Juhannus väärä hääpäivä

Simpukka

Terve!

Tulipa tuossa sitten kutsu hääjuhlaan juhannuspäivänä. Hääparit eivät ilmeisesti ajattele, miten pilaavat ihmisten juhannuksen vieton. Ajatelkaa mitä itse ajattelisitte, jos saisitte kutsun juhannuksen ajalle.

21

2925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • morsmaikku-08?

      saman laiset ajatukset ovat minulla. no henk.koht. en kyllä edes juhannushäitä halua, on niin kulunut juttu, mutta en kyllä juhannushäihin varmaan vieraaksi lähtisi.

      yhtälailla juhannuksena järjestetään konfirmaatioita ym. ihmiset eiväy ymmärrä että juhannus ei kaikille ole sitä ryyppäämistä vaan ainoa loma kesällä jonka haluaisi pyhittää läheisille ja lepäämiselle, ei juhlimiselle serkun kummin kaiman häissä!

      • joka määrää

        "yhtälailla juhannuksena järjestetään konfirmaatioita ym. ihmiset eiväy ymmärrä että juhannus ei kaikille ole..."

        Konfirmaatiopäivän määrää kyllä seurakunta eli käytännössä se seurakunnan pappi. Vanhemmilla ei ole siinä mitään sananvaltaa, vaikka uskoisin monenkin perheen valitsevan minkä muun viikonlopun tahansa.

        Onneksi tässäkin on menty juhannusvapaaseen suuntaan samoin kuin häiden vietossa. Eihän joulunakaan tai pääsiäisenä järjestetä häitä, en ole ainakaan kuuluut moisesta. Samalla tavoin voisi juhannuksen rauhoittaa perheen sisäisiksi juhlapäiviksi.


    • Charles

      Jotkut perustelevat juhlapäivän valitsemista siksi, että haluavat nimenomaan juhlapäivänä naimisiin. Siis mitä ihmettä? Eikö hääpäivä ole jo sinällään juhla? Sehän on ihan sama, milloin hääpäivä on, juhlahan se on kuitenkin.

      • Morsian-07

        meillä se päivä ei sinänsä ole mikään virallinen juhlapäivä vaikka samana päivänä isä täyttääkin vuosia.. ja ihan "sattumaa" myös se että äiti täyttää samaisena syksynä 50v.


    • Minä

      Itse en paljoa juhannuksesta piittaa. Emme silti järjestä juhannushäitä, koska vieraamme ehkä haluavat viettää juhannuksena juhannusta eivätkä tulla häihimme. Itse asiassa yritimme ajoittaa häämme niin että ei ole koulun valmistujaisia, juhannusta eikä "kiireisintä" lomakautta (ettei ihmisten ns. tarvitse keskeyttää lomaansa häidemme takia), mutta kesähäät järjestämme kuitenkin.

      Itse vitsailinkin jossain vaiheessa kun joku ehdotti juhannushäitä, että en halua pilata ihmisten juhannusta, joten ymmärrän kyllä harmituksesi. Tosin kääntöpuolena on se että onhan se juhannus joka vuosi.

      PS: Voihan niiden juhannushäiden takana olla se että hääpari on jättänyt kirkon varaamisen viimetinkaan ja yleensä kirkot ovat vapaana juuri juhannuksena ja koulujen valmistujais lauantaina, kun eivät ihmiset yleensä silloin häitä järjestä.

    • morsmaikku-06

      ...että hääpari yrittää näin hieman säästää kuluissa kun varmasti tietävät että moni ei pääse/halua tulla juhliin kyseisenä ajankohtana... ruuat ja juomat (alkoholi) kun ainakin meidän tulevissa häissä (ei kuitenkaan Juhannus sellaisissa) maksaa n.50€/henk. ja aivan pakollisia kutsuttavia on n.130 henk. niin kyllä tässä ainakin itse toivoo etttä edes muutama jättäisi tulematta...vaikka se niin karulta kuulostaakin. Mutta muuten tuohon aiheeseen liittyen... niin en kyllä itse Juhannuksena häihin menisi ellei kyseessä olisi oma sisar tai paras ystävä!

      • jätetty

        Siis miksi kutsua häihin jumalattomasti ihmisiä ja sitten toivoa että osa jäisi tulematta, täh? Me kutsuimme juuri sen verran vieraita kuin budjetti salli eikä tarvinnut edes kauheasti vääntää kun meni niin onnistuneesti vieraslista. Anoppi kyllä yritti vinkua vierestä jotain vieraslistasta ja että pitäisi olla enemmän ihmisiä. Säälittävää jos vain pelkästä kohteliaisuudesta aletaan kutsua ihmisiä juhliin ja mikä poikkeus häät ovat muiden juhlien joukossa. Minulle ei uppoa selityksen "kerrankos sitä nyt naimisiin mennään" tai "haluamme että suvut kohtaavat".. MUTTA tiedoksi nyt niille jotka ovat eri mieltä, että tämähän oli vain minun mielipiteeni ja halusin tuoda sen julki :) Katsokaas jokaisella on ne omat aivot joiden mukaan asiat tehdään tietyllä tavalla ja tyylillä ;D
        Onnea ja menestystä kaikille jotka jumalan kasvojen tai muuten vaan lupautuvat elämään toistensa kanssa koko lopppu elämän.

        Terkuin, Rouvaihminen


    • vihaksi

      Minua vieläkin potuttaa 60-70-lukujen vaihde, kun exän veli meni kihloihin ensimmäisenä juhannuspäivänä. Kaikki muut omalta puoleltani lähtivät mökille, mutta meillä meni se kolme päivää piloille, kun ei ennättänyt ennen tai jälkeen lähteä minnekään kauemmaksi.

      Ja arvatkaapa, menivätkö ne saa***nat sitten naimisiin vuoden päästä, tasan vuoden päästä? Siinä meni sitten toinenkin juhannus, yhden assholeparin vuoksi.

      Ei ne kylläkään ole enää naimisissa. Eli täysin hukkaan meni ne juhannukset. Nyt jos joku järjestää sukujuhlia juhannukseksi, niin minulta tulee vain kortti ja sen mukana terveiset mökiltä, josta en aio liikkua tuumaakaan.

    • järki käteen

      Harvinaisen itsekästä ja typerää pitää häät juhannuksena. Aivan kuin hääpari olisi koko maailma napa. Häissä on ihan kivaa ja mielellään on mukana toisten onnea juhlistamassa mutta juhannus on monelle juuri niitä harvoja hetkiä kun saa olla mökillä tai lomanvietossa rauhassa perheen kanssa.

    • juhannusmorsian

      Itse olen juhannusmorsian ja tosiaan toivon että kukaan ei ajattele kuinka pilasimme heidän juhannuksensa...!Ainahan voi kauniisti kieltäytyä..Toivottavasti et ole meidän vieraslistallamme..

      • kiitos vaan

        "Toivottavasti et ole meidän vieraslistallamme.."

        Minä olen se, joka ilmoitti jo ei-tulevansa, koska muu perhe on mökillä.


    • Juhannushäistä

      Todelliset ystävät ja oikeasti rakastavat sukulaiset tulevat häihin oli ne minä päivänä tahansa.

      Järjestämällä "ihmisten elämän pilaavat" Juhannushäät, voi helposti havaita, kuka on todellinen ystävä/läheinen eikä itsekäs sateessa juhannuskokolla "hauskaa" pitävä perässä roikkuja. Ne, jotka ovat sitä mieltä, että läheisen häät pilaavat Juhannuksenvieton, joutavat jäädäkin pois häistä ynnä niiden jälkeisestä elämästä!

      Juhannushäät ovat Suomen suvea parhaimmillaan!

      ps. en itse ole juhannusmorsian (ikävä kyllä).

      • miira

        Jos oikeasti tykkää hääparista ja he ovat tärkeitä ihmisiä juuri sinulle, niin ei ole väliä minä päivänä he naimisiin haluavat, vaikka sitten juhannuksena. Juhlathan ovat mukavia ja kyllä sitä ehtii juhannuskokolle kököttämään jos vaan haluaa,niin seuraavana vuonnakin. Eikä se lomakaan siitä karkaa mihinkään jos olet häissä. Höh lomaahan se hääpäiväkin on kuitenkin. Kummallisia nämä nykyihmiset kun eivät siedä mitään...oon sen kyllä huomannut tässä elämän varrella monen asian kautta. Ei enää oikeasti tiedä uskaltaako ihmisiä käskeä edes kylään kun se voi loukata heidän vapaa-aikaansa......tekeekö tälläset ihmiset mitään ystävillä tai sukulaisilla??? ja PS. en ole juhannusmorsio minäkään.


      • Charles

        Minä en ymmärrä tuota "todelliset ystävät" -puhetta. Todelliselle ystävälle ei järjestetä tuollaisia testejä todellisesta ystävyydestä. "Todellinen ystävä on ystävä, vaikka huijaisin hänet syömään hatullisen paskaa." Voi jee, mitä juttua!

        Eikö hääpari voisi olla todellinen ystävä niille vieraille ja järjestää häät jonain muuna päivän kuin juhannuksena. Ajattele vaikka niitä vuorotyöläisiä, joilla ei ole yhteisiä vapaita kuin vuosilomalla ja juhannuksen kaltaisina juhlapyhinä. Heidän pitäisi heittää yhteinen aika menemään vain siksi, että hääpari on päättänyt järjestää "todellinen ystävä" -testin.


      • hhhhhh
        Charles kirjoitti:

        Minä en ymmärrä tuota "todelliset ystävät" -puhetta. Todelliselle ystävälle ei järjestetä tuollaisia testejä todellisesta ystävyydestä. "Todellinen ystävä on ystävä, vaikka huijaisin hänet syömään hatullisen paskaa." Voi jee, mitä juttua!

        Eikö hääpari voisi olla todellinen ystävä niille vieraille ja järjestää häät jonain muuna päivän kuin juhannuksena. Ajattele vaikka niitä vuorotyöläisiä, joilla ei ole yhteisiä vapaita kuin vuosilomalla ja juhannuksen kaltaisina juhlapyhinä. Heidän pitäisi heittää yhteinen aika menemään vain siksi, että hääpari on päättänyt järjestää "todellinen ystävä" -testin.

        Ihmiset eivät todellakaan tajua sitä, että monelle juhannusviikonloppu saattaa olla ainut "loma" koko kesänä. Jos siihen sitten ympärään vielä häät, ei kannata ihmetellä jos vierata ilmaantuu vähän. Juhannus ei ole oikea ajankohta häille. Varmin ajankohta olisi toukokuu tai elokuun puolivälistä syyskuun loppuun. Toukokuussa ihmiset eivät vielä ole lomilla ja elokuussa alkavat koulut ja lomat on pääosin pidetty. Yleensäkin keskellä kesää pidettävät häät häiritsevät ihmisten lomailua, meilläkin menivät lomasuunnitelmat uusiksi. Olimme vuokranneet mökin kahdeksi viikoksi. Nyt sitten joudumme ainoana kokonaisena viikonloppuna jonka olisimme voineet viettää mökillä lähtemään miehen lähisukulaisen häihin toiselle puolelle maata. Siitä tulee isot matkakulut ja vielä hotellihuonekin pitää ottaa. Olemmekin miettineet häiden väliin jättämistä. Jos ilmoitamme viime tipassa että vaikka minä olen sairastunut, voimme jäädä sujuvasti häistä pois.


      • Charles
        hhhhhh kirjoitti:

        Ihmiset eivät todellakaan tajua sitä, että monelle juhannusviikonloppu saattaa olla ainut "loma" koko kesänä. Jos siihen sitten ympärään vielä häät, ei kannata ihmetellä jos vierata ilmaantuu vähän. Juhannus ei ole oikea ajankohta häille. Varmin ajankohta olisi toukokuu tai elokuun puolivälistä syyskuun loppuun. Toukokuussa ihmiset eivät vielä ole lomilla ja elokuussa alkavat koulut ja lomat on pääosin pidetty. Yleensäkin keskellä kesää pidettävät häät häiritsevät ihmisten lomailua, meilläkin menivät lomasuunnitelmat uusiksi. Olimme vuokranneet mökin kahdeksi viikoksi. Nyt sitten joudumme ainoana kokonaisena viikonloppuna jonka olisimme voineet viettää mökillä lähtemään miehen lähisukulaisen häihin toiselle puolelle maata. Siitä tulee isot matkakulut ja vielä hotellihuonekin pitää ottaa. Olemmekin miettineet häiden väliin jättämistä. Jos ilmoitamme viime tipassa että vaikka minä olen sairastunut, voimme jäädä sujuvasti häistä pois.

        Olen eri mieltä kanssasi häiden järjestämisestä tavallisena viikonloppuna. Suomessa yleensä heinäkuu on lämmin ja vähäsateisin. Mainitsemasi toukokuu ja elokuu ovat suuremmalla todennäköisyydellä kylmempiä tai sateisia. Jos siis haluaa maksimoida todennäköisyyden ulkohäistä, on häät pidettävä heinäkuussa.

        "Nyt sitten joudumme ainoana kokonaisena viikonloppuna jonka olisimme voineet viettää mökillä lähtemään miehen lähisukulaisen häihin toiselle puolelle maata. Siitä tulee isot matkakulut ja vielä hotellihuonekin pitää ottaa."

        Miten matkakuluja tai hotellilaskua pienentäisi se, että häät olisivat toukokuussa tai elokuussa tai vaikka talvella? Päinvastoin, monilla hotelleilla on kesätarjouksia, kun bisnesmatkalaisia ei ole yhtä paljon kuin talvella.

        Häihin ei ole pakko mennä koskaan. Jopa lähisukulaisen häistä voi jäädä pois. Jos on muuta menoa, niin sitten on. Ei maailma siihen kaadu. Fiksut ihmiset ymmärtävät, ettei joku viikonloppu millään voi sopia kaikille. Jos siis kieltäydyt kutsusta ja kerrot syyn, ei fiksu juhlien järjestäjä suutu. Vähemmän fiksun suuttumisesta taas ei tarvitse välittää.


      • hhhhhh
        Charles kirjoitti:

        Olen eri mieltä kanssasi häiden järjestämisestä tavallisena viikonloppuna. Suomessa yleensä heinäkuu on lämmin ja vähäsateisin. Mainitsemasi toukokuu ja elokuu ovat suuremmalla todennäköisyydellä kylmempiä tai sateisia. Jos siis haluaa maksimoida todennäköisyyden ulkohäistä, on häät pidettävä heinäkuussa.

        "Nyt sitten joudumme ainoana kokonaisena viikonloppuna jonka olisimme voineet viettää mökillä lähtemään miehen lähisukulaisen häihin toiselle puolelle maata. Siitä tulee isot matkakulut ja vielä hotellihuonekin pitää ottaa."

        Miten matkakuluja tai hotellilaskua pienentäisi se, että häät olisivat toukokuussa tai elokuussa tai vaikka talvella? Päinvastoin, monilla hotelleilla on kesätarjouksia, kun bisnesmatkalaisia ei ole yhtä paljon kuin talvella.

        Häihin ei ole pakko mennä koskaan. Jopa lähisukulaisen häistä voi jäädä pois. Jos on muuta menoa, niin sitten on. Ei maailma siihen kaadu. Fiksut ihmiset ymmärtävät, ettei joku viikonloppu millään voi sopia kaikille. Jos siis kieltäydyt kutsusta ja kerrot syyn, ei fiksu juhlien järjestäjä suutu. Vähemmän fiksun suuttumisesta taas ei tarvitse välittää.

        talviaikana ne häät olisi pidetty sellaisessa paikassa, että yöpymistä ei olisi tarvittu ja oltaisiin voitu järjestää kuljetus isolla tila-autolla. Monella ovat omat lomat tärkeämpiä kuin suvun/ystävien häät, joten jos pitää valita kahdesta, monet valitsevat ne omat lomasuunnitelmat. Siitä on sitten turhaa näyttää pitkää naamaa, meillä ei ole nimittäin tapana lähettää myöskään lahjaa ellemme osallistu häihin. Mikä pakko häissä on olla ulkona, onneksi monet ovat jo oivaltaneet, että sydäntalvi on hyvää aikaa järjestää häitä. Paikkoja on valittavaksi asti ja hinnat ovat paljon halvemmat kuin talvella, kirkon saa vaikka kuukauden varoitusajalla, pitopalveluilla on aikaa tehdä hommat kunnolla eikä huitaisten, kuten kesällä usein tapahtuu, kun on monta tilausta samalle päivälle jne jne jne.... Moni viisas pari unohtaakin kesähäät ja pitää kemunsa talvella.


    • päivä

      Paitsi että meillä se on aatonaatto ja arkipäivä ja silti kaikki kutsutut ovat ottaneet kutsun vastaan riemusta kiljuen! Jokainen voi sen jälkeen lähteä taholleen jussiaan juhlimaan, minne ja milloin lystää ja ihan hyvin ehtii vielä ryypätä (lisää)!

    • perhe

      miten niin muka väärä.... kuka sen määrää? Minusta juhannus on muutenkin niin turha juhla että voisi koko kalenterista poistaa moisen turhuuden,porukka vetää viinaa,tappelee,ajaa kiireissään kolareita ja joka vuosi aina uusia turhia kuolemia kun on niin kiire sen viinapullon luokse,no loppuu se kiire kun jotain käy.Itse olisin ainakin mielellään menossa juhannushäihin jos kutsun vain saisin semmoiseen juhlaan.Ja juhannuksesta vielä jos ei muka muuten osaa rauhoittua ja viettää kivaa kesäistä viikonloppua ilman ns.juhlapyhää niin opetelkaa.

      • realistiko?

        Juhannus on monelle se ainoa pidempi vapaa. Esim. monella nuorella ei ole mitään muuta lomaa kuin tuo juhannus. Töitä on painettava osittain koulun päälle kesän talven. Ja rahaa tienattava jotta pärjää. Pidä siinä sitten lomaa. Kun eroprosentti on kumminkin likemmäs 50% niin why bother at all.


      • mielipiteeni myös
        realistiko? kirjoitti:

        Juhannus on monelle se ainoa pidempi vapaa. Esim. monella nuorella ei ole mitään muuta lomaa kuin tuo juhannus. Töitä on painettava osittain koulun päälle kesän talven. Ja rahaa tienattava jotta pärjää. Pidä siinä sitten lomaa. Kun eroprosentti on kumminkin likemmäs 50% niin why bother at all.

        Itse olen niin "vanhanaikainen", että ajattelen juuri niin ettei juhannuksena tulisi häitä pitää. Itse olen menossa naimisiin ensi kesänä ja ei tulisi mieleenkään laittaa sitä juhannukseksi, ajattelen siis kutsuttavia vieraita. Itselleni tosin juhannukset ovat olleeet hieman tylsiä eli sinänsä ei tarvitsisi juhannusta viettää ollenkaan.


        "miksi kutsua häihin jumalattomasti ihmisiä ja sitten toivoa että osa jäisi tulematta, täh?

        On tosiaankin aika kummallista, jos vain sen takia menee juhannuksena naimisiin, ettei kaikki kutsutut tulisi. Ei kaikki kutsutut tule minään muunakaan päivänä, aina jää joku pois.

        Säälittävää jos vain pelkästä kohteliaisuudesta aletaan kutsua ihmisiä juhliin ja mikä poikkeus häät ovat muiden juhlien joukossa." "tai haluamme että suvut kohtaavat"


        Kyllä se vaan monessa perheessä on niin, että ketään sukulaista ei ole hyvä jättää kutsumatta. Ei oikein voi tehdä niin, että kutsunpa yhden serkun ja jätän pois toisen. Aina tosiaan sanotaan,että hääpari saa itse päättää ketä kutsuu, mutta vaikka en pitäisi jostain serkustani ym. niin en siltikään voi jättää häntä kutsumatta. Kuitenkin suvussa halutaan pysyä väleissä. Enkä itsekään pitäisi ajatuksesta, että joku muu serkuistani kutsuttaisi, mutta minua ei. Budjetti tietysti määrää aika paljon, mutta sitten raja pitää vetää vaikka isän ja äidin sisaruksiin ja jättää serkut kutsumatta. Näin sen jo ymmärtääkin paremmin.

        Häät ovat sukujen kohtaamistaja omien sukulaisten välistä kohtaamista myös. Onhan sitä paljon mukavampi nähdä sukulaisia häiden merkeissä, kuin hautajaisissa. Ja jos vielä nähdään n. kerran vuodessa, niin onhan se nyt mukavaa, että kaikki saa vaihtaa kuulumisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe