Puolalaiset taulukauppiaat

Epäillyttävää

M/itä mafiaa nämä puolalaiset taulukauppiaat oikein ovat? Meidän asuinalueella niitä on pyörinyt jo vähän aikaa. Hyvä jos kerran viikkossa joku huno sumi puhuva köyhäksi puolalaiseksi opiskelijaksi esittäytyvä tyyppi tulee ovelle kaupustelemaan piirrustuksia. Ovatko he oikeasti kyöhiä puolalaisia opiskelijoita vai onko tämänkin takana jokin organisatja.

23

8721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Harmittomia veikkosia ja ensimmäiset kokemukseni ovat jo yli 30 vuoden takaa. Yleensä ns. hiilipiirroksia, lyijykynätaidetta tai kohokuvia kauppailevat. Aikaslailla fakta on kyllä se, että eivät ole useinkaan itse tehneet vaikka taulut komeita ovatkin.

      Itse etenkin viime vuosina olen useamman kerran nähnyt kun muutamat kiertelijät jossain nurkassa jalkautuvat isommasta tila-autosta ja nousevat siihen jossakin kokoontumispaikalla. Sitä sitten tiedä mitä kaikkea taustalla on, tod. näk. ei mitään sen kriminaalimpaa mutta keskittyminen vai huomattu kannattavaksi ja "köyhä opiskelija" -look. Eivätpä myyjät itse varmaan olekaan mitään ylimääräisillä taaloilla siunattuja ja varmaan menee jollekin välittäjäportaalle (tai ainakin kuskille) osa, mutta eipä tuossa nyt koskaan mitään sen hämäräperäisempää ole ollut.

      "Ryöstö"-palsta ei siis ole välttämättä ihan oikea paikka tälle. Ennemminkin käyttäisin sanaa, lain rajamailla menevä kaupustelu ja eräs yritteliäisyyden muoto. Jotenkin oletan etteivät ainakaan kaikilla ole kyllä vaadittavat luvat ym. aivan kunnossa, mutta eipä tuo sen suurempi asia.

      • ...

        On muuten mielenkiintoista, että ovat aina olleet Puolalaisia, tai ainakin siksi esittäytyvät. Joskus harvoin joku on esitellyt itsensä Tshekkiläiseksi. Ja omiakin kokemuksia on kuitenkin kolmesta eri kaupungista ja yhdestä kunnasta joten kyllä sinällään aika järjestäytyneestä toiminnasta on kyse.

        En ole kyllä koskaan kenenkään mitään sen negatiivisempaa kuullut sanoneen ja itse asiassa tauluja menee melko reippaasti kaupaksikin mitä olen seuraillut. Yleensä kerta vuoteen on tullut joku itsekin ostettua jos ovella on käynyt, mitä sitten on sillä tehnytkin.


    • Ode

      Puolaiset "taulukauppiaat" eivät ole mitään köyhiä opiskelijoita vaan kyllä takana on aivan selvä rikollinen toiminta. Myyjät jalkautuvat hymyillen milloin minnekin ja samalla kun käyvät ovella myös tutkivat nurkkia, ovien lukituksia, avainten säilytyspaikkoja jne. Ovat varastelleet taloista rahaa, koruja, kameroita ja ei väliä onko talonväki kotona vai ei - itse törmäsin varkaaseen kotonani keskellä päivää. Rahat, koruja ja kamera oli jo kauppiaalla kassissaan ... Joten älkää hyvät ihmiset ostako tauluja ja samalla kutsuko varkaisiin - mielummin rahat vaikka hyväntekeväisyyteen kun näille varkaille. Esimerkkejä tällä alueella useita ja kun jäävät kiinni riittävästi valitsevat uuden alueen ja pakettiautosta purkautuu taas iloinen joukko varkaita uneliaalle omakotitaloalueelle...

      • Beagle Boy

        Aina silloin tällöin näkee lehdissä juttuja, kuinka nämä kaupustelijat ovat syytteessä petoksista ja varkauksista.
        Eli sellaisia kauppiaita.


      • nikolai----

        Ne eivät ole köyhiä opiskelijoita, vaan monet rikollisjengien jäseniä ja loppujen lopuksi uskomattoman röyhkeitä!

        Sietää seurata niiden liikkeitä talossa ja sen ympäristössä Jos on digikamera, on syytä ottaa kyseisestä "taiteenmyyjästä" valokuva, mieluummin niin, että kasvot näkyvät.

        Missään tapauksessa sellaista ei saa päästää kynnyksen yli. Jos sillä on kädessä lappu, se on syytä pyytää, ottaa ja pitää samalla ovi sulkien.


    • olli

      Älkää ostako näitä ns. tauluja, ne ovat kaikki printattuja. Asian voi tarkistaa suurennuslasilla. Siitä näkee rasterit hyvin.

      Meillä kävi 2-3 vuotta sitten näitä ja vaimo erehtyi ostamaan 1.

      Kaava on sama: henkilö on usein nuori nainen joka esittäytyy köyhäksi opiskelijaksi ja hänellä on jokin opiskelikakortti, varmaan väärennetty jossa mainitaan jokin suomalainen oppilaitos.

    • "Ammattina rikos"

      ..siinä on jos haluu tehdä kauppaa, -eri asia jos ne sut rullaa, niin sitten se olis ryöstö ja asia kuuluis tälle palstalle. Mutta ollapa hiukan kansainvälisempiä ja osta taulu tai piirustus! En usko että mafia jaksaa muutaman kympin piirustuksen takia moista hommaa pyörittään.

      • ninkaa

        todella kansainälistä ostaa huonosti suomea puhuvalta parilla kympillä parin sentin arvoinen printti paperi. hienoa. ja tuohon mafia kommenttiin: muutaman kympin takia? paljonko on muutama kymppi kerrottuna esimerksi 10 000? noin 200 000. paljonko huora saa 10min seksi suorituksista, muutaman kympin? paljonko maksaa pieni annos huumetta? muutaman kympin? no tuskin mafia on sitten niissäkään millään tavalla osallisena.


    • kyyninen

      Kyllä juttu on niin että oikeat taiteilijat eivät todellakaan kierrä ovelta ovelle myymässä "taidetta".

    • Kunnanjohtajanne

      Päiväkään en ole katunut. Paras sijoitus kunnassamme vuosiin.

    • junttiko?

      meillä kävi tänään nuori mies kauppaamassa taulujansa ja näytti lapulta että on kuuro ja opiskelija ja maalaa tauluja joita sitten myy jaa saa ruokaan rahaa pyyntihinta oli ekana 30e ei käyny mulle sit oli 25, 18 10 5 ja lopulta vaan 3 euroa ja en siltikään ostanut ruvetkaa tekin kaikki työttömät/opiskelijamaalaan jotain tuherruksia ja kaupitelkaa niin hyvin menee!!!!!

    • joe--

      Eräällä pohjoisen keski-suomen kylällä olivat kuulemma olleet ovelasti liikkeellä kesällä 2005.

      Kylätietä ajettiin jollain pakulla, ja jokaisessa pusikon tai metsän suojaamassa tienhaarassa kuuromykkä kauppias otti fillarin auton takaa ja ajoi sen puoli kilometriä-kilometrin pihatietä talolle ja näytti lappunsa. Tekee vaikutuksen hölmöihin emäntiin, jotka luulevat, että mies on polkemassa jotain 60 km taivalta kirkonkylien välillä.

      • Tutkintaa

        Tänään oli taulukauppias Mopolla! Päijät -Hämessä, ohjaajaksi ja yhteistykumppaniksi Naapuri-teinityttö!
        Ikävä.


    • Kohta menee hermot!

      Voi helvetin helvetti!!!!!!!!!!!! Just olen tässä kevään aikana toitottanut 81-vuotiaalle, yksin asuvalle äidilleni, että älä ihmeessä päästä niitä venakoita ja muita idästä tulleita sisään. Mutta kun se on niin perhanan hyväntahtoinen, että oikein ilolla toivottaa nää "kauppiaat" ja "kerjäläiset" (lue: varkaat) sisään huoneistoonsa. Tänään juuri kävi taas joku ulkolaisperäinen nainen ovella. Äitini meni avaamaan oven, mutta nainen sai jututettua äitiäni pitkään (oli sinnikäs tapaus), ennen kuin äitini älysi sanoa sille että ei osteta nyt mitään. Älysi onneksi laittaa oven perässään kiinni, eikä onneksi päästänyt tätä rikollista sisään huoneistoonsa. Suomalaiset vanhukset ovat AIVAN LIIAN , HYVÄNTAHTOISIA, YSTÄVÄLLISIÄ JA SINISILMÄISIÄ. Yritä nyt tässä antaa mitään neuvoja, kun ei mene perille, niin ei!

    • koira kimpuun

      niin eivät enää tule ja jos tulevat niin sitten voi jo soveltaa mitä mieleen sattuu tulemaan

    • oikea käsi

      Ne voi olla myös ihmiskauppauhrina, jotka tällaisen toimintaan pakotetaan. Ei muuta, kun kysyä nimen ja rikosilmoitus poliisille!

      • Anonyymi

        deez nuts


    • ´JK

      VAIN NIIN

    • asukkaan kaveri

      Kuuromykäksi 10x10cm lapulla ilmoittautunut pikkutavaran kaupustelija nainen kävi kerrostalon ovella 23.4.2013 klo18.30 Lahdessa.

    • fdgfhgfhsf

      Luhangassa kierteli kesällä asuntoauto, joka kuskasi fillaroivia "puolalaisia" opiskelijoita, jotka myivät jotain kuvia. Osaan hiukan puolaa - vahinko, etten ollut paikalla, olisin testannut kaupustelijan puolalaisuuden.

      Saa nähdä, tuleeko ryöstäjät perässä. Kai ne jättävät jonkin aikaa väliin, ettei osattaisi yhdistää.

      • i Crusher 26"

        Mänsälässä on pyörinyt kanssa joku kulkuri fillarilla ja emäaluksena on joku vw transporter.

        Meiltä lähti kk. sitten lukittu maastopyörä kantamall pihasta yön tunteina. Ei ole ilmestynyt ainakaan suurimmille myyntikanaville nettiin, epäilen että on jo ulkomailla.


    • Anonyymi

      Kerro ovella että perheessä on kova paskatauti haluatko tartunnan.

    • Anonyymi

      Minun kaverini teki näin ja hänet hakattiin

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe