Sisiliaan

Olisiko jollakin kerrottavaa Sisiliasta matkakohteena? Itse menen sinne syyskuun lopussa viikoksi. Millaisia sisilialaiset ovat? Onko tietoa missä päin Sisiliaa sijaitsee ns. kummisetä-kartano, tai muut maisemat jossa elokuvaa on kuvattu. Tai onko Sisiliassa joitakin muita, vaikkapa turisteille suunnattuja, "kummisetänähtävyyksiä"?
Ilmianna
Jaa

8 Vastaustatuli tiistaisin ylen 2lla.

Siinä esiteltiin suuri kartano joka toimii edullisena hostellina,
pikkasen Firenzen ulkopuollella.
Ja kyseisessä kartanossa oli kummisetä filmattu.
Tarua vai totta, en tiedä.
Ja nimeäkään en muista...
Olisi pitänyt nauhoittaa nuo ohjelmat, heillä oli
erikoisia majoitusvinkkejä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
kertoi, ja käyskenteli kyseisen kartanon puistossa.
Ja majoitus tähän kartanoon oli edullinen!!!
Harmittaa :/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Yllättävän vähän ainakin Naxoksen-Taorminan seudulla mafiajuttuja mainostettiin. Taitaa se vaikenemisen laki olla ihan totta. Taorminasta kyllä tehdään retkiä Kummisetä-elokuvan sisilialaiskylään, joka on hieman alle tunnin ajomatkan päässä Taorminasta. En kyllä muista kylän nimeä. Syrakusa on käymisen arvoinen, Etnan retki on must. Taorminan näköalatasanteella on maailman kallein olut. Silti näkemisen arvoinen paikka. Autoilu Sisiliassa on hengenvaarallista. Tiet kapeita ja mutkaisia, ja kaikki kuskit Schumachereita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Taitaa se vaikenemisen laki olla ihan totta."

Ei taida Naxosissa tai Taorminassa mafia näkyä, ei tuolla eikä muullakaan tavalla. Turistikyliä ovat.

"Taorminasta kyllä tehdään retkiä Kummisetä-elokuvan sisilialaiskylään, joka on hieman alle tunnin ajomatkan päässä Taorminasta."

Tässäkin on kyse elokuvasta, ei todellisuudesta. Kylän nimi on muuten Forza d'Agro, eikä sinne kannata millään maksetulla retkellä mennä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sama matkakohde on meilläkin syksyllä. Kertokaa ihmeessä kaikki Sisiliassa ja erityisesti Naxoksessa käyneet, millaisia kokemuksia kohteesta! Mihin kannattaa mennä jne.
Kiitos jo etukäteen!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei minusta autoilu Sisiliassa ole hengenvaarallista. Viime syksyn Taorminan matkalla vuokrattiin auto ja ihan hyvin pärjättiin. Aika nopeatempoistahan liikenne on emmekä lähteneet mihinkään isoihin kaupunkeihin, missä liikenne takkuilee enemmän. (siis ei käyty Cataniassa, Palermossa tai Messinassa). Vuoristoteillä ja pikkukylissä sekä moottoriteilläkin ihan hyvin pärjää kunhan on riittävän rohkea ja tarkkaavainen. Suosittelen kyllä autonvuokrausta jos on ennenkin Etelä-Euroopassa autoillut. Pääsee moniin mukaviin pikkukyliin. Kunnon kartta kyllä kannattaa ostaa. Pysäköinti on kyllä yön ajaksi turhan hintavaa, itse emme ainakaan halpaa paikkaa löytäneet eikä hotellissa ollut parkkipaikkaa.

Omalla reissullamme mieleen jäi: Kaakkois-Sisiliassa
-Noton upea yhtenäinen barokkikaupunki. (maanjäristys tuhosi vanhan Noton ja kaupunki on harvinaisen yhtenäinen koska se rakennettiin kerralla uudestaan).
-Ragusa Iblan historiallinen kukkulakaupunki jyrkillä rinteillä
-Palazzolo Acreide, kiva historiallinen pikkukaupunki, upea hautausmaa"kylä" täynnä valtavia mausoleumeja sypressien varjossa
-Syracusa (tämä Aurinkomatkojen retkellä)
Saarella sijainnut Ortigian vanhakaupunki oli mukava, kaupungin laidalla laaja raunioalue jossa mm. oikein hyvin säilynyt kreikkalainen amfiteatteri ja roomalaisaikainen areena, sekä Dinoysoksen korva-luola jossa hieno akustiikka

Taorminan pohjoispuolella kivoja pikkukyliä:
-Jo mainittu Forza dÁgro, Ali, Savoca, Itala

Cataniassa käytiin bussilla mutta on mielestäni aika ruma kaupunki, en menisi toiste.

Parhaimmat maisemat on kuitenkin ehdottomasti Taorminassa. Muualla ei ole vesi niin kauniin vihreää ja "Etnan ma kaukana kauniina nään"...siellä se tupruttelee horisontissa... Ehdottomasti kannattaa mennä heti aamulla (kirkkaana päivänä) Taorminan kreikkalais-roomalaiselle amfiteatterille. Uskomattomat maisemat ja aamulla siellä ei vielä ole niin valtavat laumat turisteja sekä valo tulee valokuvauksen kannalta parhaasta suunnasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sisilia on ehdottomasti yksi tunnelmallisimpia paikkoja, missä olen käynyt. Taormina on kaunis, siisti, rauhallinen kaupunki. Jos mafiasta puhutaan, se on varmasti elävää todellisuutta myös siellä, mutta ei vaikuta suoranaisesti turistin olemiseen millään tavalla. Jos kuitenkin kummisetä-maisemia haluaa, kannattaa ehdottomasti käydä Savocan-kylässä, jossa on kuvattu mm.kummisetä ykkösen häät, sekä muitakin kohtauksia. Kylä on käymisen arvoinen muutenkin, lähes käsinkosketeltavaa rauhallisuutta ja tunnelmaa..
Ilmianna
Jaa
Tsekkaa aiempi topikki aiheesta:
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=104&conference=4500000000000907&posting=22000000014857913

Kummisedàn kartanokohtaukset on tietààkseni kuvattu Pohjois-Italiassa elokuvaohjaaja Coppolan omalla viinitilalla (jossain Toscanassa ellen vààrin muista).
Ja ainakin Kummisetà 3:n oopperakohtaukset on kuvattu Palermossa, tarkemmin Teatro Massimolla.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sisiliaan

Olisiko jollakin kerrottavaa Sisiliasta matkakohteena? Itse menen sinne syyskuun lopussa viikoksi. Millaisia sisilialaiset ovat? Onko tietoa missä päin Sisiliaa sijaitsee ns. kummisetä-kartano, tai muut maisemat jossa elokuvaa on kuvattu. Tai onko Sisiliassa joitakin muita, vaikkapa turisteille suunnattuja, "kummisetänähtävyyksiä"?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta