Kuvataidekoulusta

Kokemuksia kaivataan??

Juuri kuusi vuotta täyttänyt oikani sai paikan sinne, millaista toimitaa???

6

1791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuvislapsen äiti

      ...mihin päin menee kuvikseen? Omani käy Treella Sara Hilden -akatemiaa, siitä osaisin kertoa, jos tarvi :-) kokemukseni siitä pelkästään hyviä.

    • ArtistGirl92

      Itse aloitin 6 vuotiaana kuvataidekoulun Tampereella.Olen nyt 13.Mukava kokemus on ollut,ja kuvataidetta olen harrastanut jo 7 vuotta.Sen verran mitä minä muistan,pidin vielä 6 vuotiaana kuvataidekoulun aiheita outoina,sillä ne olivat sellaisia minkälaisista ei tavallisessa koulussa kuvistunnilla maalattu tai piirretty.Syvällisempiä aiheita.Tosin itse menin vähän "vakavampaan" kuvataide kouluun,jossa taiteeseen oikeasti tutustuttiin,eikä vaan sotkettu sormiväreillä tms.Tälläisiäkin tapauksia tiedän.

      Kuvataidekouluissa siis maalattiin,piirrettiin esim.lyijykynillä ja hiilillä.Omaa tyyliä ja louvuutta ei oikeastaan rohkaistu,vaan piti mennä enemmänkin opettajien toiveiden mukaan.Erilaisia tekniikoita kokeiltiin.

      Ihan mukava kokemus,poikiakin näkyy kuvataidekouluissa nykyään enemmän (pidetty jostain syystä enemmän tyttöjen harrastuksena).Kuvataidekouluun voi tosin myös tylsistyä.Olisi hyvä,jos pojallasi olisi siellä jokin muualta tuttu ystävä mukana.

      Kuvataidekoulu tarjoaa usein itse tarvittavat välineet tms.

      • Kiinnostus5

        Mitä muita kuvataidekouluja treella on kuin tuo sara hilden? Meillä ei sinne arpa suosinut ja lapsi olisi silti kiinnostunut asiasta.


    • Alkuperäinen.

      Poikani on sellainen "taiteellinen" luonne, varmasti viihtyy. Ainoa ongelma on pojan rasittavan vilkas käytös, ja ohjeiden noudattaminen on välillä vaikeaa, koska hänellä on jo nyt oma näkemyksensä siitä miten asiat hoidetaan. Toisaalta askarteluun kyllä keskittyy, mihinkään muuhun sitten ei. Toivottavasti siellä on tilaa myös tälläiselle luonteelle, eikä vain niille kilteille ja kurinalaisille..

    • kuvisope

      on tavoitteellista, opetussuunnitelman mukaan etenevää opetusta, jossa pyritään opiskelijan oman ilmaisun tukemiseen ja taidekasvatuksen laajentamiseen.

      Taiteenperusopetus on vapaaehtoista, mutta se on osa Suomen koulujärjestelmää. Syksyllä 2006 astuu voimaan uudet opetussuunnitelmat.

      Kuvataidekoulu antaa kuvataiteen perusopetusta ja visuaalisten taiteiden suuntautumisvaihtoehtojen opintokokonaisuuksia.
      Kuvataiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän laskennallinen laajuus on yhteensä n. 750 tuntia ( yksi opintokokonaisuus eli yksi lukuvuosi yleensä 64 tuntia ). Suoritettuaan kaikki kuvataiteen perusopetuksen opintokokonaisuudet ( 10 kpl ),saa oppilas päättötodistuksen.

      Ensimmäisessä opintokokonaisuudessa ( 6-vuotiaat ) opintosisältöinä on mm. sommittelu ( piste ja viiva ), valo ja väri ( pää- väli- ja vastavärit ), tila ja muoto ( ympäristö, kaksi- ja kolmiulotteisuus ), kuvanteoon prosessin hallinta ( ideointi, teoksen toteuttaminen ) sekä kuvallisen ilmaisun menetelmistä: - piirustus ( ääriviivapiirustus, piirustusasento, viivan luonne, piirtimen jälki ), piirustusmateriaalit ( lyijykynät, hiili, puna-, musta- ja valkoliitu ), maalaus ( akvarelli, peitevärit ja quassi, sivellin, tela jne. )erilaiset maalauspohjat, grafiikka ( laatan valmistus ja vedostus ), kolmiulotteinen työskentely ( muovailu, rakentaminen )....
      lisäksi lukuvuoden aikana käydään läpi mm. kuvallista mediaa ja viestintää sarjakuvan muodossa, tutustutaan tekstiilitaiteen menetelmiin ( esim. kankaanpainanta ) sekä tutustutaan muotoiluun, arkkitehtuuriin ja ympäristökasvatukseen.

      Opetuksessa otetaan huomioon oppilaiden ikä ja tehtäviä viedään eteenpäin usein "leikin varjolla". Oppituntiin saattaa kuulua esim. satuhetki tai musiikin kuuntelua.

      Hyvä oppitunti saa "villeimmätkin" oppilaat keskittymään tehtäviin ja luokan henki rauhoittaa usein vilkkaimmatkin oppilaat.

      Opettajina toimii yleensä ammattitaiteilijat ja taiteenperusopettajat ( heille on ihan oma pedagoginen koulutuksensa ).

      Alkuperäinen kirjoittaja on opettajan painajaisuni. Ensin ilmoitetaan oppilas taiteenperusopetukseen ja sitten kysellään täällä , että mitähän se on!?

      Kyse EI ole askartelusta eivätkä opettajat ole askartelukerhon tätejä!
      Kyse on vakavasti opettavasta opiskelusta, päättötodistuksen saatuaan opiskelija voi hakeutua alan ammatillisiin oppilaitoksiin. Toki kaikista opiskelijoista ei tule ammattitaiteilijoita, mutta tavoitteemme on että heistä tulisi taiteen ostajia, taiteen arvostajia ja ahkeria taidenäyttelyissä kävijöitä!

    • Anonyymi

      Kuviksessa maalataan piirretään,.,.,.,.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe