Sveitsin liikennekamerasakot

qqqwww

tulossa ehkä Suomeen punaisia päin ajosta vuokraamon autolla.

Autovuokraamo (tunnettu ketju) lähetti 30 Sveitsin frangin hintaisen tiedoksiannon. Siinä sanottiin että Sveitsin lain mukaan heidän pitää informoida myös auton vuokraajaa sakoista. Aikovat veloittaa kulut (30 frangia) Visalla. Sakko 250 frangia jäi vähän epäselväksi (kyselen tuttavan puolesta) kuka sen Sveitsissä maksaa. Onko auton omistaja eli autovuokraamo. Ilmeisesti siellä ei tarvitse pystyä valokuvalla näyttämään kuka ajoi (no, vuokrasop. mukaan tuttuni). Sakkoa ei kai saa perittyä Visalla.

Onko kenelläkään kokemusta kamerasakoista Sveitsistä? Kannattaako niitä maksella? Toimiiko nykyaikana perinnät tuosta maasta? Ei tutullani enää mitään asiaa Sveitsiin ole, tulipahan kerran käytyä , maa on siis jo nähty.

7

4367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maksoin avikselle toimisto kulut,kun selvittivät poliisille kuka autoa ajoi.ja maksoin sakot poliisille,kun olin ajanut ylinopeutta.Ei joutavaa sressiä,kun heinäkuussa taas lomalle SVEITSIIN.(stadtpolizei Zurich laittoi sakon suoraan kotiosoitteeseen)ylinopeus 4km/h sakko CHF 40.00

    • sakot

      Kyllä ne sakot kannattaa maksaa. Taitaa kaikissa autonvuokraussopimuksissa lukea, että kuljettaja on velvollinen huolehtimaan parkki- ja yms. sakoista. Joten tuon sopimuksen allekirjoittaminen velvoittaa sut maksamaan. Muutoin voit päätyä jollekin "mustalle" listalle ja joskus tulevaisuudessa ei enää onnistu tunnettujen ketjujen autonvuokraus.

    • bbb

      Luulen kanssa, että nykyään kaikilla autovuokraamoilla on ehdoissa maininta sakkojen maksusta. Lisäksi autovuokraamoilla on oikeus laskuttaa toimisto ja esim bensakulut(auto palautettu tankki vajaana) luottokortilta, jolla auton vuokra maksettu Summasta päätellen tuttava on ajanut päin punaisia. Liikennevalojen yhteydessä kamerat. Luulen, että posti tuo tuttavallesi poliisin sakkolapun maksettavaksi.

    • Matkamies

      ainakaan välittömästi, ellei vuokrasopimuksessa ole kohtaa, joka velvoittaa siihen.

      Sakossa ei ole mitään väärää, mutta 30 frangin kuluissa se sijaan on. Jos Sveitsin laki velvoittaa autovuokraamon ilmoittamaan kuljettajan, siitä ei saisi periä maksua. Eihän Suomessakaan saa välttämättä korvausta siitä, kun tekee lain vaatimalla tavalla. Reklamoi luottoyhtiössäsi, mikäli vuokraamo perii maksun ja vaadi se hyvitettäväksi, ellei tekemäsi vuokrasopimus sano muuta.

    • maksaa

      En tieda autovuokraamojen kaytannosta, mutta omalla autolla ajen jarjestetty kannattaa ainakin maksaa.

      Pari vuotta sitten Milanon suunnalla asuva englantilainen kollega sai ylinopeussakon Sveitsissa. Repi laskun saman tien. Ainkaan tuolloin ei alppimaasta voitu mitenkaan peria sakkoa.

      Viime vuonna samainen henkilo oli tulossa Baselin kautta Milanoon. Rajalla (Basel) ohjasivat saman tien sivuun. Ilmoittivat ettei kaverilla ole mitaan asiaan maahan, maksamattomien sakkojen vuokis. Ilmeisesti kamerat tunnistivat automaatisesti auton... Tyyppi oli sitten lopulta valmis maksamaan viulut, ylimaaraiset extra mukaan lukien. Viesti vain oli selva ettei homma nain helposti hoidu. Sai kiertaa silla kertaa koko maan. Ja olipa muuten melkoisen iso homma saada sakot maksettua.

      Eivat saa tallaisia sakkoja perittya ykisityisislta, ulkomailla asuvila immeisilta. Mutta maahan ei ole asiaa jos asiat selvittamatta. Sakot helposti Sveitsissa yli 1.000 euron luokka jos painaa samaan tahtiin kuin Saksassa. Valvontaa ei ole ihan mahottomasti mutta etenkin nyt loma-aikaan tuntuvat innostuneen. (Sama juttu muuten Italian puolella juuri nyt. Valvontaan loytyy ja sakoilla hintaa Italiassakin.)

      Ihan fiksua hoidella asiat kuntoon Sveitsin sakot saman tien. Jos aikoo kayda maassa toistekin. Tietavat kylla kuinka ulkomaalaisten kanssa asiat hoidellaan. Iso osa liikenteestahan on tietyilla moottoriteilla kesalla juuri ulkomaalaisten turistien ajoa.

      • qqqwww

        poliisilta Sveitsistä tuli kaverille kirje muutama viikko sitten. Se ei avannut sitä, palautti ja merkintä "vastaanottaja tuntematon" tai "palautetaan lähettäjälle". Näin ollen ei tunnustanut asiaa koska ei avannut kirjettä - ikäänkuin vastanottaja ei olisi asunut tuossa osoitteessa. Luultavasti kaveri ei yritäkään Sveitsiin moneen vuoteen joten ei haittaa...
        Riittääköhän 10 v aika jona ei mene takaisin Sveitsiin? Varmaan vaihtaa autoa siinä ajassa vaikka onkin nuuka tyyppi ja ajanut samalla autolla jo jotain 12 vuotta.

        Sveitsillä ja Suomella ei ole sopimusta sakkojen perinnästä. EU-maiden kesken tällainen sopimus on tullut hilattain voimaan. Sveitsi ei ole EU-maa.


      • yli 36km/t ylinopeuksissa
        qqqwww kirjoitti:

        poliisilta Sveitsistä tuli kaverille kirje muutama viikko sitten. Se ei avannut sitä, palautti ja merkintä "vastaanottaja tuntematon" tai "palautetaan lähettäjälle". Näin ollen ei tunnustanut asiaa koska ei avannut kirjettä - ikäänkuin vastanottaja ei olisi asunut tuossa osoitteessa. Luultavasti kaveri ei yritäkään Sveitsiin moneen vuoteen joten ei haittaa...
        Riittääköhän 10 v aika jona ei mene takaisin Sveitsiin? Varmaan vaihtaa autoa siinä ajassa vaikka onkin nuuka tyyppi ja ajanut samalla autolla jo jotain 12 vuotta.

        Sveitsillä ja Suomella ei ole sopimusta sakkojen perinnästä. EU-maiden kesken tällainen sopimus on tullut hilattain voimaan. Sveitsi ei ole EU-maa.

        Ei pitaisi olla mitaan ongelmaa silloin kun kyseessa ei ole kuin rahasakko.

        Eipa tuo kirjeen palauttamistemppu mikaan temppu itsessaan ole. Eikohan Sveitsin poliisi saa tarvittaessa virka-apua Suomesta. Mutta tuskinpa isokaan rahasakko sellainen on.

        Huomattaavaa Sveitsissa se etta vankilatuomiokin kohtuu helppo saada. Tietyt sakot vaihtelee hiukan kanttoonittain, mutta loppukevennyksesi all ote Ticinon kanttoonin (www.ti.ch) ylinopeussakoista kaupunkialueella:

        Ylinopeus Kaupunki Moottoritie
        0-5 140 120
        6-10 1120 160
        11-15 1250 1120
        16-20 1400 1180
        21-24 1600 1260
        25-30 1800 1400
        31-35 10000- 1600
        36-40 12000- 1800
        41-45 14000- 10000-
        46-50 16000- 12000-

        Sakot Svetsin frangeissa.

        Ylla olevian sakkojen lisaksi kaupunki alueella mahdollisuus hankkia 3, 5 ja 8 paivan vankilatuomio, 36-40, 41-45 ja 46-50 ylinopeuksilla. Moottoriteilla vastaavat mutta pykalaa myohemmin.

        Eli jos ajelee kaupunkialueella 50km/t nopeusrajoitus alueella 87km/t vauhtia pitaisi rapsahtaa min.12.000Sfr sakko ja 3 paivan vankilatuomio saman tien. Moottoriteilla sama tuomio 46-50km/t ylinopeuksissa.

        Tuo taulukko tuli voimaan 1.1.2005.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      250
      2461
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1625
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1434
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1305
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1222
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1152
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      82
      1011
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      998
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      932
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      101
      851
    Aihe