haudan syvyys?

nellin emäntä

Rakas koirani lopetettiin hetki sitten. Koira on nyt haudattava. Onko kellään tietoa, kuinka syvälle eläin on haudattava. Mietin muutenkin, onko eläinten hautausmaa Turussa oikea paikka, vai laittaisinko sen omalle pihalle. Jos jollakin on kokemuksia, niin kertoisitko ystävällisesti murheen murtamalle?
nyyh.

13

7586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koirakko

      olla varaus- ja paikkasysteemi. Turkulaiset tietää paremmin kuin minä tilanteen siellä. Jos omalle tontille hautaat niin aika syvä saa olla, varsinkin jos on iso koira. Muutama kymmenen senttiä multaa pitää jäädä koiran päällekin. Isot kivet on myös hyvä este muille eläimille, etteivät kaiva...
      Osanottoni.

    • minä vain

      Jos sinulla on oma tontti, laittaisin hauvelin sinne. Vähän yli matri varmsti on sopiva. Tarkista ettei ole pohjavesialueella.

      Omassa pihassa puun alla olisi ihanteellinen paikka, olisi aina lähellä.

      Otan osaa suruusi, itsekin itken tässä kirjoittaessani kun oma rakas lähti jokin aika sitten.

      • Anonyymi

        Mihin puolisosi kuoli? Otan osaa.


    • nellin emäntä

      Kiitos osaanotosta. Olen itkenyt täällä kotona koko aamun. Illalla, kun isäntä tulee kotiin, pitää koira haudata. Taidan laittaa sen omaan pihaan.

      • paivansadeko

        onneksi muistot seuraa aina mukana.

        Tässä tietoa hautaamisesta.

        Sian, hevosen, koiran ja poron ruhon ja alle 12 kk:n ikäisen naudan, lampaan ja vuohen ruhon hautaaminen on sallittua. Hautaaminen ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisten eikä eläinten terveydelle. Ruhoa ei saa haudata pohjavesiasialueelle tai vedenottamon suoja-alueelle. Hauta ei saa olla 250 m lähempänä kaivoa, vesistöön viettävässä rinteessä tai alueella, jota kynnetään tai kaivetaan lähiaikoina. Eläintä ei saa haudata muovisäkissä tai muussa maatumattomassa pakkauksessa. Maan, mihin kuollut eläin haudataan, tulee olla riittävän tiivistä estämään valumavesien valuminen ympäristöön ja vesistöön. Eläin on haudattava riittävän syvälle ja peitettävä välittömästi niin, ettei se joudu kettujen, rottien tai muiden eläinten syötäväksi.
        Alle 40-kiloiset on peitettävä vähintään 0,5 metrin paksuisella maakerroksella ja yli 40-kiloiset eläimet vähintään 1 metrin paksuisella kerroksella. Hautaamisen yhteydessä eläinjäte on tarvittaessa taudinaiheuttajien tuhoamiseksi kalkittava tai käsiteltävä eläinlääkärin hyväksymällä desinfiointiaineella.

        Oletko miettinyt tuhkaamista?


    • -neuvo-

      koirasi poismenon johdosta. Itke vaan se helpottaa joskus, kun tarpeeksi itkenyt.

      Lemmikkien hautausmaa Turussa. Sinne ei tarvitse varata paikkaa. Vaan paikan voi varata niin, että menee sen itse sieltä jostakin ottamaan, sopivasta paikasta jota itseä miellyttää. Tietenkään ei saa olla kenenkään entinen hauta, vaan uusi. Kyllä niitä siellä riittää, eikä maksa mitään. Onhan se kiva kuitenkin että lemmikeillä on seuraa toisistaan, ajattelin joskus kun oman kaverini sinne hautasin. Kynttilöitä viedään aina Jouluna ja muulloinkin sekä pidetään hautaa kunnossa, vaihdetaan kukkia ja muuta. Onhan se vieläkin rakas minulle, joten en unohda ja on paikka missä käydä aina kun koti alkaa ahdistamaan.

      Siellä on muuten käytös ohjeet ja määritelmät miten syvä haudan pitää olla, siellä vanhainkodin puolella kun tullaan eläinten hautuumaalle. Taisi olla viimeksi jopa lapiokin kiinni siinä vieressä. Mutta kai sen joku on siitä jo vienyt, että jos sinne menette niin ottakaa oma mukaan varmuuden varoiksi.

    • Omaan pihaan ei saa koiraa haudata.

      • ............

        Haluaisin tietää, milloinka tällainen laki on tullut? En minä ainakaan ole kuullut moista. Sanoisinkin, että joutavanpäiväistä höpinää. Kyllä saa haudata.


      • .......
        ............ kirjoitti:

        Haluaisin tietää, milloinka tällainen laki on tullut? En minä ainakaan ole kuullut moista. Sanoisinkin, että joutavanpäiväistä höpinää. Kyllä saa haudata.

        Niin, unohdin sanoa osanottoni myös. Se on todella kova paikka, kun pitää rakkaastaan luopua. Mutta, viimeinen palvelus ystävälle on tehtvävä. Se on myös rakkautta jos mikä. Voimia.


      • Napura
        ....... kirjoitti:

        Niin, unohdin sanoa osanottoni myös. Se on todella kova paikka, kun pitää rakkaastaan luopua. Mutta, viimeinen palvelus ystävälle on tehtvävä. Se on myös rakkautta jos mikä. Voimia.

        ainakin joillakin paikkakunnilla, eli kaava-alueella omaan pihaan ei saisi haudata. Jos lukee nuo hautaamisen ehdot mitkä yllä oli mainittu, harvalla kaava-alueella täyttyisivätkään. Minulla oli aikoinaan koirahoitola jonka vastuuna oli aiemmin ollut kunnan löytöeläinten huostaanotto.Eläinten hautaamisesta oli tarkat säännökset.

        Eläinten hautausmaa on hyvä vaihtoehto, jos ei ole varma että asuinpaikka on pysyvä. Tuntuisi kurjalta jättää lemmikin lepopaikka muutossa ja ajatella mahdollisesti tulevan asukkaan maansiirtotöitä jne. Tuhkaaminen on nykyään hyvä vaihtoehto.

        Aloittajan koira on jo varmasti lepopaikkansa löytänyt, osanottoni...


    • nellin emäntä

      Suurkiitos osaanotosta. Tuntuu hyvältä lukea näitä viestejä nyt jälkeenpäin. Osaanottonne oli koskettavaa. Töissä kun olin allapäin, ei paljon sympatiaa herunut. ("Siis mitä; itketkö koiraa, häh")

    • Anonyymi

      Sick ja ympäristö saastuu, hautuumaat on sitä varten Cityn ulkopuolella

    • Anonyymi

      Et saa haudata,ELY keskus sanoo että asiassa on käytettävä maalaisjärkeä,Turkulaiseksi sitä ei ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5584
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2383
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2322
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    Aihe