Kuukautiset leirillä.

Leireilijä

Hei kaikille!


Olen 13-vuotias tyttö, menossa tässä (kesäkuussa) eräälle leirille joka kestää useampia päiviä ja kuukautiset hyppäävät juuri leiripäiville. Miten siis selviydyn tuosta? Olen tottunu käyttämään siteitä ja tamponeja, itse mietiskelin tamponeita parhaammaksi päiväkäyttöön, yksi side yöksi ja aamulla taas tamponi.Sillä olen lukenut, että yöllä kannattaa enemmin käyttää sidettä kuin tamponia, sillä side on hygieniselta kannalta paremi ja tämän takia en ole tamponia öisin pitänytkään.
Leiritilojen wc:ssä ei ole roskista.

Miten varaudun tähän tulevaan leiriin ja kannattaako "suunnitelmani"?

En todellakaan halua leirin menevän pilalle, kuukautisten takia.

8

3527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs tyttö

      Kuulostaa erittäin järkevältä tuo suunnitelmasi. Kannattaa ehdottomasti tehdä niin, että laitat yöksi yösiteen. Päivällä voit käyttää tamponia.

      Voit myös siirtää kuukautisia pillereillä, joihin saat reseptin omalta lääkäriltäsi. Noihin siirtopillereihin tarvitsee aina lääkärin reseptin. JOs päädyt siirtämään kuukautisia, kannattaa hakeutua pikaisesti lääkärin vastaanotolle. Ongelmallista pillereissä on, että aina suositellaan siirtämään jo edelliset kuukautiset mahdollisten sivuvaikutusten takia (mm. päänsärky, välivuodot). Kaikille ei kuitenkaan tule näitä sivuvaikutuksia ollenkaan. Itse olen muutaman kerran siirtänyt kuukautiset, ikinä ei ole tullut sivuvaikutuksia. Tämä on tietenkin henkilökohtaista.

      Tuon olen itsekin kokenut joskus ongelmallisena, että kaikissa paikoissa ei ole välttämättä ollut roskista. Olen monesti sujuittanut siteen taskuun ja sitten heittänyt seuraavaan roskikseen. Leiriolosuhteissa kannattaa myös kiinnittää huomiota puhtauteen. Pesulle aina kun vain mahdollista. Tai voit tietenkin ostaa kosteita puhdistuliinoja, joita myydään pakkauksissa. Kannattaa tosin valita (jos vain mahdollista) mahdollisimman tuoksuton vaihtoehto. Itselläni ainakin voimakkaasti hajustetut ärsyttävät ihoa, minulla on tosin muutenkin herkkäiho. Jos löydät yksittäispakattaju puhdistuspyyhkeitä, on sellainen helppo ottaa vessaan mukaan.

      Itsekin olen joskus kokenut kuukautiset ongelmallisia leireillä, matkoilla yms. Mutta kun asiaa ei älyttömästi stressaa ja hoitaa "pakolliset toimenpiteet", pärjää kyllä aivan varmasti :)

      Toivotan sinulle oikein mukavaa leiriä ja aurinkoista kesää! =)

      • asiallinen_tuntija

        Kuukautisten siirto voisi tosiaan olla hyvä idea. Valmisteen nimi on Primolut, ja aika harvoin siitä tulee mitään sivuvaikutuksia. Käy lääkärillä, saanet reseptin siltä istumalta. Niiden kanssa voi hiukan jollekin tiputella, eli pikkuhousunsuojia ja åari sidettä mukaan, mutta kyllä ne hyvin toimivat.


    • asiallinen_tuntija

      Voit hyvin pitä tamponia yöllä, niin ainakaan eivät lakanay sotkeennu. Suomessa myytävät tamponit eivät ole keinokuitua joka keräisi pahasti bakteerikasvua, joten kyllä ne turvallisia ovat yöllä käytettynä. Aamulla tietysti hyvä käydä alapesulla ja vaihtaa tamponi ja side.

    • Leireilijä.

      Kiitoksia, kyllä yritän tamponilla ja siteellä selvitä;) Kiitoksia myös omakohtaisista kokemuksista, niitä oli mukava lukea;)

      Suuret kiitokset teille:)

    • nyt jo äiti-iässä

      vuosien takaa partioleiriltä. olin juuri sinun ikäisesi ja kuukautiset osui telttaleirin ajaksi. Hyvä jos tosiaan pystyt käyttämään tamponeita. Ja jos vuotosi on runsasta, niin käytä amponin lisäksi sidettä yöllä, niin vältyt likaisilta lakanoilta tai makuupussilta. varaa mukaasi muovipusseja (vaikka vanhoja leipäpusseja) joihin voi WC käynnillä laittaa likaiset jutut. Voithan kkäriä ne WC paperiin ensin kuten varmaan muutenkin. Voit sitten muovipussit viedä missä roskis sitten sijaitseekin. huono hygienia voi tuntua kurjalta, mutta ei se katastrofi ole. Jos olet ennekin tottunut leirielämään niin tämä on yksi lisä siihen.

    • toinenkin leirelilijä

      Tamponeja EI suositella käyttämään yöllä. Ei varsinkaan, jos nukut yli 8 tuntia, sillä se on maximiaika. Muuten se kasvattaa TSS-riskiä. Ja olisi suotavaa, jos vuorokaudessa pidettäisiin väh kerran jotakin muuta suojaa kuin tamponia.
      Itsekkin menen leirille ja käytän pääosin tamponia, mutta yöksi laitan hyvän yösiteen.
      Ompa kummallista, jos leiritiloissa ei ole roskista :0
      Mutta, onnea leirillesi :)

    • Anonyymi

      Olisiko mahdollista ostaa käytetty tampooni tuore vielä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2188
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2046
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1951
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe