Ruusumäki, 1. osa...

domen

Tässä ois tällaisen tarinan alku. Kirjottelen jatkoa jos jollakulla kiinnostaa:) huvikseni tällaista kokeilen. Melko pelkistettyä kerrontaa. Mutta toivottavasti jonkin tolkun saa. Siispä.. Ruusumäki, 1. osa:

Tuuli riepotteli puita Ruusumäen talon - kartanoksikin kutsutun - pihamaalla. Eino Ruusumäki istui kuistilla ja poltti sikariaan vetäen syviä henkosia ja nauttien sen rauhoittavasta vaikutuksesta. Hän tuijotti heiluvia puita ja tiesi, että kohta olisi muutoksen aika. Hän tunsi sen vanhenevassa ruumiissaan. Se oli tulossa yhtä varmasti kuin kevät talven jälkeen. Hän ei vain tiennyt miten.

Sisällä kartanossa Saara Ruusumäki, Einon vaimo, selaili perheen valokuva-albumia. Kuvat olivat enimmäkseen vanhoja. Siinä oli pääasiassa kuvia heidän lapsistaan. Yhdessä kuvassa leikki vanhin poika Olavi sisarensa Kaisan kanssa. Toisessa kuvassa taas Kaisa piti sylissään perheen nuorinta, Kallea. Saara hymyili nähdessään kuvan, joka oli otettu hänestä silloin, kun Annukka, toiseksi nuorin lapsi oli syntynyt. Näistä kuvista oli jo niin kauan aikaa. Kallekin oli jo lähempänä kolmeakymmentä. Olavi jo neljässäkymmenessä. Kaikki Einon ja Saaran lapset olivat jo naimisissa. Olavi Marketan kanssa, Kaisa Hannun kanssa, Annukka Petrin kanssa ja Kalle Liisan kanssa. Seuraavalla sivulla oli muutama uudempi kuva, jossa oli Olavin ja Marketan poika Olli.
- Mummin oma mussukka, Saara sanoi hymyillen. Olli oli tosin nykyään jo 20-vuotias. Alempana sivulla oli kuva Kaisan kaksosista, Inkusta ja Jounista. Hekin olivat nyt jo 7-vuotiaita. Saara nosti katseensa kirjasta ja tuijotti myrskyävää metsää ikkunasta. Aika kului niin nopeaa. Hän paleli kun Eino astui kuistilta sisään. Kylmä syystuuli sai hänet vapisemaan.

Olavi puri kynänpäätään ja luki papereita hermostuneena. Hän ei pitänyt kiireestä. Toimistossa oli hiljaista, mutta silti Olavin oli vaikea keskittyä. Hän oli Ruusumäen kustantamon toimitusjohtaja ja yritti pitää hommaa kasassa. Nyt hänellä oli valtavasti papereita luettavana. Puhelin soi. Se oli Marketta, hänen vaimonsa. Olavi jätti vastaamatta. - Nyt ei ehdi, hän tuumasi ja hiljensi puhelimen. Se jäi värisemään hänen pöydälleen.

- Ei sitten, Marketta sanoi ja laski kännykkänsä kädestään. - Hän ei vastaa.
Ilkka Vaara tuijotti Markettaa hymyillen. - Sittenhän meillä on aikaa.
Marketta otti kulauksen viinistään ja imi itseensä ravintolan ilmapiiriä. Ilkka otti Markettaa kädestä. - Sinun pitäisi kertoa miehellesi, että olemme yhdessä.
- Voi Ilkka.. Niin pitäisi. Ja sen aion myös tehdä.
- Mutta koska? Alan käydä kärsimättömäksi, sanoi Ilkka hymyillen.
- Pian pian, kultaseni. Onhan meillä aikaa. Eiköhän tilata jotain nyt kuitenkin?
Ilkka nyökkäsi ja otti ruokalistan.

Liisa tuijotti itseään peilistä. Hän oli tullut juuri Kartanoon lääkäriltään. Lääkäri oli varmistanut asian jota hän oli epäillyt jo jonkin aikaa. Hän oli raskaana. Liisa hiveli mahaansa ja yritti erottaa mahastaan pyöreyttä. Sitä ei vielä näkynyt. Raskaus oli niin alussa. Hän ei malttanut odottaa että Kalle tulisi kotiin kustantamolta. He olivat niin kauan yrittäneet lasta ja nyt se vihdoin oli tapahtunut. He saisivat lapsen. Liisa hymyili peilikuvalleen. Hän oli niin onnellinen.

JATKUU.
(kirjoitelkaa mielipiteitä:)

2

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lissu-rukka

      Täähän oli hyvä! Jatka ihmeessä, tämä oli kivasti kirjoitettu. Mielenkiinto heräsi, mitä seuraavaksi tapahtuu.

    • djangel1985

      Sul on ainakin ihan hyvä kerronta tapa. Sinäänsä aika tyypillistä stooria, mut jatka vaan kirjottelua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9164
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2688
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      145
      2467
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1310
    Aihe