Tilastoa kulutuksesta GS ekat 12tkm

Scenu

Askartelimpa aikani kuluksi omasta mielenkiinnosta, ja ehkä siitä on jollekin muulle jotain iloa:
http://lipas.uwasa.fi/~k83401/temp/Rellun tankkaus.pdf

Minusta kulutus on ollut hiukan korkeahko luvattuun nähden, ja suunta näyttäisi olevan että se on edelleen nousussa jostain syystä?

Kommentoida saa...

16

1925

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Scenu

      Kyseessä siis 01/05 1.6... Melkein väittäisin että 2.0 olisi mennyt vähemmällä. Moottoritiellä 4000rom taulussa tarkoittaa kulutusmittarin heiluvan koko ajan 9 ja 10 välillä ihan kiihdyttämättäkin.

      • Vsku

        Komeet on "rosyyrit".
        Nostampa hattua että olet vaivautunut tilastoimaan.

        Itselläni on 2.0L, ja väittäisin kulutuksen olevan aikaslailla samaa tasoa noin näppituntumalla.

        Johtuisiko kulutuksen kasvu ripeäimmistä lähdöistä valoissa ja risteyksissä nyt kuin uutena, jos ajo-alueet ovat pysyneet lähes samoina alusta saakka ?

        Mielestäni kulutus nousi miullakin jonkin verran jossain vaiheessa.
        Tehdessäni 30 000km huoltoa, vaihdoin ilmansuodattimen vaikka se ei huolto-ohjelmaan kuulunutkaan, niin näppituntumalla sekin olisi laskenut kulutusta aavistuksen.

        Ajotietokone mielestäni hieman kaunistelee todellista kulutusta kun sitä laskeskelee tankkauksen jälkeen, mutta eiköhän toi kerro kulutus muutokset aikalailla hienosti keskinopeutta unohtaen.

        Auto on pääasiassa vaimon käytössä mutta muistelen kulutuksen olleen ajotietokoneen mukaan pidemmän aikaa 8,2L/100km keskinopeuden ollessa 62km/h. Tosin vaimoni ei kulje yksin vaan kyydissä kulkee 3-4 työkaveria koko matkan 75km. Matkalle mahtuu moottoritietä matkasta suurimman osan mutta ruuhkassa seisoskelua ei matkan varrella voi välttää.


    • korkeahko on

      Mutta ainakin viimeaikoina olet ajanut varsin taajamapitoista ajoa. Millaisella kuormalla? Ajotapa? Vaikea sanoa onko kulutus silti epänormaalia.

      Huollossa asia tietysti aika nopeasti selviää lastuaivojen avulla. Teoriassa myös laahaavat jarrut saattavat vaikuttaa asiaan.

      • Villeeeee

        Takana n. 33000km GS 1.6:lla ja keskikulutus on ollut noin 7.8l/100km. Tankkaus.comista löytyy auto nro 4701. Yritän ajaa jokseenkin taloudellisesti. Ajo ehkä 30/70 kaupunki/moottoritie.


    • Rellun pippana

      Viime kesänä aloittelinkin ketjua, jossa kehuskelin päässeeni omalla Scenullani maantiekulutuksessa kesäläskeillä (keskinopeus 86km/h) useampaan kertaan keskikulutukseen 6,6L/100km. Tulos oli mielestäni upea, mutta en kesänjälkeen enää ole päässyt kuin parhaimmillani tulokseen 6,9L/100km. Scenunihan on ScenicII 2,0L, käyttöönotettu 5/2006. Olin ainakin kuvitellut, että 10000 km ajon jälkeen moottori "notkistuu" ja kulutus vielä hieman laskee, mutta toisin kävi. Huomenna Urpon päivänä on edessä tämän "kesän" ensimmäinen reissu, joten täytynee nollata mittarit ja ajaa nuukalla kaasulla. Jännityksellä odotan lauantai-illan kotiinpaluuta ja silloisia kulutuslukemia.

      Viime kesän avaamani ketju oli mielenkiintoista luettavaa (kukas se kissanhännän nostaisi...), sillä mielstäni kulutuksissa oli huomattavia eroja. Pääasiallinen syy tähän varmaankin oli eri ajotavat ja -olosuhteet. Harmikseni ketjua ei enää palstalta löydy!

      • Antti_

        Kehuskelin silloin miten pääsin 01/05 käyttöönotetulla lyhyellä 1,6 Scenicillä noin seitsemään litraan satasella sekalaisessa ajossa. Nyt on kulutus jostain syystä noussut ajotapaa tietoisesti muuttamatta noin 7,3 - 7,4 litraan. Tietysti vähemmälläkin pääsee jos haluaa, muttei ole enää mielekästä ajoa. Koskaan ei ole kuitenkaan mennyt yli 7,8 litraa (ei edes talvella). Keskinopeudet tankillisella ovat 50-60 välissä.


      • senikki

        Kyllä alle 7 pitää kesäkelillä päästä joka tankillisella 6,5 alle on jo vaikeampi päästä mutta ei mahdotonta. Talvilomareissulla keskikulutus oli 7,2 (suksiboksi kuormaa. Vaimon ajaessa kulutus on n.0,5 litraa enemmän (ajo nykivämpää)pienimpään kulutukseen pääsee kun kaasujalka tekee tasaisellakin mahdollisimman pientä liikettä


    • Filsu2

      Eli auto on GS 1.6 käyttöön otto 04/2004. Alussa leikin tuon tietokoneen kanssa enemmänkin ja muistan että kerran ajoin Hankoon (n. 100 km) ja ajoteitokone näytti keskikulutukseksi 5.9 litraa. Tuota alemmas en ole päässyt mutta täytyy myöntää että silloin kyllä oli ennakoivaa ajoa todella paljon ja vakionop. säädintähän ei silloin myöskään saa käyttää.

      Nyt olen viimeisen kerran nollannut tieturin 1.1.2006 ja ajellut noin 6000km. Keskinopeus on noin 48km/h ja ajo on oikeastaan kokonaan KehäIII:n sisällä. Kulutus on 7.9

      Eli taitaa näyttää siltä että voin olla ihan tyytyväinen omiin lukemiini... ;-)

    • Me II

      Tähän mennessä on kulutus ollut keskimäärin 10,3 l/100. Auto otettiin käyttöön marraskuussa ja suurin osa on talvista kaupunkiajoa. (2.0T)

      • Me II

        Heitin reilun 600 km:n lenkin raskaalla kuormalla (ja jalalla). Keskikulutus oli 7,8l/100 bensa 98B.


    • Redigo

      Kyselin jo silloin edellisessä ketjussa dieseli Scenicien kulutusta mutta eipä kukaan uskaltanut (?) vastata. Että olisiko nyt joku rohkea joka sanoisi edes onko ero bensakoneiseen yli vai alle 1litran/100km, eli kannattaako edes harkita?

      • dCi

        Itsellä on -04 diisseli GS jolla nyt 38tkm ajettu . Kulutuksesta ei yhtä aukotonta kirjanpitoa, mutta joitain tankkaus välejä on tullut mitattua: viime kesältä noin 90 km/h keskinopeudella 4,8 l/100 km, talvella 75 km/h nopeudella 5,1 l/100 km. kaupunki kulutus, jossa paljon pätkä ajoa (~3 km ), nopeudet 40 ja 50 välissä 6-6,8 l/100 km.


      • scenique

        Pätkä-Scenuni löpönkulutus ajalta loka'05-kesä'06 (19.6.) on 6,56 l/100km (vrt. EU-yhdistetty 5,8l/100km).

        Talvirenkailla meni 6,67 l/100km ja kesärenkailla 6,36 l/100km.

        Tarkempia lukemia löydät täältä:
        http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/134112.html

        Maantie- ja taajama-ajoa on ollut lähes yhtä paljon. Lisäksi Tre-Hki-moottoritietä on menty kymmenkunta kertaa (kesä- ja talvirajoitusten mukaisesti). Kylmä talvi näkyy tammi-helmikuun luvuissa, vaikka lohkolämppäri onkin (ei ole webastoa).

        (Automaatti-)ilmastoinnin vaikutus näkyy selkeästi oikeastaan vain yhdessä kesäkuun välitankkauksessa, joka nousi yli seitsemän litran.

        Dieselin ja bensiinimoottorin kulutuserosta:
        Täysin ilman mittaustuloksia heitän sivistyneenä arvauksena, että 2,0-litrainen Scenic, joka ehkä on tämän isomman dieselin paras vertailukohde, veisi sekalaisessa ajossani yli 8 litraa sadalla ja 1,6-litrainen Scenic saattaisi päästä 7,5-8 l/100km. Eli eroa dieseliin tulisi 1,0-1,5 litraa sadalla.

        Nämä arviot perustuvat siihen, että 1.4-litrainen vm-00 Clioni kulutti tasan tarkkaan 6,9 l/100km vuodesta toiseen (noin pari kymmenystä yli ilmoitetun normiyhdistetyn).

        Yllättävä juttu on, että ajotietokone antaa systemaattisesti liian korkeita kulutuslukemia, virhe omiin tankkauksiini on tyypillisesti 0,3-0,5 l/100km luokkaa.

        Suurella mielenkiinnolla odotan parin päivän päästä alkavaa Euroopan matkaa. Tavoite on kyllä saada Scenu kulkemaan matka 5,5 litralla/100km...


    • scenic man

      Kulutus 14 kk:n aikana on ollut melko tarkkaan kuten mainoksissa luvattiin: 6.7 maantiellä ja
      11.9 kaupungissa. Talvella numerot kasvavat litran tai vähän ylikin silloin kun huurteenpistoa tarvitaan hikisiä urheilijoita kuljetettaessa.

    • laaguna

      Näin kesäaikaan menee ihan hajulla.
      Keskikulutus kaupunkipyörityksessä (keskinopeus n. 30 km/h ja alle) pääsee öbaut 11,1 l/100km.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe