Rauhanko puolesta, mutta sotaa kohti ?

heikki

Nyt näyttää pahalta Sri Lankalla. Siellä ollaan käytännössä jälleen sodassa, vaikka rauhaan tähtäävässä neuvottelupaperissa on osapuolten allekirjoitukset vielä melko tuoreina. Yli 20 vuotta jatkunut sota on ajanut kansantalouden ja elintason aivan pohjalukemiin.

Nyt tavoitteet taitavat olla erilaiset kuin edellisen ns. naispresidentin aikaan. Enää ei paljon taideta neuvotella - rauhan puolesta, vaan pidemminkin toimitaan sodan puolesta. Rauhanneuvottelujakin voidaan kyllä käydä niinkin, että saadaan oikeutus sotaan. Tästä on esimerkkejä ihan lähihistoriastakin. Halu ja todellinen halu, kun ovat kaksi eri asiaa päästä rauhantiellä eteenpäin ja tulokseen.

Paikallisten rivikansalaisten mielestä nykyistä presidenttiä pidetään ns. kovanlinjan miehenä – Lankan Sharonina. Eli, että Tamileille ja heidän tavoitteilleen ei anneta tuumaakaan periksi, vaan tarvittaessa ”heidät ajetaan, vaikka mereen”. Näin mm. ovat minulle paikalliset kuvanneet uutta presidenttiä. Huh, huh sanon minä. Presidentillä onkin tosi suuri valta lankalaisessa demokratiassa. Toivon, että näin väittävät ovat ihan väärässä hänen suhteensa ja veretön rauha vielä saavutetaan.

Toivoisin kovasti, että vielä löytyisi maailmalta asiaankuuluvaa ja vahvaa tukea rauhan neuvotteluille, ennen kuin on myöhäistä. Eli sota taas räjähtänyt ns. käsiin. Tällaisesta ratkaisusta kärsisivät vain ja ainoastaan Sri Lankan tavalliset ja täysin viattomat sekä tosi köyhät ihmiset. Nyt kun vielä, ehkä mahdollista saavuttaa veretön rauhantie niin siihen kaikki työ ja tarmo yk-ta myöden. Sekin järjestö kun tahtoo yleensä tulla mukaan usein vasta sitten kun on ns. housuissa..

Edullisin ratkaisu on aina kuitenkin rauhantie neuvotellen. Tosin vastaantuloa ns. puolitiehen ja tarvittaessa sen ylikin tarvitaan ja sitä on syytä omata puolin ja toisin. Muussa tapauksessa verta tulee vuotamaan paljon ja merikin saattaa omansa ottaa. Tsunamiin emme voi vaikutta, mutta sodan estämiseen/sytymiseen kyllä ja varmasti.

1

530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hope!

      Onkohan Norjankaan taustat sovittelijana aivan rehdit,avoimet ja läpinäkyvät? Saarella puhutaan, että norjalaisten "aktiivisuus" perustuu heille luvatuihin kalastusvesiin saaren ympäriltä?

      No, öljyähän heillä on omasta takaa, samoin kalavesiäkin, mutta lisäkään ei haitaisi, jos halvalla saa. Näinhän se menee kaikkialla ja kaikissa asioissa. Kukaan valtio ei auta vilpittömästi ketään. Se lienee varma asia.

      Oli miten oli norjalaiset eivät näytä sittenkään saaneen luottamusta rauhan edistäjinä saarella - ainakaan Tamilien keskuudessa? Samoin näyttää käyneen koko Euroopan Unionin, koska myös sen kaikkia tarkkailijoita vaaditaan nyt poistumaan saarelta.

      Kyllä alkaa olla vitsit vähissä. Neuvottelujen kariutuminen näin ja ulkomaalaisten tarkkailijoiden poistumisvaatimukset ovat merkejä sotatoimien vahvaan lisääntymiseen.

      On enää vain ajan kysymys milloin alkavat taas uudelleen ne tositoimet rauhanneuvottelujen aikaansaamiseksi, joissa hintana on verenvuodatus ja viattomien ihmisten kärsimysnäytelmä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe