Vika kerta

Väinö Lumilinna

En kiellä, etten olisi jo vanha nainen, mutta kyllä vanhoillakin saa olla seksielämää. Olin vuosien kuluessa menettänyt jo lähes toivoni. Leskenä seitsemän pitkää vuotta. Päivätansseissa minua nuoremmat leskirouvat saivat aina viriileimmät miehet. Palasin yksiööni usein yksin, joskus miehen kanssa, josta minulle ei iloa ollut. Ei taitavinkaan käärmeenlumoaja saa kuollutta kobraa nousemaan. Enkä minä ole enää edes keskinkertainen. Onhan niitä ”kikoloita”, mutta en minä alennu maksamaan nautinnosta, josta joskus olisi maksettu minulle.

Muistelen usein kesää 1953. Yyterin hiekkasärkät. Valkeat lokit sinisellä taivaalla. Minä, juuri 18 vuotta täyttänyt neito, ja pari vuotta vanhempi Heikkisen Pentti vastarakastuneina. Pentin heinätöiden vahvistamat käsivarret ympärilläni. Kiihkeät suudelmat meren aalloissa. Ja se mikä tapahtui ranta-aallokossa lämpimänä elokuun yönä.

Nukuimme Pentin uudessa Sopu-teltassa. Pentti herätti minut aamuyöstä kuutamokävelylle. Rannalla Pentti ehdotti kuutamouintia. Alasti. Tiesin Pentin haluavan minua. Enkä minäkään voi kieltää, etteikö Pentin kireiden uimahousujen sisältö minua olisi kiinnostanut. Kävelimme öistä hiekkarantaa. Pentti pysähtyi taakseni ja avasi kesämekkoni vetoketjun. En vastustellut. Hän paljasti hartiani ja suuteli auringon paahtamia olkapäitä. Aivan kuin jääpaloja olisi kuljetettu selkäpiitäni pitkin. Tunsin nännieni kovettuvan. Kiemurtelin ulos mekostani. Pentti avasi rintaliivini. Se sujui niin helposti, että tunsin lievää mustasukkaisuutta. Tiesin, etten olisi Pentin ensimmäinen tyttö. Pentti vei kätensä rinnoilleni. Suljin silmäni. Karkeat kämmenet hieroivat vielä pystyjä nuoria rintojani. Tunsin miellyttävän tykytyksen hävyssäni. Hinkkasin reisiäni toisiaan vasten. Pentti astui aivan taakseni. Hänen kova miehuutensa painui kiinni peppuuni. Tunnustelin häntä uimahousujen päältä. Kämmenen täydeltä graniitista tehtyä himoa.

Pentti riisui alushousuni. Vain täysikuu oli todistajana. Hän kaatoi minut rantahiekkaan selälleni ja teki kielellään minulle hyvää. Paksut sormet levittivät alapääni ja yksi sormi meni sisään. Voihkin ja kiemurtelin kuin kohtauksen saanut. Sitten Pentti riisui uimahousunsa. Kuva hänen paisuneesta peniksestään kuun valossa on jäänyt ikuisiksi ajoiksi mieleeni. Tartuin kovaan lihaan. Halusin sen sisääni. Pentti oli minulle hellä, hellempi kuin yksikään mies hänen jälkeensä. Hän työnsi hitaasti elimensä sisääni. Tunsin sen paksuuden ja pelkäsin. Pelko muuttui nopeasti nautinnoksi. Meren aallot pyyhkivät välillä ylitsemme rannalla. Pentti laukesi vatsalleni. Hieroin rintoihini hänen lemmenmahlaansa. Odotin koko syksyn Pentin kosintaa. Sitä ei koskaan tullut. Pentti löysi toisen.

Minäkin löysin myöhemmin edesmenneen aviomiehen, Juhanin, mutta hän ei ollut Pentti. Koko 40-vuotisen avioliittoni kaipasin Penttiä. Ja kaipaan edelleen. Pentti on jo kuollut. Sydänkohtaus 62-vuotiaana. Juhani ei saanut istutettua minuun siementään, vaan jäimme lapsettomiksi. Välillä olen kateellinen ystävättärilleni, joilla on monia lapsenlapsia.

Vaikka olen jo ryppyinen, rintani ja takamukseni roikkuvat, sykkii minussa edelleen nuoren neidon kiihkeä sydän. Mirrini kaipaa edelleen silitystä. Eikä oma käsi tunnu aina siltä mitä haluaisin. Voi kunpa saisin vielä kerran kokea saman kuin silloin Yyterissä vuonna 1953.

Viime lauantai muutti kaiken. Eläkeläisryhmämme lähti teatteriretkelle Tampereelle. Esityksen jälkeen menimme syömään hotellille, jossa olisimme yötä. Lähdimme viettämään iltaa läheiseen tanssiravintolaan. Komea nuorehko mies haki minua tanssimaan. Hän olisi voinut olla iältään oma poikani, arviolta 40-vuotias. Hän tanssi hyvin tangoa. Minä ja Juhani kävimme usein tansseissa, joten minulla on kokemusta arvostella. Mies kertoi nimekseen Ossi Heikkinen. Hän tarjosi minulle tanssin jälkeen valkoviiniä. Tanssin illan mittaan useiden miesten kanssa. Ilta läheni loppuaan. Ystäväni olivat lähteneet jo nukkumaan Hotelli Ilvekseen.

Ossi tuli hakemaan minua vielä tanssimaan viimeisen valssin. Hän oli jo humaltunut melkoisesti, mutta ei seonnut askeleissa. Hän kysyi olenko täkäläisiä. Vastasin, että olen kotoisin Porista. Hänkin kertoi olevansa porilainen.
-Onko Pentti Heikkinen isäsi?
-Kyllä on tai oli. Isä kuoli –95.
-Minä tunsin isäsi. 50-luvun alussa meillä oli pientä seurustelun tynkää.
-Sinä valehtelet! Sinähän olit tuskin vielä syntynytkään silloin.
Imartelikohan mies minua vai näytinkö todellakin ikäistäni nuoremmalta?
-Minä olen isääsi vain pari vuotta nuorempi. Asutko sinä Tampereella?
-Olen asunut jo parikymmentä vuotta.
Aloin tuntea himoa tuota miestä kohtaan. Hän katsoi minua niin häpeämättömästi silmiin. Valssi loppui ja valomerkki tuli. Ossi tuli viereeni baaritiskille. Join tilaamani sinisen enkelin loppuun ja päätin koettaa kepillä jäätä.
-Asutko sinä yksin?
-Kyllä, minä erosin keväällä. Mehän olemme melkein vanhoja tuttuja. Lähtisitkö kotiini jatkoille?
-Mielelläni, jos näin vanhaa naista vielä pyydetään, ei parane kieltäytyä.
-Et sinä mikään vanha ole, nainen parhaassa iässä.

Ossi otti taksin lennosta ja ajoimme jonnekin Tampereen laitamille Ossin rivitalokaksioon. Takapenkillä aloimme suudella. Taksikuski pudisteli päätään epäuskoisena. Ei rakkaus tai himo kysy ikää. Ossi maksoi kyydin. Sisällä hän esitteli nopeasti asuntonsa ja avasi sitten punaviinipullon. Istuimme sohvalle vierekkäin. Viinit jäivät juomatta, kun aloimme kiihkeän suutelemisen. Tunsin poltteen jalkovälissäni. Tällaista tunnetta en ollut tuntenut vuosikausiin. Ossi ujutti kättään rintaliiveihini. Kiskoi sitten paitani pois ja jatkoi rintojeni leipomista. Mirrini alkoi jo kostua. Halusin Ossin nuolevan minua sieltä.
-Ossi, nuole mirriäni!
-Mirriä? Siksikö sinä sitä kutsut?
-Niin.
-Älä ole niin hienostunut. Sano: ”Nuole vittuani!”.
En elämässäni ollut sanonut v-sanaa ääneen. Nyt sen sanominen tuntui kiihottavalta.
-Nuole vittuani! Sanoin tiukasti.
-Sano:”Nuole vanhaa vittuani!”
-Nuole vanhaa vittuani! Huusin kovalla äänellä.

Ossi työnsi päänsä tuherooni ja alkoi nuolla. Se ei ollut mitään hellää lipomista vaan Ossi painoi kieltä reikääni kunnolla. Tunsin suurempaa nautintoa kuin Yyterissä vuonna 1953. Ossi lopetti nuolemisen ja käski minut nelinkontin lattialle.
-Nyt mummeli saa kunnolla takaapäin. Sano mitä haluat sisääsi?
-Kovan elimesi.
-Älä jumalauta hienostele! Sano: ”Haluan kovaa kyrpääsi vittuuni!”
-Haluan kovaa kyrpääsi vittuuni!
Ossi työnsi lihaisen tikkarinsa sisään. Se oli isompi kuin hänen isällään oli ollut. Ossin puheet olivat rivoja. Edesmennyt aviomieheni ei puhunut mitään rakastellessamme. Rivot puheet saivat minut aivan sekaisin.
-Puhu vielä rivoja, Ossi.
-Aah, näin löysää vittua en ole elämässäni pannut. Nussiko isäni sinua koskaan?
-Nussi ja paljon nussikin. Isäsi vei neitsyyteni Yyterissä!
Ossi kiihdytti tahtia. Hänen lantionsa läiskähteli vasten takapuoltani.
-Vanha vittu säilyy isältä pojalle! Ossi huohotti.
-Nussit paremmin kuin Pentti koskaan!
-Ihanaa nussia tuollaista ikäloppua lutkaa!
-Paina sitä kyrpääsi syvempään, säälittävä hintti!
-Haluan laueta hampaattomaan suuhusi, vanha kääkkä!
Otin tekohampaat suustani ja Ossi tuli eteeni. Maistoin hänen kalussaan oman mirrini suolaisen aromin. Imin Ossia.
-Tekee ihanaa. Ikenesi tuntuvat taivaallisilta kyrpääni vasten.
Sitten Ossi laukoi täysosuman nieluuni. Nielin kaiken.

Aktin jälkeen Ossi pyysi minua ystävällisesti poistumaan. Häntä hävetti, kun oli käyttänyt hyväksi vanhan naisen epätoivoa. Ossi tilasi minulle taksin. Taksissa mietin, että tähän minun olisi hyvä lopettaa seksielämäni. Isästä se alkoi ja poikaan se saisi päättyä.

LOPPU
..................................................

P.S. Lopetan kärsimyksenne toistaiseksi. Syitä on monia:

1. Nimelläni on kirjoitettu liikaa viestejä, jotka eivät ole minun.
2. Eräät lukijat käskivät minun hankkia elämän, joka minulla tosin jo on. No, asiakashan on aina oikeassa.
3. Helpotan Dirk Digglerin työtä, hänen ei tarvitse enää painella delete-näppäintä niin ahkerasti...Korrektit seksinovellit rulettaa!!
4. Joidenkin lukijoiden minuun kohdistuva henkilökohtainen ja perusteeton mustamaalaus alkoi vituttaa.
5. Alan kirjoittaa vähän erityyppistä kirjallisuutta.

Kiitos niille, jotka ymmärsivät, että novellini eivät olleet ensisijaisesti tumputuslukemista. Palaan joskus...

P.S. Nimim. "Lukija", voitit ensimmäisen erän. Onnea!

47

13392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hm

      Ymmärrän katkeruutesi tuohon jahtaukseen ja ilkeämielisyyteen, mutta en ymmärtänyt mitä tarkoitit kohdassa 5. Alan kirjoittaa vähän erityyppistä kirjallisuutta. Hm. Sitä ei kyllä nyt ihan noin vaan aloiteta kirjoittamaan. Kirjalliset lahjasi on täällä kyllä nähty ja siitä on kyllä niin sinulla, kuin muillakin vielä pitkä matka kirjallisuuteen. Vai oliko se vitsi?

    • sanneliina

      Kaikki hyvä (ja myös paha, ehkä huonokin) loppuu aikanaan, mutta mitä tulee "toisenlaisen kirjallisuuden" tekemiseen, Väinö Lumilinnalla tuskin on sen(kään) kohdalla enää kyse aloittamisesta. Selkeästä kieliasusta, hyvin jäsennellyistä tarinoista ja kielioppi- ja kirjoitusvirheien puuttumisesta päätellen hän ilmiselvästi on kirjallisen alan ihmisiä, toisin kuin useimmat muut täällä.

      • Tiia

        ...ja hän taitaa myös kirjoittamisen ja kommentoinnin muillakin kuin omalla nimimerkillään. Huvittavaa...


      • Hm

        Sanneli! Et taida olla kirjallisuudesta kovinkaan tietoinen. Vain lapset kirjoittavat tuon tyyppisiä kolmen sanan lauseita. Ei se ole kirjallisuutta!


      • A.P
        Hm kirjoitti:

        Sanneli! Et taida olla kirjallisuudesta kovinkaan tietoinen. Vain lapset kirjoittavat tuon tyyppisiä kolmen sanan lauseita. Ei se ole kirjallisuutta!

        Väinölle ja hänen 13v "tukijalleen" (olipa sitten Väinön oma mielikuvituskaveri tai ei) Aku Ankkakin on proosaa parhaimmillaan.


      • Anne
        Hm kirjoitti:

        Sanneli! Et taida olla kirjallisuudesta kovinkaan tietoinen. Vain lapset kirjoittavat tuon tyyppisiä kolmen sanan lauseita. Ei se ole kirjallisuutta!

        kirjallisuutta? hih hih hih hih hih hih hih hiiii....hih hih hih hih

        Kyllä tekstillä ja kirjallisuudella on vissi ero. Luojan kiitos.


      • ??
        Anne kirjoitti:

        kirjallisuutta? hih hih hih hih hih hih hih hiiii....hih hih hih hih

        Kyllä tekstillä ja kirjallisuudella on vissi ero. Luojan kiitos.

        ...Ai sä oot täällä!


      • Väinö Lumilinna
        Anne kirjoitti:

        kirjallisuutta? hih hih hih hih hih hih hih hiiii....hih hih hih hih

        Kyllä tekstillä ja kirjallisuudella on vissi ero. Luojan kiitos.

        Hyvät ihmiset,
        http://www.rihmas.to/
        on hyvä sivusto, sieltä saattaapi löytyä hyvää luettavaa, jos oikein osaa etsiä...


      • Anonyymi
        Hm kirjoitti:

        Sanneli! Et taida olla kirjallisuudesta kovinkaan tietoinen. Vain lapset kirjoittavat tuon tyyppisiä kolmen sanan lauseita. Ei se ole kirjallisuutta!

        Oletko lukenut Veijo Meren teoksia.? Hyvin lyhytlauseista proosaa!


    • Eva

      kirjallisuutta? hmmm...sitä ei nimim. Väinö Lumilinna kyllä ihan heti ala tekemään, ei noilla lahjoilla.

    • Baloo

      Arvon sanneliinet ja muut,

      Minua ihmetyttää suuresti ihmisten tarve mollata toisen kirjoituksia, jos nuo kirjoitukset eivät täysin heijasta omaa maailmankuvaa. Joku käyttää mielikuvitustaan ja kirjoittaa jotain virkistävästi tylsästä valtavirrasta poikkeavaa niin jo on rakkilauma räksyttämässä, vieläpä persoonaan käyvää herjausta. Kasvakaa hyvät ihmiset. Väinön reaktiot ovat olleet mielestäni täysin oikeutettuja suhteessa epäoikeutettuihin hyökkäyksiin.

      Haukkuminen on helppoa, koittakaa kritisoida rakentavasti. Mitä kukaan saavuttaa sillä, että Väinö savustetaan palstalta pois? Eikö niitä Väiskin novelleja voi jättää lukematta jolleivät ne putoa?

      Väiskille kiitos erilaisista ja hauskoista novelleista.

      Baloo

      • A.P

        kommenttiasi on vaikea ottaa kovin vakavasti, koska oma kirjoitustasosi ei yllä edes "parjatun" kollegasi tasolle. Ihan kuin asettaisit tekstissäsi itsesi muiden yläpuolelle - vaarallinen asenne.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Tämä ei ole ammatilaisfoorumi, joten kaikilla täytyy olla oikeus tänne kirjoitteluun. Olkoonkin toinen juttu se sensurointi, mutta siitä linjauksesta vastaa sensori. Ei saa olla ilkeä niille jotka ylipäätään koittavat tänne skrivauksiaan laitella. Suvaitsevaisuutta, pliis!


      • sanneliina

        Oletko lukutaidoton vai ymmärtämätön? Kaikki, mitä Väinö Lumilinnan teksteistä olen kommentoinut, on ollut kehuvaa. Tämä johtuu syistä, jotka mainitsin edelläolevassa viestissä.

        *Ja vielä kerran: Väinö Lumilinna ja minä emme ole sama henkilö. Emme varmaan ole koskaan tavanneetkaan (vaikka sekään ei välttämättä olisi mahdotonta). Ja saamastani palautteesta päätellen reaktiot juttuihini ovat olleet vähintään yhtä heterogeenisiä, kuin Väinölläkin.
        Minunkaan nimeäni ei kannata vastaisuudessa käyttää väärin. Palstan seriffi tietää, mitkä jutut ovat minun, mitkä eivät. Tosin tyyliäni kukaan teistä tuskin pystyisikään matkimaan...*


      • Baloo
        sanneliina kirjoitti:

        Oletko lukutaidoton vai ymmärtämätön? Kaikki, mitä Väinö Lumilinnan teksteistä olen kommentoinut, on ollut kehuvaa. Tämä johtuu syistä, jotka mainitsin edelläolevassa viestissä.

        *Ja vielä kerran: Väinö Lumilinna ja minä emme ole sama henkilö. Emme varmaan ole koskaan tavanneetkaan (vaikka sekään ei välttämättä olisi mahdotonta). Ja saamastani palautteesta päätellen reaktiot juttuihini ovat olleet vähintään yhtä heterogeenisiä, kuin Väinölläkin.
        Minunkaan nimeäni ei kannata vastaisuudessa käyttää väärin. Palstan seriffi tietää, mitkä jutut ovat minun, mitkä eivät. Tosin tyyliäni kukaan teistä tuskin pystyisikään matkimaan...*

        Hei sanneliina,

        Pahoittelen erehdystäni, mieleeni oli iskostunut jonkun muun nickilläsi kirjoittama kommentti. Mitä ilmeisimmin et kuulu kritisoimiini "kriitikoihin". Pyydän anteeksi.

        Yleinen mielipiteeni mainitunlaisesta kritiikistä on ja pysyy.

        B.


      • sanneliina
        Baloo kirjoitti:

        Hei sanneliina,

        Pahoittelen erehdystäni, mieleeni oli iskostunut jonkun muun nickilläsi kirjoittama kommentti. Mitä ilmeisimmin et kuulu kritisoimiini "kriitikoihin". Pyydän anteeksi.

        Yleinen mielipiteeni mainitunlaisesta kritiikistä on ja pysyy.

        B.

        ...siis anteeksi. Eihän tässä ole kyse kuin mielipide-eroavuuksista ja päiväperhoiksi jäävistä tekstuaalilambadan pätkistä...**


      • joo`o
        Baloo kirjoitti:

        Hei sanneliina,

        Pahoittelen erehdystäni, mieleeni oli iskostunut jonkun muun nickilläsi kirjoittama kommentti. Mitä ilmeisimmin et kuulu kritisoimiini "kriitikoihin". Pyydän anteeksi.

        Yleinen mielipiteeni mainitunlaisesta kritiikistä on ja pysyy.

        B.

        Baloo, sä et todellakaan ole muitten yläpuolella.
        Asenteesi ärsyttää minuakin, ja voisit allekirjoittaa novesikin niin kuin muut - ilman jotain naurettavia "tekijänoikeusmuistutuksia" vuosilukuineen..*hah*.


    • Jaakko

      Tätäpä en olisi uskonut näkeväni. Monen monta novelliasi olen lukenut, ja rehellisesti sanottuna en niistä yhdestäkään ole tykännyt.

      Mutta niilläkin on takuulla lukijakuntansa, ja hyvin ne on kirjoitettu. Sääli että joku häiriintynyt on onnistunut ahkeran ja osaavan kirjoittajan täältä häätämään.

      • Lukija

        Arvoisat lukijat, siis muutkin kuin minä ja myös väinö.
        Eikö myös kommentit ja arvostelut ja palautteet voi jättää lukematta jos ei pää kestä kritiikkiä.
        Tarkoitukseni ei ole "savustaa" väinöä tai muitakaan ulos palstalta, mutta esim A.Kiven tai muiden vastaavien oikeiden kirjailijoiden vääristeleminen on mielestäni ei sopivaa.
        Ja mitä joku arvosteli minua ja lukemisen tasoani tai määrää, niin siihen vastauksena voin kertoa että mielikuvitusta minullakin riittää, kirjoitustaito ei ole sitä luokkaa mitä voisi olla ja varsinainen kirjallisuus, jos tuntisitte minut niin tuskinpa tuntisette ketään joka on lukenut arvostettuakin kirjallisuutta sen verran paljon mitä mitä olen, kiittäen vaivan näöstä


      • Jopi
        Lukija kirjoitti:

        Arvoisat lukijat, siis muutkin kuin minä ja myös väinö.
        Eikö myös kommentit ja arvostelut ja palautteet voi jättää lukematta jos ei pää kestä kritiikkiä.
        Tarkoitukseni ei ole "savustaa" väinöä tai muitakaan ulos palstalta, mutta esim A.Kiven tai muiden vastaavien oikeiden kirjailijoiden vääristeleminen on mielestäni ei sopivaa.
        Ja mitä joku arvosteli minua ja lukemisen tasoani tai määrää, niin siihen vastauksena voin kertoa että mielikuvitusta minullakin riittää, kirjoitustaito ei ole sitä luokkaa mitä voisi olla ja varsinainen kirjallisuus, jos tuntisitte minut niin tuskinpa tuntisette ketään joka on lukenut arvostettuakin kirjallisuutta sen verran paljon mitä mitä olen, kiittäen vaivan näöstä

        Voi sun kanssas...


    • NN

      ..jos olet päätöksesi tehnyt, ei voi muuta kuin toivottaa sulle onnea ja kerro jos päätät ryhtyä kirjoittelemaan johonkin liberaalimpaan mediaan. Toisaalta ei kai kukaan nykyisin kuuluisa kirjailija ole ollut aikalaistensa suosiossa, vai onko? Se suosio kun tulee vasta jälkikäteen, sen vuoksi sinustakin varmasti tuntuu, että helmiä on tullut sioille heiteltyä...älä välitä, kyllä varmasti niistä tuhansista lukijoista monet ovat nauttineet tavalla tai toisella sinun mininovelleista tai tarinoista, miksi niitä nyt nimitettäisikään, eivät vaan ole malttaneet kommenttejaan kirjoitella. Ja olet kai astellut monille kipeille varpaille, niinkuin sinulle ennustin sen Madde-tarinan yhteydessä.
      Olen monesti ihmetellyt suomalaisen keskustelun tasoa ja tyyliä jos sitä vertaa esim muiden europpalaisten sivistysmaiden tyyliin. Kun muualla kritiikki koskee ihmisen tekemistä, täällä heitetään helposti herjaa myös ihmisen omasta persoonasta. Siksi suomalaiset äiditkin sanovat lapsilleen, että sä olet kauhea kakara, kun lapsen kehityksen kannalta olis parempi sanoa, että mä rakastan sua, mutta tuo mitä teit oli todella rumasti tehty...oliskohan tuossa mitään analogiaa...

    • NN

      ..jos olet päätöksesi tehnyt, ei voi muuta kuin toivottaa sulle onnea ja kerro jos päätät ryhtyä kirjoittelemaan johonkin liberaalimpaan mediaan. Toisaalta ei kai kukaan nykyisin kuuluisa kirjailija ole ollut aikalaistensa suosiossa, vai onko? Se suosio kun tulee vasta jälkikäteen, sen vuoksi sinustakin varmasti tuntuu, että helmiä on tullut sioille heiteltyä...älä välitä, kyllä varmasti niistä tuhansista lukijoista monet ovat nauttineet tavalla tai toisella sinun mininovelleista tai tarinoista, miksi niitä nyt nimitettäisikään, eivät vaan ole malttaneet kommenttejaan kirjoitella. Ja olet kai astellut monille kipeille varpaille, niinkuin sinulle ennustin sen Madde-tarinan yhteydessä.
      Olen monesti ihmetellyt suomalaisen keskustelun tasoa ja tyyliä jos sitä vertaa esim muiden europpalaisten sivistysmaiden tyyliin. Kun muualla kritiikki koskee ihmisen tekemistä, täällä heitetään helposti herjaa myös ihmisen omasta persoonasta. Siksi suomalaiset äiditkin sanovat lapsilleen, että sä olet kauhea kakara, kun lapsen kehityksen kannalta olis parempi sanoa, että mä rakastan sua, mutta tuo mitä teit oli todella rumasti tehty...oliskohan tuossa mitään analogiaa...

    • Kari

      Kirjallisuudesta en ymmärrä mitään, enkä juuri seksistäkään. Mutta sen olen huomannut, että kirjoituksissasi on ajatuksia ja tunteita herättäviä aineksia niin paljon, että välillä on päänuppi koetuksella. Ja jos päätä ahdistaa pipo, on helppo ymmärtää kuinka keitos voi kiehua yli jos jonkinlaisena häiriökäyttäytymisenä.

      Nyt kun sinulla jatkossa on aikaa muihinkin harrasteisiin, niin voisit kirjoitella novelleja Reginaan salanimellä Väinö Linnanheimo.

    • Elina (& Akseli)

      Sinä aikana, kun olen näitä novelleja seuraillut, on sivuilla esiintynyt yhden käden sormilla laskettava määriä hyviä kirjoittajia, siis sellaisia, joille tärkeitä ovat myös hyvä tarina, hyvä kieliasu ja rikas sanankäyttö. Väinö ja Baloo kuuluvat kumpikin eittämättä näihin (voisinpa melkein vannoa, että molemmat tienaavat leipänsä kirjoittamalla) ja on lukijoille menetys, jos joku joukosta poistuu. Netti on kuitenkin demokraattinen media: kuka tahansa kateellinen tumpula saa myös äänensä kuuluville ja siksi ei kai kritiikkiäkään pitäisi ottaa liian vakavasti. Yksi ratkaisu olisi tietysti oma palsta OIKEILLE kirjoittajille - mutta kuka nekin sinne valitsisi??

    • J.Karjala ;)

      "Väenö, Väenö, missä on se Väenö...?"

      Sääli, Hyvä Väinö Lumilinna, jos todella lopetat kirjoittamisesi. Aivan kuin Just Me, yms. Lahjakkaat kirjoittajat sinun lisäksesi, yritetään kateellisina savustaa ulos palstoilta. Ratkaisuna on purra huulta, ja olla sitkeä.

      Minä, henkilökohtaisesti, pidän tarinoistasi. Aihepiiristä huolimatta. Tiedän, että suurinosa niistä ovat fiktiota, enkä siis ota niitä niin negatiivisesti. Päinvastoin. Tarinasi ovat arkea piristämässä niiden erikoisella tyylillään.

      Jos olet todella lopettamassa, toivotan onnea jatkoon, mutta muistathan joskus kapinoida näitä lapsellisia kriitikoitakin vastaan, ja näyttää, ettei sinua noin vaan lannisteta ;)

      Kuitenkin, lämmin KIITOS tarinoistasi, ja hyvää jatkoa :)

    • Asiamies

      Kaikista paskakommenteista huolimatta Väinön novellit ovat niitä luetuimpia tällä säälittävällä palstalla! Täällä kirjoitetaan ankkalinnasta ja siitä miten tupu ottaa hupulta suihin mutta kaiken kritiikin silti saa Väinön novellit. Lukija määristä päätellen en ole ainoa joka Väinön novelleista pitää, sääli vaan että noita kateellisia uskovaisia pikkupiruja löytyy aina! Varsinkin kun joku tekee jotain hienosti niin heti on kaiken maailman kateelliset kärisevät ämmät kimpussa.
      Ole kiltti ja kerro tällä palstalla myöhemmin mistä näitä uusia kirjoituksiasi voi lueskella, oli ne sitten seksistä kertovia tai jalkapallosta! I H A N S A M A !

      Asiamies

      • Lukija

        ehkä paremmin "asiaton poikanen", mitähän yrityt kommentillasi sanoa, ainakaan minä en ole väinoa yrittänyt ulos savustaa, jos joku on niin herkkäsieluinen niin ei varmasti kommenteja ole pakko lukea ja vetää hernettä nenään...


      • jomppa

        Puhutaan mitä puhutaan, pääasia, että puhutaan. Väinö Lumilinnaa tulee ikävä, vaikka uskonkin törmääväni hänen teksteihinsä muualla. Tosin varmaan tietämättä, kenen kanssa olen tekemisissä...


    • väinölle

      Kiitos riemukkaan oivaltavista, nokkelista ja erilaista lukemistoista, joita olet meille tarjonnut.

      Onnea toisenlaistenkin tuotosten kirjoittamiseen :)

      • ..ei nyt sentään niellä kaikk

        ... kyllä mielikuvituksella saa aikaan lähes kaikenlaista, varsinkin kun ei ole mitään järkeviä harrastuksiakaan.
        Kiinnittäisin sinut mielelläni, pornolehden yleiselle osastolle ja nimimerkillä: vittuilematta parasta kuin se aikoinaan on ollutkaa...


    • Jane

      Yllättävän monella nimimerkillä itse V.L. jaksoi itseään ylistää. Kunnioitettavan sitkeä suoritus.

      • Väinö Lumilinna

        Hei Jane ja muutkin!

        Kun kirjoitin "henkilökohtaisesta ja perusteettomasta mustamaalauksesta", tarkoitin juuri "Janen" kommentin kaltaisia mielipiteitä.

        Minun ei ole tarvinnut ylistää kirjoitelmiani täällä toisilla nimimerkeillä. Minä olen kirjoittanut tarinoita, jollaisia itsekin haluaisin lukea. Tarinani eivät ole erityisen kiihottavia, mutta olenkin yrittänyt välttää "perinteistä" seksinovellia. Olen yllättynyt kuinka moni on ymmärtänyt tarinani väärin. Huumorintajuni on hieman kieroutunut ja monet lukijat eivät huumoria novelleistani ole ilmeisesti edes löytäneet. Vai kuinka on "lukija"?

        On käsittämätöntä, että jotkut ovat niin kateellisia, että luulevat minun itse kehuvan omia tuotoksiani salanimellä. Jos kukaan niitä ei kehuisi, en kai niitä silloin viitsisi edes kirjoittaa.

        Voin kehua itseäni lopuksi selkä suorana Väinö Lumilinnan nimellä:
        Lueskelin Poccon arkistosta tarinoitani ja suurin osa niistä kestää edelleen päivän valon. Tottakai niistä tulisi parempia, jos viitsisin kirjoittaa ne hitaammin kuin yhdeltä istumalta.

        Sormiani syyhyttää kirjoittaminen ja tosikoiden provosointi edelleen.Toivottavasti rekisteröinti tulee palstalle pian.

        Motto: "Minä olen yhtä paljon kirjailija kuin te olette kriitikoita"
        -V.L. 11.11.2002


      • Lukija
        Väinö Lumilinna kirjoitti:

        Hei Jane ja muutkin!

        Kun kirjoitin "henkilökohtaisesta ja perusteettomasta mustamaalauksesta", tarkoitin juuri "Janen" kommentin kaltaisia mielipiteitä.

        Minun ei ole tarvinnut ylistää kirjoitelmiani täällä toisilla nimimerkeillä. Minä olen kirjoittanut tarinoita, jollaisia itsekin haluaisin lukea. Tarinani eivät ole erityisen kiihottavia, mutta olenkin yrittänyt välttää "perinteistä" seksinovellia. Olen yllättynyt kuinka moni on ymmärtänyt tarinani väärin. Huumorintajuni on hieman kieroutunut ja monet lukijat eivät huumoria novelleistani ole ilmeisesti edes löytäneet. Vai kuinka on "lukija"?

        On käsittämätöntä, että jotkut ovat niin kateellisia, että luulevat minun itse kehuvan omia tuotoksiani salanimellä. Jos kukaan niitä ei kehuisi, en kai niitä silloin viitsisi edes kirjoittaa.

        Voin kehua itseäni lopuksi selkä suorana Väinö Lumilinnan nimellä:
        Lueskelin Poccon arkistosta tarinoitani ja suurin osa niistä kestää edelleen päivän valon. Tottakai niistä tulisi parempia, jos viitsisin kirjoittaa ne hitaammin kuin yhdeltä istumalta.

        Sormiani syyhyttää kirjoittaminen ja tosikoiden provosointi edelleen.Toivottavasti rekisteröinti tulee palstalle pian.

        Motto: "Minä olen yhtä paljon kirjailija kuin te olette kriitikoita"
        -V.L. 11.11.2002

        Niin rekisteröinti olisi hyvä asia, sitä joskus jo palstalle lupailtiin, mutta sitten se vaan jäi jonnekin, miksi en tiedä?

        Huumoria kai novelleissa sitäkin voi olla, mutta enpä usko että edesmenneet tai hengissäolevat julkisuuden henkilöt olisivat kaikesta huumoriksi tarkoitetusta välittäneet, kai se vähän sama on kuin jos toisen nimimerkillä kirjoittelisi ihan vaan huumori mielellä.


      • Väinö Lumilinna
        Lukija kirjoitti:

        Niin rekisteröinti olisi hyvä asia, sitä joskus jo palstalle lupailtiin, mutta sitten se vaan jäi jonnekin, miksi en tiedä?

        Huumoria kai novelleissa sitäkin voi olla, mutta enpä usko että edesmenneet tai hengissäolevat julkisuuden henkilöt olisivat kaikesta huumoriksi tarkoitetusta välittäneet, kai se vähän sama on kuin jos toisen nimimerkillä kirjoittelisi ihan vaan huumori mielellä.

        En tarkoittanut huumorilla ainoastaan näitä "julkkis"-novelleja vaan melkeinpä kaikkia yritelmiäni. Ainakin Paranoidin vainoharhainen huumori taisi mennä sinulta aika pahasti yli hilseen.

        Kuinka voit olla sitä mieltä, että pilkkasin Aleksis Kiveä tai Seitsemää veljestä? Minähän vain kerroin tarinan mitä olisi voinut tapahtua, jos heidän luokseen Impivaaraan olisi tullut asumaan kaunis neito. Kieliasukin tarinassa on suhteellisen siveä. Kuinka veljesten olisi mielestäsi pitänyt reagoida? Ai niin, muistatko kuka oli August Ahlqvist?

        Madde-novelli saattoi loukata useampaakin lukijaa, mutta julkisuuden henkilöistä saa kirjoittaa fiktiota.

        Mitähän Marlon Brando ajattelee Kari Hotakaisen Sydänkohtauksia-kirjasta? Kirjassahan vihjataan Brandon kiinnostuksesta eläinseksiin. Eikö sinun kannattaisi olla siitäkin huolissasi?


      • John
        Väinö Lumilinna kirjoitti:

        En tarkoittanut huumorilla ainoastaan näitä "julkkis"-novelleja vaan melkeinpä kaikkia yritelmiäni. Ainakin Paranoidin vainoharhainen huumori taisi mennä sinulta aika pahasti yli hilseen.

        Kuinka voit olla sitä mieltä, että pilkkasin Aleksis Kiveä tai Seitsemää veljestä? Minähän vain kerroin tarinan mitä olisi voinut tapahtua, jos heidän luokseen Impivaaraan olisi tullut asumaan kaunis neito. Kieliasukin tarinassa on suhteellisen siveä. Kuinka veljesten olisi mielestäsi pitänyt reagoida? Ai niin, muistatko kuka oli August Ahlqvist?

        Madde-novelli saattoi loukata useampaakin lukijaa, mutta julkisuuden henkilöistä saa kirjoittaa fiktiota.

        Mitähän Marlon Brando ajattelee Kari Hotakaisen Sydänkohtauksia-kirjasta? Kirjassahan vihjataan Brandon kiinnostuksesta eläinseksiin. Eikö sinun kannattaisi olla siitäkin huolissasi?

        Etkö sinä hyvä ihminen osaa pysyä poissa täältä? Kuten joku edellä mainitsi; hanki elämä hyvä mies, usko pois, sitä on tämän palstankin ulkopuolella.


      • sanneliina
        Väinö Lumilinna kirjoitti:

        En tarkoittanut huumorilla ainoastaan näitä "julkkis"-novelleja vaan melkeinpä kaikkia yritelmiäni. Ainakin Paranoidin vainoharhainen huumori taisi mennä sinulta aika pahasti yli hilseen.

        Kuinka voit olla sitä mieltä, että pilkkasin Aleksis Kiveä tai Seitsemää veljestä? Minähän vain kerroin tarinan mitä olisi voinut tapahtua, jos heidän luokseen Impivaaraan olisi tullut asumaan kaunis neito. Kieliasukin tarinassa on suhteellisen siveä. Kuinka veljesten olisi mielestäsi pitänyt reagoida? Ai niin, muistatko kuka oli August Ahlqvist?

        Madde-novelli saattoi loukata useampaakin lukijaa, mutta julkisuuden henkilöistä saa kirjoittaa fiktiota.

        Mitähän Marlon Brando ajattelee Kari Hotakaisen Sydänkohtauksia-kirjasta? Kirjassahan vihjataan Brandon kiinnostuksesta eläinseksiin. Eikö sinun kannattaisi olla siitäkin huolissasi?

        Nettikirjoittelu on useissa tapauksissa riistäytynyt käsistä, kun kuka tahansa on saanut sanoa oikeastaan mitä tahansa kenestä tahansa. On toki totta, että julkisuuden henkilöt ovat "vapaampaa riistaa" kuin ei-julkisuuden henkilöt, mutta tässä kohden astuu kehiin toinen tekijä: TYYLITAJU. En tosin väitä itsekään aina sitä muistavani...

        Mitä tulee Hotakaisen Sydänkohtauksia-kirjaan, luulisin siitä loukkaantuvan Brandoa enemmän Mikko Niskasen perikunnan. Mutta Hotakaisellakin on koko ajan tyylitaju mukana.


      • Lukija
        Väinö Lumilinna kirjoitti:

        En tarkoittanut huumorilla ainoastaan näitä "julkkis"-novelleja vaan melkeinpä kaikkia yritelmiäni. Ainakin Paranoidin vainoharhainen huumori taisi mennä sinulta aika pahasti yli hilseen.

        Kuinka voit olla sitä mieltä, että pilkkasin Aleksis Kiveä tai Seitsemää veljestä? Minähän vain kerroin tarinan mitä olisi voinut tapahtua, jos heidän luokseen Impivaaraan olisi tullut asumaan kaunis neito. Kieliasukin tarinassa on suhteellisen siveä. Kuinka veljesten olisi mielestäsi pitänyt reagoida? Ai niin, muistatko kuka oli August Ahlqvist?

        Madde-novelli saattoi loukata useampaakin lukijaa, mutta julkisuuden henkilöistä saa kirjoittaa fiktiota.

        Mitähän Marlon Brando ajattelee Kari Hotakaisen Sydänkohtauksia-kirjasta? Kirjassahan vihjataan Brandon kiinnostuksesta eläinseksiin. Eikö sinun kannattaisi olla siitäkin huolissasi?

        Tiedätkös väino mitä tarkoittaa puritaaninen ?
        Ettei vaan olisi sinulle liian vieras, mutta ah niin hienolta tuntuva sana.

        Mitä kyseiseen kirjaan tulee, niin sekin on luettu, ja arvosteluksi voisin sanoa että lue pari riviä alempaa sanneliinan kommentti, olen jokseenkin samaa mieltä asiasta.


    • Masturboy

      Taitaa olla myös minun hyvä vetäytyä pois täältä. Vituttaa kun novelleja katoaa ja ihmiset parkuvat että "tää oli ihan sairas", samalla kun runkkaavat minkä kerkeävät. Tämän jälkeen morkkis iskee ja pennut rupeavat itkemään, että olipas paha ja laiton ja ikävä tarina. Noh, ei tarvitse enää lukea ikäviä tarinoitani. Urani tyssäsi siis neljään tarinaan. Mutta minkäs teet. Tyytykää säälittäviin 14-vuotiaiden kirjoittajien juttuihin.

      Masturboy kuittaa ja kiittää.

      • W

        Omahyväistä, Masturboy!!!! Nytkö pitäisi ruveta itkemään kun "hylkäät" meidät... hah hah haa.
        Täältä löytyy sata kertaa parempia kirjoittajia kuin sinä.


      • juups

        lopeta ny vittu toi 14wee morkkaaminen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! osta ny vittu jo elämä ku pitää vaa aina olla morkkaamas nuorempii!!!!!!!!sulla taitaa muute olla oikeesti joku fetissi noihi 14wee muijii ku aina morkkat niit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Lukija

        Kiitos siitä, enpä tainnut arvostella kirjoitelmiasi, olivat sen verran heikohkoja että niihin ei viitsinyt sotkeentua edes tikullakaan, eihän sitä paskaakaan pidä sörkkiä edes tikulla


      • Jaakko

        On hieman eriasia kun taitava kirjoittaja kuten Väinö on lähtee kuin se että todella surkeita tarinoita tänne ängennyt hyypiö katoaa. Tervemenoa, sinua tuskin jää kukaan kaipamaan. Kuten aiemmin jo sanottu, ei tikulla paskaan...


    • -Xi-

      Tan palstan monipuolisuus katoaa tatamenoa, mun paahan on ainakin uponnut huumori. Mielikuvitusta kylla riittaa ;)

      Jos kritisoin jotain novellia, teen sen asiallisesti.
      Hyvaa jatkoa sit vaan... Tulee joskus yksinainen olo kun kattelee saman ikasten juttuja...
      -Xi- 14v.

    • Taustalla seurannut

      Kaikkihan on lukijan mausta ja näkemyksistä kiinni. Jos ei pidä, niin ei pidä.

      Ja mitä Lukija:aan tulee. On siinä ihme arvostelija kun vain negatiivista palautetta antaa. Eipä taida siustakaan muuhun olla.

      • Lukija

        tai opettele lukemaan !! Vai annan pelkästään negatiivistä palautetta, et ilmeisesti lue kaikkia kommentteja, kyllähän saatan antaa positiivista palautettakin, ilmeisesti olet paljon jättänyt lukematta.


    • mä vaan..

      sähän tiiät se4n suintpointin osotteen kerro mulle

      • Daneon

        mikä vitun suintpoint osoite, taasko on joku saatanan 13w asialla, opettelisit edes kirjoittamaan oikein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe