Lapsen kasvatus

steinerilaisittain

Esitämpä tässä Steinerin omat käsitykset siitä, mitä tulisi huomioida lapsen kasvatuksessa ja myös steinerkoulussa. Tiedot on lainattu suoraan herran omasta tekstistä, joka on suomennettuna luettavissa teosofisen seuran nettisivulta: http://www.teosofia.net/antropos/St-kasvatus.htm

Pääpiirteet:
Lapsen kasvatuksessa on huomioitavaa:
1. Näkyvän ruumiin lisäksi kahden näkymättömän ruumiin kasvattaminen. (astraaliruumis ja eetteriruumis)
2. Lapsen selvännäköisyyden kyvyn esiin tuominen (kasvattamalla tälle näkymättömät havaintoelimet)
3. Lapsen henkiminään, elämänsieluun,elämänhenkeen, aistimussieluun, älysieluun ja tietoisuussieluun vaikuttaminen (kaikki Steinerin keksimiä näkymättömiä ihmisen osasia)
4. Näiden näkymättömien ja Steinerin keksimien sielujen ja henkien sovittaminen hänen luomaan ikäkausiajatteluunsa.

Jokainen voikin nyt osaltaan pohtia, että olisiko kuitenkin peruskoulu turvallisempi ja järkevämpi vaihtoehto omalle lapselle.

6

685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei-tuomitseva

      Juuri näiden järjettöminä pitämiesi asioiden takia haluan lapseni pääsevän steinerkouluun. Kaikilla ei ole sama elämänkatsomus. Ihminen ei mielestäni ole pelkkää lihaa ja verta, vaan ennenkaikkea henkinen olento ihmisruumiissa. Ja tätä mieltä on yhä kasvava joukko meistä ihmisistä. Rakkautta ja ymmärrystä kaikille.

      • aeoijge

        Ne jotka noita juttuja uskovat, ovat varmasti popsineet myrkyllisiä sieniä!!!


    • Kylli

      Minä kannatan steinerin edustamaa antroposofisen hengentieteen luomaa ajattelua. Koen vahvasti, että myös lapsellani tulisi olla oikeus kasvaa okkultismiin ja selvännäköisyyteen jo elämänsä varhaisessa vaiheessa. Myös ihmisen näkymättömien ruumiiden muokkaaminen tulisi ottaa osaksi kaikkien koulujen opetussuunnitelmaa, ja siihen suuntaan ollaankin jo menossa. Nuo esittämäsi asiat vaativat syvällisempää antroposofian tuntemusta, ja oikeastaan sinunkin olisi pitänyt antautua kokonaisvaltaisesti antroposofiselle ajattelulle, ennen kuin voisit noita asioita riittävästi ymmärtää. Joku on väittänyt sitä aivopesuksi, mutta itse näkisin sen mielummin antautumisna totuuden puoleen. Vain steinerkasvatuksella voidaan vaikuttaa lapsen henkiminään riittävän varhaisessa vaiheessa, ennen kuin on liian myöhäistä.

      • Näin on asia

        Siksi on välttämätöntä, että jokainen suomalainen osallistuu Steiner-henkisten koulujen ylläpitämiseen verorahoillaan, vaikka eivät aivan vielä uskalla avautua näkemään, miten paljon rikkaampaa elämä on henkisillä poluilla vaeltaville.
        On hyvä että saatiin peruskouluista pois uskonnon tunnustuksellinen opetus, sillä nyt on tilaus uudenlaisille kansainvälisille, gnostisille virikkeille ja Suomen kansan ikiviisaudelle, kalevalaiselle shamaanitiedolle.

        Eivät ilman Steinerilaisten johdatusta myöskään uudet terveydenhoitomuodot, sellaiset kuin esimerkiksi homeopatia, ayurveda, reiki ja enkeliparantamiset (voi, niitä on niin paljon sellaisia, joissa parantaa henki, energia, eikä "oikeiden" lääkärien määräämät apteekkilääkkeet).

        Da Vinci -koodin ja Harry Potterinkin suosio kertoo, että Steiner oli oikeassa, kun kerrotaan hänen sanoneen, että Suomesta tulee maailmaan Valo.


    • Ahti

      On siinä mies todella miettinyt asioita. Onko oma käsityksesi samanlainen, vai millaisena sinä näet ihmisen niiltä osin, mihin opetus kohdistuu?

      • steiner-äiti

        Minä näen steinerlaisen kasvatuksen seuraavanlaisena:

        1. Lapsille opetetaan kunnioitusta, suvaitsevaisuutta ja käyttäytymistä luokassa, opettajia kuin luokkatovereita kohtaan.

        Kolme ensimmäistä vuotta steiner-koulussa keskitytään yhteistyön tekemiseen, käytöstapoihin ja suvaitsevaisuuteen. Lapset ovat hiljaa tunnilla, kättelevät ja niiavat/kumartavat opettajalleen koulun alussa ja lopussa. Kiusaamiseen puututaan välittömästi monesti yhteistyössä vanhempien kanssa. Lapset ja lasten vanhemmat tuntevat toisensa ja ovat yhteistyössä monissa asioissa.

        2. Koulu tekee työtä, jotta vanhempien ja koulun kasvatustavat ovat yhtenäisiä.

        Nämä opit perustuvat pääsääntöisesti maalaisjärkeen aiheinaan väkivaltaiset pelit, liikunnan ja yhteisen tekemisen merkitys, terveellinen ravinto, kiusaaminen. Koulu tiedottaa todella paljon opetustavoistaan ja opettaja on aidosti läsnä lapsen elämässä. Todistukset eivät ole rastiruutuun tehtäviä vaan todella syvällisesti ja pedagogisesti pohdittuja asioita lapsen kehityksestä, oppimistaidoista, koulumenestyksestä.

        3. Lapsi opetetaan oppimaan kokonaisvaltaisesti ja monialaisesti itse oivaltamalla.

        Tällöin otetaan huomioon ihmisen kyky oppia kuulemalla, näkemällä ja kokemalla. Asioihin paneudutaan ja moni asia tehdään konkreettisesti tekemällä itse. Monesti äidinkieli, biologia, kotitalous, kuvaamataito jne. yhdistyvät aihekokonaisuudeksi, kuten esim. leipä. Lapsi viljelee oman leipänsä, leipoo sen, kirjoittaa kokemuksestaan tarinan kuvituksen kera.

        Itse olen peruskoulun käynyt ja en ole kertaakaan katunut sitä, että lapseni olen steiner-kouluun laittanut vaikkakin olen sitä kohtaan avoimesti kriittinen ollut, osallistunut ja tutkinut asiaa perusteellisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe