mikä tyynenmeren saarista?

tytti

Olemme suunnittelemassa häämatkaa jollekin tyynenmeren saarilla, mutta emme osaa päättää minne. Tällä hetkellä eniten houkuttelee tahiti, fiji tai bora bora.

Haluaisimme maanpäälliseen taivaaseen eli paikkaan jossa on valkoiset rannat ja turkoosi vesi, kiireetön tunnelma jne.

Mitä saarista suosittelisitte? Mikä niistä on kaunein? Kaikki info tervetullutta!

Kiitos avustanne

9

4099

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cookinsaaret !!

      Lukekaa aiemmin käyty viestiketju Cookinsaarista, siellä lisätietoa. Rarotonga ja Aitutaki ovat todellisia paratiisisaaria. Kauneinta saarta voi olla vaikea löytää, mutta tässä teille varteenotettava vaihtoehto. Lämpimästi suosittelen!

    • Vili

      Bora Bora on yliveto,mutta kannattaako.On niin sikamaiset hinnat.Sillä rahalla vietät loistolomaa vastaavassa kohteessa.Esm.Tahitin Moorea,pieni saari puolen tunnin lauttamatkan päässä pääsaaresta.Toinen vaihtoehto,Cook Iland,sieltä löydät paratiisin huomattavasti halvemmalla.Katso tosiaan alempaa keskustelua.

      • Cookin kävijä

      • tytti

        Kiitos vinkeistä. Tarviipa ottaa esimerkiksi cookin saarista paremmin tietoa ..


      • Planetilla
        tytti kirjoitti:

        Kiitos vinkeistä. Tarviipa ottaa esimerkiksi cookin saarista paremmin tietoa ..

        on hyvä kirja Rarotonga & the Cook Islands. Meillä oli se mukana matkalla tänä keväänä. Kirjan viides painos on vuodelta 2003. Netistä löytyy hyviä Cookinsaarten matkailusivuja.


    • Ykä II

      Onhan se Tahiti elämys,viikko pääsaarella ja toinen Mooreassa.Mooreasta sain enemmän paratiisin tunnetta johtuen majoituksesta.Paikallisiin oli vaikeata saada kontaktia,ehkä ranskankielen osaamattomuuden vuoksi.Kun englantia puhuu,niin ne ei tiedä mistä sä olet,ja kohtelu on melko viileä.Ja kallis paikka.
      Cook Island on minun mielestä paras paikka missä olen käynyt.Ei minkäännäköistä ongelmaa kahden viikon aikana.Vaihdettiin majapaikkaa kolmasti,ja aina oltiin tyytyväisiä.Paikallisilla on aivan toisenlainen suhtautuminen turisteihin kun Tahitilla.Sä voit tosiaan jutella niitten kanssa,haastatella, kysellä,ja sitten ne vielä kutsuu sinut niitten kotiin.Paikalliset ovat vahvasti kristinuskoisia,ja ei hyväksy alkoholinjuontia sunnuntaisin,katsoo pitkään jos ostat olutta kaupasta.Mutta käy sunnuntaina kirkossa,se on elämys ja kestää koko päivän.
      Cookilla on BoraBora vastaava saari,eli Aitutaki,kannatta käydä.
      Keskustelun aloittajan kysely oli lähinnä ero Tahitin ja Cookin välillä,mutta pistin tämmöisen jutun koska suosittelen Cookia.

      • Cookin kävijä

        Kiitos vastauksesta, Ykä II! Olen siis käynyt Cookin Rarotongalla, ja pidin kovasti. Tahitille tein vain lyhyen välilaskun, mutta kiinnostuin paljon paikasta! Tämän vuoksi kuulisin mielelläni vielä lisää näistä mahdollisista eroista/samankaltaisuuksista saarten välillä. Esim. harrastusmahdollisuuksista, paikallisista elintarvikkeista, muista tyypillisistä myytävistä tuotteista, matkamuistoista, jne..

        Mulla jotenkin sellainen käsitys että ehkä luonto ja maisemat ovat vielä upeammat ja ainutlaatuisemmat Tahitin pääsaarella kuin Rarotongalla. Onko näin?


    • Jocce

      Rarotonga ehdottomasti.

    • 8 viikon reissuterkut

      Vinkkejä 8 viikon ihanalta reissulta
      Fiji ; pääsaari oli likainen, juoppoja, narkkareita ja paljon rikollisuutta.
      Fijin Yasawa - saari oli paratiisi, valkoista hiekkarantaa jossa oli vain omat jalanjäljet. hyvä snorklaus paikka. Saarella asui paikallista väkeä, joten turismi ei ole vielä pilannut paikkaa. Ei yöelämää hakeville vaan honeymoonilaisille. Hiekkateitä ja polkuja. Syöminen ja oleminen halpaa. Vuokraa vene omalle paratiisisaarelle.

      Tahiti ; Papete, pääkaupunki. Autolla ehtii päivässä kierämään saaren. Vesiputouksia ja tummia hiekkarantoja. Sika kallista, koska kuuluu Ransakan polynesiaan. Ranskasta tulee viinejä ja juustoja jne.
      Moorean saarelle kannattaa ehdottomasti mennä, vihreä trooppinen saari. Maailman mestari tatuointipaikan vieressä on yksityinen ranta joka on aivan upea auringon palvontaan sekä snorklaukseen, hinta 10 $/ päivä, voit myös telttailla. Lähellä on todella hyvä ruokapaikka, jossa voit istua asuintalon takapihalla veden äärellä nauttien maukkaasta paikallisesta kotiruasta.
      Bora Bora, aivan taivaallinen paratiisi, mutta sika kallis. Kannattaa mennä 2- paikkasella pienkoneella katselemaan saarta ylhäältäpäin, Helikopterikyyti on toinen vaihtoehto, mutta kalliimpi ja lennättävät lyhyemmän aikaa, infosta löytyy numerot.
      Bora Boralla veden värit ovat upeat, mutta hiekkarantoja on vähissä. Parhaat paikat on hotelleilla. Kantsii lähteä veneellä rauhaisalle hiekkarannalle.

      Cookin saaret ; Rarotonga SIKA HALPAA!
      Saaren ympäri vitivalkoista hiekkarantaa ja palmuja. Riutta kauempana jos haluaa snorklata. Vasemmanpuolinen liikenne. Mopo vuokra 20$ / pvä sisälsi bensat ja vakuutukset ym.
      Saaren keskellä vesiputouksia ja viidakkoa, vuokraa jeeppi. Saarella vain yksi apina.
      Ei myrkyllisiä eläimiä. Ruoka ja eläminen halpaa.
      Vuokraa hevonen ja ratsasta pitkin hiekkarantoja.
      Aitutaki atollisaari vetää vertojaan Tahitin BoraBoralle.

      Tonga ; Huonot tiet, ei nähtävää.

      Vanuatu ( Uudet Hebridit ); Ihanat hiekkarannat, kohtuu hintanen ja hyvät snorklaus mahdollisuudet.

      Pääsiäis saaret ; kuiva koppura saari, paljon kivipatsaita, kerran koettava ja nähtävä. Paras kulkuväline on motokrospyörä. Villihevosia yhtäpaljon kuin ihmisiäkin.

      Galapagossaaret : Ei pysty sanoin kuvaamaan, vitivalkosia hiekkarantoja, eläimiä, halpaa asumista ja syömistä jne. Se on itse koettava. Santa Cruzin saarella maksoi yö 10 $ / henk ja Darwinin tutkimuslaitokselle kantsii mennä katsomaan kilpikonnia,joidenka tarhoihin pääsee kävelemään. Saaren toisessa päässä on myös luonnonkilpikonnien ranta, mutta siellä ei aina ole kilpikonnia. Taxit ottavat 1 $ / suunta kaupunki alueella sekä aina tutkimusasemalle asti. Kiersin 4 saarta ja kaikilla oli jotain erilaista nähtävää..... San Cristobalin ja Santa Cruzin väliä kulkee pari kertaa päivässä vene taxi, joka on halvin vaihtoehto, matka kestää muutaman tunnin ja hinta oli n. 30 $/ suunta.
      Muille saarille kantsii tehdä päivän retket ja sopiva hinta oppaineen ja lupineen päivineen on 400 $ / vene.

      Pitcairn ; Korkea saari, jolla asuu n.50 iloista ja ystävällisiä ihmisiä. Hiekkateitä ja mäkistä. Kannattaa ostaa postimerkkejä tai lähettää jopa oma kortti sieltä, mutta varautua siihen, että kortti voi olla perillä vasta puolen vuoden tai vuoden kuluttua, posti kulkee vain muutaman kerran vuodessa.

      Hyvää reissua teille,haaveilen itsekkin pikaisesta paluusta paratiisisaarille.
      T. S & T

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      445
      2170
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      220
      1921
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1552
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1293
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1261
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      146
      1237
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      38
      1084
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1036
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1034
    Aihe