niitä täytyy totella. (Sananlaskut 4:18, 19; 1. Johanneksen kirje 5:3.) Ei ole mahdollista kannattaa epäraamatullisia Uuden aikakauden ajatuksia ja uskoa samanaikaisesti Raamattuun (1. Korinttolaisille 3:18–20; 10:18–22; Jaakob 4:4).

Aidot kristityt välttävät sen vuoksi kietoutumista New Age -liikkeen epäraamatulliseen ajatteluun. Tarvitaan arvostelukykyä ja järkevyyttä. On hyvä panna merkille, että New Age -nimeä käytetään nykyään laajalti asioista, jotka eivät ole lähtöisin New Age -liikkeestä ja jotka eivät välttämättä ole epäraamatullisia. Tämä pitää erityisesti paikkansa terveyden, ravitsemuksen, taiteen ja musiikin alalla. Kristittyjen täytyy siksi olla havaintokykyisiä ja ilmaista järkevää tasapainoa, samalla kun he pitävät huolta siitä, että he pysyvät erossa kaikesta sellaisesta, minkä Raamattu tuomitsee. Sananlaskujen 14:15:ssä neuvotaankin viisaasti: ”Yksinkertainen uskoo joka sanan, mutta mielevä ottaa askeleistansa vaarin.”

Raamattu on tosiaankin tosi valaistumisen avain. Se että Uuden aikakauden kannattajat yleensä sivuuttavat Raamatun, voi vain syventää maailman pimeyttä. Mutta Raamattu antaa hengellistä valoa ja toivon uudesta maailmasta. Jumala lupaa: ” ’Katso! Jumalan teltta on ihmisten luona, ja hän on asuva heidän kanssaan, ja he tulevat olemaan hänen kansojaan. Ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan. Ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä surua eikä parkua eikä kipua ole enää oleva. Entiset ovat kadonneet.’ Ja valtaistuimella istuva sanoi: ’Katso! Minä teen kaiken uudeksi.’ Lisäksi hän sanoo: ’Kirjoita, koska nämä sanat ovat luotettavat ja todet.’ ” (Ilmestys 21:3–5.)

2

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elämä on todentotta peliä

      Useinhan vanhan ja uuden testamentin jotku käsittää väärin. Vanhassa testamentissahan oli pääpointtina kaikki moosekset ja muut. Sitten uudessa on jeesus, kun niitähän kirjoituksia löydettiin. Mutta muistakaa, raamatussakaan ei kerrota sitä asiaa mikä oikeasti pitäisi lukea siinä. Raamattua on muuteltu ja niin. Kun jotain erilaista tulee mukaan kertomuksiin, pitää raamattuakin muutella. Mutta en ole tosiuskovainen, elän rauhallista elämää. Pelailen, katselen tv:tä, käyn ulkona ja niin. Katselen taivasta, minun maailmankuvani muistuu mieleeni aina kun katson taivaalle. Voi jos vielä olisin siellä, olisin kaukana täältä huonolta planeetalta. Mutta joskus sitä on elettävä sen mukaan missä nyt on. Maailmassa on selviytyjiä ja pudonneita henkilöitä. Yksi kerrallaan voittoon tai häviöön.

      Life is game. You have to survive in game and try live so many time's as you can. Life got key, what you must to put right lock, and open door an other world. Better to be good, or you gonna lose. Be Ûber pwnage, and you don't have to worry anymore in life.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      129
      9905
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2891
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      177
      2687
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1508
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe