Olenko yksi teistä?

Metsänneitokainen

Olenko minä yksi teistä, siis wiccoista? Täsmääkö uskoni teidän uskonne kanssa?
Eli siis: varsinaisesti olen kristitty, mutta se, mihin uskon ei todellakaan ole kovinkaan kristillistä. ikimaailmassa en usko jumalaan, enkä jumaliin. Uskon kaiken tarkoitukseen, sieluihin ja sielujen vaellukseen. Jokaisella elävällä organismilla on sielunsa, samoin kuin planeetoilla ja tähdillä, asteroideillakin.
Uskon, että jokaisella on tehtävä, johon hänet on tarkoitettu. Maan tehtävä on antaa elämälle edellytykset ja ihmisen tehtävä varjella Maata. Yksinään tämä varjelu ei vain oikein toimi.
Uskon, että kaikkien töiden puitää tulla tehdyksi, on kyse sitten maailman pelastamisesta tai pyykkien viikauksesta. Ja ennen kaikkea uskon, että työn tekee se, joka siihen kykenee, tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti. Kunhan tehtävät tehdään hyvin, kaikki on hyvin. Se tekee, joka osaa, ja se joka ei osaa opettelee osatakseen.
Ja koska minä uskon, että kaikella on sielu, syön sekä lihaa, että kasveja. Mutta ainoatakaan sielua ei saa uhrata turhaan, vain ruoaksi ja suojaksi tai itsensä tai rakkaidensa suojelemiseksi.
Näitä asioita on vaikea pukea sanoiksi, sillä mikään profeetta ei ole niitä minulle sanonut, ne ovat suoraan sielustan.

8

776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Goddess Worshipper

      Jos nimität itseäsi kristityksi, uskot varmaan kistittyjen armokäsitykseen eli Jeesuksen kuolemaan syntiesi takia ja muihin sellaisiin juttuihin,
      silloin et taatusti ole wicca.
      Jos taas et niihin usko, en tajua miksi nimität itseäsi kristityksi.
      Ehkä sinun olisi hyvä ottaa selvää laajemmalti maailman eri uskonnoista ja elämänkatsomuksista, ennenkuin identifioit itseäsi yhtään mihinkään lokeroon.

    • Varsinaisesti olet kristitty. Tarkoitatko nyt tapakristittyä, eli ihmistä joka kuuluu kirkkoon pakosta tai vapaaehtoisesti muttei usko kirkon sanomaan? Kuulostat kovasti siltä että sinä enemmän tai vähemmän pakosta kuulut kirkkoon mutta et usko sen opetuksiin. Jos näin on niin kannattaa miettiä päätöstä. Mihin tosiasiassa uskot?

      Jos päätät ryhtyä kulkemaan wiccan polkua, oletko valmis kantamaan vastuun henkisestä kehityksestäsi? Wicca kun sattuu ottamaan vastuun itsestään. Että ympäröivästä maailmasta.

      Ensimmäiseksi neuvoisin sinua etsimään tietoa. Internetistä (lähdekritiikki huomioon ottaen) sekä esimerkiksi kirjakaupoista. Saatan kuulostaa vähän paatokselliselta mutta ensimmäinen lähde johon kannattaa tutustua on alkuperäinen Gardnerin kirjoittama Book of Shadows.

    • hare
    • Poison

      Mutta vielä vähemmän kristilliseltä. Ehkä jonkin sortin animismia tms. Suosittelen että tutustut uuspakanuuteen laajemminkin kuin pelkkään wiccaan, ja muihinkin uskontoihin toki.

    • taivaansielu

      Mulle tuli jostain syystä ensimmäisenä mieleen buddhat. Mutta, kannattaa kerätä tietoa kaikista eri uskonnoista ja sitten vasta ruveta miettimään, onko tarvetta alkaa nimittämään itseään jonkun uskonnon edustajaksi. Omille uskomuksilleen kun ei aina tarvitse löytyä juuri tiettyä lokeroa. Suurin osa ihmisistä vain nimenomaan haluaa lokeroitua. Pakanauskonnoista myös uusshamanismi voisi kolahtaa sinulle. Mutta nämä nyt ovat vain esimerkkejä, mitä voit myös tutkailla. Sie itse tiedät parhaiten, mikä sinulle sopii. =)
      Onnea tiellesi!

    • max

      Hyviä ideoita!! Perusta metsänneito oma uskonto tai idelogia, hyviä aineksia sulla tuntuu olevan kasassa. Ei tarvi sitten sen jälkeen miettiä mihinkä kuuluu.

    • olet

      Kristinuskoakin harjoitetaan hyvin eri tavoin, ja myös wiccalaisuus, koska perustuu paljolti intuitioon, on jokaiselle omanlainen.

      Varjojen kirja -nettisivustolla kuvailtiin, että wiccalaisuutta ei voi määritellä tarkalleen, se muuttuu myös koko ajan. Mulle se on tie, jota olen ainakulkenut. Tie joka viehättää monia, mutta on erilainen jokaisen persoonallisuuden puitteissa. Kammoksun ajatusta ryhmärituaaleista, koen ne teennäisiksi, kuten myös loitsun tekeminen pilkulleen. Tärkeintä on kaikessa henki, energia, intuitio, yhteys, eikä maalliset yksityiskohdat.

      • pohdi tätä vielä

        "Sanomani ei perustu mihinkään uskomusjärjestelmään eikä filosofiaan. Se on tietynlaista alkemiaa, syvällisen muutoksen tiedettä. Vain ne, jotka ovat valmiita jättämään menneisyytensä ja uudestisyntymään täysin - niin täysin, etteivät ole koskaan sitä osanneet kuvitellakaan - vain nämä muutamat rohkeat ihmiset ovat valmiita kuuntelemaan minua, sillä se vaatii uskallusta."
        Osho
        http://kotisivu.mtv3.fi/oshosivut/kukaoshoon.htm


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe