Rauhanko puolesta, mutta sotaa kohti ?

heikki

Nyt näyttää pahalta Sri Lankalla. Siellä ollaan käytännössä jälleen sodassa, vaikka rauhaan tähtäävässä neuvottelupaperissa on osapuolten allekirjoitukset vielä melko tuoreina. Yli 20 vuotta jatkunut sota on ajanut kansantalouden ja elintason aivan pohjalukemiin.

Nyt tavoitteet taitavat olla erilaiset kuin edellisen ns. naispresidentin aikaan. Enää ei paljon taideta neuvotella - rauhan puolesta, vaan pidemminkin toimitaan sodan puolesta. Rauhanneuvottelujakin voidaan kyllä käydä niinkin, että saadaan oikeutus sotaan. Tästä on esimerkkejä ihan lähihistoriastakin. Halu ja todellinen halu, kun ovat kaksi eri asiaa päästä rauhantiellä eteenpäin ja tulokseen.

Paikallisten rivikansalaisten mielestä nykyistä presidenttiä pidetään ns. kovanlinjan miehenä – Lankan Sharonina. Eli, että Tamileille ja heidän tavoitteilleen ei anneta tuumaakaan periksi, vaan tarvittaessa ”heidät ajetaan, vaikka mereen”. Näin mm. ovat minulle paikalliset kuvanneet uutta presidenttiä. Huh, huh sanon minä. Presidentillä onkin tosi suuri valta lankalaisessa demokratiassa. Toivon, että näin väittävät ovat ihan väärässä hänen suhteensa ja veretön rauha vielä saavutetaan.

Toivoisin kovasti, että vielä löytyisi maailmalta asiaankuuluvaa ja vahvaa tukea rauhan neuvotteluille, ennen kuin on myöhäistä. Eli sota taas räjähtänyt ns. käsiin. Tällaisesta ratkaisusta kärsisivät vain ja ainoastaan Sri Lankan tavalliset ja täysin viattomat sekä tosi köyhät ihmiset. Nyt kun vielä, ehkä mahdollista saavuttaa veretön rauhantie niin siihen kaikki työ ja tarmo yk-ta myöden. Sekin järjestö kun tahtoo yleensä tulla mukaan usein vasta sitten kun on ns. housuissa..

Edullisin ratkaisu on aina kuitenkin rauhantie neuvotellen. Tosin vastaantuloa ns. puolitiehen ja tarvittaessa sen ylikin tarvitaan ja sitä on syytä omata puolin ja toisin. Muussa tapauksessa verta tulee vuotamaan paljon ja merikin saattaa omansa ottaa. Tsunamiin emme voi vaikutta, mutta sodan estämiseen/sytymiseen kyllä ja varmasti.

1

541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hope!

      Onkohan Norjankaan taustat sovittelijana aivan rehdit,avoimet ja läpinäkyvät? Saarella puhutaan, että norjalaisten "aktiivisuus" perustuu heille luvatuihin kalastusvesiin saaren ympäriltä?

      No, öljyähän heillä on omasta takaa, samoin kalavesiäkin, mutta lisäkään ei haitaisi, jos halvalla saa. Näinhän se menee kaikkialla ja kaikissa asioissa. Kukaan valtio ei auta vilpittömästi ketään. Se lienee varma asia.

      Oli miten oli norjalaiset eivät näytä sittenkään saaneen luottamusta rauhan edistäjinä saarella - ainakaan Tamilien keskuudessa? Samoin näyttää käyneen koko Euroopan Unionin, koska myös sen kaikkia tarkkailijoita vaaditaan nyt poistumaan saarelta.

      Kyllä alkaa olla vitsit vähissä. Neuvottelujen kariutuminen näin ja ulkomaalaisten tarkkailijoiden poistumisvaatimukset ovat merkejä sotatoimien vahvaan lisääntymiseen.

      On enää vain ajan kysymys milloin alkavat taas uudelleen ne tositoimet rauhanneuvottelujen aikaansaamiseksi, joissa hintana on verenvuodatus ja viattomien ihmisten kärsimysnäytelmä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe