naaras vai uros

sekaisin!

Kumpi kannattai ottaa naaras vai uros ? kyseessä siis eka kani! Perusteluja!!!
Ja viel et kääpiöluppa vai hermeliini ? perusteluja!! :D kumpi muuten elää pitempää ja muita eroja?

13

1300

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • >>chiki<<

   Mä vahvasti suosittelen narttu kania=) jos meinaat vaikka myöhemmin ottaa sille kaverin nii narttu kanit ystävystyy helpommin=) suosittelen myös luppista,ne on paljon "kiltimpiä" ja ehkä vähän seurallisempia.

   • tikss

    Eivätkös nuo uros kanit ole yleensä paljon rohkeampia, eivätkä puolusta reviiriään niin vahvasti kuin naaraat?


   • hermukka
    tikss kirjoitti:

    Eivätkös nuo uros kanit ole yleensä paljon rohkeampia, eivätkä puolusta reviiriään niin vahvasti kuin naaraat?

    ehdottomasti suosittelen urosta, koska ne on kiltimpiä (lauheempia) ja terveempiä (naarailla usein enemmän sairauksia). lisäksi oon hermeliinin kannalla, lurpat ei oo ees läheskää yhtä sulosii ku hermeliinit ja hermeliineissä on enemmän eloa!


  • TheFlyingDog

   Suosittelen ottamaan ensin uroksen. Ne harvemmin puolustavat reviiriään. Ja todellakin aikuisen naaraan kaveriksi on vaikea laittaa toista naarasta.. Mutta kastroidun uroksen voi paljon helpommin totuttaa naaraan kaveriksi.

   Hermut voivat olla ärhäkämpiä, naaraat varsinkin. Kokoeroahan näillä on hieman, mutta silti voi olla helpompi opetella käsittelemään luppaa.

   • Puppeli_

    Urokset eivät puolusta reviiriään niin paljon kuin naaraat, mutta saattavat alkaa merkkailla(kastoraatio auttaa tässä). Urokset voivat muutenkin olla seurallisempia ja lempeämpiä, mutta tämähän on yksilöllistä. Itse pidän enemmän kääpiölupista, jotka ovat "rennompia" pupuja. Hermeliinit voivat olla eloisampia ja itsepäisempiä. Mieti myös, kumman ulkonäöstä pidät enemmän:)


  • sekaisin

   oon päättäny et otan kääpiölupan, mut en tiiä vieläkään siitä uros vai naaras :S kuinka suuri osa uroksista merkkailee? :/ Ja saako aina sillä leikkauksella pois sen merkkailun...Muuten ottaisin pojan mut pelottaaa jos se merkkaillee :(

   • _pupu_

    Merkkailu lähtee leikkaamalla pois, mutta olen kuullut sellaisia tapauksia, jossa kääpiöluppa on vähän mennyt sekaisin. Eli kääpiöluppa on alkanut mekastelemaan yöllä enemmän jne. Tuskimpa tuostakaan on huolta. Jos kania ei aio leikata on siedettävä merkkailua. Tämäkin on tietenkin yksilö tapaus, kun kaikki kanit eivät sitä tee.

    Minäkin saan kääpiölupan


   • kaninomistaja

    Sen saa leikkaamalla YLEENSÄ pois. Kunhan ei leikkaa murros iän aikana, koska se voi muuttua agressiiviseksi muuten.


  • töpö

   ensimmäiseksi kaniksi urosta. Koska ne ovat yleensä parempi luonteisia.

   Itseltäni löytyy 3 naarasta ja 1 uros, ja tuo uros on nimenomaan se 'lemmikkikani' luonteeltaan.
   Naarailta kun tuo reviirin suojelu pakkaa välillä menemään yli. Eivät ne muuten 'hirvittäviä' ja huonokäytöksisiä ole, ovat meinaan saaneet pet-näyttelyissä todella hyviä tuloksia (93,5-95p), mutta tuo reviirin puollustaminen niiltä kaikilta löytyy. (Naaraat ovat hermeliinejä ja leijonanharjas)

   Uros saa olla 24/7 vapaana omassa huoneessaan, eikö se tee siellä pahojaan (esim. ruiki ympäriinsä).
   Tätä uros ei ole leikattu (näyttelykani), ja se on rodultaan hermeliini.

   Itse suosittelen hermeliinejä, koska tämä rotu on vienyt koko sydämmeni. :)

   Siskoltani kyllä löytyy kääpiöluppa naaras, ihan mukava tapaus, ei puollusta reviiriään (paitsi toisia kaneja vastaan), mutta se sitten taas tykkää paskoa ympäriinsä.

   Mutta kannattaa muistaa, kanit ovat yksilöitä. ;)

   • >>minä<<

    se on mielipide kysymys.itselläni oli ennen kaks kania..uros leijonaharjaskaneja.ei merkkalu mut ne kyllä puolusti reviriään.mut nyt mulla löytyy myös naaras kani ja se on aivan ihana.se ei ikinä puolusta revirijään tai mitään.kiltti ku mikäkin.mut sitä ei koskaan tiedä,jokainen kani on erillainen.


  • kaninomistaja

   Voin sanoa että olette hyvin väärässä aika monessa asiassa: Kanin luonne ei riipu sukupuolesta, eikä rodusta, se on YKSILÖLLISTÄ. Mutta itse suosittelisin naarasta, koska jos haluat urokselle kaverin. Sun pitää leikata se (ellei se oo jo leikattu.) Ja myös naaraan pitää olla leikattu, koska naaraalle saattaa tulla kohdunsyöpä jos se on uroksen luona ja ei pysty astumaan sitä. (Ainakin niin oon käsittänyt.) Uroskin pitää leikata, koska olisi hyvin stressaavaa naaraalle, jos uros astuisi kokoajan, ja naaras olisi leikattu. Mutta leikkaamattoman naaraan ja naaraan voi laittaa samaan häkkiin, totutuksen kautta tietty.

   • Anonyymi

    Hän on aivan oikeassa. Itsekin mietein tota mutta päädyin naaraaseen.


  • kaninomistaja

   Oho enmpä nähny kuinka vanha tää foorumi oli..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   302
   3377
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   340
   3197
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   151
   1901
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   40
   1546
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   150
   1269
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   112
   1134
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   1017
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   858
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   382
   834
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   227
   740
  Aihe