Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Digivideo vai digijärkkäri?

Tyttö

Vanhemmat lupasivat valmistujaislahjaksi digijärkkärin kun valokuvaus kiinnostaa. Mutta nyt olen miettinyt että jos sittenkin pyytäisin digivideokameran. Olen tosi avuton näissä videohommissa, mutta kyllähän sitäkin tekemällä oppii. Saako digivideokameralla laadukkaita kuvia vai keskitytäänkö sillä vain videokuvaukseen? Mulla on CanonIxux kotona ja tavoite olisi saada kuvistani laadukkaampia. Video-toimintoa haluisin vaan lähinnä käyttää pienen poikani elämän ikuistamiseen. Pointti tässä jutussa oli se että minkä laatuisia kuvia digivideokameralla saa otettua? Ja onko olemassa digivideojärkkäriä?

4

600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkkkkkkk

      Kuluttajahintaisilla DV-(digivideo)kameroilla saa kyllä still-kuviakin, mutta laatu ei yleensä ole edes samaa kuin digipokkareilla (esim. Ixuxeilla). Resoluutio ei myöskään riitä kunnollisiin paperikuviin, jos sellaisia joskus päättää teettää. Aivan uusimmista DV-kameroista en tiedä, mutta ainakin vuosi sitten tilanne oli tämä.

      Varsinaisia "digivideojärkkäreitä" ei ole samallalailla olemassa kuten edullisimmat harrastelijoille suunnatut digijärkkärit. Toki aina on olemassa kalliimpia ja kalliimpia kameroita, aina studiotason laitteisiin asti, joissa on laajennusvaraa tarpeen mukaan..

    • Jukka HKI

      Digitaalisella videokameralla (DV-kameralla) saa myös laadukkaita valokuvia, mikäli paperikuvan kooksi riittää 10 x 15 cm.

      Jos taas haluat osasuurennoksia tai rajauksia, kannattaa ostaa digitaalinen valokuvakamera. Myös säätömahdollisuudet ovat digitaalisessa valokuvakamerassa paremmat kuvien ottoa ajatellen.

      Nykyään on olemassa videokameroita, joilla voi videotallennuksen aikana ottaa myös valokuvia, jolloin video tallentuu nauhalle ja valokuvat muistikortille paremmalla laadulla.

      Koska videokameroissa on vähintäin 10-kertainen zoomi, riittää useimmille kiinteä vakio-objektiivi. Esim. Canonilla on videokamera (XL-2), jossa on objektiivin vaihtomahdollisuus. Kameran hinta on noin 3 000 euroa.

      • Tyttö

        Kerrankin asiallisia vastauksia, kiitos! Taidan kuitenkin pysyttäytyä tuossa valokuvaamisessa ja jättää videoinnin niille ketkä sen osaavat. Kamera pitäisi saada kuitenkin alle tonnilla.


      • Tyttö kirjoitti:

        Kerrankin asiallisia vastauksia, kiitos! Taidan kuitenkin pysyttäytyä tuossa valokuvaamisessa ja jättää videoinnin niille ketkä sen osaavat. Kamera pitäisi saada kuitenkin alle tonnilla.

        Minulla on ollut keväästä asti Sony DCR-HC42 MiniDV-digivideokamera. Olen ollut siihen ihan tyytyväinen. Sillä tulee tosi hyvälaatuista videoa, mutta valokuvaus vehkeeksi siitä ei ole. No kuvaankin yleensä aina videoa niin ei nuo huonot valokuvaus ominaisuudet haittaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe