Suosikkisi?

Ninquelótë

Tällaista ketjua ei ainakaan päällisin puolin näyttänyt olevan palstalla tai jos olikin, sallinette minun vaivata teitä toistamiseen.


1. Suosikkihahmosi Tolkienin tuotannossa? *miksi*
2. Suosikkikansasi? *miksi*
3. Suosikkialue, kaupunki, valtio, metsä ym. PAIKKA?
4. Suosikkikirjasi Tolkienin tuotannosta?
5. Jos asuisit Ardassa, missä asuisit?
6. Jos saisit valita parhaan kaverin ardalaisista, kuka hän olisi? *miksi*

Pilkettä silmäkulmaan ja perusteluja peliin. ;)

12

1196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iltatähti-91

      Mukavaa vastailla tälläisiin viesteihin pitkästä aikaa.=)

      1.Arwen tai Sam.Sam on niin sympaattinen ja uhrautuvainen,Arwenista tykkäsin enemmän joskus mutta nykyään olen alkanut pitämään Samista enemmän.

      2.Haltiat.Tämä oli helppo.He ovat niin mystisiä ja erikoisia jotka ovat verhoutuneet salaperäisyyden udun taakse vaikka Tolkien heistä eniten kertoikin.

      3.Lothlorien.Olen aina pitänyt paikasta.Heti tämän jälkeen tulevat Númenor ja Gondolin.On niin surku että kaikki kuitenkin tuhoutuivat.

      4.Taru Sormusten Herrasta.Hyvänä kakkosena Silmarillion.Keskeneräisten tarujen kirja on omasta mielestäni oikeasti tylsä kun niissä on niitä satoja viitteitä joita pitää koko ajan katsoa sieltä takaa.Taru Sormusten Herrasta on yhteinen tarina mutta Silmarillionin tekstityylissä on jotain niin kaunista että suunnilleen silmät kiiluvat kun sitä lukee.=)

      5.Olen juuri herännyt niin täytyi hetki miettiä missä Arda on.Mutta siellä kyllä varmaan Laurelinin ja Telperionin läheisyydessä tai telerin satamisssa.

      6.Varmaan joku voimakas joka voisi vippailla taikavoimia vähän väliä.Joku Yavanna tai jotain.;)

      • Ninquelótë

        Kiitos vastauksesta, mukava lukea. :)

        Käytin sanaa ardalaiset hieman omavaltaisesti, koska hataralla päälläni en muista kenties oikeampaa ilmaisua. Kertokaa fiksummat, jos tiedätte!

        Tarkoitin sillä siis KAIKKIA olevaisia koko Tolkien-universumissa. En ainakaan muista ilmaisua, joka sisältäisi kaikki hahmot (valar, maiar, Iluvatarin lapset, kääpiöt, entit, Tom Bombadil, jotkut-muut-mitkä...)


        Wikipedian mukaan Arda on

        name given to the Earth [.....] wherein all of the places mentioned in the Lord Of The Rings and related material once existed. It included several seas and oceans, and the continents of Middle-earth, the Dark Lands, and Aman, as well as the island of Númenor and other lands, left largely unnamed by Tolkien.


    • Merri

      1. Tämä on vaikea... Erityisesti Aragorn, Gandalf, Bilbo, Frodo ja Sam. Sekä tietenkin Tom Bombadil! Yhtä en osaa sanoa, anteeksi vain... Nuo henkilöt, koska arvostan lojaalisuutta,todellista ystävyyttä ja vastuullisuutta. Ymmärrättekö? Tarkoiten siis, että näistä henkilöistä löytyy kaikki ihannoimani piirteet.
      2. Tämäkin on vaikea... Haltiat ja hobitit. Ihmiset ovat heikkojha, ainakin useimmiten. Haltioilla on hyvä näkö, mikä itseltäni puuttuu ;), ja muitakin hienoja piirteitä. Hobitit ovat sitkeitä, pieniä mutta vahvaluonteisa ihmisiä.
      3.Lohtlorien ja muutikin metsät. Tähän on on monta syytä. Olen aina rakastanut metsiä, ja viihdyn niissä. Toiseksi lohtlorienia olen aina ihaillut, en osaa selittää sen enempää.
      4. Taru sormusten herrasta. Mutta pidän myös Keskeneräisten tarujen kirjasta, etenkin siitä missä kerrotaan Istarista.
      5. Vaikea sanoa. Jos siis saan nimetä minkä tahansa Keski- Maan paikan, en missään. Samoilisin omia teitäni ympäriinsä ja pysähtyisin paikkoihin joissa viihtyisin.
      6. Aragorn. Lojaali kaveri, rohkeakin ja tuntee paikat (en sitten eksyisi samoillessani;) ) Toisalta myös bombadillo olis kiva kaveri.

      Siinä vastauksia... Älkääpä hämääntykö jos ette ymmärrä jotain kohtaa. Muutaman tunnin kokeeseenluku tekee tehtävänsä....

    • Mithril

      1. Yhtä suosikkia on mahdoton nimetä. Tässä top3 satunnaisessa järjestyksessä: 1:Gandalf *Joka kerta kirjaa lukiessani toivon, että Gandalf voittaisi Balrogin. Ja joka kerta melkein itken ilosta, kun Legolas, Aragorn ja Gimli kohtaavat Gandalf Valkoisen Fangornissa. Gandalf on myös ainoa hahmo, jonka "vuorosanat" huvittavat minua* 2:Faramir *surumielisen kauniisti kuvattu hahmo, jonka tunteisiin ja reaktioihin voi samaistua* 3:Aragorn *Tolkien jättäytyy koko kertomuksen ajaksi kunnioittavan välimatkan päähän Aragornista, mutta saa silti lukijan ihastumaan ja kiinnostumaan hahmosta. Aragornilla on kaunis luonne*
      2. Haltiat *Kuolemattomia, tappavan vaarallisia, rauhaa rakastavia, kauniita, hilpeitä, surumielisiä, ylpeitä, ymmärtäväisiä... Tolkienin tapa kuvata haltioita on kiinnostava: haltiat omaavat monia ominaisuuksia, josta ihmiset haaveilevat, mutta ovat siitä huolimatta surullisia ja unohdukseen tuomittuja - siis Ardassa* Pidän kyllä kovasti myös enteistä.
      3. Lothlórien
      4. TSH ja Silmarillion
      5. Rivendellissä
      6. Aragornin kanssa voisi olla turhauttavaa olla pelkkä kaveri;-) joten vastaan Gandalf *velhojen ystävillä ei käy aika pitkäksi*

      Tulipa pitkä vastaus. Kiitoksia Ninquelótëlle hyvästä keskustelun avauksesta.

    • Iluvatar

      1. Turin. Koki nin kovan elämän.
      2. Haltiat. Ne ovat niin niin omalaatuisia.
      3. Metsänmaan haltiakunta. Siitä on kuitenkin niin vähän tietoa... Mutta tuntuu oikeimmalta ratkaisulta.
      4. Taru sormusten herrasta koko paketti. Se on niin paras yksinkertaisesti. Saa jotain selvää näillä minun tikapuu aivoillanikin. :)
      5. kuolemattomissa maissa. Siellä ei ole pahaa ilmassa.
      6. Hmm... Legolas. Minulla on omat syyni sen valitsemiseen. Mutta jos vain sen voin sanoa hän oli mielestäni harkitsevainen ja luotettava.

    • ap. kirjoittaja

      Kiitoksia tähänastisista vastauksista, laittakaahan lisää tulemaan :)

      1. Suosikkihahmoja on minullakin monta, mahdoton valita yhtä.
      Fëanor edustaa luovuutta, hulluuteen putoavaa viisautta ja pohjimmiltaan kiehtovaa kyvykkyyttä.
      Aragornin uskollisuus, sitkeys ja samoojaluonne tekevät hänestä ehdottoman suosikkihahmon!
      Hobiteista tykkäsin eniten haltiamielisestä, hivenen vakavasta Frodosta.
      Valar-suosikkia ei osaa nimetä...

      2. Suosikkikansa haltiat, erityisesti noldor. Tarvinneeko haltioiden ihailua edes perustella... kauneus, viisaus, jalous, rakkaus musiikkiin ja tarinointiin, luonnonläheisyys, valppaat aistit, omanlaisensa weltschmertz...

      Toinen suosikkikansa olisi Numenorista karannut ihmisten sukuhaara, dunedain.

      3. Suosikkipaikka Rivendell. Lothlorien, Minas Tirith, Mandosin salit, Valinorin rannat, Vihermetsä, Moria...

      4. Suosikkikirja Silmarillion. Silmaa lukiessa voi miltei tuntea haltioiden surun siitä, miten paljon kaunista katoaa.

      5. Keskimaassa asuisin Rivendellissä, josta matkustelisin joka kolkkaan. Sittemmin asuisin ihan mieluusti Valinorissa.

      6. Paras kaverini olisi joku metsien haltia. Haltian kanssa voisi reissata maita ja mantuja, kuunnella loputtomasti laulua, musiikkia ja vanhoja tarinoita, ihailla miten ketterästi hän hypähtelee metsissä ja ampuu jousella.
      Toinen superkaveri olisi Aragorn, jonka kanssa voisi tarpoa tuntemattomia seutuja. *Aragorn taitaa olla joka toisen suosikkihahmo täällä*
      Sekä Merri ja Pippin, joiden kanssa voisi poltella piippukessua ja nauraa vedet silmissä.

      Tulipas pitkät jutut!

    • animagus

      1. Suosikkihahmosi Tolkienin tuotannossa? *miksi*
      - Suosikkihenkilöni on ilman muuta Aragorn. Ihastuin häneen jo kirjoissa ja elokuvat vain lisäsivät ihastustani. Aragorn on kirjojen ainoa todellinen "sankari", kiinnostava ja TSH:ssa kerrotun tarinan kannalta oleellinen henkilö, jota ilman mistään ei olisi tullut mitään. (Jälkimmäinen lause pätee tosin vielä enemmän Samiin, jota ilman Frodo ei ikipäivänä olisi onnistunut tehtävässään.)

      2. Suosikkikansasi? *miksi*
      - Ehkä haltiat, vaikka suosikkihahmoni TSH:ssa ovatkin kaikki ihmisiä. Vaikka haltioissa on myös ärsyttäviä piirteitä, pidän heitä kuitenkin äärimmäisen kiinnostavina ja haluaisin ehdottomasti viettää edes jonkin verran aikaa heidän kanssaan.

      3. Suosikkialue, kaupunki, valtio, metsä ym. PAIKKA?
      - Mikäli siellä pitäisi olla valmis viettämään aikaa, Rivendell tai Lothlorien. Toisaalta en tiedä, kestäisinkö kumpaakaan paikkaa ikuisesti, mutta liikkeelle voisin lähteä niistä... Tolkienin tuotannossa on paljon myös muita kiinnostavia alueita, joten luultavasti haluaisin nähdä KAIKKI, mukaanlukien Mordor ja Moria. Molemmat mielellään putsattuina örkeistä silloin. Varsinkin Moria kiehtoo jostakin syystä. Asua en siellä kuitenkaan haluaisi.

      4. Suosikkikirjasi Tolkienin tuotannosta?
      TSH.

      5. Jos asuisit Ardassa, missä asuisit?
      Vaikea, vaikea sanoa... Toivottavasti asuisin Minas Tirithissä Aragornin kainalossa! Vaikka oikeasti haluaisin kyllä nähdä kaiken, joten luultavasti kiertelisin pitkin poikin Keski-Maata - tietenkin Aragornin kanssa! ;)

      6. Jos saisit valita parhaan kaverin ardalaisista, kuka hän olisi? *miksi*
      Parhaan kaverin... hm? En ainakaan Aragornia, hänen kanssaan en kestäisi olla pelkkä kaveri! Ystäviksi kävisivät vaikkapa Sam tai Legolas. Toisaalta Legolas saattaisi käydä jossakin vaiheessa hermoille (p**keleen täydellinen tyyppi), joten vastaan Sam, jota uskollisempaa ystävää saa hakea.

    • Bomppa

      1. Tom Bombadil. Siksi, että hän ymmärsi elämän perimmäisen tarkoituksen. Mikä ei ole kaiken kiiltävän ja kahisevan perässä juoksemista. Siksi Tom oli ainoa, joka saattoi panna Sormuksen sormeensa. Puhdas mieli. Sauroninkaan ei olisi ollut terveellistä mennä nahkaläpsyttelijöineen Tomin ja Kultamarjan onnea häiritsemään.

      2. Hobitit. Pieniä, vaatimattomia ahertajia.

      3. Harmaat Satamat. Poislähdössä on ihanaa lopullisuuden tuntua.

      4. Taru Sormusten Herrasta.

      5. Arda = maa ? Asuisin siellä, missä nytkin.

      6. ardalainen = maan asukas ? Kuka tietää...

    • 1. Faramir. Koska hän osoitti, että ihmisen pojan on mahdollista vastustaa sormuksen kiusausta niin tahtoessaan. Lisäksi hän piti vannomaansa valaa pyhempänä kuin mitkään verisiteet (saatuaan tietää Sormuksesta). Kuten hän sanoi: "Vaikka se makaisi maantien laidassa en minä sitä ottaisi." Ja tämä sana piti.

      Toisena täytyy mainita sormusaaveiden johtaja, Morgulin herra. Teräskruunun kantajana pahuus jotenkin huokuu tästä hahmosta - ja kuitenkin myös hänet on korruptoinut yksi ihmisille annetuista sormuksista. Tuomittuna vaeltamaan 'ikuisesti', vailla lepoa ja rauhaa... Tässä on jotain kiehtovaa.

      2. Haltiathan ne. :)
      Vanyar ja Sindar.
      Vanyar, koska he olivat kaikkein jaloimmat ja kaukaisimmat, he lähtivät ensimmäisinä, eikä ihminen enää kuullut heistä.
      Sindar, koska he jäivät. Hämärähaltiat.

      3. Laurelindórenan (Laulavan Kullan Laakson Maa). Tunnettiin Kolmannella ajalla nimellä Lothlórien (Unenkukka), jolloin siellä viipyi aavistus menneiden haltiavaltakuntien suuruudesta. Taidan silti pitää siitä enemmän sen loiston aikakautena tai sinä lyhyenä hetkenä, kun syksy saapui tähän "ikuisen kesän" maahan.
      Miksikö? Suuruuden aikakaudesta, koska jos se oli kaunis vielä Kolmannella ajallakin, niin mitä se onkaan ollut aikaisemmin... Ja syksyn saapumisen hetkestä, koska siinä on jotain riipaisevan kaunista - jonkin sellaisen menetys, joka on ollut lähes ikuisesti.

      Toinen ehdoton suosikki on Kuolemattomat Maat, ikuinen ja salaperäinen paikka, jossa ei ole pahuutta. Siihen liittyy lähdön haikeutta - tieto siitä, ettei koskaan palaa. Tämä oikeastaan kulminoituu Harmaisiin Satamiin, joka myös kuuluu mielipaikkoihini.

      4. Huh. Koko Keskimaata koskeva tuotanto on mielestäni hieno. Sanotaan, nyt Sormusten ritarit, koska se aloittaa tarinan, siinä lähdetää matkalle, joka muuttaa kaiken ja kaikkia.

      5. Riippuu ajasta. Jos puhutaan Kolmannen ajan lopusta, niin Harmaat Satamat. Katsella, kun viimeinen laiva purjehtii taivaanrannan taa...

      6. Vanha Halava-ukko, koska hänellä on vanhaa tietoa ja viisautta. Voisi istua ruohikolla puron solistessa ja kuunnella tarinoita, joita kukaan muu ei enää muista.

    • Lalaith

      Rakastan kyselyitä :)

      1. Suosikkihahmoni on ilman muuta Gandalf. Hänessä on vähän kaikkea; ihmisten vakavuutta, hobittien sitkeää hilpeyttä ja haltioiden syvällisyyttä ja taikaa. Hänellä on myös loistava huumorintaju, hän saa minut aina nauramaan. Pidän Harmaasta enemmän kuin Valkoisesta, koska Valkoinen on jo niin kaukana yläpuolella, että hänestä on vähän vaikea saada otetta.

      Toiseksi eniten pidän Faramirista, hänessä on minusta kaikki ihmisten parhaat ominaisuudet ja lisäksi vielä vähän jotakin vaikeasti määriteltävää ekstraa, joka antaa hahmolle ihan omanlaisensa sävyn. En tiedä, jotenkin minun on vaikea kuvitella Faramiria pimeässä, hänen ympärillään on aina valoa.

      2. Pakko sanoa haltiat. Haltioihin perustuu niin iso osa koko Tolkienin universumin viehätyksestä, heistä kaikki on tavallaan lähtöisin. Heillä on paljon ominaisuuksia, joita itselleni haluaisin ja kuitenkin he ovat myös niin haavoittuvaisia. Haltiat ovat vain kerta kaikkiaan niin cool ;), kukapa ei haluaisi pystyä kävelemään lumen päällä (myös ilman hankikantoa!) ja ratsastamaan ilman suitsia ja satulaa? :)

      3. Rivendell. Samasta syystä kuin miksi pidän eniten Gandalfista - Rivendellissä on vähän kaikkea, kuten Bilbokin sanoi. Mutta kun ajattelen Keski-Maata yleisesti, ajattelen Eriadorin loputtomia nummia, sitä miten taivas on kuulas ja korkealla ja tuuli heiluttaa kanervia... Eniten rakastan tilan tuntua, mahtuu hengittämään vapaasti :)

      4. TSH. Se on ehjä kokonaisuus ja hieno romaani "tavallisellakin" mittapuulla, kaikki muut ovat oikeastaan vain faneille (paitsi Hobitti on tietysti täysin käypä itsenäisenä lastenkirjana). Ja TSH on jo osa minua. Puu ja lehti on myös läheinen kirja, erityisesti pidän Mythopoeiasta :)

      5. Varmaan siellä Rivendellissä. Toinen vaihtoehto olisi Halethin kansan luona, olen aina kokenut heidät jotenkin omakseni.

      6. Tämä on todella vaikea... Luulen, että valitsisin Frodon. Minusta ystävän täytyy ennen kaikkea olla sellainen, jonka seurassa on mukava olla ihan hiljaa tekemättä mitään. Uskon, että ymmärtäisimme toisiamme :)

    • Legolas

      1. Legolas,koska hän on ystävällinen ja rohkea 2.Haltiat, koska he ovat kauniita ja voimakkaita 3.Synkmetsä / Hobittila 4. Taru sormusten herrasta trilogia 5.Lorienissa 6. Legolas ,koska hän on paras!

    • poikanappi

      1.legolas,niin söpö 2.haltijat,ihania vaan 3.synkmetsä 4.taru sormusten herrasta trilogia 5,lorienissa 6.legolas, söpö!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe