Pikku Huopalahti - basenjien pääkaupunki?

Viaton sivustakatsoja

Helsingin Pikku Huopalahdessa tuntuu tulevan vastaan basenjeja päivittäin - sekä 'vanhoja tuttuja' että uusia.

Kun olen hiljattain sinne muuttanut, olen alkanut ajatella, että ehkä pitäisi hankkia basenji, jotta sopeutuisi joukkoon. Mukavia hauveleita ovat olleet nämä tapaamani.

Tosin: muualla basenjeja on aina kaksi, täällä vain yksi. Mahtaisinko silti uskaltaa ottaa kaksi, ne kun kuulemma eivät oikein viihdy yksin ja olen päivät melko usein poissa? (Niin niin: ei pitäisi ottaa koiraa lainkaan, tiedän!)

6

1888

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tervehdys,
   olipas mielenkiintoinen tilasto. Että Huopalahdessa tosi paljon, mutta vain yksi kerrallaan kussakin perheessä, ja muualla sitten kaksi?? Missähän on sinusta se paikka nimeltä "muualla"? :-))

   Kaikissa niissä paikoissa mitä itse tiedän, luku on keskimäärin kolme per ruokakunta... Noh, Huopalahdesta en tiedä kyllä yhtään mitään muutenkaan, enkä tosin ole siitä kiinnostunutkaan. Olipa sitten kyseessä Pikku tai Iso Huopalahti.

   Vaan mitä tuohon koirien lukumäärään omassa kotona tulee, niin kyllä varmaan ihan sama sääntö pätee ihan kaikkiin eläimiin: yksinäisellä on aina yksinäisempää kuin sellaisella, jolla on kaveri.

   Eihän sen kaverin välttämättä tarvitse olla samaa rotua, eikä edes samaa lajia: basenjinkin kaveriksi sopii ihan yhtä hyvin paitsi toinen basenji, myös mikä tahansa muu koira, kissa, kilipukki, ihminen, minipossu...

   Mieluiten kuitenkin sellainen, jolla olisi suunnilleenkaan samantapaista aivotoimintaa. Eli melko älykäs kaveri mielellään kiitos, ja nopeita soluja... Juoksukilpailut kun ovat kivoja!

   Kaikkihan me basenjien orjat joudumme käymään päivittäin töissä tienaamassa rahaa ostaaksemme uutta kamaa lemmikkemme tuhoamien tilalle. Ei se poissaoleminen ole mikään este koiran ottamiselle. Ellet sitten ole poissa enemmän kuin kahdeksan tuntia tuosta vuorokauden kahdestakymmenestä neljästä, ja ihan aina.

   Vähintään kerran viikossa tulisi olla aikaa ja mahdollisuus antaa koirien revittää irrallaan sataa ja tuhatta muutaman tunnin ajan, jossakin turvallisella alueella. Rotu on luotu juoksemaan, ja jatkuva narunnokassa käveleminen ei minun mielestäni ole psyykelle hyväksi.

   Joku toinen voi tietysti olla ihan toista mieltä: että ajoittainen vapaana olo luo sellaisia odotuksia, joiden joskus täyttymättä jääminen aikaansaa psyykkisiä oireita. Mutta mutta, niinhän se on, jotta aina on yhdelle asialle vähintäänkin kaksi, ja yleensä ihan vastakkaista mielipidettä.

   Vaan tutustuhan rotuun tarkemmin vaikka Suomen Basenjikerhon sivuilla, tai googlettamalla. Varoitan vain: lähempi tutustuminen voi tarkoittaa, että menetät sydämesi kokonaan.

   Niin on käynyt, meillekin.

  • Pikkisläinen.

   Itse asun myös pikkiksessä enkä kyllä ole tuollaista "basenjivaltausta" huomannut lainkaan!
   Täällä on vain muita pieniä ja välillä hyvinkin ärsyttäviä räksyttäviä koiria, ja samanmoisia omistajia.
   Muuten kyllä ihan kiva paikka.
   Kaarnikan puisto vaan kyllä aika onneton. varsinkin tossa kuukausi sitten kun oli se lammikko siinä "takaportin" edessä pitkään ja kuraa riitti.

   • tuleva pikkisläinen

    että pikkiksessä on todella paljon koiria, erirotuisia ja useimmilla kaksi samanrotuista:) Minua kohtaan kaikki koiranomistajat ovat siellä olleet todella mukavia, samoin kuin koirat minun koiraani kohtaan. On kiva muuttaa alueelle, jossa koiruuteni saa uusia ystäviä, ja itsekin ehkäpä sitä kautta pikkisläisiä ystäviä myös!
    Ihanaa luontoa siellä kyllä todellakin, ei voisi kuvitellakaan olevansa niin lähellä Helsingin keskustaa!


  • ei koiria

   Älkää nyt vaan hommatko yhtään koiraa tänne lisää!! Koko seutu pilattu koirametelillä.

  • basenjiowner

   Hehee, koirameteli. Tarkoitat vissiin haukkumista. Basenjit eivät muuten hauku lainkaan, kun eivät pysty.

  • Näin on kuten basenjiowner sanoo. Eivät hauku, ärmättävät kylläkin tarvittaessa. Ovat kissamaisen siistejä. Pikku Huopalahti haloo, hankkikaahan lisää basenjeja, paranee koirien imago sillä seudulla:-))

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Leo Järvinen kävi Zyskowiczin kimppuun

   Kyllähän me olemme olleet jo pitkään tietoisia, että suurimmat antisemitistit, myös maahanmuuttajien itsensä mukaan löytyvät Vasemmistosta ja eniten N
   Politiikka
   18
   1864
  2. Persu Niikko vei ruokajonon ruuat!!!

   Persu vei vähävaraisille tarkoitetut ruuat omaan vaalitilaisuuteen!!! Persujen köyhien kyykytys on jo alkanut!!! https://www.is.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   283
   1606
  3. Millainen on täydellinen vartaloinen nainen

   Laittakaa kuvia millainen on mielestäsi täydellisen vartaloinen nainen
   Sinkut
   150
   1577
  4. Kuka poltti metsäkoneensa

   Eikö taksa miellyttänyt.
   Kuhmo
   18
   761
  5. Ben Zyskowiczin kimppuun hyökkäsi Puotilassa asuva vasemmistolaisaktivisti LJ

   Tuo Ben Zyskowicziin Itäkeskuksessa kohdistuneen hyökkäyksen takana oleva LJ tunnetaan Li Anderssonin kannattajana ja hänen tiedetään vastustavan Isra
   Perussuomalaiset
   218
   704
  6. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   698
  7. Olet tainnut kadota.

   Ainakin siltä vaikuttaa.
   Ikävä
   28
   681
  8. Random ehkä onnistuu

   siinä mitä yrittää.
   Ikävä
   130
   668
  9. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   39
   600
  Aihe