Exspot ja sivuvaikutukset

reele

Tuli ostettua kaverin suosittelemana Exspot -punkkikarkoite collielle. Noh, lukaisin tuossa toisten kokemuksia kyseisestä tuotteesta ja ei ilmeisesti kaikille sovi, voi jopa viedä jalat alta, mutta sivuvaikutukset (pahimmatkin) olisivat ohimeneviä, kun koiran pesee puhtaaksi aineesta. Kuitenkin nyt huolettaa, että entäs jos tuo reagoikin kamalan voimakkaasti tuohon aineeseen, eikä palaakaan ennalleen.

Millaisia kokemuksia teillä on? Jos on huonoja, niin miten nopeasti koira alkoi oirehtimaan lääkkeestä? ..ja tärkein: Palautuiko koira ennalleen, jos reagoi voimakkaasti Exspotiin? Millaisia kokemuksia on Frontlinestä?

20

12150

Vastaukset

 • Olen käyttänyt kyseistä exspot-punkkikarkotetta kerran omalle koiralleni jolla tuli sellainen oire kun heilutti häntää niin se häntä heilui enemmän toisella sivulla. Tämä oire meni ohi ja koira palautui täysin ennalleen. Laitan nytkin muille koirilleni exspotin, mutta kyseiselle koiralle laitan sellaisen aineen kuin bayvantic (siitäkin voi tulla sivuoireita mutta sitä ei tarvitse laittaa hännänjuureen niinkuin exspot niin sama oire ei tod.näköisesti tule tällä kertaa häntään).

  Frontline on myös ulkoloislääke, mutta ei niin tehokas kuin exspot. Jos talossa on kissoja niin silloin kannattaa laittaa frontline koska exspot ja muut on vaarallisia kissoille.

  Itse laitan kyllä exspotit kaikille muille paitsi tälle joka hieman reagoi siihen (minulla ei ole kissoja). Sinun kannattaa laittaa se exspot ja jos siitä tulee oireita niin laita ensi kerralla joku vastaava esim.bayvantic. Kaikissa punkkilääkkeissä todennäköisesti on tiettyjä aineita jotka vaikuttaa ja koira voi reagoida niihin erilailla. Monet koirat eivät reagoi mitenkään!

  • Meidän koiralla käytettiin aina exspotia. Koirani oli iso pyreneittenmastiffi uros, paino 90kg. Ja käytettiin sitä jo koiran ollessa nuorikin.. Ei ollut koskaan mitään sivuvaikutuksia eikä ongelmia.. Saaristossa asuessa oli kovina punkkikesinä niin paljon punkkeja, että Exspotista huolimatta aina oli jossain jalassa tai päässä silloin tällöin punkki. Mutta ilman Exspotia niitä oli aivan älyttömästi. Ja aiotaan käyttää Exspotia uusillakin koirillamme. Ei huonoja kokemuksia. :)


 • Laitan exspottia meidän lampaille, mutta missään nimessä en antaisi koiralle. Käsittääkseni sitä nimenomaan EI saa antaa lammasta pienemmille.
  Olen myös kuullut juttuja, että ikäviä seurauksia on ollut koirille.
  Esim. Stronghold olisi parempaa ja tehokasta. Ja se on voimakkaampaa kuin Frontline (eri vaikuttava aine)

  • Perehdyin tänään asiaan vähän paremmin eläinlääkärillä ja kas, sitä sitten viisastuu ihminen kummasti vielä vanhoilla päivillään!
   Se lampaitten exspotti ei ole ihan sama systeemi, kuin koirille.
   Poistun exspottikeskustelusta ja lueskelen muitten kokemuksia. :>/


  • alle 5kg koirille ei saa antaa exspottia, tämä lukee siinä jossa ne liuokset


 • meidän neiti käyttänyt exspottia jo toista kesää ja mitään oireita ei ole tullut,ja on tehokasta.

 • Ei ole punkin punkkia tullut sisälle sen jälkeen kun aloin tuolla punkkiaikaan Exspottia käyttää. Mitään sivuvaikutuksia ei ole ollut, mutta varmasti sekin on aika koirakohtaista tuleeko niitä vai ei. Moni collien omistaja kuitenkin käyttää Exspottia ja suurimmaksi osaksi olen kuullut vain hyvää.

  Itse huomasin että kun koira oli Exspotilla käsitellyn kohtansa kanssa hipaissut minua naamaan niin vedellä huuhtelemisesta huolimatta poskeani kylmäsi pari päivää kummasti. Eli omalle iholle ei kannata ainetta päästää.

 • käyttäneet kumpaakin merkkiä ilman ongelmia.

 • Meillä yhdellä koiralla (ei collie-sukuinen) halvaantui tuosta tökötistä takapää. Koira palautui ennalleen parissa viikossa pesun jälkeen. Nykyään tämä veijari käyttää vain punkkipantaa.

 • Annoin samaa Exspot-ainetta shelttityölleni,pitää viedä eläinlääkäriin kun on apaatinen ja likkuu huonosti!Toivottavasti paranee!Olen pessyt sen koiran shamppoolla 2kert.Apteekista neuvoivat ottamaan yht.lääkäriin.

  • Annoin koiralle eilen illalla Exspotia, yöllä koira sai jonkun neurologisen tapaisen pienen kohtauksen, takajalat huojui eikä päässyt ylös, silmät meni edestakaisin, sitä kesti n 20 sekuntia jonka jälkeen koira on ollut normaali.

   On ennenkin saanut samaa lääkettä eikä oireita ole tullut mutta jostain syystä nyt näin, mietinkin, että olisiko ainette joutunut koiran suuhun, jos on rahnuttanut itseään.


 • elikäs meillä collie sai neurologisia oireita jotka kesti n. 3 päivää. Häntä oli tyvestä mutkalla ja koira makasi apaattisena sohvan takana. Ulos lähti ensimmäisen kerran vasta vuorokauden kuluttua laitosta. Tämän jälkeen ei ole ainetta meillä käytetty vaan ne muutamat punkit on nypitty pois.

  • Laitoin kahdelle epileptikko koiralle Exspottia maanantaina illalla, ja molemmat sai peräjälkeen
   kohtaukset tiistaina. Aineen laitosta oli kulunut 12-16 tuntia. Koirille ei ole lääkitystä epilepsiaan.
   Tähän loppui Exspotin käyttö. Kohtaukset olivat rajuimmat tiistaina, jos vertaa ennen olleisiin koh-
   tauksiin. Kysyin asiasta myös eläinsairaala Aistista, jossa myös päädyttiin samaan tulokseen.


  • ei mitään ongelmia.


  • meillä ok kirjoitti:

   ei mitään ongelmia.

   Meidän Cavalier sai Bayvanticista kuvatunlaisia oireita. Takajalat ei kanna ja koira raapii laittokohtaa. Niissä onkin käsittääkseni samoja vaikuttavia aineita.


 • olen kuullut jopa näönmenetyksestä pysyvästi

 • Tuo näönmenetys kiertää FB:ssä eikä voi mitenkään pitää paikkaansa :D Koiran verkkokalvot revenneet irti ja ell muka heti osannut sanoa että johtuu ko lääkkestä . Silmiinkä sitä on työnnetty ? Myös annostusten kanssa on oltava supertarkka eli ei kannata mennä pyöristelemään yläkanttiin .

  Me ollaan pärjätty ilman punkin pukkia ilman mitään lääkkeitä enkä muutenkaan koiriini mielellään mitään "myrkkyjä" laita . Käytitpä mitä tahansa lääkettä niin joku reagoi siihen AINA ei toivotulla tavalla .

  • Hei. Paljon tunnutaan käyttävän koirilla exspottia ym aineita tai punkkipantaa, mitä olen keskusteluja seurannut. Onko kukaan kokeillut niitä suun kautta annettavia tablettja/jauhetta nimeltään Fixodida? Olen käyttänyt koirallani n. Kuukauden ajan fixodida tabletteja, eikä ole punkkeja tullut. Nyt juhannuksena olen menossa saareen, jossa tiedän olevan punkkeja paljon ja mietinkin, että onkohan tuo tarpeeksi tehokas keino? Onko teillä mitään kokemusta?


 • Koiramme sai vakavan kohtauksen n.3-4hExspotin laiton jälkeen. Ensiksi askel alkoi horjumaan ja sitten ei jalat enää kantaneen. Nyt kohtauksen alkamisesta 2h ja makaa täristen /kramppeja saaden lattialla ja suu vaahtoaa. Pupillit isot. Välillä tulee kova kramppi ja puri jo suuhunsa haavan, kun veti niin jäykäksi ilmeisesti. Pestiin shampoolla koko koira. Kauheaa katseltavaa!--> nyt eläinlääkäriin!!!
  Ja ennen ei olla Exspottia laitettu, vaan toista valmistetta, josta ei ole tullut mitään oireita!!!

 • Maltan koirani on nyt 9 vuotias. Useita vuosoa hänellä on ollut Expot punkkien torjuntaan. Ei oireita. Ainoastaan nukkuu enemmän seuraavana päivänä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3460
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1037