Exspot ja sivuvaikutukset

reele

Tuli ostettua kaverin suosittelemana Exspot -punkkikarkoite collielle. Noh, lukaisin tuossa toisten kokemuksia kyseisestä tuotteesta ja ei ilmeisesti kaikille sovi, voi jopa viedä jalat alta, mutta sivuvaikutukset (pahimmatkin) olisivat ohimeneviä, kun koiran pesee puhtaaksi aineesta. Kuitenkin nyt huolettaa, että entäs jos tuo reagoikin kamalan voimakkaasti tuohon aineeseen, eikä palaakaan ennalleen.

Millaisia kokemuksia teillä on? Jos on huonoja, niin miten nopeasti koira alkoi oirehtimaan lääkkeestä? ..ja tärkein: Palautuiko koira ennalleen, jos reagoi voimakkaasti Exspotiin? Millaisia kokemuksia on Frontlinestä?

20

15467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reetta

      Olen käyttänyt kyseistä exspot-punkkikarkotetta kerran omalle koiralleni jolla tuli sellainen oire kun heilutti häntää niin se häntä heilui enemmän toisella sivulla. Tämä oire meni ohi ja koira palautui täysin ennalleen. Laitan nytkin muille koirilleni exspotin, mutta kyseiselle koiralle laitan sellaisen aineen kuin bayvantic (siitäkin voi tulla sivuoireita mutta sitä ei tarvitse laittaa hännänjuureen niinkuin exspot niin sama oire ei tod.näköisesti tule tällä kertaa häntään).

      Frontline on myös ulkoloislääke, mutta ei niin tehokas kuin exspot. Jos talossa on kissoja niin silloin kannattaa laittaa frontline koska exspot ja muut on vaarallisia kissoille.

      Itse laitan kyllä exspotit kaikille muille paitsi tälle joka hieman reagoi siihen (minulla ei ole kissoja). Sinun kannattaa laittaa se exspot ja jos siitä tulee oireita niin laita ensi kerralla joku vastaava esim.bayvantic. Kaikissa punkkilääkkeissä todennäköisesti on tiettyjä aineita jotka vaikuttaa ja koira voi reagoida niihin erilailla. Monet koirat eivät reagoi mitenkään!

      • Pystiffi

        Meidän koiralla käytettiin aina exspotia. Koirani oli iso pyreneittenmastiffi uros, paino 90kg. Ja käytettiin sitä jo koiran ollessa nuorikin.. Ei ollut koskaan mitään sivuvaikutuksia eikä ongelmia.. Saaristossa asuessa oli kovina punkkikesinä niin paljon punkkeja, että Exspotista huolimatta aina oli jossain jalassa tai päässä silloin tällöin punkki. Mutta ilman Exspotia niitä oli aivan älyttömästi. Ja aiotaan käyttää Exspotia uusillakin koirillamme. Ei huonoja kokemuksia. :)


    • exspottia

      Laitan exspottia meidän lampaille, mutta missään nimessä en antaisi koiralle. Käsittääkseni sitä nimenomaan EI saa antaa lammasta pienemmille.
      Olen myös kuullut juttuja, että ikäviä seurauksia on ollut koirille.
      Esim. Stronghold olisi parempaa ja tehokasta. Ja se on voimakkaampaa kuin Frontline (eri vaikuttava aine)

      • Exspottia

        Perehdyin tänään asiaan vähän paremmin eläinlääkärillä ja kas, sitä sitten viisastuu ihminen kummasti vielä vanhoilla päivillään!
        Se lampaitten exspotti ei ole ihan sama systeemi, kuin koirille.
        Poistun exspottikeskustelusta ja lueskelen muitten kokemuksia. :>/


      • alle 5kg koirille ei saa antaa exspottia, tämä lukee siinä jossa ne liuokset


    • ruu

      meidän neiti käyttänyt exspottia jo toista kesää ja mitään oireita ei ole tullut,ja on tehokasta.

    • Hömelö

      Ei ole punkin punkkia tullut sisälle sen jälkeen kun aloin tuolla punkkiaikaan Exspottia käyttää. Mitään sivuvaikutuksia ei ole ollut, mutta varmasti sekin on aika koirakohtaista tuleeko niitä vai ei. Moni collien omistaja kuitenkin käyttää Exspottia ja suurimmaksi osaksi olen kuullut vain hyvää.

      Itse huomasin että kun koira oli Exspotilla käsitellyn kohtansa kanssa hipaissut minua naamaan niin vedellä huuhtelemisesta huolimatta poskeani kylmäsi pari päivää kummasti. Eli omalle iholle ei kannata ainetta päästää.

    • paivansadeko

      käyttäneet kumpaakin merkkiä ilman ongelmia.

    • ...

      Meillä yhdellä koiralla (ei collie-sukuinen) halvaantui tuosta tökötistä takapää. Koira palautui ennalleen parissa viikossa pesun jälkeen. Nykyään tämä veijari käyttää vain punkkipantaa.

    • koiran emäntä

      Annoin samaa Exspot-ainetta shelttityölleni,pitää viedä eläinlääkäriin kun on apaatinen ja likkuu huonosti!Toivottavasti paranee!Olen pessyt sen koiran shamppoolla 2kert.Apteekista neuvoivat ottamaan yht.lääkäriin.

      • hennuliina

        Annoin koiralle eilen illalla Exspotia, yöllä koira sai jonkun neurologisen tapaisen pienen kohtauksen, takajalat huojui eikä päässyt ylös, silmät meni edestakaisin, sitä kesti n 20 sekuntia jonka jälkeen koira on ollut normaali.

        On ennenkin saanut samaa lääkettä eikä oireita ole tullut mutta jostain syystä nyt näin, mietinkin, että olisiko ainette joutunut koiran suuhun, jos on rahnuttanut itseään.


    • neurologisia oireita

      elikäs meillä collie sai neurologisia oireita jotka kesti n. 3 päivää. Häntä oli tyvestä mutkalla ja koira makasi apaattisena sohvan takana. Ulos lähti ensimmäisen kerran vasta vuorokauden kuluttua laitosta. Tämän jälkeen ei ole ainetta meillä käytetty vaan ne muutamat punkit on nypitty pois.

      • tituu

        Laitoin kahdelle epileptikko koiralle Exspottia maanantaina illalla, ja molemmat sai peräjälkeen
        kohtaukset tiistaina. Aineen laitosta oli kulunut 12-16 tuntia. Koirille ei ole lääkitystä epilepsiaan.
        Tähän loppui Exspotin käyttö. Kohtaukset olivat rajuimmat tiistaina, jos vertaa ennen olleisiin koh-
        tauksiin. Kysyin asiasta myös eläinsairaala Aistista, jossa myös päädyttiin samaan tulokseen.


      • meillä ok

        ei mitään ongelmia.


      • ei hyvä
        meillä ok kirjoitti:

        ei mitään ongelmia.

        Meidän Cavalier sai Bayvanticista kuvatunlaisia oireita. Takajalat ei kanna ja koira raapii laittokohtaa. Niissä onkin käsittääkseni samoja vaikuttavia aineita.


    • koirafani3

      olen kuullut jopa näönmenetyksestä pysyvästi

    • 1+1+1

      Tuo näönmenetys kiertää FB:ssä eikä voi mitenkään pitää paikkaansa :D Koiran verkkokalvot revenneet irti ja ell muka heti osannut sanoa että johtuu ko lääkkestä . Silmiinkä sitä on työnnetty ? Myös annostusten kanssa on oltava supertarkka eli ei kannata mennä pyöristelemään yläkanttiin .

      Me ollaan pärjätty ilman punkin pukkia ilman mitään lääkkeitä enkä muutenkaan koiriini mielellään mitään "myrkkyjä" laita . Käytitpä mitä tahansa lääkettä niin joku reagoi siihen AINA ei toivotulla tavalla .

      • Punkityök

        Hei. Paljon tunnutaan käyttävän koirilla exspottia ym aineita tai punkkipantaa, mitä olen keskusteluja seurannut. Onko kukaan kokeillut niitä suun kautta annettavia tablettja/jauhetta nimeltään Fixodida? Olen käyttänyt koirallani n. Kuukauden ajan fixodida tabletteja, eikä ole punkkeja tullut. Nyt juhannuksena olen menossa saareen, jossa tiedän olevan punkkeja paljon ja mietinkin, että onkohan tuo tarpeeksi tehokas keino? Onko teillä mitään kokemusta?


    • tuikku11

      Koiramme sai vakavan kohtauksen n.3-4hExspotin laiton jälkeen. Ensiksi askel alkoi horjumaan ja sitten ei jalat enää kantaneen. Nyt kohtauksen alkamisesta 2h ja makaa täristen /kramppeja saaden lattialla ja suu vaahtoaa. Pupillit isot. Välillä tulee kova kramppi ja puri jo suuhunsa haavan, kun veti niin jäykäksi ilmeisesti. Pestiin shampoolla koko koira. Kauheaa katseltavaa!--> nyt eläinlääkäriin!!!
      Ja ennen ei olla Exspottia laitettu, vaan toista valmistetta, josta ei ole tullut mitään oireita!!!

    • Anonyymi

      Maltan koirani on nyt 9 vuotias. Useita vuosoa hänellä on ollut Expot punkkien torjuntaan. Ei oireita. Ainoastaan nukkuu enemmän seuraavana päivänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe