Mikä on hyvä, kestävä kotitarve viljelyyn sopiva perunalajike? Mielellään keltamaltoinen, mahdollisimman tautien kestävä ja maakellari varastointia sietävä. Niin ja maakin on savikko.
Perunalajike
15
7174
Vastaukset
- matti_27
heips! nicola on hyvä kestämään tauteja ja on muutenkin kiinteä ja hyvä pitkän mallinen peruna! sitä laitan ainakin itse myöhäis perunaksi........
- massikkamies
Venla on kaunis ja hyvänmäkuinen peruna. Kulta olisi vielä mukavampi mutta on taudeille arka. Molemmat kestää kivasti säilytystä.
- jos jostain
vaan saat siemeniä aitoa lapin puikulaa, muutaman kerran olen sitä kaupasta tuonut, maku pesee kaikki muut lajikkeet 10-0 jopa perunamuusi uudelleen lämmitettynä on yhtä maukasta kun juuri valmistettukin ei menetä makuaan niiku nämä etelänlajikkeet, pinikokoistahan tuo on mutta kyllä tuo maku korvaa sen kuorimisen vaivan.
Tuo vaikka maistiaseksi ensin pussukka kaupasta.- Massikkamies
Omasta ja muiden kokeilunhaluisten ihmisten kokemuksesta totean, että Puikulasta emme saaneet Etelässä kuin saman määrän satoa kuin laitoimme keväällä maahan eli ei kannata.
- kasvatuksesta
Massikkamies kirjoitti:
Omasta ja muiden kokeilunhaluisten ihmisten kokemuksesta totean, että Puikulasta emme saaneet Etelässä kuin saman määrän satoa kuin laitoimme keväällä maahan eli ei kannata.
mulla ei ole kokemuksia, tuo hyvä maku vaan oli suuri yllätys kun tuota Puikulaa muutaman kerran on tullut syötyä, ehkä Puikulankin kasvatus on oma taiteen lajinsa, toisaalta voi olla hyväkin jos ei etelässsä menesty säilyy edes hyvämakunen peruna lappilaisten omana eikä kaikkea heiltä viedä.
Kasvatetaan me täällä etelässä vaan näitä "rehuperunoita" halvalla ja paljon. Heh - ri-a
kasvatuksesta kirjoitti:
mulla ei ole kokemuksia, tuo hyvä maku vaan oli suuri yllätys kun tuota Puikulaa muutaman kerran on tullut syötyä, ehkä Puikulankin kasvatus on oma taiteen lajinsa, toisaalta voi olla hyväkin jos ei etelässsä menesty säilyy edes hyvämakunen peruna lappilaisten omana eikä kaikkea heiltä viedä.
Kasvatetaan me täällä etelässä vaan näitä "rehuperunoita" halvalla ja paljon. Hehettä puikulan maku on hyvä. Jostain syystä monet perunat ovat vetisiä, vaaleita, maku puuttuu. Hyvä peruna on keltainen, kiinteä ja maukas...niin eikä halkeile keitettäessä. Taidampa testata venlaa, nicolaa ja puikulaa kaupan kautta.
- pottu
ri-a kirjoitti:
että puikulan maku on hyvä. Jostain syystä monet perunat ovat vetisiä, vaaleita, maku puuttuu. Hyvä peruna on keltainen, kiinteä ja maukas...niin eikä halkeile keitettäessä. Taidampa testata venlaa, nicolaa ja puikulaa kaupan kautta.
Maan laatukin vaikuttaa jonkinverran makuun, tuo puikula on aika herkkää hajoamaan keittäessä toisaalta jokaisessa lajissa on omat huonot ominaisuutensa ei siitä mihinkään pääse.
- on keksitty
ri-a kirjoitti:
että puikulan maku on hyvä. Jostain syystä monet perunat ovat vetisiä, vaaleita, maku puuttuu. Hyvä peruna on keltainen, kiinteä ja maukas...niin eikä halkeile keitettäessä. Taidampa testata venlaa, nicolaa ja puikulaa kaupan kautta.
nelilevyinen hella, heh kolmelle levylle perunakattilat ja sillä vapaalla levyllä läskisoossi hautumaan tulee kaikki kolme lajiketta samalla kertaa maisteltua. no joo
- ri-a
on keksitty kirjoitti:
nelilevyinen hella, heh kolmelle levylle perunakattilat ja sillä vapaalla levyllä läskisoossi hautumaan tulee kaikki kolme lajiketta samalla kertaa maisteltua. no joo
kyllä ajatellut kaikkia samalle ruokailulle, mutta tarkemmin ajatellen siinähän on ajatusta, tulee tarkempi makutesti:)
Läskisoosi ei ruokavalioon kuulu...uusille perunoille tarvitsee ehdottomasti voita ja silliä, juusto-ruohosipuli kastike on myös hyvää ja tietty paistetut ahvenet. Mites muualla? - läskisoosi
ri-a kirjoitti:
kyllä ajatellut kaikkia samalle ruokailulle, mutta tarkemmin ajatellen siinähän on ajatusta, tulee tarkempi makutesti:)
Läskisoosi ei ruokavalioon kuulu...uusille perunoille tarvitsee ehdottomasti voita ja silliä, juusto-ruohosipuli kastike on myös hyvää ja tietty paistetut ahvenet. Mites muualla?ja uudetparunat Yäk ei syö vanha Erkkikää, tarkotin jos tuot kaupasta niitä viimekesänä kasvatettuja testiperunoita.
- ja omaan käyttöön
ylivoimainen lajike on Norjan punainen...säilyy kellarissa..ei ole ruton arka...
tarkka keitettävä...mutta hyvä peruna pyrkii aina hajoomaan keitettäessä...eli on paras muusiperuna samalla
reilun 30cm välein siemenet isoon muhkeeseen penkkiin,niin kyllä kasvaa..
http://www.farmit.net/farmit/fi/01_etusivu/07_kysy_asiantuntijalta/02_kasvinviljely/index.jsp?action=vo&vo_id=1543&query_hakualue=&query_hakusana=- ri-a
kokeillut niitä sinisiä perunoita?
- tänään tuli
ri-a kirjoitti:
kokeillut niitä sinisiä perunoita?
emännälle kodin pellervo ,siinä juttua näistä "maatiasperunoista"....
Mainittiin Norjan punainenkin ...onkohan ko. tilalla kotisivuja...
Punainenkin kuorineen keitettynä tarpeeks ruma..;).......mutta se maku... - lajike
uunipotuksi. Kuohkea ja satoisa, rikkoutuu helposti keitettäessä,mutta parhaimpia lajikkeita. Kellä on vielä niin säilyttäköön tallella, oma tuli tyhmyyttään hävitettyä eikä sitten saaa enää mistään tilalle.
- maistuis varmasti
sullekin. On muitakin, mulla oli viime kesänä mainitsemaani lajiketta, vaatii ehkä pitemmän keittoajan, ei hajoa keitossa. "Asiantuntijana" sim
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1951496Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1231258- 50988
- 70940
Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva52853Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53840- 56832
- 102814
- 82810
- 32745