Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

FJ 1200 säätöarvoja?

ja kokemuksia

No niin.
Nyt tuli sitten hankittua tarvittava määrä kuutioita ja pitäisi alkaa tekemään Fj1200 huoltoa ennen kesän pitempiä pyöräretkiä.


Pyytäisinkin jotakuta, joka tietää kyseisen mallin sielunelämästä tai neuvoa linkkiä paikkaan, josta löytyisi säätöarvot ja täyttömäärät heittämään kommenttia.

Öljysuositukset, venttiilivälykset, nokkaketjun vaihtoväli/ kiristimen vaihtovälit, keulaputkien täyttömäärät/ huoltotarve, muut lastentaudit ja tarkkailua sekä tarkistusta vaativat kohteet.

Onko järkevää vaihtaa ketjurataspaketilla harvenpaa välitystä, mielestäni matkanopeuksissa pärjäisi pienemilläkin kierroksilla, kun vääntöä ja tehoa löytyy?

Vajaan 500km ajokokemuksen jälkeen täytyy myöntää, että onpas loihakasta menoa.

4

1815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FJ1200-92

      Tarkkoja arvoja en voi tähän heittää kun on opukset kotona.
      Nokkaketjua ei varmaankaan vaihdeta kun "tarvittaessa". Öljyä menee suodattimen kanssa 3.8l. Itse pidän vaihtovälinä 5tkm. Nyt öljyinä Mobil Delvac 1300 15W40, aikaisemmin Belray 10W40.

      Lastentauti tai ominaisuus on startiketjun venyminen ja oireena tyhjäkäynnillä rapsuttaminen. Ei haittaa muuten kuin korvaa. Etujouset ovat aika lötkön tuntuiset, uusia progressivisiä saa n.200e.
      Siinä 4 tuhannen kierroksen kieppeillä ilmenee resonassi/värinä aalto, tehdas on yrittänyt peittää ongelmaa viimeisissä malleissä mm. vaimennetuilla jalkatapeilla.

      Oma kuluttaa kaksi päällä reissussa n. 6.2l/100km ja pari desiä vähemmän yksin ajaessa.

      Hyvä valinta sinulla ja paljon turvallisia kilsoja !!

    • FJ_for_ever

      Tässä joitakin tietoja:

      Venttiilien säätöön tarvitset säätöpaloja. Pakoventtiilien välykset 0,16-0,20 mm ja imuventtiilien välykset 0,11-0,15. Arvot kylmälle moottorille.

      Välityksiin on olemassa kolmea eri takaratasta 39, 40 ja 41 hampainen. Eturattaaksi on hyllyltä saatavana vain 17 hampaista, mutta CB 900:n 18 hampainen on samalla akselin spoorituksella kuin FJ. CB:n ratas on vain liian paksu (14.3 mm) ja se on ohennettava FJ:n mittoihin (10.8 mm). Ohennetaan keskiön molemmilta puolilta saman verran. Allrightin pojilla on luettelo, josta näkee rattaiden mitoitukset.

      T:Jukkis

      ps. Omalla Fj:llä ajettu jo 95000 km ja edellen kulkee ongelmitta. Öljyt vaihdan 6000 km välein(Castrol GPS). Nykyisillä rattailla ja kejulla olen ajanut jo 38 000 km ja ovat edelleen hyvässä kunnossa. Ketjussa käytän Castrolin Chain Waxia n.500 km välein, reilusti, jotta vaha tuontäisi lian/pölyn pois ketjusta. Lopuksi pyykin rätillä ylimääräiset sonnat ja rasvan pois. Joka kesä on tullut 16 000 km lisää mittariin.(Jo neljä kesää tällä pyörällä takana ja monta vielä edessä)

    • jorkkis1

      Kysymyksessä on fj 1299 vm.1990 onko minkälainen homma vaihtaa tai kiristää starttimoottorin ketju ja miten.

    • 12+00fj

      ko. ketjun vaihtaminen edellyttää moottorin alakerran avaamista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2005
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1420
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1327
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      13
      1285
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe