Ekaa kertaa lentokoneella matkalle

matkalle lähtijä

Olen lähdössä kesäkuun alussa elämäni ensimmäistä kertaa lentokoneella matkalle. Matkan määränpäänä on Italia. Mitä minun kannattaa ottaa pakatessa huomioon? Mitä mihinkäkin laukkuun? Onneksi ei tarvi ajatella kuin oman tarpeen eli olen yksin lähdössä omasta perheestä. Täällä nyt on joissakin viesteissä, että tulitikkuja ei saa viedä koneeseen. Mitkä muut ovat kiellettyjä??? Olen odottanut matkatoimistosta jotain tietolehtistä, mutta eivätpä ole lähettäneet:(

7

3810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maailmankansalainen

      Käsimatkatavaraan kannattaa laittaa kaikki vähänkin arvokas ja sellaiset tavarat, joita ilman ei tule toimeen (esim. piilolasinesteet, silmälasit, avaimet, passi, hammasharja). Joskus kun matkatavarat vaan tuppaa hukkumaan matkalla ja saapumaan jopa päiviä myöhemmin kuin itse matkustaja (kokemusta on!)

      Käsimatkatavaraan ei saa laittaa mitään terävää (kynsiviila, jopa neulepuikot, sakset, veitset yms.) eikä syttyvää (tulitikut yms.) Ja kannattaa vielä check in:ssä tarkistaa, siinä on yleensä kuvien kera listaus, mitä EI saa olla käsimatkatavarassa. Muista myös, että käsimatkatavara ei saa olla liian iso, jotkut lentoyhtiöt tarkempia, jotkut löysempiä asiasta!
      Have a nice journey!

      • näin.....

        sytkäreitä saa ottaa, muistaakseni 1 per matkustaja. eikä terävistä esineistä ainakaan mulle mitään sanottu, vaan esim. ladyshaver meni käsimatkatavaroissa. kyllä ne lentokentällä tietää, rohkeasti vaan kysyt!

        ja kuten edellinen kirjoittaja jo sanoikin, käsimatkatavaroihin kaikki arvokas: myös lääkkeet, rahat jne.

        kotiin kannattaa jättää ihan suosiolla plussakortti yms, niitä ei kuitenkaan tarvitse lomalla ja kadotessaan aiheuttavat vain ylimääräistä vaivaa kun täytyy uusia.


      • Kokemusta on
        näin..... kirjoitti:

        sytkäreitä saa ottaa, muistaakseni 1 per matkustaja. eikä terävistä esineistä ainakaan mulle mitään sanottu, vaan esim. ladyshaver meni käsimatkatavaroissa. kyllä ne lentokentällä tietää, rohkeasti vaan kysyt!

        ja kuten edellinen kirjoittaja jo sanoikin, käsimatkatavaroihin kaikki arvokas: myös lääkkeet, rahat jne.

        kotiin kannattaa jättää ihan suosiolla plussakortti yms, niitä ei kuitenkaan tarvitse lomalla ja kadotessaan aiheuttavat vain ylimääräistä vaivaa kun täytyy uusia.

        sytskärit tai taskuun,joita saa olla 2 ainakin Hki-Vantaan tarkastjan mukaan. Yli 6cm kynsiviila lähtee tarkastuksessa samoin matkatavaran mukana oleva stendari


    • Marjut
    • ...

      kannattaa huomioida, että muissa maissa saatetaan olla tarkempia kuin Suomessa. Olen usein päässyt Suomessa tarkastuksesta läpi, mutta samoilla romppeilla joutunut kunnon syyniin paluumatkalla.

      Kynsisakset, isot hiuslakkapullot, neulepuikot, kynsiviilat ja -leikkurit kannattaa laittaa suosiolla ruumaan. Sytkärin sai muistaakseni viedä taskussa.

      Kannattaa myös pakata vähän alusvaatteita ja vaikka puhdas paita käsimatkaan. Jos laukku katoaa, lentoyhtiöltä saa tyyliin t-paidan ja 20 euroa rahaa, joten niillä rahoilla voi mieluummin syödä kuin ostella sukkia ;)

      Hauskaa matkaa!

    • kysn kuitenkin

      pisti tuo että mitä mihinkin laukkuun ? normaalisti kyllä 2 kpl riittää hyvin, toinen mukaan ja toinen ruumaan. Eli mukaan sitä mitä voit tarvita lennon aikana ja arvokas kuten rahat, kamera jne.Kalsarit ja muut sinne ruumaan eikä koneen sisälle sellaista pientä ja metallista sillä jopa korvin avaaja on minulta poistettu ? eli ei kynsisaksia, sytkäreitä, puukkoja, partakoneita (terämalleja) jne eli kun mietit millä voisi jonkun tai koneelle saada vaaraa aikaan niin ei niitä !

    • hoax

      JA vinkiksi vielä turvatarkastukseen, eli se käsimatkatavara (matkustamoon tuleva) läpivalaistaan, ja henkilöt itse kävelee metallinpaljastimen läpi, joten varaa tavarat jo 'jonottaessa' valmiiksi niin että pistät läpivalaisutiskille avaimet, kellot, korut, lompakon, kännykän yms. kaikki muut paitsi vaatteet, nykyään tosin päällystakki menee myös läpivalaisun kautta. Kun olet kaiken metallisen pistänyt läpivalaisun kautta niin pääset helpoiten metallinpaljastimesta läpi etkä joudu 'erikoissyyniin'. Itselläni pelkkä kihlasormus ja n. 8 magneettiraidalla varustettua luotto/bonuskorttia piippaavat (tietysti vielä vyön solki metallia ja housun nappi sekä silmälasin sangat). Vinkkinä todettakoon vielä se, että vaikka suomessa pääsee metallinpaljastimen läpi vaatteet ja vyö päällä, niin ulkomailla on monasti 'herkemmälle' viritetty metallinpaljastin ja ne piippaa jos on syönyt maksalaattikkoa aamulla ;) .. eli tekevät käytännössä tarkemman syynin kaikille, tuskin pääsisi edes alasti läpi ilman piippausta.
      Finnairin ja finavian sivuilla on noita matkustusohjeita josta löytyy sitten mitä saa viedä matkustamoon ja mitä ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe