Lahja kirkossa kävijältä?

ei häihin kutsuttu

En tunne yhtään hääetikettejä sun muita kun en ole ikinä kyseisistä juhlista ollut mitenkään erityisesti kiinnostunut. Olen kuitenkin huomenna menossa kirkkoon katsomassa pitkäaikaisen ystävän vihkimistä. Ystäväni järjestää kuitenkin kirkon jälkeen hyvin pienimuotoisen tilaisuuden vain lähimmille perheenjäsenille eikä ystäviä ole kutsuttu varsinaiseen hääjuhlaan.

Mietin kuitenkin oletetaanko minun hankkivan lahjaa, ostavan kukkia tai vievän edes korttia tai muuta sellaista? Missä välissä sen voisi edes antaa kun menen tosiaan vain kirkkoon? Tuli mieleen että kortin voisi ehkä toimittaa vaikka ihan postitse jälkikäteen.

Joku joka on enemmän osallistunut erilaisiin häihin osaisi ehkä neuvoa mitä tässä tilanteessa joku minulta saattaa odottaa. Missään nimessä en haluaisi ystäväni mieltä pahoittaa tai käyttäytyä odotusten vastaisesti. Jostain kuitenkin luin, että periaatteessa häälahjan arvon ajatellaan vastaavaan häissä tarjottavien ruokien hintaa. Koska tässä tilanteessa en ole menossa häihinkään, niin lahjakaan ei siinä mielessä olisi etiketin muikainen.

5

1612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä

      Sinun ei lahjaa tarvitse viedä. Kuten jo sanoit eihän siinä ole edes pahemmin tilaisuutta lahjaa hääparille antaa tuo on hyvä ohjesääntö tuo lahjan arvon tulisi olla häissä tarjottavan ruoan arvo.

      Hyvä idea mielestäni tuo kortin lähettäminen jälkikäteen.=)

      PS: Häihin ei ole tapana viedä kukkia

    • silti kivaa

      Minä lähettäisin sen kortin etukäteen, yrittäisin ajoittaa niin, että on perillä mahdollisimman tarkkaan oikeana päivänä (postin kulku ja mahdolliset pyhät huomioiden). Mukaan saattaisin laittaa jotain pientä kivaa, joka vastaa morsiusparin mieltymyksiä. Eli tyyliin leffaliput, jos pariskunta on elokuvista tykkäävää sorttia.

      On totta, että jos arvostellaan sen mukaan, että lahjan pitäisi vastata tarjottavan sapuskan arvoa (en ole kyllä moista ikinä kuullutkaan), niin silloinhan sinun ei tarvitsisi antaa mitään. Mutta silti tuntuu, että tarvitseeko aina toimia niin tarkkaan "etiketin mukaan", voihan joskus vaikka huomioida laheisiään "ilman vastiketta".

      Siitä olen samaa mieltä, ettei sinun lahjasi tarvitse olla "parasta A-luokkaa" hinnaltaan, koska et ole kutsuttu jälkikemuihin. Toisaalta, monet pariskunnat pitävät vain ihan pienen piirin häät ja erikseen sitten juhlat kavereille, jolloin on ehkä paremminkin kavereiden lahjojenkin vuoro. Onkohan tällaista odotettavissa kyseisen pariskunnan osalta?

    • varmaankin

      Minä menisin kirkkoon vain olemaan läsnä, ilman viemisiä - miten sinä lahjaa saisit annettuakaan siinä kirkon pihalla?
      Ja esimerkiksi seuraavan kerran kylläillessäni parin luona, tai kun he tuleva meille, antaisin jonkun pienen lahjan muistoksi.
      Myöskään kortin lähettäminen hyvin ajoitettuna ei ole lainkaan huono idea!

    • Charles

      Jos ainoa syy lahjan antamiseen sinulla on se, että joku etiketti niin sanoo, jätä se lahja antamatta. Minä en ainakaan haluaisi lahjaa ystävältäni vain siksi, että hän tuntee olevansa pakotettu lahjan antamiseen. Jos hän antaisi lahja omasta halustaan ja sydämestään, se olisi asia erikseen.

    • näin:

      Kukkia ei häihin vieraat osta. Voit kirjoittaa kortin ja ostaa jonkin pienen lahjan. Jos tiedät missä juhlatilaisuus vietetään vihkimisen jälkeen niin voit viedä lahja sinne jo ennen kirkkoa.

      Mutta eniten suosittelen toimittamaan lahjan ystäväsi äidille/isälle/sisaruksille vaikka viikkoakin ennen häitä. He vievät lahjan sitten häälahjapöytään puolestasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe