Kolposkopia ja sen jatko.. ??

Ronjaaaaa

Olin eilen kolposkopia tutkimuksessa. 4 koepalaa nipistävät ilman puudutuksia, oli tosi ilkeän tuntuinen.

Kuinka kauan jälki verenvuoto kestää? lääkäri sanoi että päivän, mutta nyt vrk mennyt ja alkoi uudestaa valumaan. Loppuuko se vai pitääkö ottaa uudestaa yhteys sinne??

Kellä on kokemusta vielä kolkoskopiaa seuraavista jatkohoidoista, eli loopeista ja lasereista? Mitä ne tarkoittavat ja sattuuko ne jos niihin sattuu joutumaan? =(

26

10864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • penni

      mulla oli vuotoa kolposkopian jälken muutaman päivän, tuskin vaarallista.Mä olen kylläkin kovin vuotoherkkä muutenkin.Mulla tehtiin kolposkopian jälkeen kun papa vielä lk 2(vuosia..) loopkonisaatio.riippuu kai sairaalasta täällä se tehtiin päiväpoliklinisesti nukutuksessa.Aina ei kai nukuteta. Ei siis kivulias ennen eikä jälkeen, vuotoa kylläkin n 3vko toimenpiteen jälkeen.Mä jouduin jäämään osastolle yöksi, yleenäs ei joudu vaan kotiin pääsee muutaman tunnin kuluttua.Mä vuosin niin kamalasti että ne oli joutuneet ompelemaan ja polttamaan suonia ja nekään ei auttaneet joten mut tamponoitiin (100m kangastuppoa sinne..:))ja heräsin katetroituna nukutuksesta:( no, otti päähän mut toimenpide sinänsä helppo ja mulla ongelma poistui sen jälkeen.Mua ei kyllläkään sattunu esim kolposkopia ja synnytyksetkin menny ilman lääkityksiä...:)tunto vissiin kadoksissa..

      • ronjaaaaaaaaaaaaaa

        Kiitti vastauksesta!


    • ...

      Mulle tehtiin loop-hoito ihan vaan puudutuksessa, ei siis nukutettu. Heti hoidon jälkeen pääsin kotiin. Omasta mielestäni ei ollut yhtään niin kamala kokemus, mitä etukäteen olin ajatellut. Ensimmäisen puudutuspiikin laitto tuntui, mutta sen jälkeen en tuntenut enää mitään. Mielestäni inhottavinta loop-hoidossa on se jälkihoito, eli ei yhdyntää, uimista ym. kolmeen viikkoon... =/

      Ei kannata jännittää!

      • vakavammat seuraukset??

        minulla kävi kans tuo ikävä vuotaminen. puudutuksessa tehtiin itse toimenpide, joka muuten ei ollut mielestäni yhtään niin paha kuin esim kolposkopia, jossa ei puudutettu. Pääsin kotiin heti toimenpiteen jälkeen, mutta muutaman päivän päästä alkoi niin suuri vuoto että jouduin sairaalaan. Ja laitettiin tuo samainen tamppooni ja sellaista kirvelevää ainetta joka tyrehdyttää verenvuodon. Tapaus oli kamalin sairaalakäyntini ikinä! sattui vielä yö aikaan niin sairaalassa ei ollut tarpeeksi lääkäreitä ja sekin lääkäri joka oli, selitti vain synnyttäjistä jotka tarvitsevat häntä.. Nyt pelkäänkin että joudun loop hoitoon uudelleen. Mitä tapahtuu jos siihen ei suostu? tiedän että tyhmää, mutta kun kokemus oli niin kamala, että mietityttää, miten yleistä tämä on ???


    • henkistä väkivaltaa!

      Vanha ketju tosin, mutta itselleni ajankohtainen! En myöskään aijo suostua toistamiseen kolposkopiaan enkä mene loop hoitoon enne Cin3 luokkaa, vaikka lääkäri sanoisi mitä! Sen verran kamalat kokemukset ja traumat jäi. Henkiseen hyvinvointiin ei kiinnitetä mitään huomiota, mikä on täysin ala-arvoista. Mitä järkeä hoitaa ihminen terveeksi fyysisesti, mutta jättää henkiseen puoleen ikuiset arvet? Itse en tätä kannata enkä siihen myöskään suostu!
      Muita?

      • kyllä

        "Mitä järkeä hoitaa ihminen terveeksi fyysisesti, mutta jättää henkiseen puoleen ikuiset arvet?"

        Kyllä kiteytät suomalaisen terveydenhuollon ongelman tuossa. Täällä on jääty jollekin keskiaikaisen kidutuksen aikakaudelle. Monissa muissa maissa automaattisesti huolehditaan henkisestä puolestakin...


    • Väkisin ei hoideta

      Mitä tapahtuu?
      Jos et käy seurantatutkimuksissa, etkä anna hoitaa itseäsi, niin syövän riski kasvaa. Mitä siitä seuraa? Syöpä ehkä havaitaan ajoissa, niin että henkesi säilyy, mutta menetät kohtusi ja mahdollisuutesi saada lapsia.

      Seuranta on tärkeää ja joskus hoidot ovat välttämättömiä, että sairaus ei pahene. Tilanteesta voi neuvotella lääkärin kanssa, mutta harvoin ehdottavat turhia toimenpiteitä, kun on niitäkin potilaita, jotka haluavat vastaanottaa hoitoa.

    • pelotti

      minulla kaksivuotta sitten oli saman tyyppinen tilanne..
      Kaksi vuotta sitä ennen papa oli 2 ja sitä seurattiin, ei muuttunut, sitten keksus-sairaalaan lekuriin ja voin kertoa että oli maailman kauhein käynti...ensin joku etikka käsittely kohdun kaulaan, kirveli ihan kivastija sitten sairaala kielellä kerrottiin että tehdään jotain ja oli tähystys..se ei niin kauhea ollut, ei tuntunut juuri miltään..mutta sitten..5 koepalaa napsastiin ja viimenen otettiin aika syvältä kohdunkaulasta..silloin tuntui että kuilen ja sisuskalut irtoaa...vuoto kesti noin pari päivää.
      siitä sitten sähkösilmukka hoitoon jota panikoin ihan riittävästi edellisen kokemusken sattumisen perusteella..mutta se oli ihan turhaa...hoito sujui hyvin ja oli nopea toimenpide ja yhtään vuotoakaan ei tullu sen jälkeen...
      Se jäi itelle mieleen että voisivat lääkärit vähän varoittaa mitä tekevät, ei ollu kauheen kiva maata siinä muutenkin nolossa paikassa ja sit nippasee "pikkusen"....oon kyllä sen jälkeen joka ikinen tarkastus kerta pelänny että uudet koepalat otetaa, mutta eivät ole ottaneet..puolen vuoden välein tarkastuksessa käynyt ja nyt ei enää tarvii kun on puhtaana säilyny papakokeet...helpotus...

      • huhuhuh:(

        "Se jäi itelle mieleen että voisivat lääkärit vähän varoittaa mitä tekevät, ei ollu kauheen kiva maata siinä muutenkin nolossa paikassa ja sit nippasee "pikkusen""

        Ei ne halua kertoa, että todellisuudessa se saattaa olla joillekin ihan helvetin tuskallista. Sehän voisi vaikka maksaa rahaa ja aikaa, jos potilas tajuaisi etukäteen vaatia jotakin helpotusta tilanteeseen. Parempi antaa väärä kuva, kun yleensä potilas ei siinä shokissa osaa edes pyytää lopettamaan tai mitään. Ei ole enää niiden ongelma sitten se, miten paljon potilas jälkikäteen mahdollisesti asiasta kärsii. Itse olen traumatisoitunut niin, että en kyllä enää ikinä luota noihin "ei tämä satu" ta "pikkusen ikävältä tuntuu" -fraaseihin. Niillä on varmasti ihan omat syynsä kaunistella asioita. Yli vuosi yhdestä operaatiosta, ja edelleen välillä nukkumaan mennessä tulee itkukohtaus kun muistan sen.


    • Sivi

      Laitoinkin tonne erillisen alotuksen eli kohtapuolin joutuis koloskopiaan mennä... Pystyykö sitä oikeasti mennä samana päivänä töihin kun koepalat otetaan jos verta vaan valuu ja järkytys varmaan suuri!?!

      • fisutt

        Itse menin samana päivänä iltavuoroon töihin, särkylääkkeen taisin varmuuden vuoksi napata ennen töihin lähtöä. Verta tuli max. pari tippaa eikä ollut mitään muutakaan kummempaa jälkeenpäin.


    • pimppaleena

      Minulle tehtiin silmukkahoito. Puudutus nipisti hieman. En tiennyt että koepalaa otetaan , joten ei tuntunut. Sen jälkeen poltettiin koepalan verisuonet ja se tuntui hieman mutta sen kesti kyllä. Suoraan toimenpiteestä töihin. Ennen toimenpidettä otin burnan, ja varmuuden vuoksi töissä napsin muutaman. Kaikii meni kivuttomasti kunnes alkoi seuraavat kuukautiset. Aukes joku verisuoni mitä en tietenkään ymmärtänyt, koska oli menkat. Totesin vuodon johtuvan jostain ja hakeuduin uudelleen lääkärin vastaanotolle. Tuloksena että verisuoni poltettiin, tosin ilman puudutusta. Ei ihan mukavammasta päästä. Mutta itse otan asenteen..et "kirosanoja" kestän. Mieluummin se kun mahdollinen syöpä.

    • emelii

      Mulle tehtiin kolposkopia ja se ei tuntunu ollenkaan. Ei sattunu lainkaan enkä puudustusta saanut. Papa tuntuu melkeinpä inhottavammalta. Ei kannata säikähtää kauhujuttu, ei se niin paha ole. Kipua en tuntenut yhtään!

      • sfdsfsdf

        Se yksittäistapauksen yleistäminen tyyliin "ei se satu" ei oikein toimi, se ei ole yhtään sen järkevämpää kuin kauhutapauksen yleistäminenkään. Toisilla kolposkopia ei tunnu missään ja toisilla se on aivan helvetillistä. Jos tarkkoja ollaan, itse kolposkopia ei satu (paitsi tietty sekin voi jos oikein jännittää lihaksia), se on se koepalojen otto mikä sattuu jos sattuu.


    • ei ikinä enään

      Mulle tehtiin loop puudutuksessa ja kaikki meni hyvin, ei kipua eikä juurikaan vuotoa. Neljä päivää myöhemmin alkoi tulla reippaasti verta ja otin yhteyttä gyn. polille. Gynekologi joka minua tutki sanoi että kohdunkaulan kanavaan oli tullut repeämä. Jo tutkimus sattui niin paljon että itkin vaan, mutta seuraavaksi lääkäri poltti haavan kiinni ilman kipulääkitystä ja ilman PUUDUTUSTA!!! Voin sanoa näin yhden lapsen synnyttäneenä että se kipu mitä koin silloin ei ollut mitään verrattuna tähän! Hoidon jälkeen sain taputuksen olalle, 800mg buranaa ja lääkäri totesi että kohdunkaula niin vaurioitunut etten luultavasti saa enään lapsia. En pystynyt edes kävelemään suorassa huoneesta ulos. En ole ikinä koenut mitään niin nöyryyttävää, ihan kun minut olis raiskattu niin fyysisesti kuin henkisesti. Itkin kaksi päivää sen jälkeen enkä vieläkään koe että olisin päässyt tästä yli ;(

    • Kolme-kokemusta

      Minulle tehty kolposkopia kolme kertaa ja koepaloja otettu kaksi kertaa. Kumpanakaan kertana ei ole sattunut yhtään. Molemmilla koepalojen ottokerralla olen etukäteen ottanut Burana 600mg, Panadol 500 mg ja Panacod-tabletin. Koepalojen ottaminen sattuu varmaan vähemmän/enemmän (tai ei ollenkaan) riippuen siitä mistä ne otetaan. Jos joudun Loop-hoitoon aion vaatia nukutusta kuitenkin. Melkein pyörryn kun jo ajattelen että se tehtäisiin paikallispuudutuksessa.

      • Ei se satu

        Nukutus on aina riski.
        Loop-hoito ei tunnu paikallispuudutuksessa. Tarvittaessa puudutusta voi lisätä.


      • dsasdsd
        Ei se satu kirjoitti:

        Nukutus on aina riski.
        Loop-hoito ei tunnu paikallispuudutuksessa. Tarvittaessa puudutusta voi lisätä.

        Kidutustraumakin on riski. Mutta mitäpä suomalaisessa kulttuurissa sellaisesta tajuttaisiin.


    • Nimetön

      Minulle tehtiin juuri kolposkopia ja otettiin koepaloja. Nöyryttävää kyllä, mutta lääkärin kanssa jutusteltiin niitä näitä niin tuntui helpommalta. Ei juurikaan sattunut. Pari ekaa päivää vuosin vähän epämääräistä vuotoa, mutta sitten aloin vuotaa kirkasta verta. Ei paljon, mutta edelleen näin 5 päivää myöhemminkin.

    • Manta109

      Haluan kertoa tähän oman kokemukseni/kokemuksiani. Meillä täällä vuorottelee kaksi gyneä ja etukäteen ei tiedä kumpi se on. Tämä toinen on hellävarainen ja on puuduttanut kun ottanut näytteitä,en ole vuotanut jälkikäteen.

      Sitten tämä toinen. Ensimmäinen kokemukseni hänestä oli,kun olin odotusaulassa ja huoneesta tuli itkuinen nainen sanoen, "että älä mene sinne,tuo lääkäri on hullu", En osannut säikähtää koska,minulla oli hyviä kokemuksia juuri tästä toisesta lääkäristä,joka on ihana.
      No,minulle tehtiin koloskopia ja näytteiden otto. Hän vaan saksi,4-5 kohtaa reippaammin. Vuosin paljon verta,häntä ei kiinnostanut. Toimenpide ohi ja pidättelin kyyneliä..olo oli häpäisty ja erittäin kipeä. Kaikki instrumentit,mitä hän käytti laittoi hyvin kovakouraisesti sisään yms.
      Pääsin kotiin,en pystynyt kunnolla kävelemään,vuosin verta niin paljon,että se tuli siteen ja housun läpi. Mies toi vauvamme vaipan,ja niitä meni koko yön ajan. En nukkunut,lakanoille asti meni veri. Mies oli huolissaan ja heti aamulla uudestaan lääkäriin. Siinä vaiheessa olin kalpea kuin lakana ja olo oli kuin olisin vuotanut kuiviin. Jouduin jäämään sairaalaan tarkkailuun ja vuoto tyrehdytettiin.

      Missään vaiheessa ei kysytty,kuinka henkisesti voin tuollaisen koettelemuksen jälkeen?! Olo oli pitkään alakuloinen ja kipeä. Sain kamalat pelot tuosta.

      Seuraavan kerran oli taas ihana lääkäri ja ei mitään ongelmaa näytteenotossa.
      Tänään kävi taas huonompi tuuri ja oli tämä kovempi kourainen. Pelotti kun näin hänet,olisi tehnyt mieli juosta karkuun.
      Näytteenotto koski taas julmetusti,nyt olo on taas kipeä,kävely vaikeaa ja vuodan jälleen kovasti :/ Pelottaa,että joudun taas sairaalaan.

      Ensi kerralla kun näen tämän gynen,lähden oikeasti pois ja kieltäydyn hänen "hoidostaan".

      Liikutaan todella henkilökohtaisella ja aralla alueella.Lääkärillä on suuri merkitys ja hänen ammattitaidollaan. Luulen,että joitain gynejä ärsyttää työnsä ja ovat tahallaan "väkivaltaisia" asiakasta kohtaan.

      No tämä ilta menee taas tässä,vkonloppuna olisi ollut ohjelmaa luvassa,mutta en usko että olen kunnossa. VArmaan lisäksi jää arpikudosta kohdunsuulle. En jaksa enää tätä!

      • Anonyymi

        Pitäisikö tehdä valitus tästä lääkäristä? Jos oikeasti tulee sellainen olo että lääkäri tekee noin tarkoituksella.
        Itse pyörryin kolposkopian jälkeen huoneessa kun sattui ja näin sen veren määrän. Siitä sitten paareilla toipumaan viereiseen huoneeseen.


    • valitusosoite

      Oletko ottanut yhteyttä poliklinikan tai gynekologian vastaavaan lääkäriin ja keskustellut hänen kanssaan? Kerro huonosta kokemuksestasi, jonka koit nyt jo toisen kerran.
      Kysy, onko mahdollista valita lääkäri. Harvoin on, mutta aina voi kysyä.

      Kerran ikävän tilanteen jälkeen olen päässyt heti seuraavana päivänä vastaavan lääkärin tutkittavaksi. Ainakin tulee todennettua, mitä alapäähän kuuluu, vaikka ajatus tutkimuksesta ei juuri nyt kiinnosta yhtään.

      • manta109

        Viimeksi olisi pitänyt tehdä asiasta isompi numero kun olin vuodeosastolla tarkkailussa (paljon menetin verta illan ja yön aikana) sairaalaan kun pääsin,veri valui jo nilkasta ulos. Olin vain niin loppu ja shokissa silloin,että toivoin koettelemuksen olevan ohi. Oikeestaan harmittaa,etten jaksanu/osannut toimia. EN ole varmasti kokemuksieni kanssa yksin ja muistan ikuisesti sen naisen joka kerran oli minua ennen,ja varoitti tästä gynestä. Tänään minua ennen kuului huoneesta vaan kamalaa huutoa :/ Tämä vaikuttaa kuin kauhuelokuvalta...Mietin oikeesti,että se gyne tekee tuota tahallaa,on kovakourainen.
        No tämän päivän koettelemuksen jälkeen,kieltäydyn hänen hoidostaan ja teen selväksi polilla,että miksi. Potilastiedoissani,on kyllä tuo käynti kun jouduin uudestaan sairaalaan kovan verenvuodon vuoksi yms. Lisäksi minua hoitanut mies ja äiti,on todistajia jos niikseen tulee. Toivottavasti vastaavassa tilanteessa olevat/olleet uskaltavat toimia,koska pelot mitä tuollaisesta tulee ovat vakavia. Kukaan nainen,ei halua että alakertaa runnotaan ja kohdellan ylimielisesti kun ollaan "haavoittuvaisena" jalat levällään..näin karkeasti,mutta totta silti. Tsemppiä kovasti kaikille,jotka ovat kärsineet oikeasti gynen käsissä.


      • manta109
        manta109 kirjoitti:

        Viimeksi olisi pitänyt tehdä asiasta isompi numero kun olin vuodeosastolla tarkkailussa (paljon menetin verta illan ja yön aikana) sairaalaan kun pääsin,veri valui jo nilkasta ulos. Olin vain niin loppu ja shokissa silloin,että toivoin koettelemuksen olevan ohi. Oikeestaan harmittaa,etten jaksanu/osannut toimia. EN ole varmasti kokemuksieni kanssa yksin ja muistan ikuisesti sen naisen joka kerran oli minua ennen,ja varoitti tästä gynestä. Tänään minua ennen kuului huoneesta vaan kamalaa huutoa :/ Tämä vaikuttaa kuin kauhuelokuvalta...Mietin oikeesti,että se gyne tekee tuota tahallaa,on kovakourainen.
        No tämän päivän koettelemuksen jälkeen,kieltäydyn hänen hoidostaan ja teen selväksi polilla,että miksi. Potilastiedoissani,on kyllä tuo käynti kun jouduin uudestaan sairaalaan kovan verenvuodon vuoksi yms. Lisäksi minua hoitanut mies ja äiti,on todistajia jos niikseen tulee. Toivottavasti vastaavassa tilanteessa olevat/olleet uskaltavat toimia,koska pelot mitä tuollaisesta tulee ovat vakavia. Kukaan nainen,ei halua että alakertaa runnotaan ja kohdellan ylimielisesti kun ollaan "haavoittuvaisena" jalat levällään..näin karkeasti,mutta totta silti. Tsemppiä kovasti kaikille,jotka ovat kärsineet oikeasti gynen käsissä.

        korjaan housun lahkeesta "nilkasta"..


    • Anonyymi

      Kolposkopia oli nopea ja kivuton. Kun vaan pysty rentona ja muistaa hengittää. Oli osaava gyne, koko ajan selitti mitä aikoi tehdä seuraavaksi. Ei yhtään kauhu kokemus. Jälkivuoto nyt vähän oli koepalojen oton jälkeen tietty.

      • Anonyymi

        Ette sitten ole koskaan huomanneet että me ihmiset ollaan kaikki erilaisia?
        Toiset vuotaa toiset ei ja toisilla kipuja tuntuu ja toisilla ei.
        Että ei se ole lääkärin vika me ollaan myös erilaisia kui nlääkärikin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4496
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1854
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1590
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      212
      1385
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1361
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1347
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe